Subscribe Us


1-2 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

1 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

1 MAYIS TARSUS’TA DA KUTLANACAK

’01 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 12.00 de yürüyüş için Kleopatra meydaında toplanılacak.  Saat 16:00'da Cumhuriyet meydanında konserli kutlama yapılacak.

………..….ooo…………..

KAYMAKAMDAN 1 MAYIS KUTLAMASI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu 1 Mayısı kutladı. Otcu mesajında KUTLAMASI ‘’Emeğiyle hayatını kazanan alın teriyle geçimini temin eden ve ülkemizin kalkınmasında büyük katkılar sağlayan emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum’’ dedi.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA BAZI KÖYLERİ DOLU VURDU

Önceki gün yağan yağmurlarda Tarsus’ta bazı köyleri dolu vurdu.

Tarsus’a bağlı Kulak, Bahşiş ve çevre köyler doludan olumsuz etkilendi. Ekili alanlarda zarar tesbiti yapılacak.

 

………..….ooo…………..

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA VE GENÇLİK VE

SPOR BAYRAMI KUTLAMA VE ANMA

KOMİTESİ TOPLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama ve Anma Komitesitoplantı yaptı.

Komite  Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında toplanarak gençlik haftası ve bayram programını değerlendirip karara bağladı.

Toplantıda, farklı Liselerden davet edilen öğrenci, öğretmen ve idarecilerin de görüş ve önerileri alındı.

………..….ooo…………..

İyi Parti Tarsus İlçe Teşkilatı

Mersin’de Mitinge Katılacak

İYİ Parti Tarsus İlçe başkanı Burak Özdil ‘’01 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 16:00'da Genel Başkanımız Sn. Meral AKŞENER ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mansur YAVAŞ'ın eski Tevfik GÜR Stadı yanında yapacağı mitingimize tüm halkımız davetlidir. 

Aynı gün saat 13:00 parti binamızın önünden otobüs kaldırılacaktır. Katılımlarınızı rica ederim.’’ Dedi.

 

Av.Burak ÖZDİL 

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı

 

………..….ooo…………..

 

UYSAL: TARSUS HIZLA BÜYÜYEN BİR

ÇOK DEĞERİ İÇİNDE BULUNDURAN BİR İLÇE.

MHP Mersin Milletvekili Adayı Dr. Levent UYSAL,  Ali ARI, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin YILMAZ ve MHP Teşkilatının  katılımıyla basın mensuplarının sorunları konuşuldu. 

 

Aday olduğu günden beri sektör bazlı projelerden bahseden, çözümü gönül birliği, el birliği ve işbirliği içerisinde çözeceğiz söylemlerinde  bulunan Uysal,  bu kez basın mensuplarının sorunlarını dinledi ve yapılacak çözüm önerileri konusunda istişarelerde bulundu. 

 

 Konuşmalarına basın mensuplarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Uysal, “Gazetecilerimizin yaşadığı sorunların farkındayız. Çözümünü de birlikte planlayacağız.  Doğru, etik ve tarafsız haber yapan sizin gibi değerli basın mensupları Tarsus’umuz için çok kıymetli. Tarsus benim doğduğum topraklar. Hızla büyüyen bir çok değeri içinde bulunduran bir ilçe. Bunların başında turizm, sanayi, tarım gibi bir çok sektör var. Hep birlikte Tarsus’u hakkettiği konuma getirmemiz gerekiyor. Yakın zamanda ilçemize bir de Havaalanı da geliyor. Tarsus bu sayede daha da hızlı büyüyecektir.” dedi.  

 

 

Uysal “Benim için herkes Bizim Levent diyor, bu beni mutlu ediyor. Basın camiasından da aldığım dönüşler bu yönde. Beni bir kardeşiniz,  bir ağabeyiniz, bir dostunuz gibi bağrınıza bastığınız için minnettarım” ifadeleri kullandı.

…………….ooo…………….

ALİ ARI ATATÜRK CADDESİNİ

ŞAHİN VE UYSAL İLE GEZDİ

Mhp Milletvekili Adayları Dr. Levent UYSAL,Mehmet ŞAHİN ve Dr. Ali ARI ile atatürk caddesinde esnaf ziyareti gerçekleşti..

Mehmet Çelik ‘’Esnaf ziyaretine Mhp İl Başkanımız Zeynel Uğur GÖLGELİ, İlçe Başkanımız Mehmet ÇELİK, Milletvekilimiz Baki ŞİMŞEK, İl KAÇEP Başkanımız Fadime ŞEN, ilçe KAÇEP Başkanımız Yeşim İÇGÖREN, Ülkü Ocağı Başkanımız Ahmet BEBEK, geçmiş dönem Belediye başkanımız Şevket CAN’ da eşlik ettiler.’’ Dedi.

………..….ooo…………..

2. TARSUS MÜZİK GÜNLERİ

YARIN BAŞLIYOR 

Tarsus Belediyesi bu yıl düzenlediği 2. Tarsus Müzik Günleri’nde birbirinden güzel sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.  2-7 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan etkinlikler, Selda Bağcan’ın Bahar Konseri ile başlayacak. 7 Mayıs’ta ise Hazar’dan Anadolu’ya Ezgiler ve Çukurova Ansambl ile sona erecek.

 

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 2-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 2. Tarsus Müzik Günleri’nde birbirinden güzel konserler Tarsuslularla buluşacak. Etkinlikler, 2 Mayıs Salı günü saat 19.30’da Atatürk Gösteri Merkezi’nde, Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası’nın konseri ile başlayacak. Ardından saat 20.30’da ise Usta Sanatçı Selda Bağcan sahne alacak.

 

SANAT, TARSUS’TA YAŞANIYOR

3 Mayıs Çarşamba günü Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi Salonu’nda saat 20.00’da Operata Oda Orkestrası  ve Gökhan Aybulus,  Şef Rustam Rahmedov eşliğinde konser verecek.  4 Mayıs Perşembe günü Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi Salonu’nda saat 20.00’da Çello Paradiso sahne alacak. 5 Mayıs Cuma günü ise Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi Salonu’nda, Açık Sahne/ Genç Yetenekler saat 20.00’da sahne alacak. 6 Mayıs Cumartesi günü Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi Salonu’nda, Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu saat 16.00’da birbirinden güzel eserleri seslendirecek.

Son olarak 7 Mayıs Pazar günü ise Saint Paul Meydanı’nda, Hazar’dan Anadolu’ya Ezgiler ve Çukurova Ansambl saat 20.00’da sahne alarak 2. Tarsus Müzik Günleri sona erecek. 

 

“TARSUS’UMUZU MÜZİĞİN, SANATIN KENTİ OLARAK TAÇLANDIRIYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “ Tarsus’umuzu müziğin, sanatın kenti olarak taçlandırıyoruz. 2. Tarsus Müzik Günleri’nde birbirinden değerli sanatçılarımızı 2-7 Mayıs tarihleri boyunca hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Konserlerimize tüm halkımız davetlidir.” ifadelerini kullandı.

 

………..….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDU’NDA,

ANKARASPOR SONRASI MAÇIMIZ YOK

TFF 2. lig beyaz grupta Tarsus İdmanyurdu bu hafta  boş.

Önceki gün Ankara’ya giden ve rakibine 9-0 yenilen

Sarı lacivertliler Ankaraspor  maçından puansız dönmüştü. Fikstüe gereği bu hafta maçımız yok. Son 2 maçta  Bayburt ile   içerde  İnegöl ie dışarda oynayacağız.

………..….ooo…………..

 

 

 

 

 

2 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TA

ÇOCUKLARA SÜT DAĞITIMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle dezavantajlı bölgelerde bulunan çocuklarında sağlıklı şekilde beslenmeleri için başlattığı süt dağıtım çalışması sürüyor.

‘Süt Senin Gurur Mersin’in’ projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’ta dezavantajlı bölgelerde bulunan mahallelerde süt dağıtımı gerçekleştiriyor.

Çocukların sağlıklı büyüme ve gelişmesinde süt tüketiminin yerinin çok önemli olduğunun ön planda tutularak yapılan dağıtımlarda, çocuklar oldukça mutlu olurken, anne ve babaları da memnun kalıyorlar.

…………….ooo…………….

MECLİS TOPLANTISI  BUGÜN SAAT 14.00 DE

2023 Yılı Mayıs Ayı Olağan Tarsus Belediyesi  Meclis Toplantısı 6. Birleşimin 1. Oturumu Gündemi belli oldu.

Tarsus Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 6. Birleşimin 1. Oturumu 02.05.2023 Salı Günü saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.

Meclis Gündemi

 

02.05.2023 Salı Günü saat 14.00'de toplanacak olan, 2023 yılı Mayıs Ayı 6. Birleşimin 1. Oturumu Olağan Meclis Toplantısı Gündemidir.

GÜNDEM MADDELERİ:

1-Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı.

2-Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

3-Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

4-Dilek ve öneriler.5- Kapanış.

…………OOO…………

TARSUS’TA ÖNCE TARİHİ GEZİ

SONRA ÇOCUK ŞARKILARI KONSERİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Gençlik Kampı ve Geçici Barınma Alanı olarak kullanılan Berdan Konukevi’nde kalan depremzede çocuklar ve aileleri MDOB tarafından düzenlenen ‘Çocuk Şarkıları’konserine katıldı. Konser öncesinde Tarsus’un tarihi ve turistik bölge ile mekanlarını gezen çocuklar ve aileleri, ardından gerçekleşen konser ile keyifli saatler geçirdi.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından depremzede çocuklar için düzenlenen ‘Çocuk Şarkıları’ konserine, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Berdan Konukevi’nde konaklayan çocuklar da katıldı. Geçici Barınma Alanları’nda yaşayan çocuklar ve gençlerin, depremin travmalarını atlatabilmesi adına sık sık etkinlikler düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte düzenlenen farklı etkinliklere de katılmalarını sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus St. Paul Anıt Müzesi’nde çocuklara özel düzenlenen konser için, Berdan Konukevi’nde kalan çocukların katılım ve ulaşımını sağladı. Konser öncesinde Tarsus’un tarihi ve turistik bölge ile mekanlarını gezen çocuklar ve aileleri, ardından gerçekleşen konser ile keyifli saatler geçirdi. St. Paul Anıt Müzesi’nin tarihi ve mistik ortamında gerçekleşen konserin Orkestra Şefliğini Rustam Rahmedov, Çocuk Korosu Şefliğini Reyhan Bezdüz üstlenirken, Konzertmeister’i ise Çağıl Çelik Demirbaş oldu.  

“Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetlerden çok memnunuz”

Etkinliğe çocukları ile katılan Aslı Uçar, “Bugün çocuklarımızla beraber konsere geldik, çok güzel etkinlikler yaptık. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız” dedi. Etkinliği değerlendiren bir diğer katılımcı da Özlem Yiğit oldu. Yiğit, birçok etkinliğe katıldıklarını belirterek, “Böyle güzel etkinlikler yaptıkları için, Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün tarihi yerleri gezdik, her yeri gezdirdiler, sağ olsunlar” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için hizmetlerini değerlendiren ve son derece memnun olduğunu ifade eden Nuri Koca, “Depremzede olarak Tarsus’a geldiğimiz günden bu yana, Büyükşehir Belediyesi’nin bize ve çocuklarımıza sunmuş olduğu sosyal hizmetlerden çok memnun kaldık. Buraya geldiğimiz günden beri tiyatrolara, Tarsus'un tarihi yerlerine gittik. Aynı zamanda Konukevi’nde yapılan hizmetlerden çok memnun kaldık. Böyle hizmetleri, belediyecilik adına her yerde görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir şeyden eksik kalmadık”

Ekinliğe katılan çocuklardan Elif Sinem Koca, “Buraya geldiğimden beri her konuda yardımcı oldular. Bir ihtiyacımız olduğunda, ilk onlar yanımıza geldiler. Bugün de gezi yaptık” dedi. İrem Dikmen ise,“Bize birçok yeri gezdirdiler. Birçok etkinlik yaptılar. Bizi okula yazdırdılar. Hiçbir şeyden eksik kalmadık. Çok güzeldi” ifadelerini kullandı.

 

………..….ooo…………..

TARSUS TİCARET BORSASINDA

KAYA VE SEÇER’İN 1 MAYIS KUTLAMASI

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya ve Borsa başkanı Ali Seçer 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladılar.

Kaya mesajında; "İnsan hayatında en hakiki en yüce değer,  insan emeği ile yoğrulan iş, alın teri ile kazanılan helal kazançtır" ifadesinde bulundu.

 

İnsana Hizmet HAK'ka hizmettir anlayışında olduğunu yineleyen Başkan Murat Kaya şu ifadeleri kullandı.

 

"Helal rızık için çalışan, emeği ile alın terinin hakkını isteyen çalışan, üreten kesimlerin her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Çünkü bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışa sahibiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, özüne ve anlamına uygun olarak, bir bayram havasında, bir şenlik ortamında kutlanmasını temenni eder, Ülkemizin büyümesi, ilerlemesi ve hedeflerine ulaşmasında, emek ve alın terleriyle önemli pay sahibi olan yaşama emek veren herkese sağlık, mutluluk ve başarı diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

 

ALİ SEÇERİN MESAJI

Tarsus Ticaret Borsası’ ndan .

Sayın Basın ve Medya Mensubu,

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ; bütün çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlarken, mesajında " Emekçilerimizin döktüğü alın teri her şeyin üzerinde." dedi.

 

Barış, demokrasi ve güvenli bir gelecek için mücadele günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, emeğin, işçinin ve alın terinin bayramıdır. İşçilerimiz, memurlarımız, çalışanlarımız olmazsa bizler de hizmet konusunda maalesef bir ilerleme kat edemeyiz.

 

Emeğin, alın terinin her daim sembolü olan, ekonomi, sanayi, tarım alanında üretime katkı sunarak nafakasını çıkaran emekçilerimiz en iyisine layıktır. En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır.

 

Bu duygularla çalışan , üreten Türkiye 'nin aydınlık geleceğine büyük katkılar koyan bütün çalışanlarımızın , 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ederim..

………..….ooo…………..

MHP’LİLER BU KEZ YEMEKTE

İŞADAMLARI İLE BULUŞTU

MHP Mersin Milletvekili adayları Dr.  Levent Uysal ve Dr. Ali Arı, Tarsus’ta bu kez iş adamları ile yemekte bir araya geldi.

Yemeğe  MHP Tarsus ilçe başkanı Mehmet Çelik, MHP’li bazı belediye meclis üyeleri, partinin il ve ilçe teşkilatındaki yöneticileri, ile basın mensupları katıldı.

MHP Mersin Milletvekili adayı Levent Uysal  ise iş adamları ile birebir sohbet ederek ve sorularını cevapladı.

Uysal “Biz Milletvekili adayları olarak sırasıyla bölgemizdeki tüm sektörlerin temsilcilerini ve sorunlarını dinliyoruz. ‘’ dedi.

………..….ooo…………..

KARPUZ EKİLİ ALANLARDA DOLU ZARARI

Tarsus etkili olan dolu yağışı açıkta üretilen karpuzlara zarar verdi. İlçede dün aniden bastıran dolu ekili alanlara zarar verdi.  Kulak , Bahşiş ve çevre kırsal mahallelerde 100 dönüm araziye olan mahsul zarar gördü. Bahşiş Muhtarı Mehmet Güllü ilgili kurumları arayarak üreticinin zararına yönelik çalışma başlatılmasını istedi.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA ÖĞRETMEN ÖLÜMÜ

Tarsus  Ömer-Ümmügülsüm Cırık MTAL Lisesi öğretmenlerinden Hüseyin Gürcan Yurt Baraj bölgesinde aracının içinde ölü bulundu. 41 yaşında ve evli olan H.G.Yurt’un ölüm nedeni araştırılıyor.

YILMAZ’DAN TAZİYE

Türk Eğitim -Sen Tarsus şube başkanı Yaşar Yılmaz ‘’Kıymetli kardeşim, uzun yıllar mesai arkadaşlığı yaptığımız üyemiz Hüseyin Gürcan Yurt vefat etmiştir.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.’’ Dedi.

 

………..….ooo…………..

ŞAİR İMAM ÖZEL'İN "GÖNÜLDE AÇAN

ÇİÇEKLER" ADLI ŞİİR KİTABI ÇIKTI.

Hayatı Sivas ile Tarsus arasında geçen emekli öğretmen şair İmam Özel'in "Gönülde Açan Çiçekler" adlı şiir kitabı çıktı. Tebrikler...

………..….ooo…………..

TARSUS’TA MÜZİK GÜNLERİ

BUGÜN BAŞLIYOR.

SELDA BAĞCAN KONSERİ BUGÜN..

Tarsus Müzik Günleri  bugün başlıyor. Müzik günleri ile  yine birbirinden güzel sanatçılar Tarsus’ta ağırlanacak. Selda Bağcan ile açılışı yapılacak olan bahar konserinde dillere destan olan şarkılarını seslendirecek.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen (2-7 Mayıs) Tarsus Müzik Günleri ile yine birbirinden güzel sanatçılar Tarsus’ta ağırlanacak. Selda Bağcan ile açılışı yapılacak olan bahar konserinde dillere destan olan şarkılarını seslendirecek. Her yaştan kesimin severek dinlediği Selda Bağcan, sanatın, müziğin kentinde unutulmaz parçalarını söyleyecek. Bu bahar Tarsus’ta doyasıya yaşanacak.

Konser öncesi ise Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası, Atatürk Gösteri Merkezi’nde saat 19.30’da sahne alacak.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “ Tarsus’umuzu sanat ile buluşturmaya devam ederek bu yıl düzenlediğimiz bahar konserimizi Selda Bağcan ile taçlandırıyoruz. Sanatın, müziğin başkenti olan kentimizde etkinliklerimiz devam edecek. 2-7 Mayıs tarihleri boyunca 2. Tarsus Müzik Günleri’nde müziği doyasıya yaşayacağız. Bahar Konserimize tüm halkımız davetlidir.” ifadelerini kullandı.

………..….ooo…………..

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ ADAYI DR.

 LEVENT UYSAL HAYVANSEVERLERLE  

BİR ARAYA GELDİ. 

MHP Mersin Milletvekili Adayı Dr. Levent UYSAL, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ve MHP Teşkilatının  katılımıyla Adana, Mersin ve Tarsus da yaşayan hayvanseverlerle buluştu.

Kahvaltılı toplantıya Hayvanların Yaşam Haklarını Koruma Konfederasyonu, Kimsesiz Canları Koruma Derneği (KİMCANKO), Anadolu Hayvan Hakları Derneği, Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (DOĞAKO) gibi derneklerin yanı sıra çok sayıda da hayvansever katıldı. 

 

Sevginin şartı olmaz diye sözlerine başlayan Levent Uysal: “Sizin gibi yüce gönüllü dostlarla bir arada olmaktan çok mutlu oldum. Şefkatimize, saygımıza, dostluğumuza ve desteğimize layık olan  bu kimsesiz canlılar, yaşamın özneleridir. Bizim de önceliklerimizdendir. Sokaktaki hayvanların yaşadığı tedavi problemlerini, barınma ve yiyecek problemlerinin farkındayız. Sizlerden aldığımız bilgileri  ve sorunlarını en hızlı şekilde çözümlemek üzerine bir mekanizmayı yine birlikte planlayacağız. Biz ne gerekiyorsa 7/24 hayvanlarımıza destek vermek istiyoruz. Biz fayda merkezi altında belirlenen ilçelerimizde ofisler kuracağız. Bu ofisler çözüm ofislerimiz olacak.” 

 

Katılımcıların sorduğu soruları cevaplayan Uysal; hayvanlarımızın tedavisi konusunda elimizi taşın altına koymaya hazırız. Ücretsiz hayvan hastanemizi yapmayı planlıyoruz. Ilk etapta da belediyelerimizde veteriner sayısını artırmak ve yardımcı eleman alımı konusunda öncü olmak için elimizden gelen desteği vereceğiz. 

 

 

Uysal “Benim için herkes Bizim Levent diyor, bu beni mutlu ediyor. Sizlerden de aldığım dönüşler bu yönde. Beni bir kardeşiniz,  bir ağabeyiniz, bir dostunuz gibi bağrınıza bastığınız için minnettarım” ifadeleri kullandı. 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar