Subscribe Us


2 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

2 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

TARSUS ‘TA DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLAMASI

Dünya Süt Günü nedeniyle Tarsus’ta bir etkinlik yapıldı.

Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Danyal Avşar, Dünya Süt Günü münasebetiyle Atatürk ilkokulunda bir sınıfta süt dağıttı. Öğrencilere sütün önemi ve yararları hakkında bilgi verilirken, başkan Avşar da öğrencilere süt ikram ederek “Dünya Süt Günü”nü kutladı.

…………OOO………….

SEL SONRASI HASAR ALAN

ÜÇ MAHALLENİN YOLUNA

BAKIM VE ONARIM YAPILDI 

 Tarsus’ta etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen taşkın ve su baskını sonrası sel felaketinin yaşandığı Dedeler, Kelahmet ve İncirlikuyu Mahallelerinde yol bakım ve onarım çalışması gerçekleştirildi. Bu çalışmalar sayesinde vatandaşların mağduriyetleri giderildi.

 

Tarsus’ta geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun yağışın ardından meydana gelen deformasyon nedeniyle Tarsus Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından İncirlikuyu, Kelahmet ve Dedeler Mahallelerinde bozulan yolların bakımı yapıldı. Tarsus genelinde vatandaşların ilk andan itibaren yardımına koşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ekipleri ile birlikte sahada incelemeler yaparak çalışmaları yerinde takip etti. Meydana gelen olumsuzluklara karşı vatandaşların yaşadığı mağduriyeti gidermek adına oluşan hasarları yerinde inceleyen Başkan Bozdoğan, tüm ekipleri görevlendirdi. Ekipler tarafından bozulan yolların tespiti yapılarak temizlendi, ardından onarımı gerçekleştirildi.

 

SEL FELAKETİNİN ETKİLERİ GİDERİLDİ

Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki üreticilerin arazi yolları da bakım altına alındı. Bu sayede tarım faaliyetlerinin aksamaması ve üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi sağlandı. Yapılan yol bakım ve onarım çalışmalarıyla birlikte sel felaketinin etkileri giderildi ve vatandaşlar günlük hayatlarında normale döndü.

…………OOO………….

TARSUSLU BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

TÜBİTAK ve Teknofest’te başarılı olan   ve Türkiye derecesi yapan öğretmen ve öğrencilere moral kahvaltısı verildi.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin’in katılımı ile  TÜBİTAK ve Teknofest’te başarılı olan   ve Türkiye derecesi yapan öğretmen ve öğrencilere Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama otelinde kahvaltı verildi.

…………OOO………….

TARSUS’A YENİ KREŞLER

KAZANDIRILMAYA BAŞLANDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk  Bozdoğan, Tarsus’a kazandıracağı açılışlar ile kreş sayısını 8’e çıkarıyor. Açılışlar dün başladı.  1 Haziran saat 11.00’da Ergenekon Mahallesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi hizmete açıldı. Bugün, yani  2 Haziran saat 11’de Yenice Mahallesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi açılacak.

DİĞER AÇILIŞLAR

5 Haziran Saat 11’de Fatih Mahallesi Bedrettin Sarpkaya Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile mahallelerde okul öncesi eğitim herkes için ulaşılabilir kılınacak.

Dr. Haluk Bozdoğan “Her Gün 1 Açılış” sloganı ile hizmete sunulacak eserlerin açılış törenine tüm Tarsusluları davet etti. Tarsus Belediyesi, “Her Gün 1 Açılış” sloganı ile farklı alanlarda eserlerin açılışını yapacak olmanın heyecanını yaşıyor. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, her alanda projelere imza atıyor.  Tarsus Belediyesi, vizyoner bu hizmet anlayışını açılışı yapılacak eserleriyle de taçlandırmaya hazırlanıyor.

BUGÜNKÜ AÇILIŞ

Başkan  Haluk Bozdoğan tarafından 1 Haziran ve 10 Haziran tarihleri arasında kente sunulan hizmetlerin açılışları gerçekleştirilecek. Bugün Ergenekon Mahallesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi açılışı saat 11.00’de yapılacak.

Yarın ise Yenice Mahallesi Doğa Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Fatih Mahallesi Bedrettin Sarpkaya Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Altaylılar Mahallesi Koruluk ve Yeşil Alan, Kemalpaşa Mahallesi Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi, Kırklarsırtı Mahallesi Park ve Yeşil Alan, 82 Evler Mahallesi Kır Düğün Salonu hizmete girecek.

 

 

YENİ YEŞİL ALAN VE PARKLAR HALKIN HİZMETİNE SUNULACAK

Başkan Bozdoğan’ın kente yeşil alan kazandırma çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. 8 Haziran saat 11’de Kırklarsırtı, 6 Haziran saat 11’de Altaylılar ve Şehitler Tepesi, 9 Haziran Saat 11’de Gaziler, Mahallelerinde açılışlar ile yeni yeşil alan ve parklar kazandırılıyor. 197 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alana kavuşan Tarsus’ta,  park sayısı 45, koruluk sayısı ile 50’ye ulaşıyor.

 

TARIM YAŞAM ALANI VE MÜZESİ İLE TARSUS NEFES ALACAK

Tarım alanında da Türkiye genelinde ses getiren büyük projeleri hayata geçiren Başkan Bozdoğan, 7 Haziran saat 11’de ise Kemalpaşa Mahallesinde tarım yaşam alanı ve tarım müzesini hizmete açıyor. Tarım yaşam alanı içeresinde tarım müzesi, toprak odası, ata ve yerli tohumların sergilendiği tohum odası, ziyaretçiler için dikim atölyeleri, ata tohum uygulama ve çoğaltma alanı, 10 çeşit tropik, 15 çeşit subtropik meyve ağacı ve 10 çeşit tıbbi aromatik bitki dikim alanı bulunuyor. Müze ve yaşam alanı ile ziyaretçilerin eski tarım alet ekipmanlarından yeni tarım model, işleyiş, ve kademelere varana kadar geçen süreci ve detaylarını görebilmelerini sağlanacak.

 YENİ DÜĞÜN SALONU HİZMETİ

10 Haziran saat 11’de ise açılışlar ile kente bir de 82 Evler Mahallesi’nde yeni bir kır düğün salonu kazandırılıyor. Hayat pahalılığının artması ile birlikte evlenecek çiftlere ve düğün masrafları ile uğraşan ailelere müjdeli haberi veren Başkan Bozdoğan, kır konseptli düğün salonunu da halkın hizmetine sunuyor. 

 

“AÇILIŞLARA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Açılışlara tüm Tarsusluları davet eden Başkan Bozdoğan, “ Tarsus’umuzu her geçen gün geliştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu eserlerimiz kentimize, halkımıza katkı sunacak, halkımız her şeyin en iyisine layık.  Açılış törenlerimize tüm halkımız davetlidir” ifadelerini kullandı. 

…………OOO………….

BAŞKAN BOZDOĞAN, “TARSUS’UN

 SADECE BU GÜNÜNE DEĞİL

GELECEĞİNE DEĞER KATIYORUZ”

BAŞKAN BOZDOĞAN ALİFAKI

MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA

BULUŞTU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, mahallelerin belediye yönetimine katılımını,

yerel karar süreçlerine dâhil olmalarını ve demokratik değerlerin güçlenmesini sağlamak

amacıyla mahalle buluşmaları gerçekleştiriyor. Alifakı Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan

Başkan Bozdoğan, mahallenin sorunlarını yerinde dinledi, taleplerini not aldı. Tarsus

Belediyesi’nin varlığını her bir mahallede hissettirdiklerini ifade eden Başkan Bozdoğan,

“Yerel demokrasinin güçlenmesi ve mahallelerimizin kalkınması için katılımcı bir yaklaşımla,

mahalle halkımızla bağlarımız daha da güçleniyor.” ifadelerini kullandı.

 

Sık sık mahalle ziyaretleri gerçekleştiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk bozdoğan

mahallelerin ve mahalle sakinlerinin sıkıntılarını birinci ağızdan öğrenmek ve bu doğrultuda

çözümler üretmek için Alifakı Mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle muhtarları ile

görüşen Başkan Bozdoğan, muhtarların taleplerini yerinde dinleyerek not aldı ve birimlerini

yönlendirdi. Mahalle ziyaretlerinin yatırım ve hizmetlerin yerinde planlanmasında büyük

katkı sağladığını ifade eden Başkan Bozdoğan birebir diyalog kurmaya önem veriyor.

 

“HEMŞEHRİLERİMİZİN YAŞAM STANDARTLARININ YÜKSELTİLMESİNE

KATKI SAĞLIYORUZ”

Amaçlarının Tarsus’un sadece bu gününe değil geleceğine de değer katmak olduklarını ifade

eden Başkan Bozdoğan, “Bu akşam Alifakı Mahallemizde hemşehrilerimizle bir araya geldik,

talep ve isteklerini dinledik. Muhtarımız Ahmet Yağır ve vatandaşlarımıza

misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Yaptığımız bu ziyaretler ile mahallelerin

hizmet ihtiyaçlarının tespit ederken, hemşehrilerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesine

katkı sağlıyoruz. Amacımız Tarsus’un sadece bu gününe değil geleceğine de değer

katmaktır.” şeklinde konuştu.

…………OOO………….

 

TARSUS KENT KONSEYİNDEN

ROCK KONSERİ ETKİNLİĞİ

Tarsus Belediyesi Kent Konseyi Gençlik meclisi 3 Haziran’da bir müzik etkinliği düzenliyor. Tarsus Kültür Parkı içinde akşam saat 17.00- 20.00 arasında gerçekleşecek etkinlikte Fest Rock konseri sunulacak.

Etkinliğe katılım ücretsiz olup tüm halkımız ve gençler davetlidir.

…………OOO………….

 

RESSAM ÖĞRETMEN ERDAL GÖÇEN

VE ÖĞRENCİLERİ, ATIKLARDAN

HARİKA RESİMLER YAPTI

Tarsus’ta resim öğretmeni Erdal Göçen ve öğrencileri, atıklardan harika resimler yaptı.

Turgut İçgören Ortaokulu Görsel sanatlar Dersi öğretmeni ve öğrencileri doğadan topladıkları atık maddeleri bir araya getirerek harika resimler yaptılar. Bunları Mehmet Bal Resim sergi salonunda halkın beğenisine sundular.

 

 

…………OOO………….

PANDEMİYE İNAT YAŞASIN SANAT

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu-Unutulmayan Nağmeler Korosu'nun Şef Hasan Basri Üstün yönetiminde 'Depremzede Alzheimer-Demans Hastaları' yararına düzenlediği 'Pandemiye İnat Yaşasın Sanat' projesi kapsamında düzenlediği konseri katılımınızla onurlandırmanızı dileriz.

TARİH .02 Haziran 2023 Cuma

SAAT .20.00

YER .Tarsus Belediyesi Nikah Salonu

NOT

Bilet ücreti 35 TL

İRTİBAT NUMARASI.0535 8167960

'Pandemiye İnat Yaşasın Sanat' bir Avrupa Birliği Projesi olan Culture CIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilmektedir.

 

…………OOO……………

TARSUS’TA HAYAT BOYU

ÖĞRENME HAFTASI BAŞLADI

Tarsus’ta 1-7 Haziran Haftası Hayat Boyu öğrenme haftası olarak kutlanacak. Tarsus kaymakamlığınca, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu öğrenme şenliği düzenlendi.

Etkinlik 1 Haziran günü (Dün) saat 11.00’de Yarenlik alanında bulunan Tarsus Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi..

…………OOO……………

TARSUS TSO BAŞKANINA

HİZMET ŞEREF BELGESİ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak’a anlamlı ödül.

Koçak’a Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Hizmet Şeref belgesi verildi. Böyle anlamlı bir ödül alan TSO başkanı Ruhi Koçak’ı tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz.

………..….ooo…………..

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar