Subscribe Us


14 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

14 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

TARSUS KAYMAKAMINDAN JANDARMAYA KUTLAMA

Tarsus kaymakamından Jandarmaya kutlama mesajı geldi. Kaymakam Kadir Sertel Otcu 184. Kuruluş yılını kutlayan  bir mesaj yayınladı.

…………OOO………….

 

TARSUS’TA THM  KONSER HAZIRLIĞI

Tarsus Türk Halk Müziği Derneği  15 Hazirann Perşembe günü  akşamı Bergüzar adlı bir türkü konseri erecek.

Şef hasan Basri Üstün yönetiminde gerçekleşecek konser belediye Nikah Salonunda saat  20.00’de başlayacak olup başkan Leyla Tanrısevsin tüm türkü dostlarını konserlerine beklediklerini söyledi.

 

…………OOO………….

 TARSUS TABİT MEZİTLİ’DE

ÜÇ GÜN KAMP YAPACAK

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu (TABİT) ekibi yaz ayının gelmesiyle kamp çalışmalarına başlıyor. Bu kapsamda TABİT 23,24, 25 Haziran 2023 tarihlerinde Soli Güneş festivali kapsamında Mezitli Pompeipolis plajında üç günlük bir bisiklet ve kamp etkinliği yapacak. Kamp Cuma günü saat 10.00 da başlayıp Pazar günü saat 20.00 de sona erecek. İlk gün makarna partisi yapılacak. 2. gün Haluk levent konseri gerçekleşecektir. Kampa Tarsus TABİT ekibi 25 kişilik bir ekiple katılacaktır.

………..…OOO………….

TARSUS’TA ÖĞRENCİLERE

ORMANCILIK EĞİTİMİ

Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünce kentteki öğrencilere orman eğitimi verildi.Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü tarafından  Orman Mühendisi Şahin Ütük, Karabucak ormanında  bilgilendirme etkinliği düzenledi. Etkinlikte Ali Mistilli İlköğretim Okulu öğrencileri ile buluştu. Ütük, öğrencilere ormanın faydaları, orman yangınları ve zararları konularında bilgi verdi. Son bölümde  öğrenciler çevre temizliği yaptılar..

 

………..…OOO………….

TARSUS’TA 35 METRE

GENİŞLİKTE İLK YOL!

Tarsus-Çamlıyayla Karayolu’nun başlangıç noktası konumundaki eski yolu genişleterek 35 metreye çıkarıldı. Mersin Büyükşehir ekiplerince yapılan çalışmalar sayesinde eski yol, gidiş-geliş 3 şerit olarak hizmete sunuldu. Çalışma kapsamında ayrıca, özel gereksinimli vatandaşların kullanımına uygun kaldırım yapıldı.

………..…OOO………….

TARSUS’TA 1700 METRE

BİSİKLET YOLU YAPILDI

Tarsus-Çamlıyayla yolunda  trafiğe açılan 2 bin 100 metrelik yolun 1700 metrelik kısmında çift taraflı bisiklet yolu da yapıldı.

Bu nedenle Tarsus Bisiklet Topluluğu,belediye başkanı Vahap Seçer’ e teşekkür etti.

………..…OOO………….

TARSUS’TA YOLUN KAYMAMASI

İÇİN TAŞ DUVAR ÖRÜLÜYOR

Tarsus’un yeni yerleşim bölgesi olan Atatürk Mahallesi’nin sınırını oluşturan, Tarsus Üniversitesi’ne gidiş yolu olarak da kullanılan yolun kaymaması için, onlarca metre uzunluğunda taş duvar örme işlemi de ekipler tarafından tamamlanarak, yol güvenliği sağlanmış oldu. Kent trafiğini rahatlatacak, ulaşım kolaylığı, yol ve yaya güvenliğini sağlayacak olan çalışmaları hayata geçiren yol yapım ekipleri, aynı zamanda kente değer katan yolları hizmete sunmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

………..…OOO………….

TARSUS’UN İL OLMA UMUDU

Tarsus’un il olma umudu yeniden yeşeriyor. MHP genel başkanı Devlet Bahçeli il sayısının 100. Yılda 100 olmasını istedi. Tarsus il olacak ilçeler arasında ilk sırada yer alıyor.

………..…OOO………….

TARSUS ‘TA ZİNCİRLEME KAZA

 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 11 kişi yaralandı.

Kaza yerine 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar Tarsus Devlet Hastanesi ile ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Bölgedeki araçların kaldırılıp trafiğin normale dönmesi için çalışmalar sürüyor.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar