Subscribe Us


15 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

15 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

TARSUS YENİ HAL YANINDA  PLASTİK FABRİKASI YANDI

Tarsus Yeni Hal yanında bulunan bir  plastik fabrikası dün gece yandı. Olaya Mersin Büyükşehir ve Tarsus itfaiyesi müdahale etti. Büyük hasar oluşan fabrika tamamen yandı. Olayda can kaybı yok, 4 kişi yaralandı.

Yangında 2'si itfaiye eri 4 kişi dumandan etkilenirken 2 kişi de ayağından yaralandı. Günün ilk ışıklarında yangının verdiği zarar gözler önüne serildi. 2 vardiyalı sistemle çalışılan fabrikada 50 kişinin çalıştığı belirlendi.

Yangın söndürüldü.

…………OOO………….

ATATÜRK PARKINA TAHRİBAT YAPTILAR

Tarsus Atatürk Gençlik Ve Spor Parkında tahribat…

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER Vatandaşlarıma Daha Nasıl Kaliteli Bir Hizmet Veririm Derdindeyken Art Niyetliler İşe Yapılan Güzel Hizmete Nasıl Zarar Veririz Derdindeler.

…………OOO………….

MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ

“MERSİN’İN TARSUS DAHİL 5

İLÇESİNDE BİRİNCİ OLDUK” 

28. Dönem Yeni Yasama Yılı’nın başlamasıyla beraber, TBMM çalışmaları için Ankara’da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti. Tarsus dahil 5 ilçede birinci olduklarını söyledi.

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun makamında gerçekleşen görüşmede, Mersin’in Meclis’te ki sesi olacağını vurgulayan Kış, hemşerilerinin acil çözüm bekleyen sorunlarını ve önümüzde ki yerel seçimlere ilişkin neler yapılacağını konuştuklarını ifade etti.

 

Mersin’de seçim çalışmaları esnasında, vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldıklarını belirten Kış, Mersin Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sosyal belediyecilik ilkesi ile her bölgede çok önemli hizmetlerde bulunduğunu ve bu memnuniyetin de Mersin’de karşılık bulduğunu vurguladı.

 

Kış, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yaptığı sunumda, “14 Mayıs Seçimlerinde partimiz Mersin’de birinci parti oldu. Oy sayımız 380 bine kadar çıktı. 5 milletvekili çıkardık. Mersin’de oyunu hem sayısal olarak hem oransal olarak artıran tek parti biz olduk. 13 ilçede ve il genelinde oyunu artıran tek parti CHP oldu. Bunda kuşkusuz Mersin Büyükşehir Belediyemizin ve parti örgütlerimizin çok büyük katkısı var. Belediye başkanlarımızın olduğu Tarsus, Mezitli ve Yenişehir’in yanı sıra MHP’li başkanların yönettiği Anamur ve Silifke’de de birinci olduk. Erdemli’de, Toroslar’da oyumuzu çok belirgin şekilde artırdık” dedi.

 

 

Yerel seçimlere ilişkin de, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na bilgi veren CHP’li Kış, Anamur’dan Tarsus’a, Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar hangi partili olursa olsun ayrım yapmadan tüm vatandaşları kucaklayan bir yaklaşımla hizmet veren Mersin Belediyesi’nin yerel seçimler sürecinde de aynı başarıya imza atacağını ifade etti.

 

Kadınların olduğu her platformda işlerin daha güzel yürüdüğünü vurgulayan Kılıçdaroğlu da, CHP’li Kış ile yaptığı görüşmesinde parlamentoda kadınların sesi olacağına yürekten inandığını ifade etti.

 

Genel Başkanın bu ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirten CHP’li Kış,  “hem yerelde hem de Meclis’te önce Mersin sonra Türkiye için

var gücümüzle çalışacağız” dedi. 

…………OOO………….

TARSUS’LU SU TESİSATÇISI

YAYLADA AĞAÇTAN DÜŞÜP ÖLDÜ

Tarsus’lu su tesisat ustası Çamlıyayla’da  çıktığı erik ağacından düşüp hayatını kaybetti.

Olay 11 Haziran’da Çamlıyayla Atdağı’nda meydana geldi. Erik toplamak için ağaca çıkan 55 yaşındaki Emin Aydoğan adlı usta, erik dalının kırılması sonrası ağaçtan düştü. Ağır yaralan ve önce Tarsus devlet Hastanesine, oradan da Mersin Şehir hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Emin Aydoğan 2 günlük koma halinden sonra 13 Haziran gecesi hayata gözlerini yumdu. Cenazesi 14 Haziran günü ikindi namazına müteakip Tarsus şehir mezarlığında kılınan cenaze namazından sonra  Sucular Eshab-ı Kehf mezarlığında toprağa verildi.

Aydoğan evli ve 3 çocuk babasıydı. Allah rahmet eylesin

………..…OOO………….

BORSA PERSONELLERİ "KENDİNİ

YÖNETMEK" EĞİTİMİNDE

Tarsus Ticaret Borsası Personelleri kurumsal ve operasyonel gelişim eğitimleri kapsamında, İş ve Yönetim Danışmanı Ender Horata tarafından 2 gün 12 saat süren ve 4 ana modülün ilki olan “Kendini Yönetmek” konusunda eğitim aldılar.

 

Bir profesyonelin en önemli yetkinliği, kendini iyi yönetebilme becerilerinden geçtiği anlatılan eğitimde kişinin öz yönetim becerilerine sahip olmadan, çevresindeki paydaşlara etkide bulunmasının imkânsız olduğu vurgulandı.

Horata eğitimde Borsa personellerinin Kendini yönetme becerisinin önündeki en büyük engelin tembellik yapmak olduğunu ifade ederek , sözlerine şu şekilde devam etti;

“Bu sorun temelinde uyumlu olmanın verdiği konforu da içeriyor. Kendimizi daha da rahat ettirmeye devam edersek yaşamdan olan beklentilerimiz her zaman daha da kötüsüne razı olmaya mecbur bir hale getirir. Bu yüzden kendimizi daha iyi hale getirmek için insan kendini yönetmeli. Bunun için bazı temel zihin manipülasyonlarını kullanabilir. Kendini yönetebilmek için insan ilk olarak hedeflerine ve gerçekleşmesine uyum sağlamalı.”  dedi.

 

Bu eğitim, profesyonellerin sahip olması gereken, planlama, iletişim, stres, zaman ve motivasyon yönetimi gibi konularda kendini yönetme teknikleri ele alındı. Eğitim sonunda borsa personellerinin sorularını cevaplayan Horata, personellerin kazanımlarını anlatmasını istedi.

 

………..…OOO………….

GÖZLÜKULE HÖYÜĞÜNDE YANGIN

Tarsus Gözlükule höyük alanında çalılar yandı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Gözlükule Höyüğü'ndeki çalılık alanda yangın çıktığını gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Bölgeye itfaiye ekibi sevk edildi.İtfaiye ekipleri, yangını çam ağaçlarına sıçramadan söndürdü. Her yıl aynı mevkide sık sık yangın meydana geliyor.

………..…OOO………….

KAYMAKAM JANDARMAYI ÇİÇEKLE KUTLADI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler’i ziyaret etti.

OTCU, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Volkan Göçmez, Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Gündoğdu, Cezaevi Tabur Komutanı Binbaşı Cüneyt Yüksel ve Emniyet Müdür Vekili Latif Tufan, Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler’i ziyaret ederek Jandarma Teşkilatının 184. Kuruluş Yıldönümünü kutladılar.

 

………..…OOO………….

KAYMAKAMDAN YURT MÜDÜRLERİNE TEŞEKKÜR

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU tarafından yurt müdürleri  başarı belgesi ile ödüllendirildi.

6 Şubat ve akabinde meydana gelen depremlerden dolayı deprem bölgesinden ilçemize gelen depremzede vatandaşlarımızı misafir eden Tarsus İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kız Öğrenci Yurdu Müdür ve Personelleri Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi.

………..…OOO………….

ALİ FAKI YOLUNDA KAZA: 2 YARALI

Tarsus ‘ta tarım işçilerini taşıyan iki minibüs çarpıştı, 2 kişi yaralandı. Kaza, ilçeye bağlı Alifakı yolu Halitağa yol ayrımında meydana geldi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

………..….ooo…………..

BELEDİYE KIR DÜĞÜN SALONU AÇILDI

Tarsus belediyesi Türkiye’nin en uygun Kır Düğün Salonu’nu hizmete sundu.

Başkan Haluk Bozdoğan ‘’Hayat pahalılığının artması ile birlikte evlenecek çiftlerimize ve düğün masrafları ile uğraşan ailelerimize müjdeli haberi veriyoruz.

Berdan ırmağı yanında 82 Evler Mahallemize yeni bir kır düğün salonu kazandırdık.

Hayırlı Olsun.’’ Dedi.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar