Subscribe Us


ŞEHRİ İKİYE BÖLDÜRMÜYORUZ


 

“OLMAZ DENİLENİ BAŞARDIK, ŞEHRİ İKİYE BÖLDÜRMÜYORUZ”

Tarsus’un ikiye bölünmesini engelleyecek projeden bahseden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tarsus’un en önemli sorunlarından birisi tren yolu projesiydi. Çünkü kenti ikiye bölecek bir projeydi. Bu proje için seçimi kazandıktan hemen sonra can havliyle çalışmaya başladık. Projeyi yer altına yaptırabilmek için önce sondaj yaptırdık. Sondaj yaptırdıktan sonra Ankara’da mega projeyi Tarsus’un evlatları olan Aykut Yıldırım ve İbrahim Doğanay yaptı. Projeyi yapıp Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Genel Müdürlüğü’ne götürdük ve durumu izah ettik. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz, rahmetli Selahattin Düzbasan’a çok teşekkür ediyorum. Bir Tarsusludan daha fazla Tarsuslu olarak sanki bu kentin her şeyiyle ilgilenen hemşehrimiz olarak faaliyetleri yürüttü.” dedi.

 

Süreci anlatmaya devam eden Başkan Bozdoğan “En sonda gelinen noktada tren yolunun alttan geçmesini de kabul ettiler. Aslında olması gerekende buydu. Tren yolu alta alındıktan sonra Yarenlik Alanı’na o yapılan köprünün de bir anlamı kalmayacak. Ve bu kentin ulaşım konusuna baktığımızda trafik kitlenmiş durumda. Bu kentin meydanı yoktu. Şimdi meydanımız yapılıyor. Hemen Kleopatra Kapısı’nın yan tarafında çok güzel bir kent meydanı yapılıyor. Arkeopark şeklinde bir kent meydanı. Kentin nefes alacağı bir yer. Tren yolu alttan gittiğinde üst tarafta yürüme yolu, bisiklet yolu ve yeşil alanlarla inanılmaz bir meydan ortaya çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

 

3 YIL İÇERİSİNDE TREN YOLU PROJESİ TAMAMLANIYOR

3 yıl içerisinde projenin yapılacağını belirten Başkan Bozdoğan “Böyle büyük bir proje için 3 yıl çok uzun bir süre değil çünkü alan olarak 2.7 kilometre. Eğimini düşündüğümüz zaman 3 buçuk kilometreyi de buluyor. Aslında bu Tarsus için çok önemli bir olay. Bir kent düşünün bu kentin bir master planı yoksa yarın trafik tamamen tıkanır. O kadar artan araç sayısını düşündüğünüz zaman çok önemli. Hükümet Konağı da belediye hizmet olanı olacak.  Orası kent meydanı olacak. Kent meydanlarla anılır. Bunların olması da Tarsus adına çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar