Subscribe Us


7 -8 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU


 

7 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS İÇİN YENİ HİZMETLER KAZANDIRILDI..

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “11 tane önemli yerin açılışı hazır. Fakat o açılış bazı söylentilere neden olmasın diye siyasi yasaklardan dolayı ertelemek zorunda kaldık.  Birincisi Ergenekon Mahallesi’nde kreş ve gündüz bakım evi, Fatih Mahallesi’nde kreş ve gündüz bakım evi, Kırklarsırtı ve Öğretmenler Mahallesi’nde park, Altaylılar Mahallesi’nde 3 tane koruluk açılışı, Şehitler Tepesi Mahallesi’nde bir koruluk, Kemal Paşa Mahallesi’nde tarım yaşam alanı ve tarım müzesi, 82 Evler Mahallesi’nde kır düğün salonu ve son olarak Yenice Mahallesi’nde doğa kreş ve gündüz bakım evi. Tabi ki bu kreş farklı bir anlayışıyla yapıldı. Bu açılışları seçim sonrasına bıraktık. 14 Mayıs seçimleri tam bir demokrasi şöleni şeklinde geçsin. İnşallah herkesin gönlüne göre olsun. Mayıs’ın farklı bir Mayıs olduğunu, baharın farklı bir bahar olduğunu herkes görsün.” diyerek hayırlara vesile olmasını temenni etti.

 ………..….ooo…………..

ARATOS FELSEFE OKULU'NDA

DERSLER DEVAM EDİYOR.

Aratos Felsefe Okulu’nda üçüncü ders 6 Mayıs Cumartesi günü dün Eski Tarsus evleri sokağında Tarsader'de yapıldı.

Ders, Mersin Üniversitesi Felsefe İdari Bilimler Fakültesi'nden Prof. Dr. Ayşehan Çakıcı hoca "Öfke Yönetimi" başlıklı sunumuyla gerçekleşti.

 Derse, Mersin Mezitli Kent Konseyi Felsefe Grubu da katıldı.. Aratos Felsefe Dergisi ve Tarsader ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinliğe ilgi büyüktü.

ARATOS FELSEFE OKULU'NDA BUGÜN ÜÇÜNCÜ DERS YAPILDI.

Aratos Felsefe Okulu’nda üçüncü ders  (6 Mayıs Cumartesi) yapıldı. Aratos Felsefe Dergisi ve Tarsader ile ortaklaşa yaptığımız ve  Eski Tarsus evleri sokağında Tarsader'de gerçekleştirilen dersi, Mersin Üniversitesi Felsefe İdari Bilimler Fakültesi'nden Prof. Dr. Ayşehan Çakıcı hoca "Öfke Yönetimi" başlığıyla sundu. Prof. Dr. Ayşehan Çakıcı hocamıza, Prof. Dr. Zehragül Aşkın ve Doç. Dr. Yasemin Uğurlu hocalarımıza, dersimize katılan Mersin Mezitli Kent Konseyi Felsefe Grubuna ve felsefe dostlarına çok teşekkür ederiz.

 

 

………..….ooo…………..

“ TARSUS TURİZM ÇALIŞTAYI” İÇİN

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

TARTUD başkanı yeşim Sancaktar İçgören

“ Tarsus Turizm Çalıştayı” için çalışmalarımız

devam ediyor ÇKA ziyaretimizi

gerçekleştirdik” dedi.

………..….ooo…………..

 BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇAMLIYAYLA’DA

YOL ÇİZGİLEME ÇALIŞMASI 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Çamlıyayla’da güvenli trafik akışının sağlanması adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Özellikle geçtiğimiz yıl Çamlıyayla tarihinin en geniş kapsamlı yol asfalt serim çalışmasını başarıyla gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, trafiğin sıkıntısız şekilde akması, yaya güvenliğinin öncelenmesi adına da çalışmalar yürütüyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Çamlıyayla merkez ve Sebil Mahallesi arası ile yine Çamlıyayla Ergene yolu üzerinde soğuk yol sarı boya çizgileme işlemini yerine getirdi.

 

Büyükşehir Belediyesi, program dahilinde bölge genelinde yol çizim faaliyetlerini sürdürecek.

 

………..….ooo…………..

MALATYALILAR KÜLTÜR DAYANIŞMA VE TANITIM

DERNEĞİ PİLAV GÜNÜ ETKİNLİĞİ YAPTI

TARSUS-HABER-Tarsus  Malatyalılar Kültür Dayanışma ve Tanıtma Derneği tarafından “Pilav Günü” etkinliği düzenlendi. İlk defa gerçekleştirilen etkinliğe yoğun katılım oldu.
Hürriyet Mahallesi’nde bulunan dernek binasında düzenlenen etkinliğe gösterilen yoğun ilgi nedeniyle salon sığmadı.
Etkinliğe  CHP Mersin Milletvekili Av. Ali Mahir Başarır, CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Oda, Dernek, Sendika ve Kooperatiflerin başkan ve yöneticileri, diğer STK temsilcileri, davetliler ve üyeler katılım gösterdi.
Yapılan duanın ardından tüm misafirlere etli pilav ve ayran ikramının yapıldığı programda konuşan Malatyalılar Kültür Dayanışma ve Tanıtma Derneği Başkanı Metin Beylik, “Bizleri bugün yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize ve tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
Dirliği, birliği, kardeşliği ön planda tutarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikler, tüm canlarımızın katılımıyla ayrı bir değer kazanıyor.'' dedi.

MAHİR BAŞARIR NE DEDİ?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise, “Malatyalılar Derneği bizlerin yuvası. Bugün, burada siz değerli canlarımızla birlikte olmaktan dolayı sonsuz memnuniyet duyuyorum.

14 Mayıs günü, Türkiye’de halkın iradesi ile bir değişim yaşanacak. Sizlere söz veriyorum, CHP iktidarında bu etkinliklerin rahat bir şekilde yapılacağı yeni alanlar kazandıracağız. Bu etkinlikte emeği geçen herkese, özellikle kadınlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

 

………..….ooo…………..

MHP TARSUS’TA ZAFER

YÜRÜYÜŞÜ YAPTI  

Tarsus İlçe Teşkilatı Zafer Yürüyüşü düzenledi. Tarsus Atatürk Caddesi yol boyunca parti bayraklarıyla donatıldı. 14 Mayıs seçimlerine günler kala, Mersin milletvekili adayları, belediye başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda partili yürüyüşe katıldı. 

 

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimleri öncesinde MHP Tarsus İlçe başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüş, Tarsus Atatürk Caddesinden başlayarak, ilçe başkanlığına kadar sürdü.  

 

Yürüyüş esnasında konuşan MHP Mersin 1. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Levent Uysal, “Tarsus’lu olmaktan dolayı gururluyum. Şu anda 14 Mayıs’ın zaferinin provasını yapıyoruz. Tarsus’un gücünü herkes görüyor. Balkonlardan insanların desteklerini ve sevgi selini ve gönül bağını görüyorsunuz. Vatanımızın, bayrağımızın ve milletimizin birliği için bir arada olmaya, çalışmaya devam edeceğiz. Önceliğimiz her zaman Mersin olacak. Güçlü Milliyetçi Hareket Partisi ve Güçlü Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” 

 

Üç hilal ve Türk Bayrakları donatılan caddedeki yürüyüşe, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Mersin Milletvekili Adayları Dr. Levent Uysal, Serdar Soydan, Ali Arı, Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Akgül, önceki dönem belediye başkanları Hamit Tuna, Şevket Cam ve çok sayıda eski milletvekili ve parti yöneticileri katıldı. 

 

Coşkulu bir yürüyüş ile başlayan kalabalık, halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. 

 

………..….ooo…………..

2. TARSUS MÜZİK GÜNLERİNDE

ÇOCUK KOROSU SAHNE ALDI

Çok kısa bir süre içerisinde kurulan ve birbirinden önemli ödülleri kentimize kazandıran Çocuk Koromuz, Koro Şefi Reyhan Bezdüz eşliğinde zengin repertuvarı ile vatandaşlarımızla buluştu.

Misafirlerimize teşekkür ediyoruz.

………..….ooo…………..

ST PAUL MEYDANINDAKİ

KONSRERE DAVET

Tarsus’ta “Hazar’dan Anadolu’ya Ezgiler Çukurova Ansambl” konseri bugün..

Saint Paul Meydanı’nda saat 20.00’da 2. Tarsus Müzik Günlerimizin son etkinliği olan “Hazar’dan Anadolu’ya Ezgiler Çukurova Ansambl” konserimizde görüşmek dileğiyle…

………..….ooo…………..

MEHMET DAĞBAKAN’A TEŞEKKÜR

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmaları kapsamında hayırsever iş ve gönül insanı Mehmet Dağbakan’ı ziyaret ederek 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem dolayısı ile Deprem bölgesi ve Tarsus’ta misafir edilen depremzedelere yaptıkları insani yardımlardan dolayı teşekkür etti.

………..….ooo…………..

POZANTI-TARSUS İSTİKAMETİ

DAMLAMA BÖLGESİNDE TIR YANGINI

Pozantı-Tarsus istikameti Damlama bölgesinde yaşanan olayda durumu fark eden sürücü aracı güvenlik şeridinde durdurdu.

M.Ç.’nin sürücülüğünü yaptığı 80 DU 934 çekici, 80 DU 935 dorse plakalı tuz yüklü tır’ın çekici bölümünden seyir halinde iken balatalardan çıktığı tahmin edilen dumanlar yükselmeye başladı.

Pozantı-Tarsus istikameti Damlama bölgesinde yaşanan olayda durumu fark eden sürücü aracı güvenlik şeridinde durdurdu.

Alevler kısa sürede kupa bölümünün tamamını sardı. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevleri söndürdü.

Kupa bölümünün tamamen, dorse kısmının ise kısmen yandığı olayda şans eseri yaralanan olmadı.

………..….ooo…………..

 

TARSUS İDMANYURDU’NUN

SON 2 MAÇI KALDI

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdunun bu sezonu ligde son iki maçı kaldı.

Fikstür gereği sarı lacivertliler bu haftayı maç yapmadan  bay olarak geçirecek.

Gelecek hafta 14 mayıs’ta seçimlerin olması nedeniyle maçlar hafta arası oynanacak. 16 Mayıs 2023 Salı günkü bu maç saat 15.00 de başlayacak. Tarsus idmanyurdu sahasında Bayburt Özel İdare takımını konuk edecek. İki takımında küme düşmesi daha önce kesinleşmişti.

SON MAÇ DEPLASMANDA

TİY ligdeki son maçını deplasmanda İnegölsporla yapacak. 20 Mayıs 2023 Pazar günü oynanacak maç saat 15.00 de başlıyor. Bu maç ile TİY, 2. ligdeki maçlarını tamamlamış olacak. Küme düşme kaldırılmazsa TİY gelecek sezon 3. ligde mücadele edecek.

 

 

 

 

8 MAYIS 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..….ooo…………..

TARSUS’TA ANNELER GÜNÜ PİKNİĞİ'

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun

'Anneler Günü' dolayısı ile Ülker Aydın Yaşlı

Dayanışma ve Erinç Evi Bahçesi'nde düzenlediği

etkinliğe gelirken;

-Kendi piknik sepetinizi hazırlayın.

-Dostlarınızı ve yaş almış büyüklerinizi getirin.

-Çay ve su ikramı bizden.

Müzik ve diğer sürprizler eşliğinde  harika

bir gün geçirelim.

TARİH .10 Mayıs 2023 Çarşamba

SAAT . 12.00

YER.Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi

Şehitler Tepesi Mahallesi Şehit Fazlı Kalaycı

Ortaokulu Yanı-Tarsus

 ………..….ooo…………..

KOLON KANSERİ TARAMASI

Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Kolon Kanseri

Tarama Testi'nin yapıldığı 'İkinci Beynimiz

Bağırsaklarımız' konulu sunum, hediye takdimi

 ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

 

………..….ooo…………..

2. TARSUS MÜZİK GÜNLERİ

SONA ERDİ

Tarsus’ta “Hazar’dan Anadolu’ya Ezgiler 

Çukurova Ansambl” konseri dün yapıldı.

Saint Paul Meydanı’nda saat 20.00’da 2. 

Tarsus Müzik Günlerimizin son etkinliği 

olan “Hazar’dan Anadolu’ya Ezgiler Çukurova 

Ansambl” konseri ilgi gördü.

………..….ooo…………..

JANDARMANIN SUÇ ÖRGÜTÜNE

DÜZENLEDİĞİ OPERASYONUNDA;

(14)TUTUKLU”

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda

yakalanarak gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ekipleri 02 Mayıs 2023 günü

düzenlediği operasyonda; Erdemli, Toroslar, Akdeniz ve Yenişehir İlçelerinde internet üzerinden yasadışı bahis oynatarak ağına düşürdükleri kişileri borçlandıran, borç karşılığı şahıslara zorla senet imzalatan ve borcunu ödeyemeyen şahısların ise gayrimenkullerini üzerlerine geçiren (18) şüpheliyi yakaladı.

Yürütülen soruşma kapsamında bu zamana kadar 66 milyon 234 bin TL suç geliri elde ettiği

tespit edilen şüpheliler Cumhuriyet Başsavcılığındaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.  Şüphelilerden (14)’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. (4) şüpheli ise adli kontrol şartıyla tutuksuz  yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

………..….ooo…………..

 

TARSUS İDMANYURDU’NUN

BU HAFTAKİ MAÇI BAYBURT İLE

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus 

İdmanyurdunun bu sezonu ligde

son iki maçı kaldı.

Fikstür gereği sarı lacivertliler bu haftayı maç 

yapmadan  bay olarak geçirecek.

Gelecek hafta 14 mayıs’ta seçimlerin olması 

nedeniyle maçlar hafta arası oynanacak. 

11 Mayıs 2023  günkü bu maç saat 

15.00 de başlayacak. Tarsus idmanyurdu 

sahasında Bayburt Özel İdare takımını

konuk edecek. 

  

 

………..….ooo…………..

ESİN ERKOÇ KÖYLERDE

İyi Parti Mersin milletvekili adayı Esin Erkoç köyleri geziyor.

İyi Parti  Tarsus İlçe Başkanı Av. Burak Özdil ile dün Tarsus’un köyleri gezildi.

Erkoç ‘’Dün  İlk durağımız Özbek Köyü idi. Son 1 hafta kaldı her şey çok güzel olacak…’’ dedi.

 

………..….ooo…………..

MALATYALILAR DERNEĞİ BAŞKANI

METİN BEYLİK’TEN TEŞEKKÜR

Beylik ‘’Malatyalılar Derneğin bu yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz pilav etkinliğimize yoğun ilgi oldu. Bizleri yalnız bırakmayan tüm canlarımıza üyelerimize Malatyalılara dostlarımıza gençlerimize adını sayamadım tüm katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Her daim birlik ve beraberliğimizi Allah her zaman nasip etsin Çok teşekkür ederiz’’ dedi.

 

………..….ooo…………..

TARSUS’TA FUAR

Tarsus’ta geçen hafta açılan hediyelik eşya

 fuarı devam ediyor. Fuar eski park

yanında 22 Mayısa kadar açık kalacak.

………..….ooo…………..

TARSUS TİCARET BORSASI’NDA İKİ GÜN

SÜREN SERTİFİKALI İLK YARDIM

EĞİTİMİ YAPILDI.

 

Tarsus Ticaret Borsası’nda gerçekleşen eğitime Borsa üyeleri ve personelleri üyeleri katıldı.

 

Cerrahi hemşire Mehmet Budancamanak tarafından verilen ve 2 gün süren eğitimde katılımcılar; temel ilk yardım uygulamaları, temel yaşam desteği, kanamalarda ve yaralanmalarda ilk yardım, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, bilinç bozukluklarında, göz kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında, kırık-çıkık ve burkulmalarda, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında ve boğulmalarda ilk yardım gibi pek çok hayati önem taşıyan konularda ve hasta / yaralı taşıma teknikleri hakkında teorik ve uygulamalı olarak yoğun bir eğitim aldılar.

 

DOĞRU BİLGİ HAYAT KURTARIR

 

Aynı zamanda; yetişkin, çocuk ve bebeklerden oluşan ilk yardım maketleri üzerinde; ayrı ayrı olarak suni solunum, kalp masajı, boğaza kaçan yabancı madde ve olay yerinde yaralılara müdahale konularında uygulamalı eğitim alan katılımcılar, eğitimin sonunda yazılı ve uygulamalı olarak gerçekleşen sınavlara girdiler.

 

Bugüne kadar ilk yardım hakkında bildikleri pek çok şeyin yanlış olduğunu ve ilk yardım konusunda doğru bilgi edinmenin önemine değinen katılımcılar; gerçekleşen sertifikalı ilk yardım eğitimi için Tarsus Ticaret Borsası’na teşekkür ettiler.

 

KÜÇÜK ÖNLEMLER HAYAT KURTARIYOR

Borsadan yapılan açıklamada çoğunlukla tarım sektöründe faaliyet gösteren üye işyerlerinde çalışanların bir çok risk ile karşı karşıya bulunduğu belirtilerek, alınacak küçük önlemlerle işyeri yaralanmalarının en aza indirilebileceği kaydedildi.

 

Sınırlı sayıda iki gün süren eğitimde özellikle tarım sektörü açısından önem arz eden  suda boğulmalar,  araçtan çıkarma, taşıma teknikleri, zehirlenmeler, solunum yolu zehirlenmeleri, böcek sokmaları, gıda zehirlenmeleri, zirai ilaç içmiş kişiye müdahale, 112 ile iletişime geçme, tarım sektöründe çalışanların çalışma koşulları göz önünde bulundurularak güncel örneklerle anlatıldı.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar