Subscribe Us


1 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

1 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

BUGÜN ERGENEKONDA AÇILIŞ VAR

Tarsus'ta tüm çocuklarımız  OKUL ÖNCESİ EĞİTİM İLE tanışıyor...

Tarsus Belediyesi, “Her Gün 1 Açılış” sloganı ile farklı alanlarda eserlerin açılışını yapacak olmanın heyecanını yaşıyor. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, her alanda projelere imza atıyor.  Tarsus Belediyesi, vizyoner bu hizmet anlayışını açılışı yapılacak eserleriyle de taçlandırmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Başkan Bozdoğan tarafından 1 Haziran ve 10 Haziran tarihleri arasında kente sunulan hizmetlerin açılışları gerçekleştirilecek. Ergenekon Mahallesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Yenice Mahallesi Doğa Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Fatih Mahallesi Bedrettin Sarpkaya Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Altaylılar Mahallesi Koruluk ve Yeşil Alan, Kemalpaşa Mahallesi Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi, Kırklarsırtı Mahallesi Park ve Yeşil Alan, 82 Evler Mahallesi Kır Düğün Salonu hizmete girecek.

 

KENTE EĞİTİMİN İLK BASAMAĞI OLAN YENİ KREŞLER KAZANDIRILACAK

 Sağlam bir eğitimin temellerinin okul öncesi eğitimle atıldığını ifade eden Başkan Bozdoğan, Tarsus’a kazandıracağı açılışlar ile kreş sayısını 8’e çıkarıyor. Açılışlar ile 1 Haziran saat 11.00’da Ergenekon Mahallesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi, 2 Haziran saat 11’de Yenice Mahallesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi, 5 Haziran Saat 11’de Fatih Mahallesi Bedrettin Sarpkaya Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile mahallelerde okul öncesi eğitim herkes için ulaşılabilir kılınacak.

 

YENİ YEŞİL ALAN VE PARKLAR HALKIN HİZMETİNE SUNULACAK

Başkan Bozdoğan’ın kente yeşil alan kazandırma çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. 8 Haziran saat 11’de Kırklarsırtı, 6 Haziran saat 11’de Altaylılar ve Şehitler Tepesi, 9 Haziran Saat 11’de Gaziler, Mahallelerinde açılışlar ile yeni yeşil alan ve parklar kazandırılıyor. 197 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alana kavuşan Tarsus’ta,  park sayısı 45, koruluk sayısı ile 50’ye ulaşıyor.

 

TARIM YAŞAM ALANI VE MÜZESİ İLE TARSUS NEFES ALACAK

Tarım alanında da Türkiye genelinde ses getiren büyük projeleri hayata geçiren Başkan Bozdoğan, 7 Haziran saat 11’de ise Kemalpaşa Mahallesinde tarım yaşam alanı ve tarım müzesini hizmete açıyor. Tarım yaşam alanı içeresinde tarım müzesi, toprak odası, ata ve yerli tohumların sergilendiği tohum odası, ziyaretçiler için dikim atölyeleri, ata tohum uygulama ve çoğaltma alanı, 10 çeşit tropik, 15 çeşit subtropik meyve ağacı ve 10 çeşit tıbbi aromatik bitki dikim alanı bulunuyor. Müze ve yaşam alanı ile ziyaretçilerin eski tarım alet ekipmanlarından yeni tarım model, işleyiş, ve kademelere varana kadar geçen süreci ve detaylarını görebilmelerini sağlanacak.

 

EVLENECEK ÇİFTLERE BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN YENİ DÜĞÜN SALONU HİZMETİ

10 Haziran saat 11’de ise açılışlar ile kente bir de 82 Evler Mahallesi’nde yeni bir kır düğün salonu kazandırılıyor. Hayat pahalılığının artması ile birlikte evlenecek çiftlere ve düğün masrafları ile uğraşan ailelere müjdeli haberi veren Başkan Bozdoğan, kır konseptli düğün salonunu da halkın hizmetine sunuyor. 

 …………OOO…………

-TARSUS BELEDİYESİ, 2500 ADET

ÇÖP KONTEYNERİNİ ONARIP

YENİDEN KULLANIMA SUNDU 

Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri,  üretim ve tasarrufa yönelik yaptıkları çalışma sonucu kırsal mahallelerde ve kent merkezinde zarar görmüş ya da hurda olarak ayrılan 2500 adet çöp konteynerini tamir ederek, tekrar halkın hizmetine sundu.

 

“İyi ve Temiz Bir Tarsus İçin Çalışıyoruz” sloganıyla çalışmalarını yürüten Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hava şartları ve zaman içerisinde oluşan yıpranmalar sonucu hurda olarak ayrılan çöp konteynerlerinin bakım ve onarımını yaparak tekrar vatandaşların hizmetine sunuyor. Özellikle kırsal mahallelerde bulunan çöp konteynerlerini toplayarak yenileyen ekipler, bu işlemleri düzenli olarak sürdürüyor.

 

“HEDEFİMİZ SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR TARSUS”

Kent genelinde işlevini yitirmiş konteynerlerin onarım ve bakım çalışmalarını atıl durumda tek bir çöp konteyneri kalmayana kadar sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 2500 adet çöp konteynerinin hizmete kazandırıldığını belirtti. Bozdoğan, şu açıklamayı yaptı:

“Tasarruf tedbirleri kapsamında kendi öz kaynaklarımızı kullanmaya gayret gösterdik.  Kırsal mahalleler ve kent genelinde atıl durumda olan çöp konteynerlerimizi yeniliyoruz ve yeniden kullanılabilir hale getiriyoruz. Onarılıp, yenilenen ve belirlenen noktalara yerleştirilen çöp konteynerleri, periyodik olarak dezenfekte ediliyor. Geri dönüştürülen konteynerleri vatandaşın kullanımına sunan ekiplerimiz hem çevreye hem de ekonomiye katkı sağladı. Hedefimiz sağlıklı ve temiz bir Tarsus’tur. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum”

…………OOO……………

HALK KART MAYIS AYI TUTARLARI

TARSUS DAHİL HESAPLARDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, vatandaş ve esnafın cebini rahatlatan Halk Kart’ın Mayıs ayı tutarları hesaplara yatırıldı. Halk Kart’tan Mayıs ayında toplam 8 bin 803 kişi yararlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, vatandaş ve esnafın cebini rahatlatan Halk Kart’ın Mayıs ayı tutarları hesaplara yatırıldı.

Halk Kart’tan Mayıs ayında toplam 8 bin 803 kişi yararlandı

Vatandaş ve esnafın zor zamanlarında da yanlarında olmaya devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mayıs ayı tutarlarını hesaplara yatırdı.

Mayıs ayı Halk Kart tutarları kapsamında 5 bin 186 kişinin hesabına 300 TL, 3 bin 617 kişinin hesabına da 500 TL olmak üzere, 8 bin 803 kişinin hesabına toplam 3 milyon 364 bin 300 TL yatırıldı. 

 

…………OOO……………

YENİCE’DE YANGIN

Tarsus Yenice’de bulunan bir narenciye paketleme tesisinde  yangın çıktı.

Çıkan yangın, Büyükşehir itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Yangının nedeni henüz bilinmezken  olayda maddi hasar meydana geldi.

…………OOO……………

 

KIZILMURAT MAHALLESİNDEKİ

METRUK BİNALAR KOKU SAÇIYOR

Tarsus’ta bazı metruk binalar kuş  pisliklerinden dolayı yine koku saçmaya başladı.

Özellikle Kızılmurat mahallesinde  Merkez karakol cıvarındaki 2708 sokak ve Celal Kargılı sokakta bulunan iki metruk binaya sürekli olarak yabani kuşların girip çıktığını belirten mahalle sakinleri ve çevredeki esnaflar, bu binalardaki kuş pisliklerinden dolayı her yıl sıkıntı yaşadıklarını söylediler.

Mahalle sakinleri “Özellikle bugünlerde havaların ısınmaya başlaması ile iki ayrı metruk binadaki kuş pislikleri koku yapmaya başladı. Ayrıca bu pisliklerden dolayı bit ve pire gibi haşerelerde çoğalır oldu. Bu binaları belediye ekiplerinin ilaçlamasını ve kapı pencere gibi girişlerini kapatıp bu işe kesin –çözüm bulmasını istiyoruz” dediler.

 

…………OOO………….

TARSUS BASIN TARİHİNİ KONUŞTULAR

Gazeteci yazar Uğur Pişmanlık ve Ayçin Ecem Doğruözoğlu  “İçel TV'de Aratos’un Penceresinden Felsefe programına katıldı.

Mersin Üniversitesi Tarih Bölümü Bilim Uzmanı Ayçin Ecem Doğruözoğlu ile "Tarsus Basın Tarihi ve Yakın Tarihte Tarsus"u konuştular.

…………OOO……………

TARSUS’TA “HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI

 (1-7 HAZİRAN) ” KUTLAMALARI BAŞLIYOR

 Bu sene üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Hayat Boyu Öğrenme Haftası (1-7 Haziran) kutlamaları ilimiz genelinde Tarsus dahil  tüm ilçelerimizde düzenlenen birbirinden renkli etkinliklerle başlıyor.

Tarsusta HEM önünde saat 11 de açılış yapılacak.

İlimiz genelinde, 14 Halk Eğitimi Merkezimiz ve 1 Olgunlaşma Enstitümüzün kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinin sergileneceği ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği kutlama programları için  İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem KOCA, "Hayat Boyu Öğrenme, devletimizin milletimize sunduğu çok büyük bir olanaktır. Yaptığımız çok yönlü çalışmalarla Hayat Boyu Öğrenme kurs ve kursiyer sayılarımız hem nitelik hem nicelik olarak her geçen ay artmaktadır. Bizler, binlerce kursumuz ve kursiyerimizle Türkiye genelinde hayat boyu öğrenmede öncü bir il olarak merkezden taşraya tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya, nitelikli kurslar açarak istihdam olanaklarını artırmaya devam edeceğiz.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası vesilesiyle bizleri her konuda destekleyen başta Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sayın Valimiz Ali Hamza PEHLİVAN olmak üzere; tüm usta öğreticilerimiz ve öğretmenlerimize, bizlere inanan, güvenen ve bizleri yalnız bırakmayan tüm kursiyerlerimize, Hayat Boyu Öğrenme' nin her aşamasında yer alan, katkı sunan, bizleri destekleyen tüm paydaşlarımıza en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum.

Tüm vatandaşlarımızı ilimiz genelinde tüm ilçelerimizde kutlayacağımız hayat boyu öğrenme etkinliklerine katılmaya, kurslarımızdan istifade etmeye davet ediyorum. Mersin’de Öğrenme Hayat Boyudur." dedi.

 

………..….ooo…………..

BOZDOĞAN’DAN GALATASARAY’A KUTLAMA

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu  Galatasaray Spor Kulübü’nü tebrik ediyoruz. ‘’ dedi.

………..….ooo…………..

KÜTÜPHANE MÜDÜRÜNE VEDA

Tarsus İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü iken kısa süre önce emekliliğe ayrılan Müdür Ibrahim Kaçira 'ya İlçe Kurum Müdürleri ile birlikte SGK Müdürü Süleyman Metin'in ev sahipliğinde veda yemeği düzenlendi.

Değerli Müdürümüze sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir emeklilik hayatı dileriz.

 

………..….ooo…………..

TARSUS SANAT GÜNLERİ

DEVAM EDİYOR

 

Tarsus Belediyesi Tarsus'a değer katan sanatçıları halkla buluşturmak, sanata ve sanatçıya destek olmak amacıyla Tarsus Sanat Günleri etkinlikleri düzenliyor. Her hafta Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek olan Tarsus Sanat Günleri, etkinlik açılışını Ressam Ümit Aslan ile yaptı.

Yarın (Cuma günü) Ressam Nurettin Gözen saat 14 00 de Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde  canlı performans yapacak.

 

………..….ooo…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........


 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar