Subscribe Us


EFSANE DOKTOR HÜSNÜ ERDEM’İN EŞİNİN ARDINDAN

YAKUP BONCUK- Tarsus’ta yıllar öncesinde yaşamış, iyilikleri ile Tarsusluların gönlünde taht kurmuş  ve adı efsane haline gelmiş olan  merhum Doktor Hüsnü Erdem (Zeyneloğlu)  aramızdan ayrılalı 27 yıl oldu. Ama ne adı unutuldu, ne de yaptığı hizmetler ve iyilikler!..

Suzan Zeyneloğlu ise, Doktor Hüsnü Erdem’in (Zeyneloğlu) sevgili eşi idi.7 Mayıs günü vefat etti.

 Sevgili kızları  Şadiye hanım ile bundan 10 yıl kadar önce tanışma imkanım oldu. Şadiye hanımın eşi gazeteci olunca, Yusuf Çelik’le tanışmışlığım var. Ancak Yusuf beyin eşi olan  hanımın Şadiye Çelik yani baba soyadı ile Zeyneloğlu  olduğunu bilmiyordum.

Bir gün,  Yusuf bey, beni Mersin’den aradı. Şadiye hanımın Tarsus’a geleceğini ve babası Hüsnü Erdem ile ilgili belgesel çekimi yapacağını söylediğinde konunun farkına vardım. Konu Hüsnü Erdem olunca ve Hüsnü Erdem ile ilgili belgesel çekimi yapılacağından birçok kişi ile görüştüm, sordum soruşturdum ve Tarsus’a gelen kızı Şadiye hanım ile birkaç yerde çekim yaptık. Hatta  Tarsus Ekspres gazetemize de geldiler ve gazetemiz kurucusu Mustafa Erdoğan da, merhum Hüsnü Erdem ile ilgili görüşlerini ve anılarını anlattı.

xx       

Diyeceğim.. Birincisi Yusuf Çelik ile meslektaş olmamız, ikincisi Doktor Hüsnü Erdem’in (Zeyneloğlu) çok sevip saydığımız bir doktor olması, üçüncüsü, Şadiye hanımın Doktor Hüsnü Erdem’in (Zeyneloğlu) kızı olması dolayısıyla irtibatımız  hep devam etti. Birbirimize haber destekleri sağladık. hatta Yusuf bey, benim yazılarımı kendi internet sitelerinde kullandı. Halende her gün yazıp gönderdiğim “TARSUS MEKTUPLARI” mı kendi internet sitesi olan Toros Rüzgarı.com sitesinde yayınlar. Sesimizi dünyaya duyurur.

xx

Yusuf bey dün telefon attığında sesi titriyordu. Hüzünlüydü ve acı haberi verirken konuşmasından çok üzgün olduğu belliydi.

Eşinin annesi olan  Suzan Zeyneloğlu hanım vefat etmişti. Kayınpederi Doktor Hüsnü Erdem’in (Zeyneloğlu) emaneti olan  kayınvalidesi Suzan Zeyneloğlu 97 yaşında aramızdan ayrılmıştı. O haberi alınca elbette çok üzüldük ve aklımıza hemen Doktor Hüsnü Erdem (Zeyneloğlu)  geldi. Kendisini rahmetle andık.

Dün ise Doktor Hüsnü Erdem’in (Zeyneloğlu) sevgili eşi  Suzan hanımı ebedi istirahatgahına  tevdi ettik.

xx

Peki kimdir Suzan Zeyneloğlu?

Tarsus’un gelini olan Suzan Zeyneloğlu,  1926 yılında Sivas’ta doğdu.  Daha sonra Doktor Hüsnü Erdem (Zeyneloğlu) ile evlenip Tarsus’a yerleşiyor.Burada mutlu bir hayat sürüyor.

Suzan hanım, doktor Hüsnü bey ile olan evliliğinden 6 çocuk dünyaya getiriyor. Bunların  dört kız iki erkek evlat olarak dünyamıza katılıyor.  İşte o kızlardan birisi  gazeteci Yusuf  Çelik’in sevgili eşi Şadiye Zeyneloğlu Çelik hanımdır.

Damadı, Yusuf beyin deyişiyle “Suzan hanım, Melek gibi bir kadındı.”

Ancak kaderin acı cilvesi ve her canlı bir gün ölümü tadacaktır prensibi doğrultusunda Suzan hanımda o acı şerbeti tattı 7 Mayıs 2023 gecesi…  Hayata gözlerini yumduğunda  97 yaşında idi..

Ve Suzan hanım, 9 Mayıs 2023 günü Öğle namazından sonra Tarsus Şehir Mezarlığında uğurlandı son yolculuğuna… Ve Hüsnü Erdem’e (Zeyneloğlu) kavuştu yeniden…

Ne diyelim? Hayat böyle bir şey..

Bugün varız, yarın yokuz…

Damadı, Yusuf beyin deyişiyle “Suzan hanım, Melek gibi bir kadındı.”

Ve..  Melekler aldı onu bizden..

Ruhu şad, mekanı cennet olsun..






 

Yorum Gönder

0 Yorumlar