Subscribe Us


5 -6 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

5 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS AMERİKAN KOLEJİ

MEZUNLARI ATA'MIZIN HUZURUNDA

Tarsus Amerikan Koleji Mezunları Ata'mızın huzurunda çelek koyun saygı duruşunda bulundu.

Mezunlar adına  Ali Cerrahoğlu bir açıklama yaptı.

Ali Cerrahoğlu “Cumhuriyetimizin 100.yılı ve Okulumuzun 135.kuruluş yıldönümü nedeniyle Tarsus Amerikan Koleji Mezunları olarak ona olan sevgi, saygı ve şükran duygularımızı iletmek üzere 1 Nisan 2023 günü Atatürk'ün huzurundaydık.  Onun gösterdiği yolun ve öğrettiklerinin sonsuza dek takipçisiyiz.

Bayrağımız ve okul flamamız Anıtkabir'de başlayan turunu yıl boyunca mezunlarımızın bulunduğu tüm illerimizi dolaşarak tamamlayacak ve ülkemizin dört bir yanında yaşayan mezunlarımızın ona olan bağlılığının göstergesi olacak.” dedi.

 

………..….ooo…………..

CHP Lİ BAŞKAN VARAL, BERDAN

 BARAJI MESİRE ALANINDA

VATANDAŞLARLA BULUŞTU

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Birlik ve beraberliğin hüküm

süreceği, huzurun yeniden tesis edileceği Türkiye sevdamız için durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, her fırsatta halkla buluşmayı sürdürüyor. Başkan Varal, ilçe Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile birlikte Berdan Barajı mesire alanında Pazar tatillerini geçiren vatandaşlarla buluştu.

 

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 14 Mayıs seçimlerinden zaferle çıkması durumunda uygulamaya koyacağını taahhüt ettiği “Aile Destekleri Sigortası” hakkında hem broşürleri vatandaşlara ulaştıran, hem de ayrıntılı bilgi veren Başkan Varal, “Emeklinin, memurun, işçinin, esnafın yüksek enflasyon altında ezildiği, paramızın alım gücünün günden güne düştüğü bir dönemi yaşıyoruz. Mevcut iktidarın gelinen noktada bu ülkeye ve bu ülke insanına vereceği bir şeyin kalmadığı net bir şekilde görülüyor.

Bizler, insanlarımıza yaşatılanları kader olarak kesinlikle nitelendirmiyoruz. Çarenin Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında, çarenin Millet İttifakı’nda ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğunu söylüyoruz.

 

Hayal satmadan, sosyal devlet anlayışının en güzel örneklerini oluşturan projelerimizle geliyoruz.Bunlardan bir tanesi de Aile Destekleri Sigortası. Bu proje asgari ücretin altında geliri olan veya hiç geliri olmayan bütün haneleri kapsayacak. Ve ailelerde kadınların hesaplarına paralar yatırılacak.

Kadınlar aylıklarını çekip, evlerinin ve kendilerinin ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Ayrıca engelli çocuğuna veya yaşlı aile bireylerine bakan kadınların sosyal güvenlik primleri devlet tarafından ödenecek ve Aile Destekleri Sigortası kapsamında bu kadınlara emeklilik hakkı sağlanacak” dedi.

 

Varal, “Vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu dönüşler, çalışma azmimizi arttırıyor. 15 Mayıs sabahı Türkiye’de güneşin daha da parlak doğacağının müjdesini saha gezilerimizde görüyoruz” diye konuştu.

Ziyaretleri sırasında toplumun farklı kesimlerinden birçok yurttaşla buluşan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmetlerinden de bahsedip, vatandaşların görüş ve önerilerini de dinledi.

………..….ooo…………..

TOBB, 1 MİLYAR LİRA DESTEKLE DEPREM

BÖLGESİ İÇİN KONUT

SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Tarsus Ticaret Borsası yaptığı açıklamada “TOBB, 81 ilimizde Oda ve Borsalarımız öncülüğünde 1 milyar lira destekle deprem bölgesi için konut seferberliği başlattı.” denildi.

Açıklama şöyle:

1 Nisan günü telekonferans olarak gerçekleşen toplantıya 365 oda borsa temsilcileri katıldı.

Borsadan yapılan açıklamada;

"Tüm iş dünyamızı ve hayırsever vatandaşlarımızı da, bu seferberliğe davet ediyoruz. Unutmayalım ki, bizler el ele verdiğimizde, aşamayacağımız zorluk yoktur. Gün, bir olma, beraber olma, kenetlenme günüdür. Gün Birlik Olma Günü’dür. Siz de gelin, ister bir blok, ister bir daire, ister bir tuğla karşılığı bağışta bulunun. Dayanışma ruhumuz ölümsüzleşsin. Millet olduğumuzu gösterelim. Şehirlerimizi tekrar ayağa kaldırmak için destek verelim. Kampanya sloganımızda da ifade ettiğimiz gibi; gelin hep birlikte el Verin ev Yapalım. Vereceğini destekle, depremzedelerin yarınlarına umut olalım.”

 

………..….ooo…………..

KORKMAZ, PAMUKLUK BARAJI İLE

İLGİLİ: “MERSİN İÇİN

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR” DEDİ..

MESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)’nin düzenlediği “Deprem Sonrası Su ve Kanalizasyon İdareleri İstişare Toplantısı”na katıldı.

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz; “Tarsus’taki Pamukluk barajı Mersin için hayati önem taşıyor” dedi.

 Toplantıda, Mersin için önem arz eden konular hakkında kapsamlı bir konuşma yapan MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz; Mersin’e değişik nedenlerle yaşanan göçler dolayısıyla artan içme suyu talebi, Pamukluk Barajı sonrası isale hattı ve arıtma tesisinin devreye alınması, çevre illerde yaşanan sel felaketi, yasal mevzuatlar, Mersin’de ağırladıkları depremzedeler gibi birçok konuyu gündeme taşıdı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi(MESKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)  tarafından düzenlenen “Deprem Sonrası Su ve Kanalizasyon İdareleri İstişare Toplantısı”na katılım sağladı. Toplantı, su ve kanalizasyon idareleri genel müdür ve genel müdür yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi.

TBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, TBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ramazan Özcan Yıldırım ve TBB Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Azak’ın, bölgede yapılan ve devam eden çalışmalara dair bilgileri aktardığı toplantıda; deprem sonrası süreçler, içme suyu ve kullanım suyu temini, atıksu yönetimi, kentsel su ve kanalizasyon altyapısı, sel, kuraklık ve kırsal bölgelerdeki hizmetler gibi konular ele alındı.

Toplantıda söz alan MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz; değişik sebeplerle Mersin’in maruz kaldığı göç dalgasıyla artan içme suyu talebi, Pamukluk Barajı sonrası isale hattı ve arıtma tesisinin devreye alınması, yasal mevzuatlar, Mersin’de ağırladıkları depremzedeler gibi birçok konuya değindi.

SCADA’dan alınan tüketim verilerine göre Mersin’in gerçek nüfusu: 2.7 milyon

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz; toplantıda yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in de her platformda dile getirdiği gibi, artan nüfusa göre Mersin’in özel statüye alınması gerekiyor. Biz şu anda 1.9 milyonluk nüfusa yetecek bir paya sahibiz, ama gerçekte 2.7 milyon nüfusa hizmet ediyoruz. Bu payların da bir an önce mevzuat anlamında revize edilmesi lazım. Mersin, afet bölgesine çok yakın olması ve akrabalık ilişkilerinin yoğun yaşanması nedeniyle, deprem sonrası inanılmaz bir göç aldı. SCADA’dan aldığımız verilere göre, 400 bine yakın depremzede şu anda Mersin’de barınıyor. Kentimizde uzun zamandır 400 bine yakın Suriyeli mülteci de barınıyor. Ayrıca, hem nükleer santral inşaatı, hem de Ukrayna Savaşı’ndan kaynaklı olarak da müthiş bir Rus akını yaşanıyor. SCADA Merkezi’nden alınan tüketim verilerine göre şehre verdiğimiz su miktarını hesap ederek, kentteki gerçek nüfusu ölçüyoruz. Bu yoğun göç dalgaları sonucunda Mersin’in şu andaki gerçek nüfusu; 2.7 milyon civarında. Yaşanan çok şiddetli kuraklık ve yoğun göçle birlikte, Pamukluk Barajı sonrası isale hattı ve arıtma tesisinin devreye alınması, Mersinimiz için hayati bir önem taşıyor. Pamukluk Barajı projesi gibi, İlbank A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde kredi onayı bekleyen işler için Mersin’e pozitif ayrımcılık yapılması lazım. Bu nedenler doğrultusunda, İller Bankası’nda hibe ve kredi programlarında bekleyen projelerimizin de bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz.”

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA MECLİS DÜN TOPLANDI

Tarsus Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı 5. Birleşimin 1. Oturumu  dün Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. 

2023 Yılı Nisan Ayı Meclis Gündemi görüşüldü.

 Daimi Encümen Üyeliği seçimi. (3 Üye G.O) , İhtisas Komisyonlarına üye seçimi. 

 Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

 Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

Tarsus Belediyesi 01.01.2022-31.12.2022 Dönemi Faaliyet Raporunun okunup karara bağlanması.

Tarsus Belediyesi 01.01.2022-31.12.2022 Dönemi Denetim Komisyonu Raporunun Meclise sunulması görüşüldü.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA, RAMAZAN BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Ramazan Buluşmaları kapsamında Yarbay Şemsettin Mahallesinde ikamet eden Gazi Ailesini ziyaret etti.

Kaymakam Otcu ve beraberinde Emniyet müdürü ile Milli Eğitim müdürü, Selahattin ve Süleyman Gazi kardeşlerin doğum günlerini kutladı.

Tarsus’ta ramazan buluşmaları devam edecek.

…………..ooo….……….

TARSUS'TA SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADILAR

Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde Tarsus belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri boş durmadı. Dün can dostlarımız için Yarenlik Alanı’nda ücretsiz mama dağıtımı gerçekleştirdi.

Tüm canlılarla uyum içinde yaşadığımız bir dünya hayaliyle 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü kutlu olsun!

7/24 Sokak Hayvanları Destek İhbar Hattımız: 0533 154 03 02, 0324 616 34 95

 

…………..ooo….……….

TARSUS’TA 5 NİSAN AVUKATLAR

 GÜNÜ KUTLAMASI

5 Nisan Avukatlar Günü'nde Tarsus'ta görev yapan avukatlar bugün, Atamızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşımızı okuyarak, çelenk sunumu yapacak.

 

Tarsus Baro Temsilcisi ve Mersin Barosu Yönetim Kurulu adına bir avukat günün anlam ve önemine binaen bir  konuşma yapması bekleniyor.

 

………….ooo…………..

 

METİN BEYLİK’TEN TEŞEKKÜR

Tarsus Malatyalılar Kültür/Dayanışma ve  Tanıtma Derneği seçimi ile başkanlığa seçilen Metin Beylik üyelere teşekkür etti.

Kongreye misafir olarak eski belediye başkanlarından Bedrettin Sarpkaya, CHP ilçe başkanı Ozan Varal da katıldı..

Pazar günü dernek binasında büyük bir çoğunluğun katılımı ile yapılan Malatyalılar 

Kültür/Dayanışma ve Tanıtma Derneği seçimi  tamamlandı. Daha öncede aynı dernekte başkanlık yapan Metin Beylik, bir dönem aradan sonra yeniden dernek başkanlığına seçildi.

Başkanlığa seçilen Metin Beylik’e ve yeni  yönetimine hayırlı olsun der; çalışmalarında

başarılar diliyoruz..    

 

………….ooo……….….

TARSUS İDMANYURDU,             ÇORUM FK

MAÇI HAZIRLIĞINA BAŞLADI

Tarsus İdmanyurdu ,   TFF 2. lig beyaz grupta  bu hafta sonu oynayacağı lider Çorum FK maçı hazırlıklarına başladı.

Önceki gün kendi evinde oynadığı Batman Petrolspor  maçını farklı kaybettikten sonra yönünü pazar günkü lider Çorum FK  maçına çevirdi.

Şu anda TİY 21 puanda  bulunuyor.. Sarı lacivertliler önümüzdeki Pazar günü  oynayacağı Çıorum çanının hazırlıklarına başladı.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

6 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

EROL BABAYI RAHMETLE ANIYORUZ

6 Nisan 2011 ‘de  Yıllardır İçel Ekspres Gazetesi'nde köşe yazarlığının yanı sıra Tarsus temsilciliği görevini yürüten  Erol Tokatlı'nın hayatını kaybetmesinin üzerinden 12 yıl geçti. Bugün 2013 yılında Erol Babayı rahmetle anıyoruz. MEDYAD

………..….ooo…………..

CHP TARSUS SANDIK VERİ GİRİŞ

TESTİNİ BAŞARI İLE TAMAMLADI
CHP Tarsus İlçe Başkanlığı’nda 14 Mayıs seçimleri öncesinde yoğun hazırlıklar yapılıyor. Tarsus CHP’de sandık veri giriş ekibi deneme simülasyonu gerçekleştirdi.
CHP Genel Merkezi tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı yerine getirilen sandık veri giriş deneme simülasyonu CHP Tarsus İlçe Başkanlığı’nda, İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, bilişim sorumluları ve ilçe yöneticileri gözetiminde yapıldı.
14 Mayıs’ın Türkiye’nin kader seçimi olduğunu belirten Başkan Varal, CHP Tarsus İlçe Örgütü’nün seçime hazırlıklı olduğunu kaydetti. 
Sandık veri giriş işleminin başarılı şekilde yürütüldüğünü kaydeden Başkan Varal, “CHP Genel Merkezi’mizin seçim günü uygulayacağı sistemin ilk denemesini başarıyla uyguladık. 
CHP Tarsus sandık veri giriş sorumlularımız günlerdir yoğun tempo ile çalışıyorlar. Bu denemenin üstüne birkaç kez daha deneme yapılacak. Seçim günü de aynı ekip okul sorumlularımız ve bilişim sorumlularımızdan gelen ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını aynı hız ve titizlikle sisteme girişini sağlayarak, iktidar medyasının her türlü manipülasyonunu bu şekilde engelleyecekler. 
Bize ve sorumlu arkadaşlarımıza çok görev düşüyor. Çünkü 14 Mayıs Türkiye’nin kader seçimi. Milletimizin artık rahat bir nefes alması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’ye nefes, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’nda Türkiye’ye huzur olacaktır. Sistem konusunda emek veren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Her birinin emeklerine sağlık. Biz hazırız, sana söz Tarsus yine baharlar gelecek!” dedi.

………..….ooo…………..

BÜYÜKŞEHİR KOORDİNASYON

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN MUHTAR

 DERNEKLERİNE ZİYARET             

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin ve birim amirleri, Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği ile Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şubesi’ni ziyaret ettiler.

 

Ayrı ayrı gerçekleşen ziyaretler sırasında Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, geçtiğimiz günlerde kongrelerini tamamlayarak güvenoyu alan Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü ile Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Turgay Benli’yi tebrik etti.

 

Başkan Vahap Seçer’in de selamlarını ileten Şube Müdürü Soner Yetgin, Başkanlar Mustafa Naci Güllü ve Turgay Benli’ye hayırlı olsun dileklerini ileterek, görevlerinde başarılar diledi.

 

Ziyaretler sırasında muhtarlar, Büyükşehir Birim Amirleri’ne talep ve önerilerini de ilettiler.

 

………..….ooo…………..

HAKKI MENİZ MEDYAD’DA

CANLI YAYINA KATILDI

Ak Parti Mersin milletvekili aday adayı, Av. Hakkı Meniz MEDYAD’da “Enine boyuna” proğramına konuk oldu.

MEDYAD Başkanı  Okan Çalışkan ve Gazeteci, Ekspres gazetesi TAMPON yazarı  Mustafa Erdoğan’ın sorularını cevaplandıran Av. Hakkı Meniz “İnsan hayalleri ve idealleri ile yaşar . 2004 yılında girdiğim siyasette bugüne kadar yaptıklarımı hayatımın zekatı olarak gördüm. Siyaseti bir geçim kaynağı olarak görmedim.  Yaşadığımız doyduğumuz ve birlikte nefes aldığımız Tarsus ve Mersin’e hizmet için bilgi ve birikimimi paylaşmak, ülkemizin gelişimi ve kalkınmasında bu bilgi ve birikimlerimizi paylaşarak etkili olmaya çalıştım. Bu bilgilerimi daha çok paylaşmak için milletvekili aday adayı oldum.” dedi.

Meniz daha sonra Çalışkan ve Erdoğan’ın değişik konulardaki sorularına cevap verdi.

………..….ooo…………..

KAYMAKAM BARODA

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel  Otcu Avukatlar Günü nü kutladı.

Kaymakam  Otcu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Tarsus Barosunu ziyaret ederek, avukatlarımızın günlerini kutladı.

………..….ooo…………..

 ‘’TARIM VE ÇOCUK’’ BULUŞMALARI’’

DEVAM EDECEK

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından çocuklarımıza erken yaşta farkındalık kazandırmak amacıyla; Kreş Müdürlüğümüze bağlı kreşlerde eğitim alan küçük öğrencilerimize toprak, su tüketimi, doğa ve çevre konuları, gıdaların üretim aşamalarını anlatan etkinlik düzenlendi.

Çocuklara teorik derslerin yanı sıra uygulamalı eğitim de verildi. ‘’Tarım ve Çocuk’’ buluşmalarımız devam edecek

 

…………..ooo….……….

OMURGA TEDAVİSİNDE DOĞRU

 BİLİNEN YANLIŞLAR ANLATILDI

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 2014 yılından bu yana düzenlediği 'Doktor Sunumları' kapsamında bu kez Uzman Fizyoterapist Ezgi Kaplan sunumu ile 'Omurga Tedavisinde Doğru Bilinen Yanlışlar' konusuna değindi.

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenlediği 'Omurga Tedavisinde Doğru Bilinen Yanlışlar' konulu sunuma konuşmacı olarak katılan Uzman Fizyoterapist Ezgi Kaplan sunumuna omurganın tanımını yaparak başladı. Omurganın anatomisi ve omurga hakkında bilinenlerle birlikte bilinmesi gerekenleri anlattı. Omurganın önemini dile getirerek omurgadaki hastalıklardan bahsetti. Omurgadaki hastalıkların teşhisinden ve tedavi yöntemlerinden bahsederek bu hastalıklardan korunma yollarını açıkladı. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

'Omurga Tedavisinde Doğru Bilinen Yanlışlar' konulu sunum hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine KUREN

 

………….ooo…………..

ALÇI YÜKLÜ TIRIN DORSESİNDE

ÇIKAN YANGIN HASARA NEDEN OLDU.

Tarsus Damlamada alçı yüklü tırın dorsesinde çıkan yangın hasara neden oldu.Yavuz K.'nın kullandığı 51 ABM 120 plakalı tırın 51 ABN 376 plakalı dorsesinde, Tarsus-Pozantı Otoyolu Damlama mevkiinde yangın çıktı.Seyir halinde iken çıkan alevleri fark eden sürücü, alçı yüklü aracını güvenlik şeridinde park ederek durumu itfaiyeye bildirdi.Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangın sonucu dorsede hasar oldu.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA 5 NİSAN

AVUKATLAR GÜNÜ  KUTLAMASI

Tarsus’ta 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

 

Tarsusta  Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan programda, avukatların saygı duruşunda bulunmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Tarsus Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törende de Baronun Tarsus Temsilcisi Fatih Oyan ve beraberindeki avukatlar, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.Oyan, hukukun üstünlüğünü sağlama görevini her koşulda sürdüreceklerini ifade ederek, "Acılarımızı unutarak değil, kaybettiklerimizin hatıralarından güç alarak her bir meslektaşımızın avukatlık mesleğini layıkıyla, gururla icra edebilmelerini sağlayana kadar kararlılıkla hareket etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar