Subscribe Us


20 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

20 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

TARSUS ‘A TEPKİ ÇEKEN  ÇİMENTO FABRİKASI YAPIMI

Tarsus’un bazı  köylerine çimento ve hammaddesi fabrikası kurulmasına tepki var. Yanıkkışla, Çokak,  Çavuşlu, Durak , Koçmarlı ve çevre köyleri etkileyecek olan çimento ve hammadde üretim fabrikasının çevreyi olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. Yaklaşık 11 köyü etki alanına alacak tesisin kurulumuna köylerin halkından tepki var. Bu nedenle 20 Haziran günü saat 13.00’de  Yanıkkışla köyünde bir ÇED toplantısı yapılacak. Bu toplantıya köylerin halkı ve STK yönetimleri davet edilerek projenin durdurulması istendi..

…………OOO………….

TARSUS’TA ALIÇ FİDANI DAĞITIMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimi ve üreticiyi destekleyen projelerinden biri olan Alıç Fidanı Projesi’nde dağıtımlar Silifke ilçesinden başlayarak Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Tarsus ilçelerinde devam etti. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi koordinesinde toplam 11 ilçede 181 üreticiye 5 bin 254 alıç fidanı verilecek.

Tarımda alternatif ürün oluşturulması ve kapama alıç bahçelerinin sayısını artırarak alıç yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasının yanı sıra yüksek verim ve kaliteli meyveler elde ederek üreticilerin gelir seviyelerini de yükseltmeyi hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticilere alıç fidanı dağıtımına başladı. Silifke, Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Tarsus ilçelerinde dağıtımı yapılan, yüzde 50 hibeli olarak her üretici için 1 dekar alana 30 adet verilen alıç fidanlarıAkdeniz, Aydıncık, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar ve Mezitli ilçelerinde de üreticilerle buluşturulacak.

…………OOO………….

TEPEBAĞLI HACCA GİDİYOR

Çamlıyayla belediye başkanı İsmail Tepebağlı ‘’Eşimle beraber 13 yıl önce başvurduğumuz hac müracaatımız kabul oldu.  Kısmetse 20 Haziran bugün yolculuğumuz başlıyor. 15 gün boyunca telefonlarınıza cevap veremeyeceğim. Görüşmediğim dostlarım haklarını helal etsin. Kısmetse dönüşümüzde görüşmek üzere Allah'a emanet olunuz.’’ Dedi.

 

…………OOO………….

BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI BUGÜN

Tarsus Belediyesi, 2023 Yılı Haziran Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı 10. Birleşimin 1. Oturumu bugün yapılıyor. 

Tarsus Belediyesi Haziran Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı 10. Birleşimin 1. Oturumu 20.06. 2023 Salı Günü  saat 10.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir. 

Meclis Gündemi

20.06.2023 Salı günü saat 10.00'da toplanacak olan, 2023 yılı 10. Birleşimin 1. Oturumu Olağanüstü Meclis Toplantısı (2023 yılı 1. Olağanüstü Meclis Toplantısı) Gündemidir.

 

GÜNDEM MADDELERİ:

1-Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı.

2-Robotla Sıcak Asfalt Yama Yapım İhalesi işinde kullanılmak üzere, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 68. Maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla, İller Bankasından KDV hariç 50.000.000,00-TL (ellimilyon) tutarında yatırım kredisi kullanılması.

3- İsmetpaşa Mahallesi 4798 ada 1 parsel nolu 17.525,00 m² yüzölçümlü taşınmazdaki Belediyemize ait 507,00 m² hissenin tamamının sermaye artışına karşılık olmak üzere TESKİ A.Ş.’ ye sermaye konulmasına ve bu taşınmazdaki hissemizin TESKİ A.Ş.’ye devredilmesine, bu hususlarda Belediye Encümenine ve Belediye Başkanı Haluk BOZDOĞAN’a yetki verilmesine yönelik Tarsus Belediye Meclisinin 02.12.2021 tarih ve 2021/12-1 (175) sayılı Meclis Kararının iptaline, söz konusu taşınmazdaki hissemiz için Tarsus TESKİ A.Ş. ile arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi yapılmasına, ayrıca taşınmazın hissedarı olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacak olan açık artırma usulü ile satış işlemine Tarsus Belediyesi olarak katılmamıza, bu konularda Belediye Encümenine ve Belediye Başkanı Haluk BOZDOĞAN’a yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. 

4- 06.06.2023 tarih ve 61 sayılı Meclis Kararının İadesi.

5-Tarsus  Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde Belediyemizi temsil etmek üzere 3 asil ve 3 yedek üyenin belirlenmesi.

6-Tarsus Belediyesi Spor Kulübü'ne 650.000,00 TL (Altı Yüz Elli Bin Türk Lirası) nakdi yardım yapılması hususunun görüşülmesi.

7-Tarsus Belediyesi tarafından hizmete sunulacak olan Kır Düğün Salonu işletmesinde yapılacak her bir düğün ücreti tutarının belirlenmesi ve ücret tarifesine eklenmesi hususunun görüşülmesi.

8- Komisyonlardan gelen “Oto Galericiler Sitesi” (Fevzi Çakmak Mahallesi 4585 Ada 38 Parsel) konulu evrakın görüşülmesi.

…………OOO………….

TESKİ İLE İLGİLİ

GÖRÜŞME BUGÜN

İsmetpaşa Mahallesi 4798 ada 1 parsel nolu 17.525,00 m² yüzölçümlü taşınmazdaki Belediyeye ait 507,00 m² hissenin tamamının sermaye artışına karşılık olmak üzere TESKİ A.Ş.’ ye sermaye konulmasına ve bu taşınmazdaki hissemizin TESKİ A.Ş.’ye devredilmesi konusu bugün mecliste tartışılacak.

Bu hususlarda Belediye Encümenine ve Belediye Başkanı Haluk BOZDOĞAN’a yetki verilmesine yönelik Tarsus Belediye Meclisinin 02.12.2021 tarih ve 2021/12-1 (175) sayılı Meclis Kararının iptaline, söz konusu taşınmazdaki hissemiz için Tarsus TESKİ A.Ş. ile arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi yapılmasına, ayrıca taşınmazın hissedarı olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacak olan açık artırma usulü ile satış işlemine Tarsus Belediyesi olarak katılmamıza, bu konularda Belediye Encümenine ve Belediye Başkanı Haluk BOZDOĞAN’a yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. 

…………OOO………….

TARSUS HAL KAVŞAĞINDA OTOBÜS İLE KAMYON ÇARPIŞTI
Tarsus'ta D-400 karayolu Hal kavşağında yolcu otobüsü ile kamyon çarpıştı. İlk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre M. N.'nin kullandığı Antalya- Adana seferini yapan 07 ABS 327 plakalı yolcu otobüsü ile S. K.'nin kullandığı 33 NYS 13 plakalı kamyon çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs, önce yol kenarında park halinde duran boş bir dorseye çarpıp, ardından dereye düştü. Kazada otobüs sürücüsü M.N. olay yerinde yaşamını yitirdi. Kupası parçalanan kamyonun sürücüsü ise ağır yaralandı. Olay yerine çok sayıda 112 sağlık, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye arama kurtarma ve Emniyet ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre kazada 28 kişi yaralandı. Trafikte aksama yaşanan kaza bölgesinde geniş önlemler alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

…………OOO………….

KUNDURACI DÜKKANI SOYULDU

Tarsus’ta bir kunduracı dükkanına giren hırsızlar ayakkabı ve bisiklet çaldı.Kızılmurat mahallesi 2705 sokakta bulunan Şaban Kırat’a ait kundura tamir evine gece giren kimliği meçhul hırsız yada hırsızlar işyerinin arka kapısını kırarak içeri girdi ve bir bisiklet ile birkaç yeni ayakkabıyı alarak kaçtılar.  Olay polise intikal etti ve suçluların aranmasına başlandı.

…………OOO………….

TARSUSLU ÜNİVERSİTE ADAYLARINDAN

BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Mersin Büyükşehir, Tarsus’ta Yks’ye Giren Öğrencilere Ve Ailelerine Su İkramında Bulundu. öğrenciler başkan Vahap Seçer’e teşekkür etti. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, öğrencilerin ve ailelerin sınav heyecanına bu sene de ortak oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi Tarsus’ta okul önlerinde hazır bulunan ve stant kuran Büyükşehir ekipleri, iki gün boyunca sınava giren öğrencilere ve ailelerine su ikramında bulundu.

 

Büyükşehir Belediyesi, Mersin genelinde ise toplam 37 okul önünde su dağıtımı yaptı. Ekipler, hem yaya hem de araçlarıyla gelen aileleri okul girişlerinde bekleyerek önce başarılar diledi, ardından su ikram etti.

 

Yıl boyunca 10 ilçede 11 Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezinde 4 bin 837 öğrenciyi üniversiteye hazırlayan öğretmenler de stantlarda yer alarak yarışın son turundaki öğrencilerin yanında oldu, moral verdiler.

 

Büyükşehir, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde YKS’ye hazırlanan öğrenciler ile Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Kart desteğinden yararlanan ailelerin üniversite sınavına girecek çocukları olmak üzere toplamda 4 bin 165 öğrencinin de sınav ücretini ödeyerek destekte bulunmuştu.

 

…………OOO………….

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KENT

ORKESTRASI BUGÜN TARSUS’TA 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren MBB Pop Orkestrası,  bugün Tarsus’ta olacak. Yaz dostum konseri saat 19.00 da başlayacak.

Türk Müziği Orkestrası da yarın (21 Haziran akşamı) Yarenlik alanında sanatseverlerle buluşacak.21 Haziran günü de yine Yarenlikte saat 19.00 da bir konser verilecek.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar