Subscribe Us


28 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

28 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

TARSUSLULAR BUGÜN YİNE SANDIK BAŞINDA

Tarsus halkı bugün tüm Türkiye gibi sandık başına gidiyor. Tarsus’ta yaklaşık 250 bin seçmen bugün Cumhurbaşkanlığı için oy kullanacak. Sabah saat 08.00 de başlayacak oy kullanma saat 17.00 de sona erecek ve sandıklar açılıp sonuçlar belirlenecek.
Bugün Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu için oy kullanılacak.

…………OOO………….

TARSUS SANAT GÜNLERİ BAŞLADI

Tarsus Belediyesi Tarsus'a değer katan sanatçıları halkla buluşturmak, sanata ve sanatçıya destek olmak amacıyla Tarsus Sanat Günleri etkinlikleri düzenliyor. Her hafta Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek olan Tarsus Sanat Günleri, etkinlik açılışını Ressam Ümit Aslan ile yaptı.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarsus Sanat Günleri; resim, şiir, edebiyat ve müzik konularında Tarsus'a değer katmış sanatçıları söyleşi, imza günü ve canlı performanslar ile halkla buluşturuyor. Etkinliğin ilk gününde Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde gerçekleşen etkinlikte Ressam Ümit Aslan söyleşi ve canlı resim yapma performansı sergiledi. Katılımın yoğun olduğu etkinliğe Tarsus Ressamlar Derneği temsilcileri Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı temsilcileri, Tarsus Kent Kültür Sanat Tanıtım Derneği temsilcileri, Lütfi Hasoğlu, Ahmet Bağ ve Cumali Balcı Sanat Atölyesi sanatçıları, Emine Boro Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenleri ve sanatsever vatandaşlar katılım sağladı.

“BİZLER HER ZAMAN TARSUS'UN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Tarsus Sanat Günleri ile ilgili düşüncelerini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;" Bizler her zaman Tarsus'un değerlerine sahip çıkacağız. Bu kapsamda Tarsuslu olmanın ve Tarsus'un tarihine, kültürüne, sanatına sahip çıkmanın bizler için ne kadar önemli olduğunu açılışlarımızda ve etkinliklerimizde her seferinde ifade etmişizdir. Dolayısıyla Tarsus Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında halkla buluşma imkânı sunduğumuz Tarsus'un her bir sanatçısına ve her bir değerine, katılımları ve Tarsus'a kattıkları değerler için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

“UMARIZ Kİ KENDİ PORTRENİZİ ÖZGÜR ATATÜRK CUMHURİYETİ’NDE EN İYİ ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKARTIRSINIZ”

Yapılacak etkinliklerle ilgili konuşan Tarsus Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Çapar ise;" Tarsus Sanat Günlerimiz kıymetli Ressam Ümit Aslan ile başladı. Temel amacımız bu etkinliklerimizin gelenekselleşmesi daha fazla insanla, daha fazla gençliğe, öğretmenliğe, vatandaşla, yurttaşla buluşmasıdır. Öğretmenlerimiz, aileleriniz, arkadaşlarınız, büyükleriniz sizlere bu fırçaları, bu tuvalleri veriyor ve emin olun bu portre tamamen size yansıyor. O fırça sizin elinizde. Bu ilk başta gördüğünüz bembeyaz tuval sizin kendi yaşamınız, kendi yaşam alanınız. Dilerim ve umarım ki o fırçayı yüzlerce renklerle bulayarak dilediğiniz gibi savurur ve kendi portrenizi özgür Atatürk Cumhuriyeti’nde en iyi şekilde ortaya çıkartırsınız. Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Sanatın yerel yönetimler tarafından desteklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ressam Ümit Aslan ise Tarsus Belediyesi Başkan Dr. Haluk Bozdoğan'a teşekkürlerini iletti.

…………OOO………….

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN

2 TON YENİDÜNYA MEYVESİ

HASADI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarsus Belediyesi Şelale Mevkiinde bulunan Engelsiz Tarım Alanı’nda Tarımsal Hizmet Müdürlüğü tarafından yetiştirilen yenidünya meyvelerinin hasadı gerçekleştirildi.  Tarsus Engelliler Platformu’na bağlı engelli vatandaşlar ile ağaçlarda sararan yenidünya meyveleri tek tek toplandı. Toplamda 2 ton ürün hasat edildi. Ürünler tek tek paketlenerek vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılacak.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Engelsiz Tarım Alanı yüzleri güldürmeye devam ediyor. Şelale mevkiinde bulunan engelsiz tarım alanında Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 10 dekarlık alanda olan ağaçlarda yetiştirilen yenidünya meyvelerini verdi.  Tarsus Belediyesi ziraat mühendislerince yetiştirilen ve kontrolleri sağlanan  'yenidünya', bilinen adıyla Malta eriği hasadı, Tarsus Engelliler Platformu’na bağlı Tarsus Görme Engelliler Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi ve Talesemi Derneği’ne bağlı engelli üyelerce hasat edildi.  Üyeler,  sararan meyveleri tek tek topladı. Ağaçlardan 2 ton meyve elde edildi. Toplanan ürünler vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılacak.

 

“ENGELSİZ TARIM FAALİYETLERİ BİZİM İÇİN ÇOK GÜZEL BİR PROJE”

Tarsus Engelliler Platformu Başkanı Dursun Arslan, “Platformumuza bağlı dernek ve dernek üyelerimizce bugün yenidünya hasadı gerçekleştirdik.  Bizlere bu fırsatı sağlayan Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a çok teşekkür ederiz. Engelsiz tarım faaliyetleri güzel bir proje” dedi.

…………OOO………….

TARSUS’TA ENGELLİLER TARIMDA

Engelli Platformu Üyesi Şerife Türker Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederek, “ Engelsiz Tarım Alanı’nda yenidünya hasadı ile başladık. Bu meyvenin yöremizde 3 ismi var. Muşmula, yenidünya ve Malta Eriği. Çok ciddi bir C vitamini deposuna sahip. Bu bölgede bu meyve müthiş bir şekilde oluyor. Bizler burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Tarsus Belediyesi’nin Yerli ve Ata tohum projesi kapsamında ekimi bakımı ve hasadı yapılan patlıcan, domates, karpuz fasulye ve birçok ürün var. Bugün de yenidünya hasadı gerçekleştirdik. Belediye Başkanımıza bizlere verdiği fırsat için çok teşekkür ederiz. " ifadelerini kullandı.

 

…………OOO………….

TARSUS’TA REFÜJE ÇARPAN

OTO SÜRÜCÜSÜ YARALANDI.

Sözkonusu kaza, TEM otoyolu Mersin- Adana istikameti  Tarsus Yenice mevkiinde meydana geldi.

Sürücü M. A.İdaresindeki 06 ACZxx  plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı. Ön kısmı hurdaya dönen aracın sürücüsü yaralandı. Olay yerine sevk edilen ambulansla yaralı Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı..

…………OOO………….

 

ARATOS’UN PENCERESİNDEN FELSEFE:

Gazeteci yazar Uğur Pişmanlık “İçel TV'de Aratos’un Penceresinden Felsefe programının bu ayki konuğu Mersin Üniversitesi Tarih Bölümü Bilim Uzmanı Ayçin Ecem Doğruözoğlu ile "Tarsus Basın Tarihi ve Yakın Tarihte Tarsus"u konuşacağız.” dedi.

Pişmanlık “ Hayalimdeki Yaşam'da bu ay yapımcı İbrahim Öngü ve Aratos Dergisi Yayın Yönetmeni olarak benim ( Uğur Pişmanlık) hazırlayıp sunduğu Aratos'un Penceresinden Felsefe programı, 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü; Saat:16:00’da İÇEL TV’de canlı yayımlanacak.” dedi.

…………OOO………….

TARSUS’TA KADIN EL EMEĞİ PAZARI

Tarsusta kadın üreticilerimizin,  el emeği pazarına katılmak için 29 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında Belediye Tesisleri içinde yer alan Zabıta Müdürlüğümüze başvuru yapması gerekmektedir.

El yapımı gıda ürünleri, el sanatları ve ev tekstili gibi el emeği göz nuru pek çok ürünün hafta içi 5 gün yer alacağı ‘’Kadın El Emeği Pazarı’’ açılıyor!

Pazarda el emeği ve kendi ürettiği ürünlerini satmak isteyen kadın üreticilerimizin, 29 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında Belediye Tesisleri içinde yer alan Zabıta Müdürlüğümüze başvuru yapması gerekmektedir.

Yer. Şehitler Tepesi Pazar Yeri

 

…………OOO……………

KARBOĞAZI ZAFERİNİN

103. YILDÖNÜMÜ

Tarsus Gülek Karboğazı zaferinin 103. Yıldönümü kutlu olsun.

Tarsus kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Gülek Karboğazı zaferinin 103.

 Yıldönümünü kutladı.

Otcu ‘’ Gülek Karboğazı zaferinin 103. Yıldönümü kutlu olsun.

Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.’’ Dedi.

 

…………OOO……………

İNSAN HAKLARI KURULU

OKUL DENETMİNDE

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Kararı ile Kurul Üyelerinden oluşturulan Komisyon; Sesim Sarpkaya Fen Lisesinde engelli erişimi ile başta elektrik ve su tasarrufu olmak üzere tasarruf tedbirlerine uyulup uyulmadığını inceleyerek tespitlerde bulundu.

…………OOO……………

BÜYÜK İLÇELER GÜVEN VE DÖNÜŞÜM

PROJESİ ''YALNIZ DEĞİLSİNİZ' FAALİYETİ

Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ''Yalnız Değilsiniz' faaliyeti  devam ediyor.

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ''Yalnız Değilsiniz' faaliyeti kapsamında; Bağlar Mahallesinde ikamet eden bakıma muhtaç engelli vatandaşlarımız ve aileleri Sosyal Hizmet Merkezi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli tarafindan ziyaret edildi.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........


 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar