Subscribe Us


22 -23 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU


22 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

BUĞDAY TABAN FİYATI NE OLACAK?

Yeni sezon için buğday hasadına yakında Tarsus'ta da başlanacak. Borsa başkanı Murat Kaya, üreticinin yeni sezon buğday taban fiyatını sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

 

………..OOO…………

YENİ HASTANEDEN ŞİKAYET

Kader Kutlu ‘’20 mayıs 2023 günü  akşam tansiyonum çok yükseldiği için yeni yapılan Tarsus Devlet hastanesine gittik. Doktor dil altı verdi ve idrara çıkmam için iğne yaptırdı ama girebileceğim bir tuvalet bulmak için koridor, koridor dolaştık. Kimi vc kapalı, kiminde su bağlantısı yok, kimi de çok pisti. Hatta erkek engelli vc si kilitli olduğu için bayan engelli vc sinde erkek hasta vardı.. Sağlıklı insanın bile hasta olacağı yeni bir hastanenin acilini bu şekilde görmüş olduk. Allah düşürmesin ‘’ dedi.

………..OOO…………

RESSAM VE ŞAİR  MERHUM

MEHMET KARAÇOR ANILIYOR

Tarsus’lu emekli öğretmen, şair yazar ve ressam Mehmet Karaçor, Salı günü düzenlenecek bir etkinlik ile anılacak.

Tarsus Fotoğraf Derneğinin eski başkanlarından olan Karaçor’u, üyesi olduğu TFD 23 Mayıs 2023 Salı günü akşamı saat 19.00’da bir gece etkinliği ile anacak. Anma proğramı Atatürk parkı içindeki Belediye Nikah salonu altındaki TFD lokalinde gerçekleştirilecek.

 

………..OOO…………

ANAMURDAN TARSUS’A KADAR HİZMET

Göreve geldiğinden beri hayata geçirdiği projelerle Mersinli üreticilerin en büyük destekçisi olan Başkan Vahap Seçer, ‘Güneş Topluyoruz Sizin İçin’ sloganıyla sürdürülen Güneş Enerjisi Desteği Paneli projesi ile bir çiftçi ailenin daha geleceğe daha aydınlık bakmasını sağladı.

Başkan Seçer öncülüğünde, Anamur’dan Tarsus’a, Çamlıyayla’dan Gülnar’a kadar Mersin’in her noktasında toplumun tüm kesimleri için gece-gündüz demeden çalışan Büyükşehir Belediyesi, Toroslar’ın yaylasındaki bir kıl çadırın içine daha ‘Mutluluk Enerjisi’ bıraktı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın ‘Güneş Topluyoruz Sizin İçin’ sloganıyla hayata geçirdiği ‘Güneş Paneli Desteği Projesi’ Yörüklerin çadırlarını aydınlatmaya devam ediyor. Mersin’in yüksek kesimlerinde küçükbaş hayvan ve arıcılıkla uğraşan konargöçer aileler için hayata geçirilen projeden faydalananlardan biri de İnsu Mahallesi’nin yüksek kesimlerinde hayvancılıkla uğraşan Başpınar ailesi oldu.

 

Geçimlerini küçükbaş hayvancılıkla sağlayan Başpınar ailesi 10 yıldır aynı bölgede hayatlarını sürdürüyor. Yaşadıkları yüksek rakımlı bölgede elektrik olmadığı için güneş enerji paneline ihtiyaç duyan ailenin çadırı, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği güneş paneli ile aydınlanıyor, evin 3 küçük çocuğu da bu panel sayesinde çalışan televizyonda çizgi filmlerini izliyor.

 

 

………..….ooo…………..

KARABUCAK EKO-TURİZM PARKURUNDA YÜRÜYÜŞ

Tarsus’ta Karabucak Eko-Turizm Parkurunda  yürüyüş yapıldı.
19 Mayıs  Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında Karabucak Eko-Turizm Parkurunda Gençlerle Doğa Yürüyüşü yapıldı.
​​​​​​​ Özellikle Gençlerle Doğa Yürüyüşü ilgi gördü.

………..….ooo…………..

ŞEHİT MUSA SAYAN ANILDI

Şehidimiz Musa Sayan’ın şehadetinin 5. sene-i devriyesinde Sayköy’de mevlid merasimi düzenlenip dualar edildi.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu  mevlid merasimine katıldı. Otcu ‘’Şehidimizin  Ruhu şad mekanı cennet olsun..

Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz’’ dedi.

 

………..….ooo…………..

- TARSUS İDMAN YURDU YÖNETİM KURULU BAŞKANI CEM KAVALCI’DAN AÇIKLAMA

TFF 2. Ligden düşen  Tarsus İdman Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kavalcı bir açıklama yaparak  sezonu değerlendirdi.

Kavalcı ‘’En son oynadığımız İnegölspor maçı ile takımımız bu sezonu geride bırakmıştır. Sezon başındaki yapılan yanlış yapılanma ile ne yazık ki takımımız 32 Milyon borç bırakılarak küme düşmüştür.’’ Dedi.

Kavalcı şunları söyledi:

‘’ Bize bu zorlu süreçte düşen en önemli şey takımımızın bu sezonu tamamlamasını sağlamak ve deplasmanlara götürebilmekti. Üzerimize düşeni yaptık fakat birçok kişiden beklediğimiz performansları göremediğimiz için takımımızın transfer tahtasını açmayı başaramadık. Birçok kişiden bu konuda destek alacağımız konusunda söz aldık fakat hiç kimse taraftar dahil yanımızda olmadı! Bize destek olmak yerine hep köstek olundu. Her şeye rağmen biz bu takımı en iyi döneminde bile deplasmana göndermekte yöneticiler zorlanırken dönemimizde rahatça yolladık. Tüm çabalara rağmen ne yazık ki gençlerimizin verdiği onurlu mücadele takımımızı ligde tutmaya yetmedi. Takımımızda bu sezon mücadele eden tüm gençlerimize ve hocalarımız Sinan ATIM ve Derviş DARENDE’ye, bu zorlu süreçte mesai harcayan tüm personelimize, gerek deplasmanda gerekse iç sahada güvenliğimizi sağlayan tüm güvenlik mensuplarına, basındaki sesimiz olan birkaç basın mensubu dostlarımıza ve takımımıza gerçekten özenle değer veren tüm taraftarlarımıza dostlarımıza ve ismini sayamadığımız diğer birçok kişiye teşekkür ediyoruz.

Gelecek sezonda takımımızın kaybettirilen prestijini yeniden kazanması adına çalışmalarımıza sezon sona ermeden başladık. İlk etapta takımımız adına yaptığımız en kıymet verdiğimiz proje gelecek sezon maçlarımızı Burhanettin Kocamaz Tesisleri’nde oynayacak olmamız. Skor tabelası başta olmak üzere sahanın tüm eksikleri tamamlandı sayılır. Transfer tahtasını açmak adına da çalışmalarımız kaldığı yerden devam ediyor. Sezonun geride kalan sürecinde en çok bizi hayal kırıklığına uğratan her şeye rağmen yanımızda olacağını söyleyen taraftarlarımız oldu. Yapayalnız kaldık. 100-200 kişi ile maçlarımızı tamamladık. Taraftarlarımızın bir çoğunu da takımdaki gençlerimizin aileleri oluşturdu. Buradan taraftarımıza sitemimizin büyük olduğunun bilinmesini istiyorum. Takımımız hakkında olumsuz yorum yapmaya gelince onlarca taraftar bir gönderi altında birleşirken destek beklediğimiz bir paylaşımda ne yazık ki herkes suspus oluyor. Seneye yapmamız gerekenler ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Ayağa kalkacağız. Herkese ve her şeye rağmen!

Yanımızda olacaklar şimdiden yanımızda yer ayırsın, köstek olacaklar takımdan ellerini çeksin.

Saygılarımla…’’

………..….ooo…………..

 

 

23 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

RESSAM VE ŞAİR  MERHUM

MEHMET KARAÇOR ANILIYOR

Geçen ay vefat eden Tarsus’lu emekli öğretmen, şair , yazar ve ressam Mehmet Karaçor unutulmadı.

Merhum Karaçor, bugün  (23 Mayıs 2023 salı günü) düzenlenecek bir etkinlik ile anılacak.

Tarsus Fotoğraf Derneği’nin eski başkanlarından olan Karaçor’u, üyesi olduğu TFD 23 Mayıs 2023 Salı günü akşamı saat 19.00’da bir gece etkinliği ile anacak. Anma proğramı Atatürk parkı içindeki Belediye Nikah salonu altındaki TFD lokalinde gerçekleştirilecek.

…………OOO………….

TARSUS’TA YAĞMUR ZARAR VERDİ

Tarsus  Altaylılar mahallesi sakinleri yağmurdan büyük zarar gördü.

22 Mayıs'ı 23 Mayısa bağlayan gece Tarsus’ta yağan aşırı yağmur bazı mahallelere zarar verdi.  Bazı yerde duvarlar yıkıldı, araçlar suya gömüldü,  evleri su bastı. Kirlik bölgesi ve Altaylılar mahallesi sakinleri yağmurdan büyük zarar gördü.

Tarsus’ta gece yağan aşırı yağmur bazı mahallelere zarar verirken, olumsuz etkilenenlere ise  geçmiş olsun diyoruz.

………..OOO…………

TARSUS’LU ESKİ MUHTAR VEFAT ETTİ

Tarsus’ta uzun yıllar Reşadiye köyü (Heleke mahallesi) muhtarlığı ve Sahil sulama birliği başkanlığı yapan  AHMET DURAN OREKİCİ vefat etti.

 OREKİCİ ailesinin ve yakınlarının başı sağ olsun. CENAZE 23 Mayıs 2023 günü Tarsus şehir mezarlığında cenaze namazı kılınarak Heleke köyünde öğle namazına müteakip defin edilecektir.

 

………..OOO…………

 

BELEDİYE EMEKLİSİ VEFAT ETTİ

Tarsus’ta  Belediyeden emekli olan Süleyman Uludağ vefat etmiştir .

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

 

………..OOO…………

TARSUS’LULARA KURBAN BİLGİSİ

Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılı vekâletle kurban kesim bedellerini açıkladı. Tarsus’lulara kurban bilgisi verilerek Diyanetin açıklaması paylaşıldı.

İşte o paylaşım:

“Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2023 yılı vekâletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5.950 TL, yurt dışında ise 2.750 TL olarak belirledik. Bağışlarınızı başta deprem bölgesi olmak üzere tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz.”

 

………..OOO…………

2023 ŞUSŞAL MEZUNİYETİNDEN

GÜZEL ANILAR

Tarsus Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi 2023 ŞUSŞAL Mezuniyet töreni yapıldı. Okul Müdürü Osman Kaçan ve öğretmenler, veliler öğrenciler bir araya geldi.

………..OOO…………

TARSUS’TA , ESKİNİN YENİSİ OLUR ETKİNLİĞİ

Usta öğretici Fatma Beşen rehberliğinde  hazırladığımız, anılardan oluşan el emeği göz nuru sergimize tüm halkımız davetlidir.

👉'Aktif Yaş Alma'nın en önemli adımları yeni hobiler edinmek, el işleri ile beyne spor yaptırmak ve sosyalleşerek hayata sarılmaktır. Bu amaçla bir araya gelen kursiyerlerimiz tüm yıl çalışarak  sandıklarından çıkardıkları yıllanmış eskilerle harika yeniler ürettiler. Görmek ve satınalmak isterseniz bu sergiyi kaçırmayın deriz!!..

SERGİ AÇILIŞ TARİHİ

24 Mayıs 2023 Çarşamba

SAAT .10.00

YER    .Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi

Şehitler Tepesi Mahallesi Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Yanı-Tarsus

NOT

Sergi 24-25-26 Mayıs tarihlerinde 3 gün süreyle ziyarete açık olacaktır.

Bir şunu diyen bir yazı 'AKTİF YAŞA ALZHEİMER OLMA ESKİNİN YENİSİ OLUR Usta Öğretici Fatma Beşen Rehberliğinde Hazırladığımız Anılardan Oluşan El Emeği Göz Nuru Sergimize Tüm Halkımız Davetlidir SERGİ AÇILIŞ TARİHİ 24 Mayis 2023 Çarşamba SAAT 10.00 YER Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Ve Erinç Evi LZHEIMER PAD' görseli olabilir

 

………..OOO…………

MERSİN 2. AMATÖR KÜME

TARSUS (B) GRUBU MAÇLARI

  Atakent Gençlerbirliği ve Akdeniz İçelspor haftayı hükmen galibiyetlerle geçtiler. Toroslar Kartalspor evinde Başarıspor'u 4-1 yenerek iddiasını sürdürdü. Tarsus Demirspor deplasmanda Mersin Mezitlispor'u farklı mağlup etti. Bu maçta takımın golcüsü Mehmet Emin Altun (Reşo) 5 gol atmayı başardı. Grupta şampiyonluk için 3 takım arasında kıyasıya mücadele sürüyor. Kaynak Uğur sandal

………..OOO…………

 

MEYAD PİKNİK VE ÖDÜL TÖRENİNDE

TARSUSLU ŞAİR ÖDÜLÜNÜ ALDI

Mersin Yazarlar Derneği MEYAD geçen Pazar piknik etkinliği yaparken yarışmada derece alan şairlere de ödüllerini dağıttı.

Tarsuslu şairlerinde birçoğunun üyesi olduğu MEYAD ayrıca bazı şairlere ödüller verdi. Başkan Rüştü Aydın şairlere teşekkür etti. Tarsustan katılan Fatma Özger Bilgiç de Mersin’de ödülünü aldı.

 

………..OOO…………

DÜN TARSUS’TA MÜZELER

HAFTASI KONFERANS VERİLDİ

Tarsus’ta dün Müzeler haftasında Şehit ishak ilkokulunda Esra Şemsi Konferans salonunda Müzeler sürdürülebilir ve refah konulu konferans ve görsel sunum yapıldı.

Bugün 23 mayısta saat 11.00 de Oryantiring etkinliği yapılacak.

24 mayısta saat 10.00 da Tarsus ilkokulunda küçük Arkeologlar işbaşında etkinliği düzenlenecek. Aynı gün saat 11..00 de Şehit Vedat Yılmaz  Anadolu Lisesinde  Müzeler etkinliği saat 11.00 de  Tarsus Müzesinde  Müze eğitimi konulu etkinlik yapılacak.

25 Mayısta Tarsus tarihi kent merkezi koruma stratejisi adlı sunum saat 14.30 da yapılacak. Sunumda  Doç. Dr. Burak Belge ve “Kilikya Pylaidan Tarsus’a” konusunda   Doç. Dr. Deniz Kaplan konuşacak. Bu etkinlik Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşecek.

………..OOO…………

 

TARSUS İDMANYURDU

100. YILINDA DÜŞTÜ

TFF  2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu bu sezon maçlarını tamamladı. Sarı lacivertliler son maçlarını Bursa’da İnegölsporla yaptı ve bu maçı da 4-0 gibi farklı bir skorla kaybettikten sonra lige veda etti.

TİY Kulüp başkanı Cem Kavalcı, takıma  kimsenin sahip çıkmamasını eleştirdi ve küme düşülmesi nedeniyle üzüntülerini  ifade etti.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

 

 

 

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar