Subscribe Us


15 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

15 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

KAYMAKAM, ŞEHİT ANNELERİNİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Anneler Günü dolayısı ile şehit annelerini ziyaret edip çiçek verdi.

Otcu, Tarsus Akşemsettin Mahallesinde ikamet eden Şehit Murat Şahin’in annesi Feruze Şahin, Şahin Mahallesinde ikamet eden 5 çocuk annesi Meryem Çiçek, Altaylılar Mahallesinde ikamet eden (eşi depremde vefat eden) 3 çocuk annesi Züleyha Sarı Faydalı’yı  Müftü Ali Can ile birlikte  ziyaret ederek anneler gününü kutladı.

Otcu ‘’Bu  önemli gün vesilesi   ile tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor ellerinden öpüyoruz.’’ dedi

………..ooo………….

BAŞKAN BOZDOĞAN

“ANNEN YOK, KİMSEN YOK…”

TARSUS-HABER-  Tarsus Belediye Başkanı Haluk  Bozdoğan  geçtiğimiz yıllarda vefat eden annesinin mezarını ziyaret etti.

Bozdoğan ‘’Evladının sağlıklı ve mutlu bir insan olmasından başka hiçbir şey istemeyen, sevgiden başka hiç bir dayanağı ve güç kaynağı bulunmayan, en huzur verici kucağa ve sese sahip, başta vefat eden Kıymetli annem olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Ana gibi yar olmuyor…’’ dedi.

………..ooo………….

TARSUS’TA 749 SANDIKTA OY KULLANILDI

Dün yapılan seçimler  Tarsus’ta sakin geçti. Tarsus’ta 250 bine yakın seçmen oy kullandı.

Sandıklar sabah saat 08.00 de oy verme işlemine açıldı, kapanış saat 17.00’de oldu. Oyların tasnifi sonrası sonuçlar ise İlçe Seçim Kuruluna gönderildi.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU; “Tarsus’ta Toplam 249.761 seçmenin 759 sandık ve 184 binada oy kullanacağını, toplam 1057 güvenlik personelinin seçimlerde görev yaptığını” belirtti.

Tarsus’tan İyi Partili Burhanettin Kocamaz, MHP’li Tarsuslu aday Levent Uysal ve CHP li Av. Ali Mahir Başarır milletvekili seçilerek TBMM’ye gitti.
 ………..ooo………….

AVUKAT NİYAZİ DÖNMEZ

VEFAT ETTİ

Çamlıyayla'nın yetiştirdiği kıymetli insanlardan  Çamlıyayla Belediyesi eski Avukatı Niyazi Dönmez vefat etti.

Cenabı Allah sevdiklerine sabır versin.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah...

Cenazesi bugün Sucular Mezarlığına defin edildi.

………..ooo………….

ESNAF KEFALET YÖNETİCİSİ

AZİZ KELEŞ VEFAT ETTİ

Tarsus 1 nolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkan vekili Aziz Keleş Hakkı Rahmetine Kavuştu. Cenazesi dün öğlen namazına müteakip şehir mezarlığından  alınıp Yaramış mahallesinde toprağa verildi.

Allah Rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Allahım ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar versin.

………..ooo………….

BÜYÜKŞEHİR’İN  TARSUS DAHİL

BOŞ ARAZİLERİ TARIMA KAZANDIRAN

PROJELERİ SÜRÜYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ile yaptığı iş birliğinde Qudra 2 Programı kapsamında “Gıda Güvenliği İçin Yerel Tarımsal Üretimin Teşviki Projesi” kapsamında Tarsustan sonra  Gülnar’da zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirdi. Tören kapsamında 25 mahallede 37’si kadın olmak üzere toplam 151 üreticiye 3 bin 20 adet zeytin fidanı dağıtımı  gerçekleştirildi.
 
Proje kapsamında 42 bin 260 adet zeytin fidanı dağıtılacak
 
Mersin’in tarımına ve üretim desenine katkı sağlamak, ekonomik, ekolojik, çeşit yönünden verimliliği artırmak, kapama zeytin bahçelerinin sayısını artırarak zeytin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen projede fidanlar yüzde 100 hibeli olarak veriliyor.
 
Üreticinin yüksek verimli ve kaliteli meyveler elde ederek gelir seviyesinin yükseltilmesinin amaçlandığı proje kapsamında 13 ilçede, 408 mahallede, 558’i kadın, 1555’i erkek olmak üzere 2 bin 113 üreticiye toplamda 42 bin 260 adet zeytin fidanı dağıtımı yapılacak. Dağıtılan fidanlarla 1300 dekar alan zeytin üretimine kazandırılacak.
 
“4 yıldır yapılan hizmetler birbirinin tamamlayıcısı”
 
Dağıtım törenine katılan Gülnar CHP Meclis Üyesi Ahmet Gökulu, Gülnar’a önemli hizmetler verildiğini ifade ederek, “4 yıldır yapılan hizmetler birbirinin tamamlayıcısı. Sadece zeytin fidanıyla değil, geçmişteki ve geleceğe hitap eden hizmetleri de hatırlatmak isterim. Tarımda hizmetimiz zeytinle bitmedi. Geçen yıl sonbaharda dağıtmış olduğumuz badem fidanları insanların üretimine, bütçesine ileriye dönük önemli katkılar yapacak” dedi.
 
“Amacımız küçük ölçekli üreticilerimizin girdi maliyetini düşürmek”
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Hasan Özdemir, Zeytin Fidanı Dağıtım Projesi’nin detaylarını anlattı. Gülnar’da zeytin fidanı verilen üretici sayısını paylaşan Özdemir, “Burada Gülnar ilçemizde bunların 37’si bayan üretici, 144’ü erkek üretici olmak şartıyla toplamda 151 üreticimize 3 bin 20 adet zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Burada amaç küçük ölçekli yoksul üreticilerimize gerekli fidan katkısını sağlayarak kısmi de olsa üretim girdi maliyetlerini düşürecek şekilde fidan desteği ile birlikte üreticilerimize yardımcı olma amacını taşıyoruz. Burada yaklaşık 3 bin fidanlarımızla birlikte 150 dönüm civarındaki arazimizde zeytin üretimi faaliyeti geliştirilecek” dedi.
 
Zeytinin üreticiye getirilerinden de bahseden Özdemir, “Zeytin bitkisi, çok uzun ömürlü bitkilerden biridir ve rantabl olarak üreticilerimize sürekli gelir sağlayan bir bitki türüdür. Zeytin fidanlarımız dikimden itibaren üçüncü- dördüncü yılında verime geçecektir. Beşinci yıldan itibaren her yıl verim artarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.
 
“Dönümde 1500 kilogram zeytin elde edilebilir”
 
Mersin’in şartlarına göre bir ağaçtan ortalama 55 kilogram verim alınabildiğini belirten Özdemir,  “Dönümde 1500 kilogram zeytin ürünü elde etmekteyiz. Bundan da 300 litre zeytinyağı tedariği sağlanmakta. Bu da üreticilerimiz için ciddi manada bir gelir kaynağı oluşturmakta. Zeytini aynı zamanda yeşil ve siyah sofralık olarak değerlendirme ve bu şekilde pazarlama imkanlarımız var. Zeytinyağını da ham yağ, zeytin sofralık yağı ve sızma yağı şeklinde değişik kategorilerde pazarlama imkanları var”  diye konuştu.
 
“Vahap Başkanımızın teşvikleriyle zeytin işine başlayacağız”
 
Gülnar’ın Emirhacı mahallesinden Aslı Oğuz, zeytin ve ceviz yetiştiriciliği yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’nden ücretsiz fidan almanın kendileri için önemli olduğunu belirten Oğuz, “Çok iyi bir şey, çok memnunuz. Ekonomiye katkıda bulunuyor. Olmayan kişilere dağıtıyor. Daha güzel oluyor yani. Başkanımıza teşekkür ederiz, ondan memnunuz” dedi.
 
Gülnar’ın Bozağaç mahallesinden Ahmet Mor, emekli olduktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle tarıma yöneldiğini belirterek, “Vahap Başkanımızın teşvikleriyle inşallah zeytin işine başlayacağız, zirai ilaç, zirai ticaret işleriyle uğraşacağız. Zeytin üretimine katkıda bulunmaya çalışacağız” derken,Tepe mahallesinde yaşayan ve eşiyle birlikte tarımla uğraşan Şadiye Yüzbaşıoğu ise, “Zeytin yetiştireceğim, yağını çıkaracağım. Sürekli üretmeyi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 

………..….ooo…………..

BELEDİYESPORLU GÜLİSTAN’IN

ALKIŞLANACAK BAŞARISI

Tarsus Belediyespor Kulubü Sporcusu Gülistan Turan katıldığı Muaythai Dünya Şampiyonası’nda İspanyalı rakibini yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

Bu gururu bize yaşatan sporcumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

………..….ooo…………..

TARSUS’A YENİ SEMT PAZARI  

Tarsus’ta yeni semt pazarları yapımı devam ediyor. Şu an yapımı devam eden Altaylılar Mahallesinin  Muhtarı Perihan Özcan “Semt pazarımız yapılıyor” dedi.

Özcan “2018 seçim çalışmalarımda demiştim ki, semt pazarı içinden yılmadan bıkmadan mücadele edeceğim.Çok şükür, temeli atıldı.İnşaat ile  ilgili mühendis arkadaşımız ile telefon görüşmemizde çok az işin kaldığını bir aksilik olmaz ise bu ay sonunda bitirilip belediyeye teslim edilmesi planlandığını söylediler. Biz her hizmetin takibindeyiz.” dedi.

 

………..….ooo…………..

BİLBOARD İÇİN ŞİKAYET

Tarsus Belediyesi tarafından Anneler Günü vesilesiyle “Sana Söz Anne; Kalbine Baharı Getireceğim” söylemini içeren Anneler Günü kutlaması için asılan billboard, Tarsus Belediyesi AKP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu tarafından İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na, seçim yasaklarında seçim propagandası yapıldığı gerekçesi ile şikâyet edildi.

Tarsus Belediyesi 14 Mayıs Anneler Günü sebebiyle “Sana Söz Anne; Kalbine Baharı Getireceğim” söylemini içeren bir bilboard hazırladı. 2023 genel seçimleri ile aynı güne denk gelen Anneler Günü’nde hazırlanan billboard, AKP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu tarafından siyasi çağrışım yaptığı, seçim yasağını ihlal ettiği gerekçesi ile Tarsus İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na şikâyet edildi, şikâyet üzerine bahsi geçen bilboardlar Tarsus Belediyesi tarafından kaldırıldı.

“BAHARIN GELDİĞİ BU GÜZEL AYLARDA “ANNELERE” SÖZ VERİLMİŞTİR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından yapılan açıklamada seçim ihlali olmadığı belirtilerek, “Tarsus Belediyemizin AKP Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu, “Anneler Günü” gibi hassas bir konuyu seçime 1 gün kala kınadığımız bir şekilde gündeme getirmiştir. Anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla yaptığımız billboard, annelerimizi gülümsetmek, kırgınlıklarımızı gidermek amacıyla baharın geldiği bu güzel aylarda “Annelere” söz verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

………..….ooo…………..

BOZDOĞAN “BU ŞİKÂYETİ KINIYORUM”

Annelerin öneminin en iyi şekilde vurgulama amaçlı yapıldığını belirten Başkan Hakluk Bozdoğan, “Bu hassas günde bu tarz bir düşünce asla kabul edilemez. Bu kutsal günde toplumumuzda vereceğimiz en iyi sözü ailemize ve başta Zübeyde Hanım’a verilmesi gayesiyle bu fikir ortaya çıkmıştır. Her şeyin gittikçe değerini kaybettiği, insan duyarlılığı yerine sanal gerçekliğin artığı günümüzde hassasiyetle, sadece annelerimize söz verme anlamı taşımaktadır. Bununla ilgili annelere yazılan birçok şiir ve atıfta bulunmaktadır. Baharın güzellikleri çağrıştırdığı, yenilikleri hatırlattığı şu günlerde annelerimiz ile çağrıştırmak, çiçeklerin açacağı anlamına gelmektedir. En güzel istekler, hayatımızdaki en değerli kişi olan annelere ithamı yapılmıştır. Anne kavramının ön plana çıkarıldığı metnin ve afişin göstergebilim analizine baktığınız da aksi bir durum olmadığı anlaşılmaktadır. Bugünün önemini en iyi şekilde biliyor ve kıymetli buluyoruz. Bu hassas günde yapılan bu tarz bir şikâyeti kınıyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

………..….ooo…………..

SON MAÇ DEPLASMANDA

TİY ligdeki son maçını deplasmanda İnegölsporla yapacak.

20 Mayıs 2023 Pazar günü oynanacak maç saat 15.00 de başlıyor. Bu maç ile TİY, 2. ligdeki maçlarını tamamlamış olacak. Küme düşme kaldırılmazsa TİY gelecek sezon 3. ligde mücadele edecek.

Peki Tarsus idmanyurdu Ligde kalır mı?

Federasyon seçimler öncesi  bu sezon için düşmeyi kaldırabilir. bu karar çıkarsa Tarsus idmanyurdu Ligde kalır.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar