Subscribe Us


23 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

23 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI

BASINLA BULUŞTU

Tarsus  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan dün sabah basınla bir araya geldi. Yeni dönemde de tekrar aday olup halkın kendisini seçeceğini söyledi.

Başkan Bozdoğan  Yeni Kent lokantasında basın mensupları ile bir araya gelip, son günlerdeki çalışmaları ve  engellenmek istenen belediye faaliyetleri hakkında basını bilgilendirip sorularını cevaplandırdı.

Siyasi konulardan belediye hizmetlerine, spordan, Tarsus’un il olma konusuna kadar her şeye cevap verdi.

…………OOO…………..

KAYA "TÜRKİYE’DE YENİ İLLER

OLUŞTURULACAKSA,  TARSUS EN

BAŞTA YER ALIR. "O SİNERJİ BİZDE VAR "

Tarsus Ticaret Borsası Haziran ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Murat Kaya başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Meclis Başkanı Murat Kaya’nın açılış konuşması ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Türkiye'de 81 olan il sayısının 100'e çıkacağı konusu istişare edildi.

 

Tarsus’un İL olması ile ilgili Borsa Meclisi bir basın açıklamasında bulundu.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

 

“Biz önce Tarsusluyuz,Tarsus’un il olması gerekiyor. Bunun için her şeyi yapmaya hazırız.”

 

Türkiye’de yeni iller oluşturulacaksa, Tarsus en başta yer alır.

 

Tarsus, tarımı ve tarımsal ihracatıyla il olmaya hazır bir yerleşim yerimiz. Nüfusu 350 binden fazla olan  ilçemizin hızlı büyümesi, beraberinde sanayi alanlarının, konut alanlarının hızla çoğalması, nüfus artışı ve ekonomideki canlılığına coğrafi yapısı, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarındaki gelişmişliği de eklenince İL olmayı hak eden ilk İLÇE’dir.

 

Bir ilden bahsedebilmemiz için birçok değer ve potansiyelin bir araya gelmesi gerekir. Binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Tarsus’un,  tarihi yapısının yanı sıra coğrafi özellikleri, nüfusu, sosyal, kültürel, eğitim ve özellikle ekonomi alanındaki gelişmişliği ile ülkemizde birçok ilden daha ileri düzeydedir. Bütün bu enstrümanlar TARSUS’ta mevcuttur

 

O SİNERJİ BİZDE VAR

 

Yakın zamanda faaliyete girecek havaalanı, OSB’si ile istihdama katkı sağlayacak ekonomik alt yapısıyla, 1 milyon dönüm arazisinde yılda 2,5 milyon ton tarımsal üretimi, İli’nin yaş meyve sebze ihracatında üretiminin % 35 i karşılayan tarımsal altyapısıyla, 100 bin den fazla tarımda istihdamı ile TARSUS kabına sığmamaktadır. 

 

Tarsus’ta, ani ve yüksek oranlı nüfus hareketi, sağlık, eğitim, asayiş, sosyal hizmetler ve altyapı çalışmaları gibi kamu hizmetlerine duyulan ihtiyacı artırmıştır. Bu ihtiyacı karşılayabilmek için, bu hizmetlerin miktarını ve bunları yerine getirecek personel sayısına sahip Tarsus ’tan nüfus olarak kat kat küçük il olan kentlerde bu sayısı 3-5 kat daha fazladır. Bu noktada , stratejik öneme sahip Tarsus fazlasıyla İL olmayı hak etmektedir.

 

Kalkınma bir bölgenin sadece ekonomik olarak gelişmiş olması ile ifade edilemez. Kalkınmadan bahsederken , ekonomik refah payının artışına paralel olarak, eğitim, kültür, sanat, spor gibi sosyal hayatın olmazsa olmazlarının da yükselişinden söz edebilmeliyiz.

 

Hayatın bütün gerçekliklerini ve olağan akışını bizzat görenler , bütün yatırımlarını ve planlamalarını bu doğrultuda yapıp risk alarak üretim ve ticaret yapan insanlar, iş insanlarıdır. İş insanları  olarak ülkemizde , bölgemizden çok daha küçük ve gelişemeyen iller olduğunu gözlemliyor, bir bölgenin kalkınmasının sadece vilayet olmasından geçtiği gibi bir hayale de kapılmıyoruz.

 

Ancak; var olan potansiyelimizi daha da ileri seviyeye yükseltmek için gerekli “O SİNERJİ BİZDE VAR”. Bu anlamda bölgemizin, ülkemizin ve evlatlarımızın geleceğini düşünen bir vizyon ile hareket etmek zorunda olduğumuzu biliyoruz.

 

 

Tarsus’un il olması, kendi yönetiminin, programının, bütçesinin ve hedeflerinin olması bölgemizin gelişmesinin de önünü açacaktır. Tarsuslular il olmak istiyor. Tarsuslu iş insanlarımız il olmak istiyor.

 

…………OOO…………..

TARSUS BAŞARILI AMA!

Tarsus  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, geride kalan genel seçimlerde Tarsus’un  Millet ittifakı olarak aldığı oyup iyi olduğunu ve Mersin bölgesinde birinci olduklarını, ancak genel seçimde yenildiklerini söyledi. Bozdoğan “Genel duruma bakınca son seçimde yenildik. Yani seçimi kaybettik. Bunu kabul etmek durumundayız. Bu nedenle aynaya bakmamız lazım. Aynaya bakıp yüzümüzle yüzleşmeli ve bunun nedenlerini ortaya çıkarmalıyız” diye konuştu.

 ………..….ooo…………..

BOZDOĞAN “TARSUS İL

OLMAYA HAZIR”

Tarsus  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, bugünlerde yeni iller kurulması konusunun gündemde olduğunu belirterek “Tarsus yüzölçümü, nüfusu ve ekonomiye katkısı ile, tarım ve sanayisi ile il olmayı çoktan hak eden bir kenttir.” dedi.

………..….ooo…………..

TARSUS’UN BİR MASTER PLANI YOK

Başkan Haluk Bozdoğan “Şu anda bu kentin bir master planı yok, bir arşivi yok, ulaşım planı yok,  turizm master planı yok, ama bunlar çözümlenir. İl olunca birçok sorunda çözülecek. Tarsus il olunca insanların ve yaşamın kalitesi yükselecek. Tarsus il olunca, daha önce Tarsus’a bağlı olan Tarsus-Mersin Organize Sanayi Bölgesi yeniden bizim ilimize bağlanacak, iş ve vergi konularında gelişmeler olacak. Ayrıca Ankara yolu üzerindeki yeni Organize sanayi bölgeleri bitince binlerce gencimize iş sahası açılacak.”

 

………..….ooo…………..

BÜYÜKŞEHİRDEN DEPREMZEDELER

VE İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN

KURBAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ihtiyaç sahipleri için Kurban Bağışı Kampanyası başlattı. Büyükşehir’in dayanışma örneği sergilediği projelerinden biri olan birizberaberiz.org adresi üzerinden toplanan kurban bağışları, Aşhane aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak. Başkan Vahap Seçer’de vatandaşları kampanyaya destek sunmaya davet ederek Bağışlarınız kabul, bayramınız kutlu olsun dedi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ihtiyaç sahipleri için Kurban Bağışı Kampanyası başlattı. Büyükşehir’in dayanışma örneği sergilediği projelerinden biri olan birizberaberiz.org adresi üzerinden toplanan kurban bağışları, Aşevi aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.

 

Faaliyete geçtiği günden bu yana nakdi yardım ile beraber, giysiden gıda yardımına, hijyen ve sağlık ürünlerinden oyuncak yardımına kadar pek çok alanda vatandaşlar tarafından bağış yapılmasına ve alınmasına imkan sunan birizberaberiz.org’da bu sefer de Kurban Bayramı için bağış toplanacak.

 

İhtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması amacı ile kurban bağışında bulunmak isteyen hayırseverler, birizberaberiz.org adresi üzerinden yardımlarını yapabilecek. İsteyen vatandaşlar 8 bin 500 TL ödeyerek bir adet kurban bağışında bulunabilecekken, isteyen vatandaşlar da 320 TL ödeyerek 1 kg pay et bağışı yapabilecek.

 

…………OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR DEPREMİN

İZLERİNİ SİLMEYE ÇALIŞIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin izlerini silmeye yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

Büyükşehir’in Davultepe’de hizmete açtığı Geçici Barınma Merkezi’nde kalan depremzedeler, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi tarafından, Toroslar ilçesine bağlı Darısekisi Örnek Köyü’nde düzenlenen piknik etkinliğinde moral buldu.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin izlerini silmeye yönelik faaliyetlere devam ediyor.

Depremin ilk anından itibaren tüm bölgelere ulaşan ve yardımlarını götüren Büyükşehir Belediyesi, Mersin’e gelen depremzede vatandaşların da ihtiyaçlarını karşılamak ve moral vermek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Denetim Şubesi ekipleri, Davultepe Geçici Barınma Merkezi’nde kalan depremzedelere yönelik Toroslar ilçesine bağlı Darısekisi Örnek Köyü’nde piknik etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte vatandaşlar havanın tadını çıkararak piknik yaparken, minikler de yemyeşil bir alan içinde doyasıya oyun oynadı.

 

…………OOO…………..

JANDARMA EKİPLERİ; SİLAH

KAÇAKÇILIĞI YAPANLARI YAKALADI.

Jandarma ekipleri; silah kaçakçılığı suçunu önlemek amacıyla yaptığı çalışmalar sonucunda Adana ve Tarsus İlçesinde ikamet eden toplam (4) şüphelinin elinde bulundurdukları silahları satmak için Mersin ilinde müşteri arayışında olduğunu tespit etti.

Şüphelileri yakalamak ve silahları ele geçirmek amacıyla takibe başlayan ve operasyon düzenleyen Jandarma (4) şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Şüpheli şahısların kullandığı araçta yapılan aramada ise (26) adet kaçak tabanca bulunarak el kondu.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen (4) şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

…………OOO…………..

 

FİSKTÜR BELLİ OLDU,

TİY 3.LİG 1.GRUPTA YER ALDI

TFF 2. Ve 3. Ligde gruplar belli oldu.

Takımımız 2023-2024 Sezonu’nda TFF 3. Lig 1. Grup’ta Mücadele edecek. Şimdiden takımımıza başarılı bir sezon ve şampiyonluk dileriz.

 

…………OOO…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

 

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........


 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar