Subscribe Us


26 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

26 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

MİLLET İTTİFAKI TARSUS İLÇE BAŞKANLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

 “HALK İRADESİNİN KAYITSIZ ŞARTSIZ

TECELLİ EDECEĞİ TEK YER SANDIKTIR”

Millet İttifakı Tarsus İlçe Başkanlarından Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimleri öncesinde birlik, beraberlik ve kazanacağız mesajı.

 

Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin Tarsus ilçe başkanları ortak basın açıklaması yaparak, tüm yurttaşları 28 Mayıs Pazar günü sandığa davet ettiler.

 

“Halk iradesinin kayıtsız şartsız tecelli edeceği tek yer sandıktır” vurgusunda bulunan Millet İttifakı ilçe başkanları, CHP Tarsus İlçe Başkanlığı tarafından Nikah Salonu’nda düzenlenen ‘Seçim Güvenliği’ toplantısı öncesinde kamuoyuna açıklamada bulundular.

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, İyi Parti İlçe Başkanı Av. Burak Özdil, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Ramazan Tuncer, Demokrat Parti İlçe Başkanı Abdullah Kenan Aker, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ayhan Bayram, Deva Partisi İlçe Başkanı Av. Hasan Atay ve partilerin ilçe yöneticilerinin katılım gösterdiği açıklama ve bilgilendirme toplantısında birlik mesajı verildi.

 

Ortak basın açıklamasını kamuoyu ile paylaşan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin yarınlarını düşünen, hukukun üstünlüğü ve adaletin yaşamın her alanında tecelli etmesi adına Sayın Genel Başkanlarımız öncülüğünde oluşturulan Millet İttifakı’nın ortaya koyduğu irade, toplumun geniş kesimleri tarafından takdir almış ve destek görmüştür.

 

14 Mayıs’ta halkımızın çoğunluğu, 21 yıldır ülkemizi anti-demokratik şekilde yönetmeye çalışan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘güvenoyu’ vermemiştir.

 

28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikici tur oylaması gerçekleştirilecek.

Bu kritik seçimde Millet İttifakımızın adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin 13.Cumhurbaşkanı olarak seçilecek ve Çankaya Köşkü’ne çıkacaktır” dedi.

 

Konuşmasında seçimlerin şeffaf şekilde gerçekleşmesini arzu ettiklerini belirten Başkan Varal, “Millet İttifakı olarak seçim güvenliğinin temini, seçimlerin adil, dürüst ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini ve vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile seçime katılımını sağlamak esasını ön planda tutuyoruz.

 

Biz bu esaslar çerçevesinde seçim güvenliğinin adil şekilde tesis edilmesi adına uzun zamandan bu yana sıkı çalışmalar gerçekleştirdik.

 

Millet ittifakının İlçe Başkanları olarak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine gerekli tüm önlemleri alarak giriyoruz.

 

Tarsus’taki toplam 759 sandıkta 2000  sandık kurul, okul, bilişim görevlimiz ve binlerce gönüllü müşahidimiz  görev alacaktır.

 

Yine Tarsus’un her noktasında koordinatör avukatlarımız görev alacaklardır.

 

Biz seçim güvenliğini sağlamaya hazırız!

 

Bu konuda görev yapan gönüllü kuruluşlara ve halkımıza teşekkür ederiz.

Ne yazık ki, halkın ortak değeri olan ‘devlet’ gücünü kullanarak, iktidarı elinde bulunduran Cumhur İttifakı, yine şaibeli şüpheli işler gerçekleştirmeyi sürdürmektedir!

 

Seçimlerin ilk turunda yaşananlar, ortaya atılan iddialar, halkımızın ülkedeki değişim rüzgarı isteğini gölgelemeye yöneliktir” diye konuştu.

 

Başkan Varal, açıklamasında daha sonra şunlara değindi:

 

“Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, millet iradesi önünde duramayacaklardır. Bunun en somut örneği 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleridir.

Halk iradesini engellemeye çalışanlara en güzel cevabı yine halkımız sandıkta vermiştir.

 

Bunun aynısı 28 Mayıs’ta yaşanacaktır.

Manipülasyonlarla, sahte – montaj videolarla, yanıltıcı ve yalan bilgilerle halkı yanıltmaya çalışan Cumhur İttifakı, değişim – huzur – barış isteyen halkımız karşısında yenilmeye mahkumdur.

Seçimlerin ikinci turunda da aradaki fark, ülkenin geleceğini düşünen, değişim özlemini içinde taşıyan ve en önemlisi de ilk turda farklı nedenlerle sandığa gidemeyen yurttaşlarımızın bu seçimde sandık başına gitmeleri ile kapanıp hatta ülkemizde aydınlık yarınların oluşması adına açılacak ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 13.Cumhurbaşkanı olarak seçilecektir.

 

Buradan tüm halkımıza çağrı yapıyoruz…

Tarihimizin en önemli seçimlerinde herkesi oy vermeye ve sandıkları boş bırakmamaya davet ediyoruz.

Ülke sevdalısı tüm insanlarımızın müşahit olarak görev almaları seçim güvenliğinin adil şekilde tesis edilmesi için çok kritik bir unsurdur.

Sandıktan çıkacak sonuçların gerçek anlamda tecelli etmesi, sizlerin gözlemlerinizle mümkün kılınacaktır.

Unutmayalım ki ;Milletimiz, değişim huzur ve birlik – beraberlik istemekte.

Çocuklarımızın yarınları için 28 Mayıs’ta herkesi oy kullanmaya, sandıkları korumaya çağırıyoruz.

Birleşe Birleşe Kazanacağız!”

…………OOO………….

ALZHEİMER HASTASI

FEVZİ ÇETİN  ÖLÜ BULUNDU

Tarsus’ta yaşayan Alzheimer hastası Fevzi Çetin kayıp olup yakınları bulunması  için arayışlara girilirken dün sabah cenazesi bulundu.

 2 gündür kayıp olan Alzheimer hastası 80 yaşlarındaki  Fevzi Çetin, Tarsus kuzey çıkışında ölü bulundu. Cenazebsi dün Adana Adli Tıp kurumuna gönderildi.

…………OOO……………

ŞEHİDİMİZİN ANNESİ

KAYMAKAMLIKTA

Tarsus’lu Şehidimiz Vedat Yılmaz’ın annesi Ferdane Yılmaz, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’yu ziyaret etti. Ziyarette Emniyet müdürü Ali Garanlı’da hazır bulundu.

…………OOO……………

UYSAL: YARALAR SARILACAK

Mersin milletvekili  Levent   Uysal, sel sonrası Tarsus ve Nacarlı’da gçemiş olsun ziyaretleri yaptı.

Nacarlı’da  köylülere hitaben yaptığı konuşmada  “Ben Maliye ve Hazine Bakanı NUREDDİN NEBATİ beyle görüştüm. Hepinizin yaraları sarılacak” dedi.

Uysal’ın bu konuşması ve halkı dinlemesi ile Nacarlı köylülerinin yüreklerine  soğuk sular serpildi.  Uysal herkesi tek tek dinledi. “Bu Nacarlı köyünün deresine köklü bir çözüm bulanacak. Ben bu konuyla ilgili olarak Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati beyle görüştüm. Bugünkü yaralar bugün sarılacak, sonrada köklü çözüm bulunacak” dedi.

Köylülerde kendisine teşekkür ettik. Uysal daha sonra Kirlik bölgesinde, Sayköyün altındaki  toplanma yerine gitti. Buralarda da  ekili alanları zarar gören muhtarlar ve köylülerle görüştü. Herkes Uysal’ın bu ilgisinden teselli buldu, memnun kaldı.

Daha sonra herkesle tek tek tokalaşıp geçmiş olsun  dileklerini iletti. Sonra Tarsus’a geldi ve burada bazı sivil toplum kuruluşlarını, odaları  ziyaret etti.

 

…………OOO……………

TARSUS İLÇE ORMAN YANGINLARI İLE

MÜCADELE KOMİSYONU TOPLANTISI

Tarsus İlçe Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplandı. Toplantı, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında Orman İşletme Müdürlüğünde toplanarak 2023 yılı için orman yangınlarına yönelik alınacak tedbirleri karara bağladı.

…………OOO……………

TARSUS İLÇE İNSAN HAKLARI

KURULU ÇALIŞIYOR

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Kararı ile Kurul Üyelerinden oluşturulan Komisyon; Müftülük, Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binalarında başta elektrik ve su olmak üzere tasarruf tedbirlerine uyulup uyulmadığını inceleyerek tespitlerde bulundu.

…………OOO……………

GAFFAR OKKAN PANKARTI, AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNİN ŞİKÂYETİ İLE İNDİRİLDİ

 

Tarsus Belediyesi tarafından 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görselleri ve söylemlerini içeren Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile ilgili reklam afişi, Ak Partili Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu’nunşikayet etmesi üzerine Tarsus 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nca kaldırıldı. “Kara Propaganda’’ şikâyetiyle emniyet güçlerince kaldırılan billboardunutanç verici bir durum olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, bu sabah ŞehitGaffar Okkan ile birlikte şehit edilen Tarsuslu Şehit Polis Sabri Kün’ün mezarını ziyaret etti. Başkan Bozdoğan, “2001 yılında pusuya düşürülüp katledildikten sonra “ölüp ölmediğinden emin olmak için’’ makam aracının kapısını açarak yakın mesafeden kurşun yağdıran “teröristlerin’’ afişe edildiği bir görseli kaldırtmak için neden mahkemeye başvurduğuna ve kaldırttığına bir anlam veremediğimizi Şehidimiz Gaffar Okkan’ın, Tarsuslu Şehit Polis Memurumuz Sabri Kün ve diğer şehitlerimizin aziz anıları önünde kamuoyunun takdirine sunuyoruz” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması ardından 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim propagandasını içeren görseller, Tarsus Belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından reklam alanına asıldı. Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve Konca Kuriş’in yer aldığı görsel ve söylemTarsus Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu’nun “kara propaganda’’ yapıldığı gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu’na şikâyet edildi.Bunun üzerine Tarsus 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, görselin yer aldığı billboardın kaldırılmasına karar verdi. Emniyet mensuplarınca reklam afişi kaldırılırken, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan sosyal medya hesabında yaptığı açıklama ile olaya tepki gösterdi.

Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın makam aracını korumakla görevli Tarsuslu Şehit Sabri Kün’ün mezarını da ziyaret eden Başkan Bozdoğan, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;

“Bu sabah, 24 Ocak 2001 günü Diyarbakır’da suikast sonucu şehit edilen Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan’ın şehit edilmesi sırasında makam aracını korumakla görevli Hemşehrimiz Şehit Sabri Kün’ün kabrini ziyaret ederek, Tarsus’ta şehitlerimize karşı bir “utanç’’ eylemi sayılabilecek elim bir olayın etkilerini bertaraf etmeye çalıştım. Dün, Tarsus’ta bulunan bir reklam alanına asılan, 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun görselleri ve söylemlerini içeren, Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan ve onu korumakla yükümlü 5 polis memurunun şehit edilmesi olayının faili teröristlere ve terör örgütü ile onun “yasal uzantılarına’’ ilişkin asılan pankart, Tarsus Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi zat’ın “kara propaganda’’ şikâyetiyle emniyet güçlerince kaldırıldı. Ak Parti’nin Tarsus Belediyesi’ndeki bu provokatör meclis üyesinin, Şehidimiz Gaffar Okkan’ın faillerine yönelik asılan pankartın nesinden memnun olmadığına, 2001 yılında pusuya düşürülüp katledildikten sonra ‘’ölüp ölmediğinden emin olmak için’’ makam aracının kapısını açarak yakın mesafeden kurşun yağdıran “teröristlerin’’ afişe edildiği bir görseli kaldırtmak için neden mahkemeye başvurduğuna ve kaldırttığına bir anlam veremediğimizi Şehidimiz Gaffar Okkan’ın, Tarsuslu Şehit Polis Memurumuz Sabri Kün ve diğer şehitlerimizin aziz anıları önünde kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Sevgili hemşehrilerim, terörün tarafı olmaz. Terör; silah kuşanmış kişilerin çatışması, katletmesi, kumpas kurması ve alçaklık yapması kadar; ‘’kendi teröristini koruma ve aklama’’ yoluna giden alçakları da kapsayan, kapsamı ve kullanım şekli çoğu kez silahlardan bombalardan uzaklaşarak siyasallaşıp, halkı aldatmak ve yanıltmak için siyasi hokkabazlar tarafından işletilen bir kavramdır. Dolayısıyla, terörsevicilerin ve terör örgütlerini koruyan siyasi hokkabazların da bilmesi gereken şudur: Terörü ve Teröristi, dün olduğu gibi bugün de Lanetliyoruz. Terör üzerinden insanların temiz duygularını manipüle eden şarlatanları lanetliyoruz. Siyasi amaç ve hedefleri, biat kültürünün, sarayın ve saltanatın yarattığı karanlık düzeni aklama uğruna şehrimizi, şehrimizde uyuyan şehitlerimizin güzel anılarını kirletmeye çalışan siyasi soytarıları lanetliyoruz! Şehit Polis Memurlarımızın afişlerinin, yine polis memurlarımıza; mahkeme kararıyla alelacele indirtilmesini kapsayan bu utanç verici olayın kamuoyunca bilinmesini arzu eder, iyi günler dilerim.”

………..….ooo…………..

MERSİN-TARSUS ORGANİZEDE SEÇİM

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin (MTOSB) Olağan genel kurulu tamam.

Genel Kurulu'da başkanlığa yeniden Sabri Tekli seçildi. Seçimlere yüksek bir katılım sağlandı ve rekor kırıldı. Başkan Tekli, seçim sonrası yaptığı açıklamada demokrasi çizgisinden ödün vermeden seçimlerin gerçekleştirildiğini ve tüm sanayicilere teşekkür ettiğini belirtti.

………..….ooo…………..

ŞEHİTLER TEPESİNDE EV YANGINI

Tarsus’ta bir apartman dairesinde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Şehitler Tepesi Mahallesi'nde 7 katlı binanın 4'ncü katındaki dairede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Söndürülen yangın evde hasara neden oldu.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar