Subscribe Us


22 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

 

22 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI BU SABAH BASINLA BULUŞUYOR

Tarsus  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan bu sabah basınla bir araya geliyor. Başkan Bozdoğan bu sabah saat 09.00’da Yeni Kent lokantasında basın mensupları ile bir araya gelip, son günlerdeki çalışmaları ve  engellenmek istenen belediye faaliyetleri hakkında basını bilgilendirip sorularını cevaplandırması bekleniyor.

…………OOO…………..

TARSUS  SYDV YENİ KAYMAKAMLIK

BİNASINA TAŞINDI

Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yine yer değiştirdi. Sürekli olarak göçebe hayatı yaşayan Tarsus SYDV, artık yerini buldu. Vakıf yeni kaymakamlık binasına taşınarak hizmete başladı.  Beydeğirmeni yolundaki Okyay plazanın zemin katında bulunan vakfı taşınarak artık yeni kaymakamlık binasında hizmet sunacak.

 

…………OOO…………..

TARSUS MAL MÜDÜRLÜĞÜ

YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADI

Tarsus Mal Müdürlüğü eski kaymakamlık binasının depreme karşı riskli olması nedeniyle bu binadan çıkmasının ardından yeni Kaymakamlık binasına taşındı. Tarsus ilerisinde bulunan Yeni Kaymakamlık binasının ikinci katında hizmet verecek olan Mal Müdürlüğünde işi olanların yeni adrese gitmeleri istendi.

 

…………OOO…………..

TARSUS KUVAYİ MİLLİYE DERNEĞİ

BAŞKANI AMELİYAT OLDU

Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şube başkanı İsmail Taşgit ameliyat oldu. Adana’da bir ameliyat geçirip tedavisi evinde devam etmekte olan başkan İsmail Taşgit’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

………..….ooo…………..

TAŞYAD BAŞKANINA GEÇMİŞ OLSUN

Kısa adı TAŞYAD olan Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği başkanı Doğan Akpınar taburcu oldu. Rahatsızlığından dolayı Mersin şehir Hastanesinde bir süre tedavi gören Doğan Akpınar, taburcu olarak evine geldi. Tedavisi evinde devam eden Akpınar’a geçmiş olsun diyoruz.

 

…………OOO…………..

HABERCİ GAZETESİNDE

BASIN SOHBETİ

Gazeteci Dostlararım Olan..Medyat Başkanı Okan Çalışkan Son Manşet Gazetesi Sahibi Selahittin Özbozkurt, Mersin Değişim Gazetesi Sahibi Burhan Ocakoğlu, Genç Bakış Gazetesi Sahibi Hakkı Genç, Akkoza Gazetesi Muhabiri Erdal Alakaş Bugün Gazetemize Gelerek Basın İle İlgili Konular Üzerinde Haberci Gazetesi Sahibi Mustafa Mahir İşyaran Olarak Fikir Alış Verişinde Bulunduk..

Değerli Gazeteci Dostlarıma Bu Güzel Ziyaretlerinden Dolayı Çok Teşekkür Eder Çalışmalarında Başarılar Dilerim..

…………OOO…………..

TARSUS KÖYLERİNDE YOL YAPIMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, dört bir noktada asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte faaliyetlerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’a bağlı ova bölgede yer alan Verimli Mahallesi, Karsavuran Mahallesi ve Simithacılı Mahalleleri’ni bağlayan yol güzergahında çift kat sathi asfaltlama gerçekleştirdi.

 

Karsavuran-Verimli ile Verimli-Simithacılı Mahalleleri arasında gerçekleşen yol çalışmasında önce zemin iyileştirme işlemi uygulayan Mersin Büyükşehir ekipleri, ardından kombi araçlar vasıtasıyla 6.3 kilometre uzunluğunda asfalt serimini yaptı.

 

Tarımsal üretimin yoğun yapıldığı bölgede şikayetlere neden olan yol ağında çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir ekipleri, yolu güvenli geçiş yapılır duruma getirdi.

 

CAHAR DUDAYEV CADDESİNDE ÇALIŞMA

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri Tarsus kent merkezinin en büyük mahalleri arasında yer alan Ergenekon Mahallesi’nin ana arteri konumunda ki Cahar Dudayev Caddesi’nde de çalışma yürütüyor.

 

Söz konusu cadde üzerinde 700 metre uzunluğunda ki alanda oldukça yıpranan orta refüj bordür taşları sökülürken, yenileme işlemi uygulanacak.

 

…………OOO…………..

ÇUKUROVA BÖLGESİ DERNEKLERDEN

 YÜKSEK HIZLI TREN (YHT) ÇAĞRISI!

Adana ve Çukurova bölgesi kültür ve dayanışma dernekleri yaptıkları ortak açıklamayla yıllar önce gündeme getirilen Ankara-Adana demiryolu hattı ile sonradan ilave edilen Mersin-Adana-Osmaniye ve Gaziantep bağlantılı Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının bir an önce açılıp faaliyete geçmesini istediler. Fakat mevcut projelere göre her iki demiryolu bağlantısı sadece “Hızlı Tren” statüsünde.

Adana ve Çukurova bölgesi kültür ve dayanışma dernekleri yaptıkları ortak açıklamayla, ulaşıma açılması beklenen Mersin-Adana-Osmaniye ve Gaziantep demiryolu bağlantısının UIC Standartlarına göre (160-200 Km Hızla işletilecek olan Tren) sadece “Hızlı Tren” olduğu ve bunun UIC Standartlarına göre 250 kilometre hızı aşan Yüksek Hızlı Tren (YHT) olmadığına dikkat çektiler.

Ankara-Adana hattı ile Mersin-Adana-Osmaniye ve Gaziantep bağlantılı demiryolu projesinin yurdun diğer bölgelerinde olduğu gibi Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesine dönüştürülmesini isteyen

Adana Çukurovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İstanbul), Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Ankara), Osmaniye'yi Tanıtma Derneği (İstanbul), Tufanbeyli ve Yöresi Kültür Dayanışma Derneği (İstanbul), Adanalılar Dayanışma Aktivite ve Kültür Derneği (KKTC), Çukurovalılar Derneği (İzmir), Bodrum Adanalılar Derneği, Yalova Çukurovalılar Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ile Kayseri’de Yaşayan Adanalılar Derneği yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

“Çukurova bölgesi dernekleri ailesi olarak:

Torosların incisi Çukurova'ya Mersin-Adana-Osmaniye ve Gaziantep bağlantılı olarak yapılmakta olan Hızlı Tren projesi ile ilgili acil reaksiyon alınabilmesi açısından açıklamayı gerekli duyuyoruz.

Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) Standartlarına göre ülkemizin her tarafına yapılan Yüksek Hızlı Tren (YHT) projeleri gurur verici fakat Çukurovamıza yapılan UIC Standartlarına göre 160-200 Km hızla işletilecek olan trenin Uluslararası Demiryolları Standartlarına göre “Hızlı Tren” olarak geçmesi ve Yüksek Hızlı Tren (YHT) olmaması Çukurova halkını derinden üzmüştür.

Adana ve Çukurova Dernekleri ortak platformu olarak; şehrimize yapılacak olan “Hızlı Tren” projesinin , UIC Standartlarına göre 250 Km Hızı aşan Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi ile değiştirilmesini, hızlı ulaşmak Çukurovalılarında hakkı diyerek derneklerimiz ve halkımız adına devlet büyüklerimizden Yüksek Hızlı Tren (YHT) talep ediyoruz.”

 

…………OOO…………..

TARSUS’TA TEFECİ OPERASYONU

Tarsus’ta tefecilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda kumar oynatıp borçlandıran ve faizle para veren 3 şüpheli gözaltına alındı. Tarsus Polisinin yaptığı operasyonda bir dernek lokalinde kumar oynatmak suretiyle vatandaşları borçlandırarak faiz karşılığında para veren, daha sonra senet imzalatan ardından da senetler hakkında icra takibi başlatan 4 şahsın yakalandı

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

 

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........


 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar