Subscribe Us


24-25 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

24 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

-BAŞKAN BOZDOĞAN “TARSUS’UN İL OLMASI İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİM”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, hesap verilebilirlik ilkesiyle kentin ana unsuru

olan mahallelere ziyaretler gerçekleştiriyor. Yarbay Şemsettin Mahalle halkı ile görüşen

Başkan Bozdoğan, mahallenin geliştirilmesi için sorunlarını yerinde dinledi, taleplerini not

aldı. “Bu memleket hepimizin” diyen Başkan Bozdoğan, Tarsus’un il olması için çaba

göstereceğini ifade etti.

 

Kent kimliğinin en önemli değeri mahallelere ziyaretler gerçekleştiren Başkan Haluk Bozdoğan, Yarbay Şemsettin Mahalle halkını ziyaret ederek taleplerini dinledi. Tarsus Belediyesi’nin olanaklarının mahallelerin sorunlarını gidermek için seferber edildiğini ifade eden Başkan Bozdoğan, vatandaşlar ile sohbet etti. Not alınan sorunların çözüme kavuşturması adına çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN, “İL OLDUĞUMUZ ZAMAN BU KENTİN KADERİNİ

SİZLER BELİRLEYECEKSİNİZ”

Mahallelere daha iyi yaşam koşulları kazandırmak amacıyla çalışmaları yürüten Başkan

Bozdoğan, mahallelerin önemine değinerek “ Bu memleket hepimizin. Hepimiz nereye

gidersek gidelim gittiğimiz yerde vatandan, bayraktan bahsediyoruz ama üçüncü olarak da

Tarsus’tan bahsediyoruz. Buranın il olması için çok çaba gösterdim. Hala da Tarsus’un il

olması için çaba göstereceğim. Şayet il olduğumuz zaman bu kentin kaderini sizler

belirleyeceksiniz. Sizin talepleriniz, doğrularınız neyse o olacak. Beni burada misafir ettiğiniz

içinde hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

…………OOO………….

BAŞKAN BOZDOĞAN SEL

FELAKETİ NEDENİYLE DEVAM EDEN

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ 

Tarsus’ta gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağış, kent genelinde hayatı olumsuz yönde etkilerken Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, taşkın ve sel felaketinin yaşandığı bölgelerde yoğun bir şekilde çalışan teknik ekiplerle birlikte sahadaydı.  Meydana gelen olumsuzluklara karşı vatandaşların yaşadığı mağduriyeti gidermek adına oluşan hasarları yerinde inceleyen Başkan Bozdoğan, tüm ekipleri ile teyakkuzda olduklarını ifade ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

 Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, dün gece saatlerinde Tarsus’ta etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen taşkın ve su baskını sonrası sel felaketinin yaşandığı bölgelerde oluşan hasarları teknik ekipler ile birlikte yerinde inceledi. Tarsus’un mevsim normallerine göre çok yoğun bir yağışı sadece bir günde aldığına dikkat çeken Başkan Bozdoğan, selin etkili olduğu bölgelerde incelemelerde bulunup vatandaşları tek tek dinledi. Metrekareye 26 kilogram yağışın *6görüldüğü Tarsus’ta Tarsus Belediyesi tarafından tüm imkânlar seferber edildi.

KIRSAL MAHALLELERDE DE ÇALIŞMALAR İLK ANDAN İTİBAREN BAŞLADI

Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler başta kırsal mahalleler olmak üzere büyük hasarların yaşandığı Altaylılar, Atatürk, Kavaklı, Killik Mevkii ve Tarsus genelinde vatandaşların yardımına koşarken Başkan Bozdoğan’da ekipleri ile birlikte sahadaydı.

“TÜM EKİPLERİMİZLE SAHADAYIZ”

Su baskını yaşanan bölgelerde incelemelerde bulanan Bozdoğan çalışmaları yerinde takip etti. Vatandaşlara moral veren Başkan Bozdoğan, “Tarsus’ta yoğun bir yağış meydana geldi. Küresel iklim değişikliğinin neden olduğu afette, metrekareye 26 kilogram yağış düştü. Şu ana kadar Tarsus Belediyemizin imkânları ölçüsünde mümkün olan her noktaya ulaşıp, yapılabilecek her şeyi yapmaya gayret ettik. Şu anda da tüm ekiplerimiz alarmda, gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.” dedi

“TARSUS BELEDİYESİ OLARAK YANINIZDAYIZ”

Yağış ile ilgili uyarı nedeniyle hazırlıklı olduklarını ifade eden Başkan Bozdoğan , “Yağışın başlamasıyla birlikte sorunlu bölgelere ulaştık. Tüm imkânlarımızı vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için seferber ettik. Sorun yaşanan ev ve işyerlerindeki yağmur sularını tahliye ettik, istinat duvarlarının çökmesi sonucu su altında kalan araçları çıkarttık. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun, Tarsus Belediyesi olarak yanınızdayız.” diye konuştu.

 

…………OOO………….

MİLLETVEKİLİ FARUK DİNÇ

TARSUSLU SEÇMENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

14 Mayıs seçimlerinde Mersin milletvekili seçilen Faruk Dinç, Tarsus’ta seçim süreci sonrası parti üyelerinin Tarsus Berdan barajında açık alanda gerçekleştirdiği programa katıldı.

Hüda Par'dan yapılan yazılı açıklamaya göre HÜDA PAR’ın AK Parti listelerinden Mersin milletvekili seçilen Faruk Dinç, Tarsus’ta seçim süreci sonrası parti üyelerinin açık alanda gerçekleştirdiği programa katıldı.

Gençlerle voleybol oynayan Dinç, daha sonra okunan öğle ezanı sonrası toplu bir şekilde namaz kıldı. Kılınan namaz sonrası üyelere konuşma yapan Dinç, seçim çalışmalarına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Gerçekleştirilen programa, Mersin HÜDA PAR İl Başkanı Tahirhan Uysal, Adana İl Başkanı Salih Demir, Tarsus İlçe Başkanı Hikmet Tanış da katıldı.

Teşekkür konuşmasında Dinç, şöyle konuştu:“Bildiğiniz üzere 14 Mayıs’ta bir seçime girdik. Önümüze iki pusula çıktı. Bir pusulada milletvekillerimizi seçtik. Ve bu seçimde HÜDA PAR olarak tüm teşkilatlarımızla Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a kadar Türkiye’nin dört bir yanında bu seçimin huzur ve kardeşlik içerisinde geçmesi için AK Parti’ye destek verdik AK Parti listesinden seçime girdik ve bu seçime giren HÜDA PAR’lı 4 milletvekilimizin hepsi de kazandı. Ve bu başarının içerisinde tüm kardeşlerimizin emeği var. Mersin için çalışan genç, yaşlı kardeşlerim HÜDA PAR’ın teşkilatlarının hepsinin emeği var. Bu başarı kesinlikle sadece bana ait değildir. Hiçbir zaman bu şekilde bir söylemde bulunamayız. Bu başarı gece sabahlara kadar yatmayıp dua eden ninemizin, annemizin, bacımızın, yaşlı amcamızın ve tüm kardeşlerimizindir. Bu emeğinizi asla unutmayız. Size karşı olan vefa borcumuzu ödemek için buraya geldik. Bu kazancın ve başarımızın da temelinde sizler varsınız. Bu yönüyle hepinize teşekkür ediyorum.” sözlerini kullandı.

Parti üyeleriyle buluşma programı çocuk ve genç katılımcıların fotoğraf çekmesiyle son buldu.

…………OOO………….

TARSUS ESKİŞEHİR KÖYÜNDE

KÜÇÜK ÇAPLI ORMAN YANGINI

Tarsus’a bağlı Eskişehir köyü sınırında  ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Rüzgarın etkisiyle zirai  alana sıçrayan yangının söndürülmesi için 7 arazöz ve 3 su tankı ile çalışma başlatıldı.

Çalışma sonucu yangınlar kontrol altına alınarak söndürüldüEkiplerin, bölgede soğutma çalışması tamamlandı

Yangında  20 dönüm ormanlık alan ile  5 dönüm ziraat alanı tahrip oldu

…………OOO………….

RESSAM VE ŞAİR  MERHUM

MEHMET KARAÇOR ANILDI

Tarsus’lu emekli öğretmen, şair , yazar ve ressam merhum Mehmet Karaçor dün anıldı.

Merhum Karaçor, dün akşam Nikah Salonu altındaki TFD lokalinde anıldı..

Tarsus Fotoğraf Derneği’nin eski başkanlarından olan Karaçor’u, üyesi olduğu TFD 23 Mayıs 2023 Salı günü akşamı (dün)  saat 19.00’da bir gece etkinliği ile anıldı.

 Belediye Nikah salonu altındaki TFD lokalinde gerçekleştirilen anmada Karaçor’un fotoğrafı ve eserleri sergilendi.

 

………..OOO…………

ÖDÜLÜ KİTAP OLDU, KİTAPLAR

OKURLARA ÜCRETSİZ DAĞITILDI

MEYAD-Mersin Yazarlar Derneği’nce organize edilen “Bahar’da Doğa ve Çevremiz” konulu şiir yarışmasının ödül töreni yapıldı.  Tarsus’tan da bazı şairler etkinliğe katıldı.

Mesut Sezer Sürücü Kursları’nın katkıları ile gerçekleşen ödül töreninde Birinciye 100 kitap, ikinciye 50 kitap ve üçüncüye 25 kitap verildi. Yarışmanın ödül töreni Toroslar Belediyesi gençlik merkezi piknik alanında yapıldı. Dernek üyeleri ve davetlilerin katıldığı ödül törenine piknikçilerde iştirak ettiler. Piknik kitaplığı kuruldu. Dereceye giren şairler ödülleri olan kitapları pikniğe gelen vatandaşlara hediye ettiler. Ödül törenine; TÜRKAV Mersin İl Başkanı Oğuzhan Yıldız, Ermenek Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kaplan, Toroslar Belediye Meclis Üyesi Salih Özbay, Türkçeyi Geliştirme ve Yayma Derne Başkanı Duran Abacı, İş Adamı Mesut Sezer, TV Programcısı Nil Sezer şair, yazar ve davetliler katıldı.

Mersin Yazarlar Derneği üyelerinin ve davetlilerin katılım gösterdiği ödül töreninde dereceye

girenlere ödülleri verildi. Mut ilçesinden birinci olan Osman Gündoğdu’nun ödülünü ve ikinci olan Mehmet Akpınar’ın ödülünü Mesut Sezer Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı ve Meslek Adamları Başkanı Mesut Sezer verdi. Üçüncünün ödülünü TÜRKAV Mersin il Başkanı Oğuzhan Yıldız verdi.

Şiir yarışmasının jüri üyeleri; Rüştü Aydın, Şah İsmail Ateş, Mine Bahçeci, Şadan Köse, Nejmiye Duru ve Çınar Karataş ile yarışmaya katılan şairlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Şiirler okundu, ud çalındı, bağlama çalındı türküler söylendi.

Mesut Sezer Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sezer ile Eğitim Bölümü Başkanı Nil Sezer’e katkılarından dolayı plaketlerini Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın takdim etti.

Teşekkür belgeleri ve plaket takdiminin ardından İş adamı Mesut Sezer Mersin Yazarlar Derneği’nin anlamlı kitap ödüllü şiir yarışması düzenlemesinden dolayı tebrik etti. Şair ve yazarlara başarılar diledi.

Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın ise, katkılarından dolayı Mesut Sezer ve Nil Sezer’e teşekkür etti. Bahar’ı doğayı ve çevremizi konu edinen ve baharı karşılayan bir yarışma olsun düşüncesini geçen yıl başlattıklarını ve ikinci kez düzenlenen yarışmaya 22 şiirin katıldığını söyledi. 6 Şubat depremlerinden dolayı bu yıl yarışmanın Mayıs ayına sarktığını da sözlerine ekleyen Başkan Aydın, “ Bahar konulu şiirlerimizin yapılmasını gelenek haline getirdik, ulusal bir yarışmadır. Amacımız hem Mersin’i tanıtmak hem de edebiyat çalışması yapan şair ve yazarları çalışmaları için teşvik etmektir. Ödül olarak verilen kitapların çoğunluğu Mersinli edebiyatçılarındır. Özellikle yarışmada ödül olarak verilen kitapların okurlara ücretsiz dağıtımını yapmaktır. Amacımız kitap ile okuyucuyu bir araya getirmektir.” dedi.

 

………..OOO…………

TARSUS’TA , BUGÜN ESKİNİN

YENİSİ OLUR ETKİNLİĞİ

Usta öğretici Fatma Beşen rehberliğinde  hazırladığımız, anılardan oluşan el emeği göz nuru sergimize tüm halkımız davetlidir.

'Aktif Yaş Alma'nın en önemli adımları yeni hobiler edinmek, el işleri ile beyne spor yaptırmak ve sosyalleşerek hayata sarılmaktır. Bu amaçla bir araya gelen kursiyerlerimiz tüm yıl çalışarak  sandıklarından çıkardıkları yıllanmış eskilerle harika yeniler ürettiler. Görmek ve satınalmak isterseniz bu sergiyi kaçırmayın deriz..

 

TARSUS’TA , BUGÜN ESKİNİN

YENİSİ OLUR ETKİNLİĞİ

SERGİ AÇILIŞ TARİHİ..

24 Mayıs 2023 Çarşamba

SAAT.10.00.YER.Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi

Şehitler Tepesi Mahallesi Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Yanı-Tarsus

Sergi 24-25-26 Mayıs tarihlerinde 3 gün süreyle ziyarete açık olacaktır.

Bir şunu diyen bir yazı 'AKTİF YAŞA ALZHEİMER OLMA

ESKİNİN YENİSİ OLUR Usta Öğretici Fatma Beşen

Rehberliğinde Hazırladığımız Anılardan Oluşan El

Emeği Göz Nuru Sergimize Tüm Halkımız Davetlidir

SERGİ AÇILIŞ TARİHİ 24 Mayis 2023 Çarşamba

SAAT 10.00 YER Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma

Ve Erinç Evi LZHEIMER PAD' görseli olabilir.

 

………..OOO…………

 

………..OOO…………

 

………..OOO…………

DÜN TARSUS’TA MÜZELER

HAFTASINDA ORYANTİRİNG

ETKİNLİĞİ YAPILDI..

Tarsus’ta dün Müzeler haftasında dün saat 11.00 de Oryantiring etkinliği yapıldı.

Bugün (24 mayısta) saat 10.00 da Tarsus ilkokulunda küçük Arkeologlar işbaşında etkinliği düzenlenecek. Aynı gün saat 11..00 de Şehit Vedat Yılmaz  Anadolu Lisesinde  Müzeler etkinliği saat 11.00 de  Tarsus Müzesinde  Müze eğitimi konulu etkinlik yapılacak.

25 Mayıs’ta Tarsus tarihi kent merkezi koruma stratejisi adlı sunum saat 14.30 da yapılacak. Sunumda  Doç. Dr. Burak Belge ve “Kilikya Pylaidan Tarsus’a” konusunda   Doç. Dr. Deniz Kaplan konuşacak. Bu etkinlik Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşecek.

………..OOO…………

TARSUS İDMANYURDU

KULÜBÜ MİY KULÜBÜNÜ KUTLADI

TFF  2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu küme düşme üzüntüsünü yaşarken ilimiz takımı Mersin İdmanyurdunu ise şampiyon olduğu için kutladı.

Başkan Cem Kavalcı, kutlama mesajı gönderdi ve ikinci ligde başarılar diledi.

………..….ooo…………..

 

25 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

HAKKI MENİZ “TREN HATTININ

YERALTINA ALINMASI BENİM PROJEM”

AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Hakkı Meniz: “2014’de Belediye Başkan Adaylığımdaki Projem Hayata Geçiyor” “ Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Hızlı Tren Hattının Tarsus bölümünde çalışmalar başladı. Yaparsa AK Parti Yapar” dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili adayı Av. Hakkı Meniz, 2014 yerel seçimlerindeki Tarsus

Belediye Başkan adaylığındaki en önemli projelerinden birisi olan ve Tarsuslular’ın

hayallerini süsleyen Mersin Adana, Osmaniye Gaziantep Hızlı Tren Hattı’nın Tarsus

bölümünde çalışmaların başlandığını büyük bir mutlulukla gördüklerini söyledi.

AK Parti Milletvekili adayı Hakkı Meniz, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan

Cumhurbaşkanlığı 2.’nci tur seçiminde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı yapmak için seçim çalışmaları kapsamında Şehitishak ve Kavaklı mahallelerinde esnafları ve vatandaşları evlerinde ziyaret ederek destek istedi.

Partili arkadaşlarıyla birlikte seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmekte olduklarını belirten Milletvekili adayı Hakkı Meniz, “30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Tarsus Belediye Başkanlığı adaylığım sırasında hızlı trenin Adana-Tarsus-Mersin arasında da hizmet verebilmesi için girişimlerde bulunmuş ve böylesine çok önemli ve iddialı bir projeyi dile getirmiştik. Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Hızlı Tren Hattı İnşaat çalışmaları 6 kesim halinde devam etmektedir. 2025 yılında tamamlanması planlanan Mersin-Adana-Osmaniye- Gaziantep Hızlı Tren Hattının hizmete girmesiyle birlikte seyahat 6 saatten 2 saate düşürülecek. Görüldüğü gibi başkaları sadece konuşur, ama AK Parti yapar” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, sürdürülebilir ekonomik büyüme için önemli katkısı olan demir yollarının artan önemine istinaden özellikle “Hızlı Tren” işletmeciliğine yönelik yatırımlarını hızlı bir şekilde sürdürmekte olduğuna dikkat çeken Meniz, Projenin tamamında 50 adet tünel, 63 adet köprü ve viyadük, 130 adet alt ve üst geçit bulunacağını ifade etti. Hayata geçirilmekte olan söz konusu proje çerçevesinde Adana-Mersin arasındaki 3.’ncü ve 4.’ncü hat kalan altyapı işleri ile Adana-Mersin arası 1. ve 2. hattın rehabilitasyonuyla Çukurova Havalimanı bağlantısı dahil olmak üzere Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Hattının üstyapı, elektrifikasyon ve sinyalizasyon yapımı işleri ihalesiyle ilgili firmaya geçtiğimiz yılın Mart ayında yer tesliminin yapılmasıyla çalışmaların da hızla devam ettiğine dikkat çeken Meniz, “Hızlı trenle ulaşım sağlamak için Mersin Adana-Osmaniye-Gaziantep arasında saatte 160-200 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı demiryolu yapılacak. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası mevcutta 361 km olup, projenin tamamlanması ile mesafe 303 km’ye ve 6 saat 23 dakika olan seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşecektir” şeklinde konuştu.

Bu Pazar yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde herkesi sandığa giderek oy kullanmaya davet eden Meniz, “İstikrar, huzur ve hizmetlerin devamı için saygıdeğer

halkımızın tercihlerini Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip

Erdoğan’dan yana yapacaklarına tüm kalbimizle injanıyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

…………ooo…………..

TARSUS BELEDİYESİ ASFALTLIYOR,

KÖY YOLLARININ MESAFESİ KISALIYOR

Tarsus Belediyesi kırsal yollarda sathi asfalt atağını sürdürüyor. Ekipler, kırsal mahallelerde yürüttüğü sathi asfalt çalışmalarıyla köy halkının ulaşımda konforlu seyahat etmelerini sağlıyor. Bu kapsamda Yeniköy ve Karakütük Mahalleleri arasında olan 15 kilometrelik yol ekiplerin çalışması sonucu 3 kilometreye indi. Tarsus Belediyesi’nin kırsal mahalle ve şehir içinde asfalt çalışmaları devam ediyor.

 

Tarsus Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerinden ve mahalle muhtarlarından gelen taleplere anında karşılık veriyor. Güzergahlarda ilk olarak stabilize işlemlerini gerçekleştiren ekipler sathi asfalt işlemlerini sürdürüyor. Yolları kısa sürede tamamlayan ekipler vatandaşların hizmetine sunuyor. Yeniköy, Karakütük mahalleleri arasında bulunan yolu sathi asfalt kaplayan ekipler orman yolu olarak kullanılan 550 metrelik alanı da yola dâhil etti. Ekipler yapılan asfalt kaplama ile 15 km uzunluğunda olan yolu 3 km’ye indirdi. Toplamda iki köy arasında 2 km 460 metre asfalt kaplama işlemi yapıldı. Özellikle kırsal mahallelerde yol konusunda ciddi ataklar yapan Başkan Bozdoğan köylü halkının da takdirini kazanıyor. Mahalle muhtarları ve mahalle halkı, kırsal alanlardaki mahalle ve bağlantı yollarının yapılmasından dolayı Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ediyor. Kent çehresini değiştiren hizmetleri birer birer hayata geçiren Tarsus Belediyesi plan ve program dâhilinde asfaltsız yol bırakmamak için gece gündüz çalışıyor.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN, “HER HEMŞEHRİMİZİN DAHA RAHAT VE KONFORLU BİR ŞEKİLDE YAŞAMINI SÜRDÜRMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kırsal mahalle yollarının bir bir yapıldığını ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Amacımız, kentimizin her yerinde her hemşehrimizin daha rahat ve konforlu bir şekilde yaşamını sürdürmesi. Tarsus’u tarihine, kültürüne layık bir kent konumuna getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’’ dedi.

…………OOO………….

ALZHEİMER HASTASI

FEVZİ ÇETİN KAYIP

Kayıp Fevzi  Çetin ölü bulundu

Tarsus’ta yaşayan Alzheimer hastası Fevzi Çetin kayıp olup yakınları bulunması  için arayışlara girilirken bugün cenzaesi bulundu.

 2 gündür kayıp olan Alzheimer hastası 80 yaşlarındaki  Fevzi Çetin ‘i arayan yakınları  Tarsus çıkışında acı olayla karşılaştı.

 

0534 560 5792 nolu telefonu aramaları yada polise haber vermeleri istendi.

Yeğeni isa kurtulan  arayışların sürdüğünü söyledi.

…………OOO………….

MHP HEYETİNDEN GEÇMİŞ

OLSUN ZİYARETLERİ

Tarsus’ta önceki gün gece meydana gelen aşırı yağış ve doludan zarar gören köylü ve çiftçilere MHP Tarsus heyeti geçmiş olsun ziyareti yaptı.

MHP  Tarsus ilçe başkanı Ali Çelik ve yönetim kurulu üyeleri  selden zarar gören Killik ve Tilki Durağı,  bölgesindeki çiftçilere geçmiş olsun diyerek sorunlarını dinledi.

…………OOO………….

YÜKSEK KÖYÜNE KALİTELİ

 İÇME SUYU SAĞLANDI

MESKİ Genel Müdürlüğü, Tarsus Yüksek (köyü) Mahallesi'ne 3 bin 200 metre içme suyu hattı döşedi. Böylece kaliteli içme suyu sağlandı. Mahalle sakinleri yıllardır artezyen suyu kullanıyordu ve su kalitesi sorunu yaşıyorlardı.

…………OOO………….

TARSUS VE MUT’TA

DOLUDAN ZARAR VAR

Mersin'in Tarsus ve  Mut ilçesinde dolu hasara neden oldu.

Mut’ta öğleden sonra etkili olan sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. Meteorolojinin uyarısını yatığı kuvvetli sağanak ve dolu yağışı geceden itibaren etkili oldu. Gece Tarsus ve şehir merkezinde etkili olan sağanak yağış ve dolu bugün öğle saatlerinde Mut ilçesinde de yağdı. İlçe merkezinde sağanak yağış olurken Kozlar yaylası ve çevresine şiddetli dolu etkisini gösterdi.

………..OOO…………

RUHİ BEYİ RAHMETLE ANIYORUZ

Tarsus Bakkallar Odası önceki dönem başkanı Erdoğan Yalçın “Dükkan komşum Ruhi Öner hakka yürümüştür . Cenazesi Hacıhamzalı köyünde toprağa verildi. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Allahım ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar versin.” dedi.

………..OOO…………

ENERJİ-SA’DAN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Altaylılar Mahalle Muhtarı Perihan ÖZCAN”Tarsus Enerjisa Müdürümüz Sayın Cihan Can ve teknik ekip arkadaşımız Mahallemizdeki sel afeti nedeniyle geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.Bölgedeki su çekilince kısım kısım enerjinin verileceğini dile getirdi. Çalışmaları için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

………..OOO…………

TARSADER KONGRESİ YAPILDI

Tarsus Sanat Derneği TARSADER Derneğin 3. olağan genel kurulu yapıldı.

Yeniden yönetim kurulu Başkanı Seçilen Emekli Cumhuriyet Savcısı Osman Homurlu'ya ve  yönetim kurulu üyeleri Salih Yedican, Hülagül Atıcı Pekavcılar, Ayşegül Butcher , Özlem Homurlu Taner'e Başarılar diliyoruz.

………..OOO…………

TARSUS TARİHİ KENT

SUNUMU BUGÜN

Tarsus’ta dün Müzeler haftasında 25 Mayıs’ta Tarsus tarihi kent merkezi koruma stratejisi adlı sunum saat 14.30 da yapılacak. Sunumda  Doç. Dr. Burak Belge ve “Kilikya Pylaidan Tarsus’a” konusunda   Doç. Dr. Deniz Kaplan konuşacak. Bu etkinlik Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşecek.

………..OOO…………

TARSUS’TA İNEK SÜTÜ ÜRETİMİ ARTTI

Tarsus’ta toplanan inek sütü miktarı, geçen yılın 3 ayına göre yüzde 10.33 artarak 2 bin 818,871 ton oldu.Tarsus Süt Üreticilerin verilerine göre  toplanan inek sütü miktarı, Ocak-Şubat - Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde yüzde 10,33 arttı.

 

Tarsus Süt Üreticileri Birliği başkanı Danyal Avşar, Tarsus Süt Üreticileri tarafından  2022 yılı Ocak-Şubat-Mart ayı 2.554.906 litre  süt icmali yapılırken, 2023 yılı Ocak-Şubat-Mart ayında ise  2 bin 818.871 litre icmal yapıldığını,böylece geçen yılın ilk üç ayına göre süt üretimi  263.965 litre artmış olduğunu bildirdi

 

………..OOO…………

 

TARSUS İDMANYURDU

KULÜBÜ  AÇIKLAMASI

TFF  2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdunda başkan Cem Kavalcı yaptığı açıklama ile oyunculardan Muhammed Leyisin  Federasyona yaptığı başvuru ile alacağını istediğini belirterek alacak paranın yatırıldığını,en kısa zamanda transfer tahtasının da açılacağını söyledi.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar