Subscribe Us


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen uyardı


 Çernobil Felaketinin yıldönümünde CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen yazılı bir basın açıklaması yaptı. Antmen “Akkuyu'da reaktör patlarsa bedelini yapanlar değil; maalesef yananlar ödeyecek. Ve bu projeyi, inşaatı durdurun. Yarın birinci reaktör için yakıt getirilecek diye tören düzenleniyor ; Hatta Rus Haber Siteleri birinci reaktör çalışmaya başlayacak diye haber yapıyor.

Buna son verin, Mersin Çernobil olmasın" ifadelerini kullandı.

 

CHP'li Vekil, Mersin-Akkuyu'da nükleer santralde reaktörün oturacağı temelin bazı bölümlerinde çatlak oluştuğunu, reaktörün oturacağı temelin çatlak olan bölümlerinin tamamen yenilendiğini ancak sonradan yeniden çatlak oluştuğunu ifade etti ve "Nükleer Santralin çalışmaya başladığında yeni bir çatlağın olmayacağının, herhangi bir kazanın yaşanmayacağının garantisi asla verilememektedir” dedi.

 

Liyakatsiz devlet ve yönetim anlayışıyla nükleer santrallerin saatli bomba olacağını ifade eden Antmen "Çernobil sızıntısı sonrasında sorumsuz bir Bakan çay içip 'bakın radyasyon yok' diyordu. Allah Korusun Mersin Akkuyu Patlaması olursa o zaman başka bir sorumsuz Bakan çıkıp 'Bakın portakal, mandalina, muz, çilek yiyorum radyasyon yok' mu diyecektir? Bu reaktörün altı bataklık ve deprem bölgesinde. Yarın en ufak bir sarsıntıda başımıza bir felaket gelmeyeceğinin garantisi yok. Yaşanan hiçbir felaketten ders almıyorlar. Alınmayan dersler felaket olarak yeniden başımıza gelir” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar