Subscribe Us


27 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

27 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

MESKİ’DEN 39 YILLIK BERDAN İÇME SUYU ARITMA TESİSİNE KÖKLÜ REVİZE

 MESKİ Genel Müdürlüğü, 39 yıldır yenilenmeyen Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin revize çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 1984 yılından beri hizmet veren ve daha önce hiçbir revizyon işlemi yapılmayan tesisteki mekanik ve elektrik ekipmanlar, son teknoloji malzemelerle yenileniyor.

MESKİ, BERDAN İÇME SUYU ARITMA

TESİSİNİ SON TEKNOLOJİYLE DONATIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni yenileme çalışmalarına devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde vizyon çalışmalarına aralıksız devam eden MESKİ, Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni son teknoloji cihazlarla donatıyor. MESKİ Genel Müdürlüğü, 1984 yılından beri hizmet veren ve daha önce hiçbir revizyon işlemi yapılmayan tesisteki mekanik ve elektrik ekipmanları, son teknoloji malzemelerle yeniliyor.

Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi daha modern bir donanıma kavuşuyor

MESKİ teknik ekipleri tarafından yapılan fizibilite ve projelendirme süreci sonunda; tesis içerisindeki boruların tamamen korozyona uğradığı, mekanik ve elektrik ekipmanların ekonomik ömrünü doldurduğu, çoğu ekipmanın arızalı olduğu ve tesiste daha önce ciddi bir bakım-onarım faaliyetinin yapılmadığı tespit edilmişti. Mersin’in yüzde 71’inin su ihtiyacının sağlandığı tek tesisin 39 yıldır adeta kaderine terkedildiğini belirleyen MESKİ, olası büyük arızaların önüne geçmek ve Mersin halkına su sıkıntısı yaşatmamak için harekete geçerek, tesisteki mekanik ve elektrik ekipmanları, son teknoloji malzemelerle yenileme çalışmalarını başlattı. Mersin’deki suyun çok büyük bir kısmının sağlandığı tesis, MESKİ ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde, kentte herhangi bir su kesintisine sebep olmadan yenilenmeye devam ediyor. Son teknolojinin kullanıldığı Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi, çalışmaların tamamlanmasıyla tamamen otomasyonla çalışan modern bir tesis durumuna gelecek. Bu sayede ciddi oranda enerji tasarrufu sağlanarak, kurumsal karbon ayak izi de azaltılmış olacak.

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, çalışmaları yerinde inceledi

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni ziyaret ederek, devam eden revizyon çalışmalarını yerinde inceledi. Yenilenen ekipmanların çalışma prensiplerinin aktarıldığı Genel Müdür Korkmaz’a, çalışmada gelinen aşamanın fiziki olarak yüzde 50 seviyelerinde bulunduğu, projenin nihai ve en önemli hedeflerinden birinin de enerji tasarrufu olduğu konusunda bilgi verildi.

Sağlam: “Kendi ekibimizle 1,5 yıl süren bir projelendirme çalışması gerçekleştirdik”

1984 yılında yapımı tamamlanarak hizmete alınan, Mersin halkı için kesintisiz ve sağlıklı içme suyu üreten Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin, kentin yaklaşık yüzde 70’ine hizmet verdiğini ifade eden MESKİ İçme Suyu Arıtma Şube Müdürü Taylan Özgür Sağlam, “2019 yılı itibariyle tesisimizde yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde, elektronik ve mekanik ekipmanların ekonomik ömürlerini tamamlamış, teknolojilerinin eskimiş ve enerji tüketimlerinin oldukça fazla durumda olduğunu, ayrıca 1984 yılından bu yana herhangi bir köklü revizyon işlemine tabi tutulmadığını tespit ettik. Bunun üzerine tesisimizde köklü bir revizyon çalışması başlatmak için, dışarıdan herhangi bir proje hizmeti satın alınmadan, tamamen kendi teknik ekibimizle ve kendi bünyemizde, yaklaşık 1,5 yıl süren bir projelendirme çalışması gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Kurumsal karbon ayak izi azalacak

Projelendirme sürecinin sonunda revizyon işinin ihale edilerek imalatlara başlanıldığını sözlerine ekleyen Sağlam; “Şu anda yüzde 50’si tamamlanmış olan ve bu yılın sonlarına doğru bitirilmesi planlanan revizyon işimizin sonunda, tesisimiz tamamen otomasyonla işletilebilecek. Yenilenmiş ekipmanlarla birlikte, yaklaşık yüzde 20’lik bir enerji tasarrufu sağlanacak. Buna bağlı olarak da kurumsal karbon ayak izimiz önemli ölçüde düşürülerek, bir nebze de olsa doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlamış olacağız” dedi.

 

…………OOO……………

KAYMAKAM GENÇLERLE BULUŞTU

Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Etüt ve Proje Merkezinin hazırlayıp yürüttüğü "Gençlerle Baş Başa" Projesi kapsamında, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU,

Sesim Sarpkaya Fen Lisesinden bir grup öğrenci ile Tarsus Müftülüğü Aile ve Gençlik Merkezi'nde bir araya geldi.

Etkinlikte gençlerle söyleşi, ney dinletisi, hat sanatı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

 

…………OOO……………

TARSUS’TA YARALAMALI KAVGA

Dün tarsus’ta  2 kişi arasındaki silahlı kavgada bir kişi yaralandı.

Olay Şehit Mustafa Mahallesi Muvaffak Uygur Caddesi'nde meydana geldi. Olaya polis ekipleri tarafından müdahale edildi. Yaralı ambulansla Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı.

…………OOO……………

TARSUS DAHİL DOLANDIRICILARA

AMAN YOK..

Mersin merkezli Tarsus dahil 3 ilde, dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 22 şüpheliden 20'si tutuklandı. İnternet üzerinden açtıkları sahte hesaplar aracılığı ile 75 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 22 kişi gözaltına alındı. Bu 22 şüpheliden 20'si tutuklandı.

…………OOO……………

MİLLETVEKİLİ L. UYSAL BUGÜN

GAZETECİLERLE BULUŞUYOR

MHP Mersin milletvekili  Levent   Uysal,  bugün gazetecilerle buluşuyor.

Dün Tarsus basınını ziyaret eden  Levent Uysal’ın bugün de Mersin Gazeteciler Cemiyetinde saat 12.00’de Mersin basını ile bir araya geleceği bildirildi.

 

…………OOO……………

MECLİS ÜYESİNİN DAYISI VEFAT ETTİ

Tarsus Belediye Meclis Üyesi Yusuf Ziya Ateş’in Kıymetli Dayısı Berdan  Yalçın vefat etti. Başkan Haluk Bozdoğan ‘’Berdan Yalçın’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Mekanı cennet olsun.’’ Dedi.

 

………..….ooo…………..

AĞIZ DİŞ HASTANESİNDE İNCELEME YAPILDI..

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu tarafından oluşturulan Komisyon tarafından Tarsus Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ziyaret edildi. Ziyarette  incelemelerde bulunuldu, Merkezden hizmet alan vatandaşlara memnuniyetleri soruldu.

………..….ooo…………..

TARSUS   İLÇE SEÇİM KURULU

BAŞKANI HAKİM NEŞE ARISOY’A ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU,  İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Neşe Arısoy’u ziyaret etti.

Otcu, yarınki seçim öncesi Tarsus  İlçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı ile birlikte İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Neşe Arısoy’u ziyaret ederek pazar günü yapılacak 2. Tur Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili Tarsus’ta alınan güvenlik tedbirlerine dair istişarelerde bulundu.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar