Subscribe Us


7-8 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

7 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

BÜYÜKŞEHİR  DEPREMDE

VEFAT EDENLER İÇİN  TARSUS’TA

BUGÜN KURAN OKUTACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi , 6 Şubat’taki K. Maraş merkezli depremde hayatını kaybedenler için Tarsus Şehir mezarlığında Kuranı kerim okutacak.

Saat 17.00’deki etkinlik Şehir mezarlığı girişinde gerçekleşecek. Vefat eden tüm yurttaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz.

………..….ooo…………..

EMNİYETTEN TARSUS DAHİL

MERSİN GENELİ OPERASYON

Mersin'de jandarma ekiplerince uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda 60 şüpheli gözaltına alındı.

jandarma ekiplerince uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda 60 şüpheli gözaltına alındı.Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince "torbacı" tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirildi.Jandarma komando timlerinin de bulunduğu 138 ekip, Erdemli, Silifke, Tarsus, Mut, Çamlıyayla, Toroslar, Anamur ve Yenişehir ilçelerinde belirlenen 61 adreste 8 narkotik köpeği kullanarak arama Ygerçekleştirdi.

Adreslerde 33 kilo 800 gram esrar, 1 kilo 810 gram sentetik uyuşturucu, 2 bin 300 adet sentetik hap, 218 gram eroin, 305 kök kenevir ve 5 hassas terazi ele geçirildi.Gözaltına alınan 60 zanlının jandarma komutanlığındaki işlemleri sürüyor.

 

………..….ooo…………..

NURCAN YILDIZ OYLARIMIZ HAYVANLAR

 İÇİN KAMPANLABINA DESTEK VERDİ

CHP Mersin milletvekili aday adayı Nurcan Yıldız yurt çapında başlatılan Oylarımız hayvanlar için kampanyasına destek verdi ve Hayvan Hakları Tarsus Temsilcisi Aslı  Gözen ile söz veriyorum taahhütnamesi imzaladı.

 

………..….ooo…………..

TİCARET BORSASI YÖNETİMİNDEN

TARSUS BELEDİYESİNE ZİYARET

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, Başkan yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz , yönetim kurulu üyeleri Yücel Gürbüz, Mustafa Teke ve Ayhan Bayram Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Ziyarette, iş birliği çalışmalarına vurgu yapıldı. Tarsus’un yöresel ürün çeşitliliğinin neler olduğu , hangi alanlarda yapılan tarımdan verimli ürünler elde edilebilir, seracılık konusu, kurutulmuş meyve alanlarında atılabilecek adımlar , yöre insanın ekonomisini desteklemek amacıyla Pazar oluşturulması konuları yapılan ziyaretin ana konuları oldu.

Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve Tarsus Ticaret Borsasın kent için önemli bir kurum olduğunu belirterek “Borsamız ile ekonomik ve sosyal alanlarda ortak projeler hazırlayıp kentimize büyük faydalar sağlayabiliriz.” dedi.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, “Tarsus Belediyesi’ne kapılarımız sonuna kadar açık. Belediyemizin yaptığı tarımsal projelere katkı sunmak isteriz. Ülkemiz büyük bir tarım potansiyeline sahip. Kurum olarak doğru yapılan her işin yanındayız” dedi. 

Çiftçinin kalkınması, tarımsal ürünlerin işlenmesi, katma değerinin yükseltilmesinin önemli olduğuna değinilen ziyarette; iyi, doğru, bilinçli tarım adına yapılacak projelerde stratejik ortaklık ve iş birliği çerçevesinde bilimsel verilerle doğru ürün, doğru üretim yapılmasının da önemi vurgulandı.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA POLİS BAYRAMI

KUTLAMA PROĞRAMI BELLİ OLDU

10 Nisan Polis Teşkilatının kuruluşunun 178. yıldönümü kutlama proğramı belli oldu. Buna göre  Kutlamalar  10 Nisan pazartesi günü saat 10.00’da Cumhuriyet alanında  yapılacak.

7 Nisan 2023 Cuma günü (bugün) ilk proğramda saat 11.00 de TarsusŞehitliği ziyaret edilecek. Saat 12.15 de ise Ulu Camide tüm Şehitlerimiz için Mevlid okutulacak dua edilecek.

Tarsus Eniyet müdürü Polis Teşkilatının kuruluşunun 178. yıldönümünü kutlayarak etkinliklere herkesi davet etti.

PAZARTESİ GÜNÜ           

Kutlamalar  10 Nisan pazartesi günü saat 10.00’da Cumhuriyet alanında  yapılacak.

Toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, sosyal hukuk devletinin bekası için yüksek vazife anlayışı ile hizmet vermekte olan Emniyet Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümünü kutlar, başta İlçe Emniyet Müdürümüz olmak üzere, mesai arkadaşlarına, ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.”

………..….ooo…………..

 

………..….ooo…………..

BÜYÜKŞEHİRİN TARSUS AŞEVİNDE

RAMAZAN YEMEKLERİ PİŞİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla başlattığı iftar yemeği dağıtımlarını sürdürürken Tarsus aşevide önemli bir görev  üstleniyor.

 Büyükşehir'in Aşhanelerinde özenle hazırlanan yemekler, her gün vatandaşların ve deprem bölgelerinden gelen misafirlerin sofrasına ulaştırılıyor.Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda görev alan Elçim Gültekin, iftar yemeği dağıtımıyla ilgili bilgi vererek, "Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak, Ramazan ayının bereket ve birleştiricilik ruhuna uygun olarak iftar yemeği ikramlarımız devam ediyor. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Ramazan ayının ilk gününden itibaren yemeklerimiz dağıtılıyor. Mersin ve Tarsus Aşhanelerinde hazırlanan yemeklerimiz, vatandaşlarımızın kapısına kadar götürülüyor" dedi.

 

…………..ooo….……….

TARSUS KARAEVLİ GÖLETİNDE

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Tarsus sınırları içindeki Karaevlli göletinde DSİ tarafından çalışmalar devam ettiriliyor. Alibeyli köyü yakınlarındaki Karaevli göleti  sayesinde 9830 dekar tarım arazisi sulanabilecek. Gölette  5,10 milyon m3 su depolama imkanı bulunuyor.

…………..ooo….……….

 

ŞAMPİYONLUK VE KUPA TÖRENİ

Tarsus Belediyespor kadın basketbol takımının şampiyonluk ve kupa töreni 8 Nisan 2023 cumartesi günü yapılacak.

Kadınlar basketbol 1. liginde oynayan Tarsus ekibi geçen haftalarda şampiyonluğu garantilemişti. Kupa töreni 8 Nisan’da saat 14.00 de Edip buran spor salonunda yapılacak. Tarsus Belediyespor takımı bu tören sonrası Botaş Gelişim kadın basketbol takımı ile karşı karşıya gelecek.

Tarsus Belediyespor takımımızı kutlar başarılarının süper ligde de devamını dileriz.

Bu arada Tarsus Belediyespor- Botaş Gelişim basketbol kadınlar maçı için cumartesi günü Tarsus’tan ücretsiz otobüs kaldırılacak. Maça gitmek isteyenler saat 12.00 de Tarsus Şehir stadı önünden maça gidebilecekler.

 

………..….ooo…………..

 

8 NİSAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS’TA POLİS BAYRAMI

KUTLAMALARI BAŞLADI

10 Nisan Polis Teşkilatının kuruluşunun 178. yıldönümü kutlama proğramı belli oldu. Buna göre  Kutlamalar  10 Nisan pazartesi günü saat 10.00’da Cumhuriyet alanında  yapılacak.

7 Nisan 2023 Cuma günü  ilk proğramda saat 11.00 de Tarsus Şehitliği ziyaret edilecek. Saat 12.15 de ise Ulu Camide tüm Şehitlerimiz için Mevlid okutulaRak dua edildi..

Tarsus Eniyet müdürü Polis Teşkilatının kuruluşunun 178. yıldönümünü kutlayarak etkinliklere herkesi davet etti.

PAZARTESİ GÜNÜ           

Kutlamalar  10 Nisan pazartesi günü saat 10.00’da Cumhuriyet alanında  yapılacak.

Toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, sosyal hukuk devletinin bekası için yüksek vazife anlayışı ile hizmet vermekte olan Emniyet Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümünü kutlar, başta İlçe Emniyet Müdürümüz olmak üzere, mesai arkadaşlarına, ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.”DEPREMDE VEFAT

 

………..….ooo…………..

AK PARTİ MUHTARLARLA

 İFTARDA BULUŞTU

Ak Parti ilçe teşkilatının düzenlediği İftar yemeği Yeni Mahalle semt pazarında verildi.

Mersin milletvekili Rauf Ulusoy’un sponsor olduğu iftar yemeğine ilçe başkanı Hasan Podak, bazı belediye meclis üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları başkan ve üyeleri, bazı muhtarlar ve partililer katıldı.

Kuranı Kerim tilavetinden sonra dualar okundu. Podak ve Ulusoy yaptıkları konuşmalarda, 14 Mayıs seçiminin önemine değindiler ve Cumhurbaşkanı adayı  Recep Tayyip Erdoğan ile milletvekili adaylarına destek istediler.

 

………..….ooo…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN

 DÜZENLEDİĞİ PROGRAMDA DEPREMLERDE

 YAŞAMINI YİTİREN YURTTAŞLAR İÇİN

DUALAR EDİLDİ 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde hayata gözlerini yuman vatandaşların ruhuna Kuran’ı Kerim okuma programı düzenlendi.

 

Tarsus Merkez Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen programa CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Mezarlık İşleri Dairesi Başkanı İbrahim Zengin, Büyükşehir Tarsus Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, oda, dernek ve kooperatiflerin başkan ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, deprem sonrasında bölgemize sığınan yurttaşlar ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

 

Hocaların Kuran’ı Kerim okumasının ardından duaların edildiği programda duygu dolu anlar yaşandı. Program sonunda depremlerde yaşamını yitiren yurttaşların ruhuna katılımcılara ikramlıklar dağıtıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi Tarsus Mezarlık İşleri Amirliği’nde görevli personeller ise sırt kısmında depremde yıkım yaşanan il’lerin adlarının yazılı olduğu tişörtleri giydiler.

 

………..….ooo…………..

OTOMOBİLİYLE AĞACA ÇARPAN

 SÜRÜCÜ YARALANDI.

Tarsus-Mersin- Adana kara yolunda seyir halinde olan 33 NID 83xx plakalı otomobil sürücüsü Kurtuluş Y. yol kenarında bulunan ağaca çarptı.İhbar üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.Kazada yaralanan sürücü, itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarıldı.Yaralı, 112 Acil Servis ekipleri, Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

………..….ooo…………..

ESKİ BİR CİNAYET AYDINLATILDI

Tarsus ‘ta 2022 yılında , bir otomobildeki 2 kişinin öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yeni gelişmeler oldu. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli kişi dün tutuklandı.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tarsus Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, 10 Eylül 2022'de Gazipaşa Mahallesi'nde otomobile ateş açılarak M.K. ve O.Y'nin öldürülmesiyle ilgili çalışma başlattı.Polis ekipleri, yapılan araştırmanın ardından saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen A.K'yi Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bir adrese düzenlediği operasyonla yakaladı.Operasyonda 1 ruhsatsız tabanca ve 1 av tüfeği ele geçirildi.Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı adli makamca tutuklandı.Gazipaşa Mahallesi'nde 10 Eylül 2022'de, M.K. yönetimindeki 33 NLN 58 plakalı otomobile kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açılmış, sürücü M.K. olay yerinde, araçta bulunan O.Y. ise  Hastanede ölmüştü.

………….ooo…………..

TARSUS BELEDİYESPOR KADIN

BASKET TAKIMININ ŞAMPİYONLUK

VE KUPA TÖRENİ  BUGÜN

Tarsus Belediyespor kadın basketbol takımının şampiyonluk ve kupa töreni bugün yapılıyor.

Türkiye Kadınlar basketbol 1. liginde oynayan Tarsus ekibi geçen haftalarda şampiyonluğu garantilemişti. Kupa töreni 8 Nisan’da saat 14.00 de Edip Buran spor salonunda yapılacak. Tarsus Belediyespor takımı bu tören sonrası Botaş Gelişim kadın basketbol takımı ile karşı karşıya gelecek.

Tarsus Belediyespor takımımızı kutlar başarılarının süper ligde de devamını dileriz.

 

………..….ooo…………..

 

MAÇA OTOBÜS TAHSİS EDİLDİ

Bugün oynanacak olan  Tarsus Belediyespor- Botaş Gelişim basketbol kadınlar maçı için Tarsus’tan ücretsiz otobüs kaldırılacak. Maça gitmek isteyenler  bugün saat 12.00 de Tarsus Şehir stadı önünden maça gidebilecekler.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar