Subscribe Us


3 -4 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

3 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

ZAFER ÇAĞLAYAN TARSUS’A GELDİ

Ak Parti eski milletvekillerinden ve eski Devlet Bakanlarından Zafer Çağlayan 02. Mayıs tarihinde Tarsus’a geldi. Bir dizi ziyaretler için bölgemizde bulunan Çağlayan dün öğleden sonar Tarsus halini gezerek haldeki  esnafları ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Çağlayan daha sonar Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası ve Tarsus Ticaret Borsasını ziyaret edip başkan, yönetim ve üyelerle görüşerek sorunlarını dinledi. Seçimler için destek istedi.

…………….ooo…………….

MİLLETVEKİLİ ADAYI HAKKI MENİZ

“14 MAYIS TÜRKİYE’NİN KADER SEÇİMİ”

AK Parti Milletvekili Adayı Hakkı Meniz: "14 Mayıs Türkiye'nin Kader Seçimi. İstikrarın Devamı İçin Cumhurbaşkanımız yeniden seçeceğiz" dedi.

Gittiği her yerde yoğun sevgi gösterileriyle karşılanan AK Parti Mersin Milletvekili adayı Av. Hakkı Meniz,14 Mayıs seçiminin Türkiye’nin kader seçimi olduğunu belirterek, “Bir ve beraber olmalıyız. Ülkemiz sürekli yükselişte. Elbette bu yükseliş sürekli birilerini rahatsız ediyor. Türkiye’de istikrar var. Güçlü bir yönetim var. Türkiye'nin güçlü ve istikrarlı olmasından rahatsızlık duyanlara geçit vermeyelim” dedi.

 

Mersin'in her karış toprağında vatandaşlara giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi için ve AK Parti'yi yeniden Mecliste çoğunluğu sağlaması için destek isteyen AK Parti Milletvekili adayı Hakkı Meniz, seçim çalışmaları kapsamında Tarsus'un ova köylerini ziyaret etti.

 

Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Meniz, 14 Mayıs Pazar günü  yapılacak olan seçimin şimdiden hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, gittikleri her yerde büyük bir ilgi ve sevgi ile karşılanmasından dolayı duyduğu memnuniyetliği dile getirdi.

 

AK Parti iktidarının döneminde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan itibaren yapılan yatırımdan daha fazlasının AK Parti hükümetleri tarafından yapıldığının altını çizen Meniz, Türkiye'de istikrarın devamı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin şart olduğunu bildirdi.

 

Meniz yaptığı konuşmalarda, “Bizim tek bir siyaset anlayışımız var. O da bu aziz millete hizmet etmek. İstikrarlı ve güçlü bir Türkiye için 14 Mayıs seçimleri çok önemli. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; Bizim sevdamız Tarsus, bizim sevdamız Mersin, bizim sevdamız ülkemizdir, Türkiye'mizdir. Sandıkta bir ve beraber olacağız. Huzur ve istikrarın devamı için bir oy Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, bir oy AK Parti'ye” diye konuştu.

 

Türkiye’nin daha da büyümesi ve kalkınmasına sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Hakkı Meniz, Türkiye’nin AK kadrolarının büyük yatırımlara imza attığını ve yatırımlardan Tarsus ve Mersin'in de büyük ölçüde faydalandığını ve faydalanmaya devam edeceğini dile getirdi.

 

AK Parti iktidarı döneminde Tarsus ve Mersin'e eğitimden spora, kültürden eğitime, sağlıktan ve kent güvenliğine kadar hayatın her alanında yapılan yatırımlara ilişkin bilgi veren Meniz, “Her alanda hayata geçirdiğimiz ve geçirmekte olduğumuz hizmet eserlerimizle Mersin'in her yerinde AK Parti’nin izi var, imzası var” dedi.

 

Tarsus ve Mersin'de hayata geçirilen yatırımlarla vatandaşların yaşam kalitesini yükselttiklerini vurgulayan Hakkı Meniz, “2002’den bu yana her günümüze, her haftamıza, her ayımıza her yılımıza bu aşkla, bu sevdayla başladık ve devam ettik. Millete efendi değil hizmetkar olmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Her alanda yaptığımız hizmetlerle hem insanımızın yaşam kalitesini yükselttik, hem de dev yatırımlarla Mersin'imizi büyüttük büyütmeye de devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

Meniz, Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam ettiklerini ve 14 Mayıs’ın ardından AK Parti iktidarında yatırımların kesintisiz bir şekilde hızla süreceğini kaydetti.

 

Ülkenin dört bir yanına duble yollar yapıldığını, ulaşımın kolaylaştığını aktaran Meniz, savunma sanayisinde de gurur verici hizmetlere imza atıldığını bugün tüm dünyanın gıptayla izlediğini söyledi.

 

Tüm hizmetlerin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Meniz, vatandaşlardan 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için destek istedi.

 

Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen ülkelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesini istediğini ifade eden Meniz, "ABD, Yunanistan, Suriye, AB ülkeleri, terör örgütleri kimi destekliyor, kimin gitmesini istiyor iyice bakın. İşte o zaman kime oy vereceğinizi de çok iyi görmüş olursunuz. Türkiye bugün dünyada söz dinleyen değil, sözü dinlenen bir ülke oldu. Ürettiklerini dünyaya satan, SİHA, İHA ihraç eden bir ülke olduk. Bunlar güçlü bir lider güçlü bir iktidar güçlü bir milletle oldu" diye konuştu.

 

Meniz'e, seçim çalışmasında AK Parti İlçe Başkanı Hasan Podak ve teşkilat mensupları da eşlik etti.

 

………..….ooo…………..

TARSUS DAHİL MERSİN’DE SU

 TÜKETİMİ YÜZDE 15.4 ARTTI

 MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, Mersin Valiliği’nde yapılan İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu 2023 yılı 1. Dönem Toplantısı’na katılım sağladı. MESKİ’nin 2023 yılı içerisindeki proje sayısının 70, toplam bütçesinin ise 1 milyar 577 milyon 188 bin lira olduğu bilgisini aktaran Korkmaz; Pamukluk Barajı’nın devreye alınması sonrasında, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan içme ve kullanma suyu temin etmek amaçlı isale hattı ve arıtma tesisi yatırımları ile alakalı bir sunum gerçekleştirdi. Mersin’in göçe maruz kalmasıyla birlikte nüfusunun yaklaşık 350 bin civarında arttığını belirten Korkmaz, bu durumun su tüketiminde yüzde 15.4 civarında yükseliş yaşanmasına sebep olduğu bilgisini kaydetti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan Korkmaz, İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu 2023 yılı 1.Dönem Toplantısı’na katılım sağladı.

 

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, her yıl üç ayda bir olmak üzere Valilik tarafından düzenlenen yatırımcı kuruluşların İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu’nun 2023 yılı 1.Dönem Toplantısı’na katıldı. Genel Müdür Korkmaz; MESKİ’nin 2023 yılı içerisindeki proje sayısının 70, toplam bütçesinin ise 1 milyar 577 milyon 188 bin lira olduğu bilgisini aktardı.

 

Mersin’de su tüketimi göçle birlikte yüzde 15.4 arttı

 

Genel Müdür Korkmaz, 2016’da DSİ Genel Müdürlüğü ve MESKİ Genel Müdürlüğü arasında protokole bağlanıp, Pamukluk Barajı sonrasında Mersin’e içme ve kullanma suyu temin etmek amaçlı isale hattı ve arıtma tesisinin yatırımları ile alakalı bir sunum gerçekleştirdi. 4 merkez ilçe ve Tarsus’ta dahil olmak üzere, beş ilçenin içme suyu teminini sağlayan Berdan içme suyu arıtma tesisinin ve mevcuttaki isale hatlarının kapasite anlamında maksimum düzeye ulaştığı hususuna dikkat çeken Korkmaz, Pamukluk Barajı’nın devamında yapılması gereken ve 2016’da protokole bağlanan isale hattı ve arıtma tesisinin bir an önce yapılmasının hayati önem taşıdığı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Son zamanlarda özellikle deprem sonrası göçe maruz kalan Mersin’in nüfusunun yaklaşık 350 bin civarında arttığını belirten Korkmaz, bu durumun su tüketimini yüzde 15.4 civarında yükselttiği bilgisini aktardı

………..….ooo…………..

YILDIRIM VE AKTAN AİLELERİ  DÜNÜR OLDU

Tarsuslu tanınmış ailelerden Aktan ve Yıldırım aileleri dünür oldular.

SMMM olarak görev yapan Zafer  Yıldırım ve Hülya   Yıldırım’ın yakışıklı oğlu Orçun Yıldırım, hayatını Nihat ve  Müberra Aktan çiftinin güzel kızları Şuaranur Aktan hanım ile birleştirdi.

Tarsus Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen nikah töreninde çiftlerin nikahını Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın verdiği yetkiyle Abdullah Seki kıydı ve gençlerin  evlilik akitlerini imzaladı.

Çiftlerin birlikte ömür boyu birlikteliğe  kendi rızaları ile evet diyerek imzaların atılmasından sonra nikah cüzdanını gelin hanıma veren Abdullah Seki, çiftleri kutladı.

Daha sonra tebriklerin kabulü ve takı merasimi ile nikah töreni sona erdi.

Bizde gençleri ve ailelerini tebrik eder ömür boyu mutluluklar dileriz.

 

………..….ooo…………..

BOZDOĞAN DAVAYI KAZANDI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, ortak hisseli taşınmazın kat karşılığı inşaat sözleşmesini içeren evrakı yargıya taşıdı ve davayı kazandı.

Bozdoğan, hukuki süreci değerlendirerek Tarsus'un hayallerinin yıkılmasına göz yummak yerine hukuki başvuruları tamamladıklarını belirtti.

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA MÜZİK

 GÜNLERİ BAŞLADI

Tarsus Müzik Günleri  dün akşam başladı.. Müzik günleri ile  yine birbirinden güzel sanatçılar Tarsus’ta ağırlanacak.  Selda Bağcan, sanatın, müziğin kentinde unutulmaz parçalarını söyledi.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen (2-7 Mayıs) Tarsus Müzik Günleri ile yine birbirinden güzel sanatçılar Tarsus’ta ağırlanacak. Selda Bağcan ile açılışı yapılacak olan bahar konserinde dillere destan olan şarkılarını seslendirdi.. Her yaştan kesimin severek dinlediği Selda Bağcan, sanatın, müziğin kentinde unutulmaz parçalarını söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “ Tarsus’umuzu sanat ile buluşturmaya devam ederek bu yıl düzenlediğimiz bahar konserimizi Selda Bağcan ile taçlandırıyoruz. Sanatın, müziğin başkenti olan kentimizde etkinliklerimiz devam edecek. 2-7 Mayıs tarihleri boyunca 2. Tarsus Müzik Günleri’nde müziği doyasıya yaşayacağız. Bahar Konserimize tüm halkımız davetlidir.” ifadelerini kullandı.

………..….ooo…………..

MECLİS HARARETLİ GEÇTİ

2023 Yılı Mayıs Ayı Olağan Tarsus Belediyesi  Meclis Toplantısı 6. Birleşimin 1. Oturumu dün yapıldı.Tarsus Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 6. Birleşimin 1. Oturumu saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda  başkan Haluk Bozdoğan başkanlığında yapıldı.

………..….ooo…………..

İKİNCİ BEYNİMİZ BAĞIRSAKLARIMIZ

Şişkinlikten ve hazımsızlıktan şikayetiniz varsa, su içsem yarıyor diyorsanız, sağlıklı besinler konusunda sorularınız varsa, beyin ile bağırsak arasındaki ilişkiyi merak ediyorsanız;

Bu sunum tam da size göre!..

Bugü saat 14.00 de. Kaçırmayın!..

KONUŞMACILAR

🩺Uzm. Dr. Burak TELLİOĞLU

Dahiliye Uzmanı

🍏Elif Sena KESMEN .Diyetisyen

TARİH. 3 Mayıs 2023 Çarşamba

SAAT.14.00

YER.,Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi

Şehitler Tepesi Mahallesi Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Yanı-Tarsus

..........Ooo...........

'EL SANATLARI KURSU'

DEVAM EDİYOR

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 2014 yılından bu yana farklı eğitmenlerle farklı alanlarda Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenlediği 'El Sanatları Kursu' 'Eğitmen Fatma Beşen'in bilgisi, tecrübesi, eğitimi ve mahareti ile hafta içi her gün 9.00-15.00 saatleri arasında devam ediyor. Kursiyerlerin büyük bir ilgi gösterdiği 'El Sanatları Kursu'nda sanatın ve el işinin alzheimer hastalığına olumlu etkisine dikkat çekiliyor. Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Eğitmen Fatma Beşen ve kursiyerleri 'El Sanatları Kursu' bünyesinde yıl sonunda düzenleyecekleri serginin tatlı heyecanını yaşıyor.

..........Ooo...........

TARSUS BORSADAN AÇIKLAMA ‘’ZEYTİN

VE ZEYTİN YAĞINDA MORALİMİZ İYİ’’

Nisan Ayı meclis toplantısında Tarsus Borsa Meclis üyelerinin sektörleri ile ilgili beklentilerinin önemine değinen Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya, “Sektörlerimizin birer temsilcisi olarak konuşan , yorumlayan ve çözüm arayan bir meclis olarak, sektörün sorunlarını sizlerden öğrenip, güçlü bir çalışma ortamı ortaya çıkaracağız. Bizim yapmamız gereken şey empatiyi canlandırmak. Sektörel sorunlarınızı bilen temsilciler olarak sizler, sorunların çözümüne ilişkin çalışmalar konusunda bize yol göstereceksiniz. Sizden gelecek bilgilerle bizler de sizin haklarınızı savunacağız. Israrlı çalışmayla da başarı sağlayacağız." dedi


 

Zeytin ve Zeytin Yağında Moralimiz İyi

Sektörü ile ilgili Mecliste söz alan Meclis Üyesi Burak Şendağ sektörüne dair bilgileri paylaştı.

Meclis Üyesi Şendağ; “ Tarsus Sarıulak Zeytinyağı Ticaret Borsamız tarafından düzenli olarak analizleri yaptırılmaktadır., Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce yapılan analiz sonuçlarına göre insan sağlığına en uygun besin değerleri ve özellikle 600-836 arasında değişen toplam fenol oranı ile Türkiyede  bilinen en iyi kanser önleyici bileşiğe sahiptir. Coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytini ve Coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytinyağı 2023 yılı rekolte değerlendirmesinde bulunan Şendağ;” Dünyanın en iyi zeytinyağı İtalyanın Garda gölü kıyısında Drizzar türü zeytinden üretilen zeytinyağıdır. Bizim Tarsus Sarıulak Zeytinimiz ile aynı özelliklere sahip Drizzar türü zeytininin yağ kaliteside aynı özelliklere sahiptir. Bu sezon 735 bin Tarsus Sarıulak Zeytin ağacımızdan yaklaşık 50 bin ton zeytin üretimi bekliyoruz. Bunun 12-13 bin tonunu sofralık olarak tüketileceği kalan kısımdan yaklaşık 8 bin ton Tarsus Sarıulak Zeytinyağı üretileceğini tahmin ediyoruz.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde üretilen Gemlik zeytinine sahip çıkanlar gibi Mersinin Tarsus İlçesinde üretilen Tarsus Sarıulak Zeytinine ve yağına sahip çıkmamız, taklit, tağşiş ve kayıt dışı satışını engellememiz bizim en önemli konumuz olmalıdır.

 

Sektörümüzün yıllardır devam eden en önemli sorunu taklit, tağşiş ve kayıt dışılık sorunudur. Bunun temel nedeninin; cezaların ve kayıt dışı ( markasız ya da sahte markalı) üretimlere yönelik denetimlerinin yetersiz olduğu belirlenmiştir. Taklit ve tağşiş, haksız rekabetin artması ile kayıt dışılığın önlenememesi hem kalite artışını ve hem de sektörün büyümesinin önündeki en önemli engel olmaktadır.

 

Bütün bunlara rağmen sevindirici olan  şu anki iklimsel özelliklerde düşünülerek ve  Türkiye genelinde; toplam 167.652.603 adet meyve veren, ağaç mevcut olduğu    ile  buna bağlı olarak toplam elde edilecek zeytin miktarının 2023 sezonunda %71,2 artarak 3 milyon ton olacağı ve yaklaşık 425 bin ton zeytin yağı üretimi ile rekor gerçekleşeceği tahmin edilmektedir

..........Ooo...........

 

MEMLEKET PARTİSİ’NİN

TİY ZİYARETİ

Memleket Partisi’nin Mersin Milletvekili Adayları  Z. Burak HASAR, Özgür TÜRKER,  Sultan PERÇEM ve Aykuthan AKSOY  TİY kulüp binasını ziyarete geldi.

Kalabalık bir ekip ile gelen kıymetli Milletvekili Adayları takımımızın sorunlarını Kulüp Başkanımız Cem KAVALCI’dan dinleyerek neler yapılabileceği konusunda bilgi alışverişinde bulunmuşlardır. Takımımızı gönülden desteklediklerini ve bundan sonraki süreçte takımımızın hak ettiği noktaya gelmesi için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya hazır olduklarını da ilettiler. Ayrıca Memleket Partisi Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı sayın Muharrem İNCE’nin de selamı getirdiler. Sayın Muharrem İNCE’nin, Mersin’i Mersin yapan Tarsus’umuzun 100 yıllık futbol kulübünün Tarsus İdman Yurdu’muzun sorunlarını bildiğini ve kendisinin de desteğini arkamızda göreceğimizi söylediler. Kendilerine bu nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyor ve memleketimiz adına seçimin hayırlı olmasını diliyoruz

..........Ooo...........

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

4 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

SELDA BAĞCAN COŞKUSU ALANLARA SIĞMADI

Müziğiyle, duruşuyla ve hayata bakışıyla tüm dünyanın sevgisini kazanan Selda Bağcan, özgün sesiyle Tarsusluların gönüllerine dokundu. Tarsus Belediyesi, Tarsus Müzik Günleri “Bahar Konseri” programı kapsamında Tarsuslularla Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Selda Bağcan'ı buluşturdu. Selda Bağcan'ın söylediği türkülere eşlik eden izleyiciler unutulmaz anlar yaşadı. Çevre illerden de katılımın yoğun olduğu konserde uzun kuyruklar oluşarak Selda Bağcan coşkusu alanlara sığmadı. Bahar Konseri ile Tarsus Müzik Günleri 24 bin seyirci ile açıldı.

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bu yıl ikincisi düzenlenen (2-7 Mayıs) Tarsus Müzik Günleri’ni Selda Bağcan’ın  “Bahar Konseri” ile açtı. Sadece Tarsusluların değil çevre illerden de katılımın olduğu konserde seyirci akımı yaşandı. Atatürk Gösteri Merkezi’nde yapılan konser alanı saatler öncesinde doldu. Konser öncesi sahne alan Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası ve Interaktif Showman Doğukan Alsay da Tarsusluları adeta coşturdu.

Gerçekleştirilen konsere akın eden Tarsuslular müzik ziyafetini en ön sıralardan dinlemek için saatler öncesinde alana geldi.  Selda Bağcan coşkusu yaşanan konser, yaklaşık 2 saat sürdü. Usta sanatçı sahne performansıyla büyük beğeni topladı.

SEVİLEN SANATÇININ KONSERİNE TARSUSLULAR AKIN ETTİ 

Yoğun seyircinin olduğu kalabalık, hep bir ağızdan gecenin ilerleyen saatlerine kadar “Bir daha” diyerek devam etti. Hayranları ile birlikte “Yaz Gazeteci Yaz, Gesi Bağları, Uğurlar Olsun, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm, Yuh Yuh, Çav Bella” gibi birbirinden çok sevilen şarkılarını söyledi. Sevenleri halaylar eşliğinde şarkılarına eşlik etti.

“SELDA HANIM ÖYLE BİR YERDEKİ 10 BİN YILLIK İNSANLIK İZİ BURADA YATIYOR”

14 Mayıs akşamı ülkeme baharı getirecek Tarsus’a merhaba diyerek sözlerine başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Sevgili Selda Bağcan’ın çok güzel bir şarkısı var. Öyle bir yerdeyim ki diyen şarkısı. Selda Hanım öyle bir yerdeki 10 bin yıllık insanlık izi burada yatıyor. Selda Hanım öyle bir yerdeki düşman işgaline karşı Kuvayı Milliye ruhu burada yaşıyor. Selda Bağcan daha önce Tarsus’a 3 defa geldi. İlki 1993 yılıydı, 1999 ve 2000 yıllarında Kültür Merkezi’nde konseri vardı. O zaman kırmızı bir elbiseyle balıkçıları çiz balıkçıları diyordu. O zaman şunu söylemişti. Tarsus’a tekrar geleceğim. Bir halk konseri mutlaka vereceğim demişti. O zamanda Selda Hanımın verdiği söz gözleriyle verdiği bir sözdü ve unutulmayacak bir sözdü.” şeklinde konuştu. 

………..….ooo…………..

 “SANA SÖZ TARSUS, 14 MAYIS AKŞAMI

TARSUS’TA DESTAN YAZACAĞIZ”

“Bahar,  İzmir Dağları’ndan Toroslara, Toroslardan Tarsus ovasına uzandı artık” diyen Başkan Bozdoğan “Bugün burada 10 binlerce Tarsus halkı, geleceğini, umudunu, istikbalini Atatürk Gösteri Merkezi’nde çiçekler açarak gösterdi. Size söz veriyorum bu Mayıs başka bir Mayıs olacak. Bu bahar başka bir bahar olacak. Sana söz Tarsus karanlığın önünde aydınlık ile saltanatın önünde Cumhuriyetle dimdik duracağız. Sana söz Tarsus, 14 Mayıs akşamı Tarsus’ta destan yazacağız.” diyerek tüm ekibe teşekkür etti.

 

Tarsus’u çok sevdiğini dile getirerek sözlerine başlayan Selda Bağcan “Tarsus hakkettiği yerde değil. Bir defa Eshabı Kehf Mağarası var. Burada bir sürü dini ritüeller var. Bunlar kullanılarak müthiş bir turizm olması lazım.  Ayrıca konser çok kalabalıktı. Gösteri merkezi doluydu. Tabii çok memnun oldum. Aslında bir buçuk saat program yapmamız gerekiyordu. 2 saat sahnede kalmışız. Ama çok güzel oldu.” dedi.

 

“GENÇLERİN BÖYLE BİR İMKÂNA SAHİP OLABİLMESİ GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR ŞEY”

Konserde çok eğlendiğini ve gençler için çok güzel bir konser olduğunu belirten bir genç “Gerçekten harika bir konserdi. Çok mutlu olduk. Gençlerin böyle bir imkâna sahip olabilmesi gerçekten çok güzel bir şey. Uzun bir süredir gençler özgürce eğlenemiyordu ve mutlu olamıyordu. Bu yüzden de müzik günlerini düzenleyen Tarsus Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Ben Mersin’den geliyorum bu konsere ve gerçekten çok güzel vakit geçirdim. Bir dakikasında dahi sıkılmadığım bir konser oldu. O yüzden böyle konserlerin daha çok olmasını diliyorum ve herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“BELEDİYEMİZDEN ÇOK MEMNUNUZ”

Konsere gelen bir diğer izleyici “Konser çok güzel geçti. Selda Bağcan’ı zaten çok seviyoruz. Belediyemizden çok memnunuz. Bu konserin devamını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

  “ÇOK EĞLENDİK VE KONSERE MERSİN’DEN GELDİK”

Konseri çok beğendiğini dile getiren bir seyirci “Burada olmaktan çok mutluyuz. Çok eğlendik ve konsere Mersin’den geldik. Haluk Başkana çok teşekkür ederiz. Umarım devamı gelir.” diye konuştu.

  “GENÇLER OLARAK TARSUS BELEDİYESİ’NE VE BAŞKANIMIZ HALUK BOZDOĞAN’A TEŞEKKÜRLERİMİZİ İLETİYORUZ”

Selda Bağcan hayranı olduğunu ifaden eden bir genç izleyici “Mükemmel bir konserdi. Selda Bağcan çok sevdiğimiz bir sanatçıdır. Kendisiyle burada buluşmak mükemmel bir duygu. Gençler olarak Tarsus Belediyesi’ne ve Başkanımız Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi.

“BU ETKİNLİK İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

Etkinlikte çok keyif aldığını kaydeden bir izleyici “Öncelikle çok güzel bir etkinlikti. Seçime çok az bir süre kala Haluk Başkan çok güzel bir etkinlik düzenlemiş. Bütün gençleri bir araya toplamış. Çok keyif aldım. Bu etkinlik için çok teşekkür ederim.” diye ifade etti.

 ………..….ooo…………..

TARSUS’A GÜZEL BİR ESER KAZANDIRILDI

“İşgal Günlerinde Tarsus’ta Kamuoyu “ başlıklı araştırma kitabı yayınlandı.  Ayçin Ecem Doğruözoğlu’nun araştırmaları ile hazırlanan kitabın sponsorluğunu Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası üstlendi.

Kitabın tanıtım ve imza günü nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odasında bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan TSO başkanı Ruhi Koçak “Pekçok ilklere ev sahipliği yapan Tarsus. 1. Dünya savaşından sonar yaşanan işgale karşı da mücadelenin başladığı öncü kentlerden biridir. bu süreçte 4. güç olarak tanımlanan basın, işgalci güçlerin hayatı zorlaştırdığı günlerde, Tarsus gazetesi adıyla siyasi, askeri, sağlık ve eğitim gibi gündelik hayata ilişykin konularda eleştirel bakış açısıyla toplumu aydınlatma görevini yerine getirmeye çalışmıştır.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası olarak Artik dönem, Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet dönemini de içine alan Tarsus hakkındaki çalışmaları kapsayan eserlere destek oluyoruz. Bu kitap ile Kurtuluş savaşı döneminde basının üstlendiği görevlere ışık tutmaya çalışmaktayız. Yayının hazırlanmasında emeği geçen Ayçin Ecem Doğruözoğlu’na teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.

AYÇİN ECEM DOĞRUÖZOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

Ayçin Ecem Doğruözoğlu’da “Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih ve Anabilim Dalında 1919 yılında Tarsus’ta gündelik Hayat ve Tarsus gazetesinin kamuoyu oluşturma işlevi”  başlıklı yüksek lisans tez çalışması kapsamında hazırladığım bu eserin yayınlanmasında ve oluşmasında destek olan Doç. Dr. Yalçın Armağan’a Dr. Öğr. üyesi Özge Şahin’e,Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, annem Nurçin Armağan’a, babam Ramazan Armağan’a, eşim Umut Doğruözoğlu’na sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Uzun bir sürecin ve emeğin ürünü olan bu eserin daha fazla kişiye ulaşmasını ve literatüre kazandırılmasını sağlayan Tarsus ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ve Fuat Togo’ya teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

………..….ooo…………..

TARSUS’LU ÖĞRENCİLERİN

BİRİNCİLİK BAŞARISI

Tarsus’ta eğitim gören öğrencilerimizin bir başarısı daha.. Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi öğrencileri Teknofestte okullarına birincilik kazandırdı. TUBİTAK 2204 D iklim değişikliği projeleri yarışmasında Nano Tarım takımı projesi ile okulumuz birincilik elde etti. Öğretmenleri Şermin Akgül ve öğrencilerini kutlarız.

 

…………….ooo…………….

TARSUS’LU ŞAİRLERİNDE KATILDIĞI

KİTAP GALASI YAPILDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize hediyesi olan muhteşem Cumhuriyet'in 100.Yılında Atatürk Ve Cumhuriyet Şiirleri Antolojisi” tamamlandı ve kitabın gala proğramı yapıldı.

Tarsuslu Şair Fatma Özger Bilgiç ve Çanakkale'li şair Orhan Oyanık tarafından hazırlanan kitap için 100’ün üzerinde şair kitapta yer almak için başvurdu.

Şair Fatma Özger Bilgiç ve Orhan Oyanık ''Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize hediyesi olan muhteşem eser Cumhuriyet için muhteşem şiirlerle bezenmiş muhteşem bir kitap hazırladık.

Hep birlikte güzel bir esere imza attık..Birçok şiirimize: ilham olan bu güzel, iki konu her yazan kalemi zorlamadan akan su gibi mısralar aktı. Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100.yılı olması dolayısıyla “Cumhuriyet'in 100.Yılında Atatürk Ve Cumhuriyet Şiirleri Antolojisi” adlı bir eser ortaya koymak bizler için onur ve gurur vesilesidir. Çünkü böyle bir yüzyıl bir daha olmayacak. Konusu Atatürk ve Cumhuriyet olan şiirlerinizle hep birlikte güzel bir esere daha İmza atmak bizleri onurlandırdı.

Hepimiz de biliyoruz ki etkinlikler, programlar gelip geçici. Dünyada baki kalacak olan şeyler yazıp çizdiklerimiz ortaya koyduğumuz eserlerimiz, kitaplarımız olacak. Bu düşünce ile çıktığımız yolda yanımızda olup bizleri destekleyen tüm şiir yürekli dostlarımıza  teşekkür ediyoruz.

Beğendiğiniz en güzel Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili şiirlerinizin yer aldığı kitaplarımızı tüm şairlerimize iletiyoruz. Siz değerli usta kalemleri bir araya getirerek, yeni yüzyıla ve Türk edebiyatına damgasını vuran güzel bir esere hep birlikte imza attık. Ne mutlu hepimize” dediler.

GALA  ANKARA’DA YAPILDI

“Cumhuriyet'in 100.Yılında Atatürk Ve Cumhuriyet Şiirleri Antolojisi” adlı bir eserin tanıtım ve galası başkent Ankara’ya yapıldı. 

Buradaki gala proğramına  yurt içinden ve yurtdışından olmak üzere yüze yakın şair ve ozan katıldı. Gala öncesi ve sonrasında  Anıtkabir ve Ankara’nın tarihi yerleri gezilerek gala proğramı neticelendirildi.

 

…………….ooo…………….

BİR NEFES RESİM SERGİSİ AÇILDI

Adanalı ressamlardan Mehtap Canöz Taşpınar, Tarsus’ta resim sergisi açtı. “Bir nefes” adını taşıyan resim sergisi 2 Mayıs tarihinde Üstgeçit altında Mehmet Bal resim sergi salonunda saat 17.30 da açıldı. Sergi 15 gün açık kalacak. Mesai saatlerinde sergi ücretsiz olarak gezilebilir.

9.5.1972 Adana doğumlu olar ressam ilk sergisini Tarsus’ta açmanın  mutluluğunu yaşadı. İki çocuk annesi olan Mehtap Canöz Taşpınar’ın sergisi, modern postmodern serbest yağlı ve akrilik boya tablolardan oluşuyor.

…………….ooo…………….

ÇAĞLAYAN: VEKİL SAYIMIZ 6’YA ÇIKACAK

Eski bakan Zafer  Çağlayan, Tarsus’ta yaptığı konuşmada  14 Mayıs seçimlerinde Ak partinin mersin’de daha da güçleneceğini belirterek “Şu an milletvekili sayımız 4. Ama 14 Mayısta vekil sayımızı sizlerin desteği ile 6’ya çıkaracağız. Bugün listenin birinci sırasındaki adayımız ile 5,6,7 hatta 13. sıradaki adayımız arasında hiç fark yok. Bizde liste kavgası olmaz Küsmek yok, darılmak yok” dedi.

……………….ooo……………….

BAŞKAN KOÇAK “2 AYA KADAR

20 FABRİKA FAALİYETE GEÇECEK”

TSO başkanı Ruhi Koçak ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Yapılan toplantıda söz alan TSO başkanı Ruhi Koçak “Tarsus’ta sanayileşme adına yeni Organize Sanayi Bölgeleri kuruyoruz. 5300 dönümlük bir arazi üzerine yeni tesisler kuruyoruz. Altyapıları tamam Tek sorunumuz elektrik. TEİAŞ bizim hızımıza yetişemiyor. Bir iki aya kadar 20 fabrikanın faaliyete geçmesini planlıyoruz. Ama elektrik yetersiz. Bu nedenle mobil elektrik santralı kurmak gerek. Sizden bu konuda destek istiyoruz”  dedi.

 

…………….ooo…………….

 

………..….ooo…………..

SEÇER TARSUS PROĞRAMINI

İPTAL ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 3 Mayıs’taki Tarsus proğramını iptal etti.

TADEKA tarafından geçen hafta açılan resim sergisinin kapanış kokteyli için bugün kentimize gelmesi planlanan başkan Seçer’in 14 mayıs seçimleri öncesinde yoğun proğramı nedeniyle Tarsus proğramını ertelediği bildirildi.

 

 

………..….ooo…………..

 

BÜYÜKŞEHİR’İN ÖĞRENİM

YARDIMLARININ SON ÖDEMESİ

HESAPLARA YATTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine can suyu olan öğrenim yardımlarının son ödemesi  Tarsus dahil hesaplara yatırıldı.Nisan ayında son ödeme olarak 7 bin 564 öğrencinin hesabına6 milyon 974 bin 50 lira aktarıldı. 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde üniversite öğrencilerine bugüne kadar 12 bin 100 öğrenciye toplam 30 milyon 276 bin lira yatırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve öğretimi destekleyen çalışmalarıyla öğrencilerin yanında olmayı sürdürüyor. Öğrenim yardımlarının son ödemesi olan toplam 6 milyon 974 bin 50 lira hesaplara yatırıldı. Büyükşehir, 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde belirli periyodlar halinde bugüne kadar 12 bin 100 öğrencinin hesabına toplam 30 milyon 276 bin lira aktardı. 

Büyükşehir öğrencilere can suyu oldu

Büyükşehir Belediyesi’nin, ailesi Mersin’de ikamet eden ve üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerini kazanan öğrenciler için hayata geçirdiği öğrenim yardımı ile öğrencilerin eğitim giderlerine can suyu olunuyor. Nisan ayında son ödeme olarak, 7 bin 564 öğrencinin hesabına toplam 6 milyon 974 bin 50 lira aktarıldı. Üniversitelerin 2, 4, 5 ve 6 yıllık bölümlerinde okuyan öğrencilerin yararlandığı öğrenim yardımları ile öğrencilerin zorlu ekonomik koşullarda bir nebze de olsa eğitim giderlerine destek sağlanıyor.

Büyükşehir, 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde bugüne kadar üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinde eğitim gören toplam 4 bin 538 öğrenciye 1500’er lira, 4 yıllık eğitim gören toplam 6 bin 888 öğrenciye 3000’er lira,  5 yıllık eğitim gören toplam 304 öğrenciye 3 bin 750’şer lira, 6 yıllık eğitim gören toplam 370 öğrenciye ise 4 bin 500’er lira yatırdı.

 

 

………..….ooo…………..

 

2. TARSUS MÜZİK GÜNLERİ

TÜM COŞKUSUYLA SÜRÜYOR.

Tarsus ‘ta 2. Müzik Günleri tüm coşkusuyla sürüyor.

Dün Şef Rustam Rahmedov eşliğinde Operata Oda Orkestrası ve Gökhan Aybulus vatandaşlarımıza efsane bir müzik dinletisi yaşattı.

Tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz.  Bugün Çello Paradiso dinletimizde görüşmek dileğiyle…

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar