Subscribe Us


31 MART 2023- TARSUS MEKTUBU


 

31 MART 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS’TA İKİ AÇILIŞ VAR

Tarsus Belediyesi Şehirde okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla 59. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında kentimize bir okuma salonu, kreş ve Tarsus’ta bir ilk olan 0-3 yaş bebek kütüphanesi kazandırıyor. Osmanlı Parkı Okuma Salonu Açılış Töreni ve  Dursune-Mehmet Uzadalı Kreş ve 0-3 Yaş Bebek Kütüphanesi Açılış Töreni bugün yapılacak

Yeni eserlerimizin resmi açılışında siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten onur duyarız.

Osmanlı Parkı Okuma Salonu Açılış Töreni

TARİH: 31 Mart 2023 Cuma SAAT: 10.00

YER: Kırklarsırtı Mahallesi Osmanlı Parkı İçi

Dursune-Mehmet Uzadalı Kreş ve 0-3 Yaş Bebek Kütüphanesi Açılış Töreni

TARİH: 31 Mart 2023 Cuma- SAAT: 11.30

YER: Tarsus Belediye Tesisleri Eski Başkanlık Konutu

………..….ooo…………..

TARSUS’TA YAŞLI KADIN  YANMAKTAN KURTARILDI

Tarsus’ta  Bağlar mahallesindeki yangında evde tek başına bulunan yaşlı kadını, itfaiye ekipleri kurtardı.

Evde tek başına bulunan yaşlı kadın, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.Yangın,  Bağlar Mahallesi 0402 Sokakta meydana geldi. 2  katlı evin ikinci katında sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangından yükselen dumanları gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Hızlı şekilde olay yerine intikal eden büyükşehir itfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. Ekipler aynı zamanda evde tek başına kalan 83 yaşındaki kadını kurtardı.Dumandan etkilenen kadın ambulansla hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

………..….ooo…………..

CHP’DE YENİ MECLİS ÜYESİ

Milletvekilliği seçimler öncesi istifa eden Belediye Meclis üyesi Abdulkadir Filiz’in yerine  Salim Taşdemir getirildi.

Taşdemir dün belediye başkanı Haluk Bozdoğan’ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Bozdoğan da  Sinan Taşdemir’e hayırlı olsun dedi.

………..….ooo…………..

SINAV KOORDİNASYON

KURULU  TOPLANDI

2 Nisan Pazar günü yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı öncesi SINAV KOORDİNASYON KURULU Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında toplandı.

Toplantıda sınav öncesi, sırası ve sonrasında alınacak tedbirler görüşülüp değerlendirildi.

…………..ooo….……….

ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ” KONULU

 EĞİTİM DÜZENLENDİ

Tarsus Tarım Kampüsü, Nakıp KEKLİK Eğitim Salonunda; Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü destekleri ile 29.03.2023 tarihinde “Zeytin Yetiştiriciliği” konulu eğitim düzenlendi.

Eğitime, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enst. Araştırmacı Dr. Cengiz TÜRKAY, Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü Teknik personelleri ile Ziraat Odasının Teknik personelleri, Bölge Muhtarlarımız ve Üreticilerimiz katılım sağladı. Eğitimlerimiz farklı konularda devam edecektir. Tüm üreticilerimizi bekliyoruz.

 

…………..ooo….……….

TARSUS KADIN VE ÇOCUK BİLİM,

TEKNOLOJİ ATÖLYESİ’NDE PHOTOSHOP

EĞİTİMİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde, kadınlara yönelik olarak açılan ‘Photoshop Temel Tasarım Eğitimi’ni tamamlayan Kadriye Koçak, fotoğraf tutkusunu bir adım öteye götürmeyi başardı.

 

İlk başvuran isim oldu

 

Büyükşehir TEKSİN Mersin uygulamasına “Photoshop Temel Tasarım Eğitimi” almak istediğini belirterek başvuran ilk isim olan Kadriye Koçak, tam 3 ay boyunca eğitimin verildiği Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’ne Mersin merkezden gidiş-geliş yaptı.

Özel sektörde çalışan ve fotoğraf tutkusu olan Kadriye Koçak, ‘Photoshop Temel Tasarım Eğitimi’ sayesinde; manipülasyon çalışmaları, temel araç kutularının özellikleri, ışık ayarları ve diğer program özelliklerini rahatlıkla kullanabilir duruma geldi. Fotoğraf çekmeyi çok seven Kadriye Koçak, bu konuda gelir elde etmek için kendini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Bir çocuk sahibi olan ve her fırsatta fotoğraf çeken Kadriye Koçak, çalışmalarını sosyal medya hesaplarından da paylaşarak, özellikle fotoğraf ve photoshop konusunda ilgisi olan kadınlara da örnek oluyor.

 

Koçak: “Dış çekimlerde photoshop benim çok işime yaradı”

 

Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölye Sorumlusu Emre Aşkın tarafından verilen eğitimler sayesinde, fotoğraf tutkusunu bir adım öteye götürdüğünü vurgulayan Kadriye Koçak, “Fotoğrafa ilgim var. Fotoğraflarımı daha ileriye götürebilmek için, photoshop kursuna başlamak istedim. Bu nedenle TEKSİN Mersin sayfasına başvurdum ve onlar da dönüş sağladılar. Daha sonra ben photoshop kursu için Tarsus’a gelmeye başladım. Burada 3 ay boyunca eğitim aldım. Eğitimin temelini aldım. Işıklandırma, maskeleme yöntemleri ve araçlar konusunda kendimi daha da geliştirdikten sonra, dış çekim yapmaya başladım. Dış çekimlerde de photoshop benim işime çok yaradı” dedi.

 

Fotoğraf konusunda daha da ilerlemek istediğini kaydeden Koçak, “Kendimi fotoğraf konusunda daha ileriye götürmek istiyorum. Fotoğraf bana göre ‘her şey’. Fotoğraf çekerken kendimi kaybediyorum. Çünkü, fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Bu anlamda gidebildiğim kadar ileriye gideceğim. İnşallah kendimi daha da geliştiririm. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e bu kursları, bu merkezleri açtığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

…………..ooo….……….

MERSİN’İN İÇMESUYU , TARSUS

DAHİL KESİLMEDEN ARIZALAR

ÇÖZÜLÜYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin’in 4 merkez ilçesini (Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli) besleyen ve Tarsus İlçesi Bağlar Mahallesi’nden geçen 1200 milimetrelik ana isale hattında arıza meydana gelmesi üzerine, hızlıca harekete geçerek başlattığı çalışmaları kısa sürede tamamladı. Ana hattın tamiratını vakit kaybetmeden gerçekleştiren MESKİ ekiplerinin titiz çalışmaları sayesinde, herhangi bir su kesintisi yaşanmadı ve vatandaşlar mağdur edilmedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Mersin’in 4 merkez ilçesini (Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli) besleyen ve Tarsus İlçesi Bağlar Mahallesi’nden geçen 1200 milimetrelik ana isale hattında meydana gelen arıza üzerine hızlıca harekete geçerek başlattığı çalışmaları, kısa sürede tamamladı. MESKİ ekipleri, arızalı ana boruyu yoğun uğraşlar sonucunda vakit kaybetmeden onardı.

MESKİ ekipleri, arızaya hızlıca müdahale etti

Mersin’in 4 merkez ilçesini besleyen 1200 milimetrelik ana isale hattı borusunun arızalanması üzerine hızlıca çalışmalara başlayan MESKİ ekipleri, sorunu kısa sürede giderdi. MESKİ ekiplerinin titiz çalışmaları sayesinde 4 merkez ilçeyi besleyen ana hat arızası giderilirken, kentte herhangi bir su kesintisi sorunu yaşanmadı.

 .………..ooo….……….

KAYMAKAM İLÇE SEÇİM KURULU

BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Neşe Arısoy’u ziyaret etti. Seçim öncesi görüş alışverişinde bulunulduğu tahmin ediliyor.

…………..ooo….……….

TARSUS İNSAN HAKLARI TOPLANTISI

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu, Tarsus Kaymakamı ve İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanı Kadir Sertel OTCU başkanlığında, Tarsus Belediyesi Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezinde toplandı.

Toplantıda Şubat/ Mart aylarında düzenlenen etkinlikler değerlendirilip Nisan/ Mayıs aylarında yapılacak etkinlikler görüşülerek karara bağlandı.

 

…………..ooo….……….

HAYVAN DOSTLARINA EĞİTİM ..

Hayvan Dostlarına eğitim  toplantısı yapıldı. 

Etkinlik 27-03-2023 tarihinde Tarsus ‘ta  Gönüllüler ve STK’lar olmak Üzere Mersin-Tarsus Dkmp ,Tarsus Kent Konseyi ,T.C.Tarsus Belediyesi ve T.C.Tarsus Kaymakamlığı’nın katılımı ile gerçekleşti . Hayvan Hakları savunucusu ve temsilcisi Aslı Gözen de etkinliğe  katıldı.

 

…………..ooo….……….

BASKETÇİLER İFTAR YEMEĞİNDE

BİR ARAYA GELDİ

Birinci lig şampiyonluğunu kazanan Kadın basketbol takımına  iftar yemeği verildi.

Başkan Haluk Bozdoğan “Şampiyon takımımızın 26 maç 23 galibiyetle son iki haftaya girerken 2022-2023 yılı sezonu şampiyonluğunu ilan eden ligin başından beri sürdürdüğü liderlik ile son galibiyetinde gösterdiği performans ve mücadeleden dolayı takımımızı kutluyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 …………..ooo….……….

MÜZE ZİYARETLERİ

DEVAM EDİYOR

Tarsus Kaymakamlığı Koordinesinde Yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi "Müze Gezisi" faaliyetleri  devam ediyor.

Bu kapsamda Yenice Şehit Buminhan Temizkan Ortaokulu öğrencileri müzemizi ziyaret ettiler.

Öğrencilerimizin müze ziyaretini organize eden Yenice Jandarma Karakol Komutanlığı personellerine de ayrıca yürekten teşekkür ederiz.

………….ooo………….

SEÇMEN LİSTELERİ  İÇİN SON 2 GÜN

14 Mayıstaki seçimler öncesi Tarsuslu muhtarlar seçmenleri  uyardı. Muhtarlar  “Muhtarlıklarda asılı olan seçmen askı listelerini Lütfen kontrol edelim. Eğer isminiz yoksa nüfus müdürlüklerine kayıt yaptıralım, yarın seçim zamanı  benim oyum niye  yoktu diye ona buna suç bulmayalım. Oy kullanmak vatandaşlık görevidir , lütfen bu görevimizi yerine getirelim” dedi. 2 Nisan akşamı listeler inecek.

 

………….ooo………….

 

TARSUS İDMANYURDU, PAZAR GÜNÜ

PETROLSPORU KONUK EDECEK

TFF2. ligde Tarsus İdmanyurdu ,  deplasmanda Afyonspor ile oynadığı maçı farklı kaybettikten sonra yönünü pazar günkü Petrolspor maçına çevirdi.

TİY 21 puanda .. Sarı lacivertliler önümüzdeki Pazar günü Tarsus’ta Petrolsporla karşılaşacak. Bu maç saat 15.00’de başlayacak. Takımımız Petrolspor maçı hazırlıklarına dün başladı.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar