Subscribe Us


30 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

30 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

TARSUS’TA İKİ SEÇİMİN DEĞERLENDİRMESİ

Bu yıl iki turlu gerçekleşen seçimlerde Tarsus değerlendirmesi yaptık.

Tarsuslular 14 Mayısta ne oy verdi, 28 Mayısta nasıl oy dağılımında bulundu. Bunların analizini yaptık.

14 MAYIS SEÇİM SONUCU -Tarsus

Kayıtlı seçmen. Tarsus- 250.653

Recep Tayyip Erdoğan.88.111

Kemal Kılıçdaroğlu:117.272

Sinan Oğan. 12.673. oy aldı

CHP. 62.034

Ak parti.48.490- MHP- 36.968

Yeşil sol Parti: 28.341

İyi Parti: 25 703-

Zafer Partisi 4432

TİP.Türkiye işçi Partisi.4276 ,

Yeniden Refah: 2184

Memleket Partisi: 1446 oy. aldı                      

 ......

28 MAYIS 2023- SEÇİM SONUCU- Tarsus

Recep Tayyip Erdoğan.90.794 oy

Kemal Kılıçdaroğlu: 121.323 oy

Kayıtlı seçmen. Tarsus- 250.842

Kullanılan oy. 214.530 -

Geçerli oy. 212 117 oy.

Sandığa gitmeyen sayısı 036 bin 310 kişi.

…………OOO………….

ÜRETİCİ KADINLAR  TARSUS

KÜLTÜR PARKTA BİR ARAYA GELDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında açtığı üretici kadın stantlarını, bu kez de Tarsus Kültür Park ile Yoğurt Pazarı’nda kurdu. Stantlarda Mersin’deki kadın üreticilerin yanı sıra, deprem felaketinin ardından Hatay’dan kente gelen kadın üreticiler de yer aldı. Üretici kadın stantları, bundan sonraki süreçte her Çarşamba Tarsus Kültür Parkta, Cuma’da Yoğurt Pazarı’nda periyodik olarak kurulacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde kentin dört bir yanında açılan üretici kadın stantları, bu kez de Tarsus Kültür Park ile Yoğurt Pazarı’nda kuruldu. Stantlarda Mersin’deki kadın üreticilerin yanı sıra, deprem felaketinin ardından Hatay’dan kente gelen kadın üreticiler de yer aldı. Üretici kadın stantları, bundan sonraki süreçte her Çarşamba Tarsus Kültür Parkta, her Cuma’da Yoğurt Pazarı’nda periyodik olarak kurulacak.

Yoğurt Pazarı’nda kurulan stantlarda; Hatay’ın meşhur lezzetlerinden Tarsus’un Karakuş tatlısına, Gülnar’ın nohudundan Mut’un zeytinyağına, bal ürünlerinden hediyelik eşyalara kadar birçok el emeği ürün Mersinlilerle buluşturuldu.

“El emeği ürünlerimiz, bu stantlarda görünür oluyor”

Daha önce başka noktalarda kurulan kadın üretici stantlarında da yer aldığını söyleyen Zübeyde Şahin, “Yoğurt Pazarı’ndayız. Evde ürettiğimiz ürünlerimizi getiriyoruz. Doğal ekşi mayalı ekmek yapıyorum, börek yapıyorum. Vahap Bey’e çok teşekkür ediyoruz, bizden desteklerini esirgemiyor her anlamda. Bütün üreten kadınlarımızın yanında oluyor. El emeğimiz bu stantlarda görünür oluyor” dedi.

6 Şubat’ta Hatay’dan Mersin’e geldiklerini anlatan Milya Fırsatbul, birçok farklı arıcılık ürünü ile stantta yerini aldı. Fırsatbul, “Bize 6 Şubat’tan bu yana kapılarını açan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kadınları destekleyici bu tür stantlar açtığını çok iyi bildiğim için, ‘bir gün ben de Antakya’dan Mersin’e geleyim ve bu stantlarda yer alayım’ diyordum. Gerçekten de kadını her zaman ön planda gören bir belediyecilik anlayışını görüyorum” diye konuştu.

Hatay’dan gelen Vesile Gülen ise, Hatay’ın lezzetleri olan el emeği ürünlerini Mersinlilerle buluşturuyor. Gülen, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kendileriyle çok ilgilendiğini belirterek, “Hatay’dan depremzede olarak geldik. Hatay’ın ürünlerini, lezzetlerini burada üretip satıyoruz. Allah razı olsun ilgilendiler” dedi.

“Çocuklarım için doğal ürünlere rahatlıkla ulaşabilme şansım oluyor”

Stantları gezen vatandaşlardan Pınar Erdaş, “İşe gidiyordum, her zaman yolumun üstü ve genelde bu aktiviteye hep denk geliyorum. Çocuklarım için doğal ürünlere rahatlıkla ulaşabilme şansım oluyor. Alternatif değişik ürünler gelmişti, o da hoşuma gittiği için alışveriş yaptım” dedi. Büyükşehir’in kadın üreticileri desteklemesini beğeniyle karşılayan Erdaş, “Sesimizin daha çok duyulması gerekiyor. Daha fazla mecrada yer alabilmemiz için, böyle etkinliklere daha fazla yerde ulaşmamız gerekiyor”  dedi.

Edibe Avcı, “Çok güzel, tertemiz. Kadınları tebrik ediyorum. Çok güzel ürünler yapıyorlar. Başarılar dilerim. Desteklenmek, bir anne için ve bir kadın için çok güzel” dedi.

Taksici esnafı Ziya Şat, “Buradaki etkinlikleri beğeniyorum. Mersinlilerin de gelip görmesini istiyorum. Böreğinden tutun da balına, hububatına, zeytinine kadar çok güzel ürünler var” ifadelerine yer verdi.

Üretici kadınların bir standı da Tarsus’ta kuruldu

Tarsus Kültür Park’ta kurulan üretici kadın stantlarında ise; Tarsus’a özgü iğne oyasından el emeği diğer örgü ürünlere, limon dondurmadan yine yöreye has kokulu çöreğe, karakuş tatlısından leziz mamullere kadar onlarca yiyecek bulunuyor.

Tarsus’a özgü limon dondurması imal eden ve ilk kez üretici kadın stantlarında yer alan Semra Korkmaz, “Çok güzel geçti. Limon dondurması satıyorum. Arkadaşlarla tanıştığıma memnun oldum” diye konuştu.

Yine stantlarda ilk kez yer alan kadın üreticilerden Leyla Sevilmiş , “Tarsus’a özgü biberlimiz var. Yaprak sarması, sarımsaklı köfte, biber dolması yaptım. Herkesi bekliyoruz. Tüm Tarsusluları ürünlerimizi tanımaya ve tadına bakmaya beklerim” dedi.

Yöreye özgü diğer yiyecekler arasında yer alan kokulu çörek ve mamul yapıp satan Sibel Oğur da, “Severek yapıyorum bu işi. Büyükşehir Belediyesi’nin kurmuş olduğu bu stantlarda ürünlerimi sunmak bana çok zevk veriyor. Burada ürünleri satıyoruz, satışlarımız güzel. Bize ek katkı oluyor” ifadelerini kullandı.

 

…………OOO………….

           

TARSUS'TA ENGELLİLER İÇİN

RAMPA YAPIMI İSTEĞİ

Tarsus'ta özellikle seçim dönemlerinde okullara oy kullanmaya giden engelliler bazı okullarda  girişlerde rampa olmayınca sıkıntı yaşıyorlar.

Kent merkezinde bulunan Ömer Halis Demir imam hatip orta okulunda oy kullanmaya giden engelliler ve tekerlekli  sandalye kullananlar okulun girişinde rampa olmayınca büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler.

14 Mayıs’ta olduğu gibi 28 Mayıs’ta tekrarlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmaya giden engelliler büyük sıkıntı yaşadı.

Engelli vatandaşlardan Fethi Kahraman ''yetkililere sesleniyorum Ömer Halis Demir imam hatip orta okuluna girişte engelliler için rampa yok.Bu okulda sürekli olarak  seçimlerde oy kullanmaya geliyorum.  Bu okul kuruldu kurulalı uğraşıyorum, bir engelli rampası yapılmasını sağlayamadım.  21.yüzyılda oturarak merdiven çıkıyorum artık  bu işe bir el atılsın'' dedi.

Bu konuyu  dile getiren Kahraman, Tarsus İnsan Hakları Kurulunu da göreve çağırarak, resmi daireler ve apartmanların girişlerine  engelliler için rampa yapıldığı gibi okulların girişine ve merdiven yanlarına da rampa yapılmasını sağlamalarını istedi.

 

 

…………OOO………….

YARIN ARATOS’UN PENCERESİNDEN

FELSEFE KONULPROĞRAM

Gazeteci yazar Uğur Pişmanlık “İçel TV'de Aratos’un Penceresinden Felsefe programının bu ayki konuğu Mersin Üniversitesi Tarih Bölümü Bilim Uzmanı Ayçin Ecem Doğruözoğlu ile "Tarsus Basın Tarihi ve Yakın Tarihte Tarsus"u konuşacağız.” dedi.

Pişmanlık “ Hayalimdeki Yaşam'da bu ay yapımcı İbrahim Öngü ve Aratos Dergisi Yayın Yönetmeni olarak benim ( Uğur Pişmanlık) hazırlayıp sunduğu Aratos'un Penceresinden Felsefe programı, 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü; Saat:16:00’da İÇEL TV’de canlı yayımlanacak.” dedi.

…………OOO………….

14 YAŞINDA SUDA BOĞULDU

Tarsus’ta dün serinlemek için sulama kanalına giren çocuk boğuldu.

Olay,  eski adı Reşadiye olan  Heleke köyünde meydana geldi.  Tolgahan Ö. Adlı çocuk  2 arkadaşıyla  Heleke’den  geçmekte olan sulama kanalına girdi.

Tolgahan Özgür'ün suda kaybolduğu görüldü. Tolgahan Özgür’ün  cansız bedeni sudan çıkarıldı.

…………OOO……………

BOZDOĞAN’DAN FETİHE KUTLAMA

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’ İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümü kutlu olsun.’’ Dedi.

Bozdoğan ‘’Çağ açıp çağ kapatarak dünya tarihinin dönüm noktalarından olan İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümü kutlu olsun.’’ Açıklaması yaptı.

…………OOO……………

BAŞIMIZIN BELASI 'BAŞAĞRISI'

KONULU KONFERANS

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Küresel Migren Ağrı Derneği Başkanı  Prof. Dr. Aynur ÖZGE (Mersin Alzheimer Derneği Başkanı) 31 mayısta konferans verecek.

TARİH.31 Mayıs 2023 Çarşamba

SAAT.14.00

YER.Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi

Şehitler Tepesi Mahallesi Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Yanı-Tarsus

…………OOO……………

BİRLİK BAŞKANININ ACI GÜNÜNDE

TARSUSLULAR YANINDAYDI

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinin Bölge Birlik Başkanı Muhammed Yalçın’ın Kıymetli annesinin cenaze namazına Tarsus  ekibi de katıldı.

Tarsus Esnaf ve sanatkarlar kredi Kefalet Kooperatif.Başkanı Mahmut Şahin , Oda Başkanları Kaplan Kiltaş Erdal Turgut ve gazeteci Mustafa Erdoğan ile birlikte katılım sağladı. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun .

…………OOO……………

TARSUSTAN ADANAYA ZİYARET

Adana Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göger i Tarsus Esnaf Kefalet Koop Bşk Mahmut Şahin oda başkanlarımız Cumali Taş Erdal Turgut gazeteci Mustafa Erdoğan ile birlikte nezaket ziyaretinde bulunduk

…………OOO……………

KURBAN KOMİSYONU TOPLANDI

Tarsus İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında toplandı.

Toplantıda Tarsus genelinde kurban satışı ve kesimi yapılacak yerlerle kesim ücretleri ve diğer kurban hizmetlerine ilişkin hususlar görüşülerek karara bağlandı.

 

………..….ooo…………..

 

PANDEMİYE İNAT YAŞASIN SANAT

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu-Unutulmayan Nağmeler Korosu'nun Şef Hasan Basri Üstün yönetiminde 'Depremzede Alzheimer-Demans Hastaları' yararına düzenlediği 'Pandemiye İnat Yaşasın Sanat' projesi kapsamında düzenlediği konseri katılımınızla onurlandırmanızı dileriz.

TARİH.02 Haziran 2023 Cuma

SAAT . 20.00

YER .Tarsus Belediyesi Nikah Salonu

Bilet ücretimiz 35 TL

İRTİBAT NUMARASI.0535 8167960

'Pandemiye İnat Yaşasın Sanat' bir Avrupa Birliği Projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilmektedir

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar