Subscribe Us


Kariyer Merkezi, iş arayanlara istihdam kapılarını aralamaya devam ediyor


 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde kurulan Kariyer Merkezi, iş arayanlara istihdam kapılarını aralamaya devam ediyor. Kariyer Merkezi’ne başvuranlardan 1384’ü kadın ve 3 bin 195’i erkek olmak üzere, bugüne kadar toplam 4 bin 579 vatandaş iş sahibi oldu. Kariyer Merkezi’nin fark yaratan projelerinden biri olan ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’ne başvuran 34’ü kadın ve 31’i erkek olmak üzere, toplam 65 kişi de istihdama katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin öncülük ettiği ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’nin, turizm alanında gerçekleştirdiği mesleki eğitime katılan ve Kariyer Merkezi’nin iş birlikçisi olduğu Mersin Divan Otel’de eğitim gören Serhat Laşer Can Duman, Mert Üstün ve Tuğçe Büte, eğitim aldıkları otelde Kariyer Merkezi sayesinde iş imkanı buldu.

Üstün: “Eğitimin ardından mülakata çağırıldık ve hemen istihdam edildik”

Servis Elemanı sertifikasyon programına katılan ve şu anda Mersin Divan Otel’de garson olarak görev alan 19 yaşındaki Mert Üstün, Kariyer Merkezi’ne başvurma sürecini anlatarak, “Ekim ayında instagramdanbir etkinlik olduğunu gördüm. Mersin Kariyer Merkezi’nin ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’,  programına başvurdum. Aslında çok beklentim yoktu, çünkü çok başvuru olmuştu. Fakat sonrasında programa seçildiğimi öğrendim” dedi

Yorum Gönder

0 Yorumlar