Subscribe Us


14 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

14 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS’TA 249 BİN 761 SEÇMEN 749 SANDIKTA OY KULLANACAK

Bu seçimlerde Tarsus’ta 250 bine yakın seçmen oy kullanacak.
Sandıklar sabah saat 08.00 de oy verme işlemine açıldı, kapanış saat 17.00’de olacak ve oyların tasnifi sonrası sonuçlar ise İlçe Seçim Kuruluna gönderilecek. Türkiye kazananları 14 Mayıs akşamı saat 17.00’den sonra gece yarısını bulmadan öğrenebilecek. 
TARSUS İLÇE SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı.
Toplantı  İlçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler, İlçe Seçim Müdürü Gönül Neişçi ve İlçe Yazı İşleri Müdürü Hasibe ÇETİNAY ile ilgili güvenlik personelinin katıldığı İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı, İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapıldı.
Seçim öncesi, sırası ve sonrasında alınan tedbirlerin değerlendirildiği toplantının sonunda yaptığı açıklamada Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU; “Tarsus’ta Toplam 249.761 seçmenin 759 sandık ve 184 binada oy kullanacağını, toplam 1057 güvenlik personelinin seçimlerde görev yapacağını” belirtti.
 

………..….ooo…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, "2023 GENEL

SEÇİMİ AKIL, BİLİM VE ATATÜRK

İLKELERİNİN SEÇİMİ OLACAK”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, gündeme dair soruları yanıtlamak üzere bir canlı yayın programına katıldı. Tarsus’ta sürdürülen çalışmalar, projeler ve tüm gelişmelerin değerlendirildiği canlı yayın programında Başkan Bozdoğan, 2023 genel seçimlerine sayılı günler kala Tüm Tarsusluları sandıklara oy vermeye çağırdı. Bu seçimlerin Türkiye’nin geleceği ve refahı için önemli olduğunu belirten Başkan Bozdoğan, “Bu seçim akıl ve bilimin seçimi, bu seçim Atatürk’ün yolu ve ilkeli insanların seçimi.  Seçim bitince çok mutlu olacağız, daha güzel, daha özgür, daha adil bir sabaha uyanacağız. Bu demokrasi şöleninde herkesin oy kullanmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan gündeme dair soruları yanıtlamak üzere katıldığı canlı yayın programında Tarsus’un son durumlarını anlattı. Başkan Bozdoğan seçimlere az bir süre kala tüm vatandaşları sandıklara oy kullanmaya davet etti. Tarsus Belediyesi’nin devam eden proje ve çalışmalarının da anlatıldığı programda Başkan Bozdoğan, kültür ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra, esnafa, çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalarını anlattı.

 

“TARSUS BELEDİYESİ ÖRNEK BİR BELEDİYE”

“Göreve geldiği günden bu yana her daim eşitlik vurgusuna dikkat çeken Başkan Bozdoğan, “Ben Tarsus halkına hizmet için varım, ayrım yapmadan ırk, din, dil ayırmadan nasıl belediye başkanı olduysam öyle de ayrım yapmadan görevime devam edeceğim. Ben seçim alanında halkıma ne dediysem onu yapıyorum. Sahil bandı açılacak dedim açılacak, tren yolu alttan geçecek, Tarsus il olacak, Tarsus’un büyük hamleleri olacak, lojistik merkezi olacak, tren yoluyla, hava yoluyla kara yoluyla var olacak. Çünkü burası çok kutsal kadim bir yer. Değerini herkesin bilmesi lazım. Belediyemiz birçok hizmetiyle örnek belediye olarak biliniyor. Tarsus Belediyesi’nin örnek belediye olarak anlatılması bana gurur veriyor. Daha fazla çalışacağız bizim kentimizin 400 bin nüfusu var. “dedi.

 

“2023 GENEL SEÇİMLERİ İLE DAHA ÖZGÜR VE GÜZEL BİR SABAHA UYANACAĞIZ”

Genel seçimlere yönelik sorulan soruları cevaplayan Başkan Bozdoğan, “Millet ittifakı olarak elbette kazanacağız, en önemlisi 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak bu kesin. Çok partili parlamenter sisteme özellikle tam geçiş olacak. Halkımız, Cumhuriyet Halk Partili Belediyeleri ile tanıştığında nasıl kentlere huzur geldiyse, Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olunca da tüm Türkiye’de bu huzur, sevgi dili hâkim olacak. Herkesin daha özgür olması düşüncelerini söylemesi, umutlarını tazelemesi, yepyeni adaletli dürüst insanların görevin başına gelmesi şart. “dedi.

 ………..OOO………….

“OLMAZ DENİLENİ BAŞARDIK,

ŞEHRİ İKİYE BÖLDÜRMÜYORUZ”

Tarsus’un ikiye bölünmesini engelleyecek projeden bahseden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tarsus’un en önemli sorunlarından birisi tren yolu projesiydi. Çünkü kenti ikiye bölecek bir projeydi. Bu proje için seçimi kazandıktan hemen sonra can havliyle çalışmaya başladık. Projeyi yer altına yaptırabilmek için önce sondaj yaptırdık. Sondaj yaptırdıktan sonra Ankara’da mega projeyi Tarsus’un evlatları olan Aykut Yıldırım ve İbrahim Doğanay yaptı. Projeyi yapıp Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Genel Müdürlüğü’ne götürdük ve durumu izah ettik. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz, rahmetli Selahattin Düzbasan’a çok teşekkür ediyorum. Bir Tarsusludan daha fazla Tarsuslu olarak sanki bu kentin her şeyiyle ilgilenen hemşehrimiz olarak faaliyetleri yürüttü.” dedi.

 

Süreci anlatmaya devam eden Başkan Bozdoğan “En sonda gelinen noktada tren yolunun alttan geçmesini de kabul ettiler. Aslında olması gerekende buydu. Tren yolu alta alındıktan sonra Yarenlik Alanı’na o yapılan köprünün de bir anlamı kalmayacak. Ve bu kentin ulaşım konusuna baktığımızda trafik kitlenmiş durumda. Bu kentin meydanı yoktu. Şimdi meydanımız yapılıyor. Hemen Kleopatra Kapısı’nın yan tarafında çok güzel bir kent meydanı yapılıyor. Arkeopark şeklinde bir kent meydanı. Kentin nefes alacağı bir yer. Tren yolu alttan gittiğinde üst tarafta yürüme yolu, bisiklet yolu ve yeşil alanlarla inanılmaz bir meydan ortaya çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

 

3 YIL İÇERİSİNDE TREN YOLU PROJESİ TAMAMLANIYOR

3 yıl içerisinde projenin yapılacağını belirten Başkan Bozdoğan “Böyle büyük bir proje için 3 yıl çok uzun bir süre değil çünkü alan olarak 2.7 kilometre. Eğimini düşündüğümüz zaman 3 buçuk kilometreyi de buluyor. Aslında bu Tarsus için çok önemli bir olay. Bir kent düşünün bu kentin bir master planı yoksa yarın trafik tamamen tıkanır. O kadar artan araç sayısını düşündüğünüz zaman çok önemli. Hükümet Konağı da belediye hizmet olanı olacak.  Orası kent meydanı olacak. Kent meydanlarla anılır. Bunların olması da Tarsus adına çok önemli.” ifadelerini kullandı.

………..….ooo…………..

 TARSUS’UN İL OLMASI İÇİN

BÜYÜK ÇABA SARFEDİYORUZ”

Tarsus’un il olması için verdikleri çabaya değinen Başkan Bozdoğan, “Tarsus il olmak zorunda, halk neyin iyi olduğunu neyin kötü olduğunu çok iyi bilir. Biz daha göreve geldiğimizin ikinci ayında Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ni, Cavit Orhan Tütengil’in kızını kentimize getirdik, bilimle hareket ettik sokak sağlıklaştırması yapıldı. İmkânımız olsa yapamayacağımız hiçbir şey yok. Önümüzde büyükşehir yasası var. Her şeyi yapamıyorsun, temizlik, yol önüne yasa çıkıyor. Bir boyama işlemini dahi meclise getiriyoruz. Eğer Tarsus il olursa tüm bunlara gerek kalmayacak. Halkımızın her dediği olacak. Rahat olacağız, her hizmetin hızlanması için Tarsus’un haklarını alabilmesi için il olmak zorundayız.” dedi.

 

“HALKÇI BİR BELEDİYE OLARAK HALKIMIZIN EKONOMİK ANLAMDA HER DAİM YANINDA OLDUK”

Ekonomik olarak halkın her daim yanında olduklarını belirten Başkan Bozdoğan, “Halk Marketlerimiz, et marketimiz, halk manavlarımız ve en önemlisi halk ekmek fırınımız ile enflasyona karşı dur dedik. Halkımızın cebini düşündük. Ramazan’da ekmeği 1 TL’den satarken yanında pirinç, mercimek, kabak vb. her şeyin dağıtımını da yaptık. Belediyemize gelen, elimize geçen her şeyi halkımıza dağıttık. Sosyal destek ekibimiz gece gündüz vatandaşlarımızın yanında. Bizler bu tarz hizmetlerin reklamını yapmayız. İl olursak halkımızın her istediği engeller konulmadan olacak. Tarsus halkı en ucuz suyu içen bir yer”dedi.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN MANİPÜLASYON HABERLERİNE SERT TEPKİ

Sosyal medya üzerinden yapılan yalan yanlış haberlere tepki gösteren Başkan Bozdoğan, “ Bazen sosyal medyada bazı insanların kasıtlı haber yaptırdıklarını veyahut yaptıklarını biliyorum.  Bu tip insanlar ile aynı havayı soluduğum için üzgünüm. O insanlardan bekleyeceğim tek şey; gelin konuşalım anlatın demesiydi. Bakın bir kalemin kırılması çok önemlidir. Bazı kalemler çirkef gibi akar. Haber mi yazacaksın, bana söyle ben aslını astarını anlatayım. Ben belediye başkanıyım ben bir şey saklamam, saklayamam. Tarsus il olacak halkımızla esnafımızla, çocuğumuzla gencimizle birlikte yapalım, sahil açılacak, tren alttan geçecek tüm bunları STK’lar odalar hep beraber yapalım. Bu kentin il olması için birlik olmamız lazım. Her zaman bu çağrıyı yapacağım ve asla vazgeçmeyeceğim. “dedi.

 

SANAT KENTİ TARSUS

Tarsus’un kültür ve sanat kenti olarak örnek bir belediye olduğunu ifade eden Başkan Bozdoğan, “Tarsus artık bir cazibe merkezi haline geliyor. Kentimize yurtdışından oluk oluk insan geliyor. Sanatçımız Selda Bağcan’ın konserine tam 24 bin kişi katılım sağladı. Tarsus canlanıyor. Tarsus’ta çok güzel şeyler oluyor bunlar neden konuşulmuyor? Tarsus artık bir müzik günlerine sahip, Çocuk korosu çok kısa zamanda 4 büyük ödül kazanıyor, kent orkestrası ile sanata doyuyor. Bir belediyenin yapması gereken her şey yapılıyor. Tarsus modern ve aydınlar bir kent oluyor. Her gün kentimizde bir açılış yapacağım. Çok fazla yeni kazandıracağımız eserler var.” dedi

 

 

“ROMA YOLU’NUN PROJESİNİ DE TARSUS BELEDİYESİ OLARAK YAPACAĞIZ”

Tarsus’un hakkettiğini alamadığını söyleyen Başkan Bozdoğan “Bu kadar değerli bir kent, ama diğer tarafta hükümet bazında da olsa siyaset tarafından hakkettiğini alamayan bir kent. Bu kent hala il olmayı tartışmalı mıydı? Bugüne kadar il olma hakkını neden alamadı. Neyimiz eksikti.

Roma Yolu’nu Kültür Bakanlığı’na meclis kararıyla verdim ama gördüm ki bir çivi bile çakılmadı. Roma Yolu için Tarsuslulara şunu açıkça söyleyebiliriz. Bu mecliste bu kadarı geçirip Roma Yolu’nun projesini de Tarsus belediyesi olarak yapacağız.  31 yıl oldu. Orası aynı mezbele gibi bom boş vaziyette. Ve hiçte ilgilenilmiyor. Ayrıca Tarsus mutlaka Kültür Merkezi’ne kavuşacak.” dedi.

 

“HALKIMIZIN İHTİYACI NE İSE KİMSEYİ DİNLEMİYOR, DEVAMINI GETİRİYORUZ.”

Tarsus için var gücüyle çalıştıklarını söyleyen Başkan Bozdoğan “Ne Ankara ne Adana ne Mersin, kim önümü kesmeye çalışırsa bildiğim yoldan dönmüyorum. İnsanlar 2 tane 3 tane okuma salonunu açtık diye övünürken biz 36 tane okuma salonu açtık. Sayı konusunda bizim sınırlamamız yok. Başkaları 1 tane kreşi hak görürken biz 8 tane kreş açtık. Halkımızın ihtiyacı ne ise kimseyi dinlemiyor, devamını getiriyoruz. Yenice’de yapılacak olan hizmetlerin Tarsus’ta da devam etmesi, Tarsus’ta yapılanında diğer bir köyde devam etmesi için bütün arkadaşlarıma yetkileri verdim.” diye belirtti.

 

“KİM NE YAPARSA YAPSIN, BİZİM ÇALIŞMA AZMİMİZİ ENGELLEYEMEZLER”

Tarsus için bütün çalışmalarda mücadelenin verildiğini ifade eden Başkan Bozdoğan “Olması gerekeni Tarsus Belediyesi yapıyor, bu konuda ki örnek belediye olması da borçsuz şekilde götürdüğü için. Bizim önümüzde projeler var, gelir getiriyorsa neden borçlanalım. 2. Ekmek Fabrikasını da yaptık. Üst yapı tamamen tamamlandı. 130 bin ekmek çıkacak. Kim ne yaparsa yapsın, bizim çalışmamızı azmimizi engelleyemezler. Ben bugün yine sabahlara kadar çalışacağım. Tüm köyleri daha kimse seçim çalışması yapmadan ben bitirdim. Neden bitirdim tek tek hizmetleri götüreyim diye. Gittiğimiz her yerde bu seçimin ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

………..….ooo…………..

TARSUS BELEDİYESİ’NİN ANNELER

GÜNÜ BILBOARDU KALDIRILDI

Tarsus Belediyesi tarafından Anneler Günü vesilesiyle “Sana Söz Anne; Kalbine Baharı Getireceğim” söylemini içeren Anneler Günü kutlaması için asılan billboard, Tarsus Belediyesi AKP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu tarafından İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na, seçim yasaklarında seçim propagandası yapıldığı gerekçesi ile şikâyet edildi.

 

Tarsus Belediyesi 14 Mayıs Anneler Günü sebebiyle “Sana Söz Anne; Kalbine Baharı Getireceğim” söylemini içeren bir bilboard hazırladı. 2023 genel seçimleri ile aynı güne denk gelen Anneler Günü’nde hazırlanan billboard, AKP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu tarafından siyasi çağrışım yaptığı, seçim yasağını ihlal ettiği gerekçesi ile Tarsus İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na şikâyet edildi, şikâyet üzerine bahsi geçen bilboardlar Tarsus Belediyesi tarafından kaldırıldı.

 

“BAHARIN GELDİĞİ BU GÜZEL AYLARDA “ANNELERE” SÖZ VERİLMİŞTİR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından yapılan açıklamada seçim ihlali olmadığı belirtilerek, “Tarsus Belediyemizin AKP Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu, “Anneler Günü” gibi hassas bir konuyu seçime 1 gün kala kınadığımız bir şekilde gündeme getirmiştir. Anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla yaptığımız billboard, annelerimizi gülümsetmek, kırgınlıklarımızı gidermek amacıyla baharın geldiği bu güzel aylarda “Annelere” söz verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

 

………..….ooo…………..

 BOZDOĞAN “BU ŞİKÂYETİ KINIYORUM”

Annelerin öneminin en iyi şekilde vurgulama amaçlı yapıldığını belirten Başkan Haluk Bozdoğan, “Bu hassas günde bu tarz bir düşünce asla kabul edilemez. Bu kutsal günde toplumumuzda vereceğimiz en iyi sözü ailemize ve başta Zübeyde Hanım’a verilmesi gayesiyle bu fikir ortaya çıkmıştır. Her şeyin gittikçe değerini kaybettiği, insan duyarlılığı yerine sanal gerçekliğin artığı günümüzde hassasiyetle, sadece annelerimize söz verme anlamı taşımaktadır. Bununla ilgili annelere yazılan birçok şiir ve atıfta bulunmaktadır. Baharın güzellikleri çağrıştırdığı, yenilikleri hatırlattığı şu günlerde annelerimiz ile çağrıştırmak, çiçeklerin açacağı anlamına gelmektedir. En güzel istekler, hayatımızdaki en değerli kişi olan annelere ithamı yapılmıştır. Anne kavramının ön plana çıkarıldığı metnin ve afişin göstergebilim analizine baktığınız da aksi bir durum olmadığı anlaşılmaktadır. Bugünün önemini en iyi şekilde biliyor ve kıymetli buluyoruz. Bu hassas günde yapılan bu tarz bir şikâyeti kınıyoruz.” açıklamasında bulundu.

………..….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDUNUN

TEK MAÇI KALDI

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdunun bu sezon tek maçı kaldı.  TİY iç sahada son maçını  Bayburt Özel İdare takımı ile oynamış ve 6-1 yenilmişti.

SON MAÇ BURSA’DA

TİY ligdeki son maçını deplasmanda İnegölsporla yapacak. 20 Mayıs 2023 Pazar günü oynanacak maç saat 15.00 de başlıyor. Bu maç ile TİY, 2. ligdeki maçlarını tamamlamış olacak. Küme düşme kaldırılmazsa TİY gelecek sezon 3. ligde mücadele edecek.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar