Subscribe Us


11 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

11 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

SEÇER VE BAŞARIR’DAN MİTİNG

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Tarsuslu  Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Adayları Ali Mahir Başarır ve Emre Yılmaz bugün  halkımızla buluşuyor!

11.05.2023 Perşembe-saat 20.00

Duatepe Köylü Garajı

Ozan Varal ‘’Haydi Tarsus!

İlk Turda Bitiriyoruz!’’ dedi.

………..….ooo…………..

CUMHURBAŞKANI ADAYI SİNAN OĞAN

YERİNE ÜMİT ÖZDAĞ DÜN TARSUS’A GELDİ

Cumhurbaşkanlı Hükümet sisteminde yeni bir seçime gidiyoruz. 4 Cumhurbaşkanı adayından Ata ittifakı adayı Sinan Oğan dün Tarsus’a gelecekti..

Sinan Oğan, Tarsus’ta Atatürk caddesi ve Yarenlik alanını dolaşacaktı. Yerine Zafer partisi lideri Ümit Özdağ geldi.

Zafer partisi lideri Ümit Özdağ hem önünde otobüsten halka ve partililere hitap etti. Halkı selamlayıp Tarsus İstiklal caddesinden geçerek Tarsus’tan ayrıldı.

………..….ooo…………..

MUHARREM İNCE BUGÜN

TARSUS’A GELEMİYOR

Cumhurbaşkanlı Hükümet sisteminde yeni seçimlerde aday olan Muharrem İnce bugün Tarsus’a gelecekti.. İnce saat 17.30’da Yarenlik alanında halkımızla buluşacak ve destek isteyecekti. Gelişi sağlık nedenlerinden iptal edildi..

………..….ooo…………..

TARSUS’TA TRAFİK HAFTASI KUTLAMALARI

Tarsus Ticaret Borsası , bu yıl 06-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanan, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinliklerine her yıl olduğu gibi destek vererek Pakize Bayraktar İlkokulunda düzenlenen etkinliklere de katıldı. 

 

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer hafta nedeniyle tertip komitesi tarafından Pakize Bayraktar İlkokulunda 9 Mayıs tarihinde düzenlenen etkinliklere katıldı.  

 

Trafiğin emniyetli bir biçimde seyretmesi için trafik kurallarına uyulması, ayrıca sürücülerin trafikte birbirlerine saygılı davranması gerektiğini belirten Seçer, “Çocuklarımıza erken yaşta trafik kurallarına uyma ve uygulama konusunda yapılan bu anlamlı kutlama programı için Kaymakamlığımıza, Emniyet müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Hasseten bu programın düzenlenmesinde emeği geçenleri de ayrıca tebrik ediyorum.’ diye konuştu.

………..….ooo…………..

TARSUS’TA TRAFİK DEDEKTİFLERİ

EĞİTİM PARKI AÇILDI

6-12 Mayıs Karayolu Trafik haftası kapsamında Pakize Bayraktar İlkokulu Trafik Dedektifleri Eğitim parkı törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Tarsus Emniyet Müdürü Ali Garanlı şunları söyledi;

 ‘Ülkemizin geleceği garantisi olan çocuklarımızın ve insanlığımızın trafik bilinci içerisinde yetişmesini sağlamak amacıyla karayolu trafik güvenliği strate ve eylem planı kapsamında 3 17 yaş grubundaki çocuklara yönelik olarak çocuklar için trafik eğitimi trafik dedektifleri projesi kapsamında ilçemizde mevcut bulunan okullarda toplam 4.239 öğrenci ve 1714 öğretmenimizi slayt sunumu eşliğinde ve uygulamalı olarak gerekli trafik eğitimleri verilmekte ve verilmeye devam etmektedir. Ülkemiz genelinde toplu taşıma sürücülüğü yapan şoförler üzerindeki uygulama ve denetimleri aralıksız devam edilerek bu araç sürücülerine de trafikte uyulması gereken kurallar ile kanunlara yapılan son değişiklikler hakkında gerekli bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine de yıllık içerisinde devam edilmektedir 2023 yılı trafik kazalarının önlenmesine yönelik eğitim faaliyetleri içerisinde şu anda açılışını yapacağımız trafik dedektifleri eğitim parkımız haricinde ilçemiz şehit jandarma uzman çavuş Ahmet Güngör anaokulu bahçesinde bulunan trafik eğitim parkının da trafik işaretlemelerinin özlemin boyaları yapılarak aktif hale getirilmesi sağlanarak 2022-2023 yılı eğitim öğretim döneminde ilçemizde bulunan tüm anaokulu öğrencilerimizin trafik eğitim parkında faydalanması sağlanmaktadır.’dedi.

Töreni Tarsus İlçe Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Tarsus Emniyet Müdürü Ali Garanli, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin.Tarsus Şöförler Odası Başkanı Duran Şen, Tarsus Ticaret Borsası  Başkanı Ali Seçer ve öğretmenler öğrenciler katıldı.Kaynak. Tarsus Yeni Doğuş.net

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA  ENGELLİLER

HAFTASI ETKİNLİĞİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak Tarsus’ta da kutlanmaya başlandı.

Engelliler haftasında 10 Mayıs günü sabahı Atatürk anıtına çelenk konularak saygı duruşu yapılıp istiklal marşı söylendi.

Törene kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye başkan yardımcısı Serdar Demirel,  Jandarma Komutanı Bunbaşı Mehmet Güler, Tarsus ilçe Emniyet müdürü Ali Garanlı, çeşitli daire müdür ve amirleri, Engelli derneklerinin başkan yönetim ve üyeleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Otizm derneği başkanı Fatih  Düzenli’nin sunumu ve ardından şiir okuması ile devam eden etkinliğe katılanlar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Daha sonra protokol mensupları ve Engelliler ile öğrenciler Yeşilyolu takiben belediye bandosu eşliğinde yürüyerek Kültür Parka geldiler. Kutlamalar ve etkinlikler burada devam etti.

ENGELLİLER FUTBOL MAÇI BUGÜN

11 Mayıs günü ise saat 17.00 de kurum amirleri müdürleri ve engellilerin katılımı ile Tuncay halı sahada bir futbol müsabakası düzenlenecek.

 

ENGELLİLER İÇİN MÜZİK DİNLETİSİ

Engellilerr haftasında 12 Mayıs günü ise Yenice yakınlarında bulunan Arsoy Yatılı bakım merkezinde müzik dinletisi sunulacak.Engelliler Haftası’nın, toplumsal duyarlılığı güçlendirmesi umuduyla tüm engelli kardeşlerimize, sağlıklı, mutlu ve engelsiz bir yaşam diliyor, fedakar ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyoruz.

           

………..….ooo…………..

 “GELECEK SENEYE TARSUS

3. TARSUS MÜZİK GÜNLERİ’Nİ

GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Grammy ödüllü opera sanatçısı Bülent Bezdüz “Havanın biraz serin olmasına rağmen

seyircimiz çok güzeldi. Ekip arkadaşlarımız çok duygulu anlar yaşadı. O yüzden belediye

başkanımıza verdiği destekler için çok teşekkür ederiz. Tabi ki bu son değil gelecek seneye

daha köklü belki uluslararası formlarda bir 3. Tarsus Müzik Günleri’ni gerçekleştireceğiz.”

diyerek herkese teşekkür etti.

 

 

………..….ooo…………..

MERSİN-TARSUS’A YENİ OSB’LER

 KAZANDIRILIYOR

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi 5. Bölge Yer Seçim Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Sabri Tekli, "Kısa süre içerisinde 260 hektarlık alanı yatırımcıların hizmetine sunacağız" dedi. 
Faaliyette bulunan 3 organize sanayi bölgesi, yapımı devam eden 4. organize sanayi bölgesi ile mevcutta 823,5 hektar alanıyla Mersin’in en büyük organize sanayi bölgesi olan MTOSB’de, 5. Bölgenin resmi çalışmaları başladı. 

"Yeni yatırım ve istihdam alanları kazandıracağız" 
Yer Seçim Tespit Komisyonu, MTOSB’de bir araya gelerek görüşlerini bildirdiler. Toplantı sonrasında bir açıklama yapan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, "Yer Seçim Tespit Komisyonunda bulunan ilgili kurumlar ile bir araya geldik. Bu aşamaları daha önce 2, 3 ve 4. organize sanayi bölgelerimizde de yaşadık. Bu toplantılardan kısa süre sonra alt yapı çalışmalarımız başlıyor. Kurum görüşlerinin toparlanarak, onay almamızın ardından Mersin’e 260 hektarlık yeni bir organize sanayi bölgesi kazandıracağız. 5. OSB’miz ile kentimize yeni yatırım alanları, yeni istihdam alanları kazandıracağız" diye konuştu. 

"Mersin adına mutluluk verici" 
"MTOSB’de başkanlık görevine geldiğim günden bu yana, birlikte çalıştığımız yönetim kurullarımız ve bölge müdürlüğü ekiplerimiz ile 2, 3 ve 4. organize sanayi bölgelerimizin bürokratik işlemlerinin tamamlanmasından çok kısa sonra hizmete açılmasını sağladık" diyerek konuşmasını sürdüren Tekli, "Atıksu arıtma tesisimizi, Model Fabrika ve İnovasyon Merkezimizi, Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi, camimizi, çarşılarımızı, bankamızı, noterimizi, tır parkımızı, Scada Merkezimizi, hizmet binalarımızı, sosyal tesislerimizi, itfaiye teşkilatımızı, sağlık birimlerimizi hizmete geçirirken, bir taraftan da yatırımcı sanayicilerimizin en büyük isteği olan yeni OSB alanları açtık. Yaptığımız birçok iş var fakat en önemlisi sanayicilerimize yeni yatırım alanları kazandırmak. Bu anlamda da 260 hektarlık 5. bölgemizin bürokratik çalışmalarının hız kazanması, Mersin adına büyük mutluluk verici bir olay. Kısa süre içerisinde diğer OSB’lerde olduğu gibi alt yapı çalışmalarına başlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza da yer seçimlerinde hızlı hareket ederek, bürokratik işlemleri hızlandırdıkları ve kısa süre içerisinde bu bölgeleri yatırımcılarımızın hizmetine kazandırmamıza vesile oldukları için tüm sanayicilerimiz adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

………..….ooo…………..

BAKAN NEBATİ’DEN TARSUS TURU

AK Parti Mersin milletvekili adayı Nureddin Nebati, Tarsus'taydı.

Nebati programları kapsamında hastane ziyareti yaparak depremzedelere ve hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Birde ilçe turu yaparak esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti ve AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

 

………..….ooo…………..

OTO HIRSIZLARININ TARSUS AYAĞI

Tarsus irtibatlı olarak Adana'da otomobillerin motor şasi numaralarını çalıntı veya hacizli otomobillere basarak piyasaya sürmeye çalıştığı öne sürülerek yakalanan 24 şüpheliden aralarında çete liderinin de olduğu 6 şüpheli tutuklandı.

Şebekenin Tarsus ta kurdukları atölyelerde şasi numarası değiştirme işlemi yaptığı belirlendi. Operasyonlarda 71 otomobil ele geçti.

………..….ooo…………..

 

TARSUS İDMANYURDU, BUGÜN

SAHASINDA BAYBURT İLE OYNUYOR

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu’nun bu sezonu ligde son iki maçı kalırken son iç saha maçını bugün yapacak.

14 mayıs’ta seçimlerin olması nedeniyle maçlar hafta arası ve gelecek hafta  oynanacak. 11 Mayıs 2023 günkü TİY- Bayburt maçı bugün  saat 15.00 de başlayacak. Tarsus idmanyurdu sahasında Bayburt Özel İdare takımını konuk edecek. İki takımında küme düşmesi daha önce kesinleşmişti.

SON MAÇ DEPLASMANDA

TİY ligdeki son maçını deplasmanda İnegölsporla yapacak. 20 Mayıs 2023 Pazar günü oynanacak maç saat 15.00 de başlıyor. Bu maç ile TİY, 2. ligdeki maçlarını tamamlamış olacak. Küme düşme kaldırılmazsa TİY gelecek sezon 3. ligde mücadele edecek.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........


 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar