Subscribe Us


6 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

6 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

KURULACAK KONTEYNER KENT İÇİN BAŞKAN BOZDOĞAN’A HARCAMA

YETKİSİ VERİLDİ

Tarsus Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Başkanlığında, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Komisyondan gelerek meclise sunulan 2 evrak oy birliğiyle kabul edildi. Önemli açıklamalarda bulunan Başkan Bozdoğan, Hürriyet Konutları projelerinin bitirileceğini, balıkçı pazarının güncel durumunu, Oto Galericiler Sitesi’nin kat irtifakı için Tapu Sicil Müdürlüğü’ne müracaat edildiğini ve birkaç gün içerisinde kat irtifakının yapılıp ihale usulü satış işlemlerinin yapılacağını ve Tarsus’a kazandırılacak 11 yerin açılışının siyasi yasaklardan dolayı ertelendiğini söyledi.

 

Tarsus Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Komisyonlardan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı.  2022 Mali Yılı Kesin Hesabı ve ekleri ile ilgili komisyon kararı ve  Tarsus Belediyesi’nin Adıyaman iline kurulacak olan konteyner kent için 2 milyon 500 bin TL (KDV Dahil) harcama yapılması için Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'a yetki verilmesi oy birliğiyle onaylandı.

 

………..….ooo…………..

 “İMAR BETON OLARAK A GRUBU KARNEYİ ALDIK”

Alınan kararların hayırlı olmasını dileyerek Tarsus adına yapılan projelerle ilgili bilgi veren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden İmar Beton olarak A grubu karneyi aldık. Mersin il genelinde 3 tane firmanın sahip olduğu bir karne oldu. A sınıfı müteahhitlik belgesi müteahhitlerin ulaşamadığı ve kolay alamadığı bir evre. Bu önemli bir evrak.” diyerek ileride yapılacak olan inşaatlarda çok işe yaranılacağını belirtti.

 

………..….ooo…………..

HÜRRİYET KONUTLARI İÇİN

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Hürriyet Konutları projelerinin bitirileceğini söyleyen Başkan Bozdoğan “Hürriyet Konutları 3. etap, 270 konut ve 8 iş yeri toplamda da 286 bağımsız bölüm hazır olup Perşembe günü temelini atıp ruhsat işlemlerini de seçimden sonraki hafta hazır olacak şekilde planlandı. 4. etapta 102 daire çalışmaları devam ediyor.  15 gün içerisinde projeleri bitirilecek.” şeklinde ifade etti.

 

………..….ooo…………..

 “BALIKÇI PAZARI RUHSATI HAZIR”

Uzun zamandır devam eden balıkçı pazarı ile ilgili güncel durumdan bahseden Başkan Bozdoğan, “Balıkçı pazarı ruhsatı hazır, ancak eski müteahhittin bunu imzalaması isteniyor. Eski müteahhitte Kastamonu’ya yerleşmiş, onun içinde İmar Müdürümüzü oraya kadar gönderip o evrakın imzalanmasını isteyeceğim. Ayrıca Ankara’ya da uğrayıp Harita Genel Komutanlığı’ndan Tarsus’a ait orta fotoğraf haritalarının getirilmesini isteyeceğim.” ifadelerini kullandı.

 ………..….ooo…………..

TARSUS’A KAZANDIRILACAK 11

AÇILIŞ, SEÇİMDEN SONRAYA ERTELENDİ

Tarsus için kazandırılacak 11 açılışa değinen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Bugün aslında saat 5’te 11 tane önemli yerin açılışı vardı. Fakat o açılış bazı söylentilere neden olmasın diye siyasi yasaklardan dolayı ertelemek zorunda kaldık.  Birincisi Ergenekon Mahallesi’nde kreş ve gündüz bakım evi, Fatih Mahallesi’nde kreş ve gündüz bakım evi, Kırklarsırtı ve Öğretmenler Mahallesi’nde park, Altaylılar Mahallesi’nde 3 tane koruluk açılışı, Şehitler Tepesi Mahallesi’nde bir koruluk, Kemal Paşa Mahallesi’nde tarım yaşam alanı ve tarım müzesi, 82 Evler Mahallesi’nde kır düğün salonu ve son olarak Yenice Mahallesi’nde doğa kreş ve gündüz bakım evi. Tabi ki bu kreş farklı bir anlayışıyla yapıldı. Bu açılışları seçim sonrasına bıraktık. 14 Mayıs seçimleri tam bir demokrasi şöleni şeklinde geçsin. İnşallah herkesin gönlüne göre olsun. Mayıs’ın farklı bir Mayıs olduğunu, baharın farklı bir bahar olduğunu herkes görsün.” diyerek hayırlara vesile olmasını temenni etti.

 ………..….ooo…………..

ÇOBANIN İHMALİ  HAYVANLARI TELEF ETTİ

Tarsus  karayolunda karşıdan karşıya geçirilen hayvan sürüsüne otomobil çarpması ortalığı kan gölüne çevirdi. Ali Turaç’ın onlarca hayvanı telef oldu.

Kaza  D-400 karayolu Yeni Hal Kavşağında meydana geldi.

Karayolunda karşıdan karşıya geçirilen hayvan sürüsüne otomobil çarptı, 20 koyun telef oldu.Kaza, İlçe sınırlarında D-400 karayolu Yeni Hal Kavşağında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Yunus Emre Mahallesi'nden hayvanları Gazipaşa Mahallesi'ne götürülmek istenen hayvanlara karayolunda 44 ABU 076 plakalı araç çarptı. Otomobilin çarptığı hayvanlardan 20 koyun telef oldu.Bazılarıda kesilmek zorunda kaldı. Toplamda 34 hayvan canından oldu.

 

………..….ooo…………..

TARSUSLULAR DÜN MERSİN’DE

KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEDİLER

CHP genel başkanı ve millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu dün mersin’de miting yaptı.

Kılıçdaroğlu Mersin’de eski Tevfik Sırrı Gür stadıyanındaki alanda  halka hitab ederek 14 mayısta destek istedi.

Dünkü mitinge Tarsus’taki CHP’liler otobüslerle götürülüp getirildi.

 

………..….ooo…………..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

BUGÜN MERSİN’DE

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN bugün Mersin’e geliyor.

Erdoğan’ın Mersin ilimizi teşrif edecekleri programı takip etmek isteyenler için bugün otobüs tahsis edilecek.

………..….ooo…………..

HAZİNE BAKANI TARSUS OSB’DE

Hazine ve Maliye Bakanı  Nureddin Nebati, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

Hazine ve Maliye Bakanı  Nureddin Nebati, Bölge Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve beraberindeki heyet ile birlikte, Tarsus OSB Şantiye sahasını ziyaret ederek, Tarsus OSB Müteşebbis Heyeti, sanayicileri ve işçiler ile bir araya geldi. Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Ruhi Koçak OSB’de yapılan ve devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

 

Koçak; En Önemli Konumuz Enerji

Tarsus OSB Başkan Vekili Koçak, yaptığı konuşmada şu bilgileri aktardı: ‘OSB’mizde altyapı anlamında hemen hemen tüm işler bitme aşamasına geldi. Ama elektrik konusunda sıkıntı yaşamaktayız. TEİAŞ Trafo Merkezi ihale süreci TEİAŞ tarafından tamamladı ama yapım süresi yaklaşık 600 takvim günü civarında. Bu süreç uzun bir süreç, sanayicilerimiz biran önce üretime geçmek istiyor. Biz bu süreçte sanayicilerimizin yatırımlarının sekteye uğramaması istihdamın bir an önce artması adına geçici olarak yakınımızdaki dağıtım merkezlerinden alabileceğimiz tüm elektriği aldık fakat yetersiz kaldı. İnşai faaliyetlerine başlayan ve üretime geçmek üzere olan sanayicilerimiz var yakında daha fazla elektriğe ihtiyaçları olacak, bunun yanı sıra yılsonuna kadar toplamda 100’e yakın sanayicinin inşai faaliyete başlaması planlanmaktadır ve sanayicilerimizin bu sıkıntısını çözmek adına TEİAŞ tarafından yapılacak olan Trafo Merkezi tamamlanıncaya kadar OSB’mizin çok acil mobil santrala ihtiyacı var. ’’ Bunun haricinde birkaç çözüm bekleyen taleplerimiz var aslında,  OSB’mizin  sınırları içerisinden geçen Pozantı-Ankara eski karayolunun duble yol olmasına ilişkin yapım işinin hızlandırılması gerekmektedir. Ayrıca otoyola bağlantı yollarınında yapılması gerekmektedir. OSB’nin tamamlanmasıyla birlikte yaşanacak trafik yoğunluğu düşünüldüğünde iki işinde eş zamanlı tamamlanması trafik yoğunluğunu ve trafikteki can ve mal güvenliği tehlikesini azaltacaktır. Bir diğer konumuz ise OSB içerisinden geçen sepetçiler deresi. Sepetçiler deresinin ıslah projesinin bir kısmı DSİ tarafından tamamlandı ancak kalan kısmı için ihale süreci beklemektedir. Sepetçiler deresi OSB’mizin ortasından geçmekte ve altyapı bağlantılarımızda sıkıntı yaşamamak adına buradaki menfez geçişlerini OSB olarak  yaptık. DSİ toplamda yaklaşık 3 km olan derenin 1 km'sinin ıslah çalışmasını yaptı geriye kalan yaklaşık 2 km'nin de tamamlanması büyük önem arz etmektedir.’’

 

Bakan Nebati; Tarsus OSB Tarsus’a büyük değer katacak.

Bilgi paylaşımı sonrası konuşan Bakan Nebati, ”Tarsus Organize Sanayi Bölgesi gerçekten çok güzel bir konumda ve Tarsus’a büyük değer katacak. Bu tür projeler bizi heyecanlandıran ve ülke ekonomisine katkısı büyük olan projeler. Tarsus OSB ile ilgili bahsetmiş olduğunuz konuları arkadaşlar daha önce bana ulaştırdılar. Konularla ilgili gerekli görüşmeler yapıldı ve size güzel haberlerim var. TEİAŞ genel müdürlüğü mobil santral ile ilgili gerekli hazırlıklara başladı ve Trafo Merkezi tamamlanıncaya kadar ki süreçte sanayicilerimizin enerji ihtiyacını karşılayacak olan Mobil Santrali önümüzdeki aylarda OSB’ye getirilecek. Tarsus OSB içerisinden geçen eski Ankara-Pozantı karayolunun da bölünmüş yol yapım işi ihalesi haziran ayında yapılacak. Otoban Bağlantı yolu konusunda da görüşmelerimiz devam ediyor. Bir diğer konunuz olan Sepetçiler deresi ıslah çalışmasıyla ilgili olarak da DSİ ile yapmış olduğum görüşmeler neticesinde Haziran ayında işin devamı için ihaleye çıkılacağını söyleyebilirim, Ülkemiz için üreten, alın teri döken, istihdam oluşturan ve gayret gösteren herkesin ve her kesimin her daim yanında olmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

 

Bakan Nebati’nin konuşmasının ardından Koçak; Sayın bakanım sizlere OSB’miz adına çok teşekkür ediyoruz. Bahse konu işler tamamlandığında sizleri tekrar OSB’mize bekliyor olacağız.

 

………..….ooo…………..

MALATYALILAR DERNEĞİNİN

ETKİNLİĞİ BUGÜN YAPILIYOR

Tarsus’taki Malatyalılar Derneğinin Pilav günü etkinliği bugün yapılacak.Başkan Metin Beylik Tarsus’taki tüm Malatyalı hemşehrilerini ve Tarsus halkını 6 Mayıs cumartesi günü saat 14.00 de başlayacak olan etkinliklerine davet etti.

 

………..….ooo…………..

 

 

………..….ooo…………..

‘’AÇIK SAHNE GENÇ YETENEKLER’’

 MÜZİK DİNLETİSİ

2. Tarsus Müzik Günleri kapsamında Çukurova ve Mersin Üniversitesi Konservatuvar öğrencilerinin yer aldığı ‘’Açık Sahne Genç Yetenekler’’ müzik dinletisi Tarsuslu sanatsever misafirlerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Misafirlerimize teşekkür ederiz. Bugün 16.00’da Çocuk Korosu sahne alacağı etkinlik yapılacak.

 

………..….ooo…………..

DEPREMZEDELERE ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmaları kapsamında hayırsever iş ve gönül insanı Hamis Özdemir’i ziyaret ederek 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem dolayısı ile Deprem bölgesi ve Tarsus’ta misafir edilen depremzedelere yaptıkları insani yardımlardan dolayı teşekkür etti.

 

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmaları kapsamında hayırsever iş ve gönül insanı Usame Akgün’ü ziyaret ederek 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem dolayısı ile Deprem bölgesi ve Tarsus’ta misafir edilen depremzedelere yaptıkları insani yardımlardan dolayı teşekkür etti.

 

 

………..….ooo…………..

 

TİY BU HAFTA BAY

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdunun bu sezonu ligde son iki maçı kaldı.

Fikstür gereği sarı lacivertliler bu haftayı maç yapmadan  bay olarak geçirecek.

Gelecek hafta 14 mayıs’ta seçimlerin olması nedeniyle maçlar hafta arası oynanacak. 16 Mayıs 2023 Salı günkü bu maç saat 15.00 de başlayacak. Tarsus idmanyurdu sahasında Bayburt Özel İdare takımını konuk edecek. İki takımında küme düşmesi daha önce kesinleşmişti.

SON MAÇ DEPLASMANDA

TİY ligdeki son maçını deplasmanda İnegölsporla yapacak. 20 Mayıs 2023 Pazar günü oynanacak maç saat 15.00 de başlıyor. Bu maç ile TİY, 2. ligdeki maçlarını tamamlamış olacak. Küme düşme kaldırılmazsa TİY gelecek sezon 3. ligde mücadele edecek.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar