Subscribe Us


KIŞ “KILIÇDAROĞLU’NA İKİNCİ TURDA DAHA BÜYÜK BİR DESTEK ÇIKARACAĞIZ”


 

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ, KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU 13. CUMHURBAŞKANI OLARAK ÇANKAYA’YA GÖNDERECEKLERİNİ VURGULADI

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Mersin’de birinci parti olan CHP’nin oylarını artıran tek parti olduğunu belirtti. “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda da adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 57 oranını gördü. Bu başarıda il ve ilçe örgütlerimizin yanı sıra CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyemizin ve CHP’li Yenişehir, Mezitli ve Tarsus Belediyelerimizin her yurttaşa eşit hizmet götürmesinin de payı var” diyen Gülcan Kış, “Mersin Büyükşehir Belediyemizin Akdeniz, Toroslar, Silifke ve Anamur’daki eşit hizmet anlayışı bu ilçelerde de partimizin ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun en yüksek oyu almasında etkili oldu” ifadelerini kullandı. Seçimin ikinci turunda hem Mersin’den hem yurt genelinden Kemal Kılıçdaroğlu’na daha büyük destek çıkaracaklarını dile getiren Kış, “Sayın Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanımız olarak Çankaya’ya göndereceğiz” diye konuştu.

MERSİN - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, daha güçlü bir destekle Çankaya’ya göndereceklerini vurguladı. Kış, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.
CHP’nin 2018 seçimlerinde Mersin’de 302 bin oy aldığını ve 3 milletvekili çıkardığını ifade eden Kış, “14 Mayıs Seçimlerinde partimiz Mersin’de birinci parti oldu. Oy sayımız 380 bine kadar çıktı. 5 milletvekili çıkardık. Mersin’de oyunu hem sayısal olarak hem oransal olarak artıran tek parti biz olduk. Partimizi Mersin’de yeniden birinci parti yapan Mersin halkına teşekkür ediyorum” dedi. CHP’ye oy versin vermesin bu süreçten sonra tüm Mersinlilerin milletvekili olarak görev yapacaklarını vurgulayan Gülcan Kış, Mersin milletvekilleri olarak Mersin halkının haklarını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) en iyi şekilde savunacaklarının altını çizdi.
“13. CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU OLACAK”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasından dolayı sahada seçim çalışmalarına devam eden Gülcan Kış, şunları söyledi:
“Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Mersin’de yüzde 57 oy oranını buldu. 700 bine yakın Mersinli Sayın Kılıçdaroğlu’na oy verdi. Tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Bu başarıda il ve ilçe örgütlerimizin yanı sıra CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyemizin ve CHP’li 3 ilçe belediyemizin her yurttaşa eşit hizmet götürmesinin de payı var. Belediyelerimizin yönettiği ilçelerde hem partimizin oyu arttı hem de Sayın Kılıçdaroğlu’na güçlü bir destek çıkardık. Mersin Büyükşehir Belediyemizin Akdeniz, Toroslar, Silifke ve Erdemli’deki eşit hizmet anlayışı bu ilçelerde partimizin ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun en yüksek oyu almasında etkili oldu. Seçimin ikinci turunda hem Mersin’den hem yurt genelinden Kemal Kılıçdaroğlu’na daha büyük destek çıkaracağız ve Sayın Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanımız olarak Çankaya’ya göndereceğiz. Vatandaşlarımızın 28 Mayıs 2023 Pazar günü sandıklara gideceğine, Türkiye için Sayın Kılıçdaroğlu’nu tercih ederek iyi bir karar vereceğine inanıyorum.”
CHP’li Gülcan Kış, oy kullanan tüm vatandaşların sandıklara sahip çıkmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar