Subscribe Us


24 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

24 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’TA KEDİ KATLİAMI

Tarsus İremsu Sitesi-Şehirpark Düğün Salonu Yanında Kediler Yok Olmaya Devam Ediyor..

Önceki gün bir kedinin başı kesildi.  Hayvan Hakları ve Doğa Derneği başkanı Aslı Gözen,’ Kedi Katilinin Bulunarak En Ağır Cezayı Almasını Talep Ediyoruz .’’ dedi.

…………OOO…………..

-BAŞKAN BOZDOĞAN UYGUN FİYATLI EKMEKLE HALKIN YANINDA

Tarsus Belediyesi, Halk Ekmek Fırını’nda vatandaşları ucuz ekmekle buluşturmak için

çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların bütçesine katkı sağlamak amacıyla ilk günden bu

yana uygun fiyatlarda ekmeği halka sunan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, sosyal

belediyecilik anlayışıyla halktan takdir topluyor. Fırında devam eden askıda ekmek

uygulaması ve glütensiz ekmek üretimi ile de halka destek olunuyor. Başkan Bozdoğan, “Halk Ekmek Fırınımızda hijyenik ortamda üretilen 210 gram ekmekleri vatandaşlarımızın

sofrasına artan maliyetlere rağmen 3 TL’ye taşıyoruz” dedi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ekonomik sıkıntılar ile boğuşan vatandaşlara

destek olabilmek için Halk Ekmek Fırını’nda ekmek fiyatını en uygunda tutarak desteğini

sürdürüyor. Türkiye genelinde ekmek fiyatları 5 ila 10 lira arasında değişiklik gösterirken,

Tarsuslular Başkan Bozdoğan ile sofralarına 210 gram ekmeği 3 liradan taşıyor. Uygulamaya

koyduğu askıda ekmek ve ücretsiz glütensiz ekmek dağıtımlarını da sürdürerek halkın

yanında olmak için çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca Tarsus’ta ucuz ekmek fiyatından

ötürü oluşan ekmek kuyruklarının önüne geçmek için ikinci ekmek fırını hamlesi de devam

ediyor. Kemal Paşa Mahallesi’nde fırının inşaat çalışmaları sürüyor. Ekmek kapasitesi

artırılarak halka destek olunmaya devam edilecek.

 

BOZDOĞAN, ‘TEK GAYEMİZ EKONOMİK SIKINTILARLA BOĞUŞAN

HALKIMIZIN YANINDA OLMAK ’’

Tarsus’ta uygun fiyatlı ekmeği vatandaşlara ulaştırdıklarını belirten Başkan Bozdoğan,

“Ekmek fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Tüm bunlara rağmen Fiyatların artışının

başladığı ilk günden bu yana ekmek satışımızı her daim halkımızın cebine nasıl destek

olabiliriz diye planladık. Dar gelirli vatandaşlarımıza askıda ekmek uygulamamız sayesinde

ücretsiz ekmek dağıtıyoruz. Glüten sorunu yaşayan vatandaşlarımıza da glütensiz

 

ekmeklerimiz ulaştırılıyor. Bizim attığımız ve atacağımız her adım halkımıza destek olmak

için.” dedi.

 

“HALKIN YANINDA OLAN BİR BAŞKAN”

Başkan Bozdoğan’ın bu hizmetinden çok memnun kaldığını belirten vatandaş, “Belediyecilik

budur, halkın yanında olmaktır. Biz teşekkür ediyoruz başkanımıza. Bu konuda attığı adımlar

mükemmel yani 3 lira ekonomik krizde halkın yanında olan bir tavırdır. Teşekkür ediyoruz

kendisine.” ifadelerini kullandı.

“HER TARAF TERTEMİZ, HİÇ ENDİŞEMİZ YOK”

Ekmek Fırını’nın hijyenik olduğunu belirten vatandaş, “Bir senedir ben buraya gelip

gidiyorum. Kırşehir’den taşındım buraya sıraya giriyorum hep alıyorum. Herkesten, burada

çalışanlardan sizden Allah razı olsun, doktor beye çok teşekkür ediyorum. Her taraf tertemiz

işi gücü rast gelsin.” dedi.

“KALİTESİNDEN, FİYATINDAN ÇOK MEMNUNUZ”

Fiyat açısından çok uygun oldun diyen vatandaş, “Başka yerlerde 5 lira buradan almak

zorundayız, halkçı bir uygulama teşekkür ederiz. Kalitesinden hizmetten maddi olarak çok

memnunum her şey çok güzel fiyatı daha güzel” dedi.

 

…………OOO…………..

“TARSUS BELEDİYESİ – TARSUS

BEYAZ KUM PLAJI PROJESİ’’

KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPTI

Tarsus Belediyesi , “22.06.2023 tarihli haberlerin ulusal basında: “Tarsus Belediyesi – Tarsus Beyaz Kum Plajı Projesi’’ kapsamında, Belediyemize ait tarım alanlarını işgal eden kişilerin, yasalara aykırı ekim yapmaları ve hiçbir ücret ödemeden ticari bir faaliyette bulunmak üzere dikim yapmaları eylemlerine son verilmesi” olayı bazı ulusal kanallarda çarpıtılmıştır” açıklaması yapıt.

Açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi:

“Tarsus Kaymakamlığı yetkilileri, Tarsus Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ve Tarsus Belediyesi’nce hazır bulundurulan ekiplerimiz tarafından son verilmesi “çarpıtılarak’’ yer almıştır. Habere konu olan alan,  Kulak Mahallesi Aynaz Mevkiinde bulunan, mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait 535 parsel nolu 13.312.00 m2 yüzölçümlü taşınmazın Belediyemizce, halkımızın yararına değerlendirilmesi için 15 yıl süreyle tahsisi alınmış ve işgalcilerin tahliyesi için belediyemize yetki verildiği bir alandır. Tarsus Beyaz Kum Plajı projemizin tamamlanması ile kum temizliği, deniz temizliği, otopark, duş noktaları, şezlong ve diğer sosyal donatı alanlarını bir an önce hizmete sunulacaktır. Otoyol bağlantısının bitiminden sahile dek uzanan 2 kilometrelik yola alt zemin hazırlığı, üst yapı işlemleri tamamlanmıştır. Çalışmaları son hızla devam eden Tarsus Beyaz Kum Plajı Projesi hedef kitlesi ile Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin turizm uğrak noktası haline gelecektir.   Ancak bahsi geçen alanda kamuya ait olan alanlar yıllarca sahipsiz kaldığı için işgalciler tarafından izinsiz olarak kullanılmış, yasal olmayan ekim/dikim faaliyetleri ticari kazançlara dönüştürülmüştür. Bu kapsamda, Belediyemize, Akdeniz Belediyesi tarafından tahsis edilen ve şikâyete konu taşınmazların işgalcilerine yasal ihtar çekilmiştir. İşgalciler ile kurumumuz tarafından yapılan görüşmeler sonucunda, tarafımıza; “marul ürününün hasat edilmesine müteakip yeniden ekim yapılmayacağı ve taşınmazın terk edileceği taahhüdünde’’ bulunulmuştur.

Bu taahhüde istinaden tahliye günü Belediyemiz tarafından yapılacak tahliye çalışmalarının başlatılması amacıyla, Fen İşleri Müdürlüğümüz ekipleri ile mahalle sakinleri ve Kulak Mahalle Muhtarı gözetiminde, işgal sonlandırılmıştır. Bu doğrultuda ulusal basında yer alan asılsız haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Tarsus Belediyesi olarak kentin yararını gözeterek, büyük yatırım ve projelerin hayata geçmesi için kanun çerçevelerinde halk yararını gözeterek çalışmaya devam edeceğiz.”

 

…………OOO…………..

TARSUS ROTARY KULÜBÜNDE

YENİ BAŞKAN METİN ÇOLAK

Tarsus Rotary kulübünde dönem başkanlığı el değiştirdi. Yeni başkanlığa Metin Çolak getirildi.

İş insanı Hakan Hasoğlu’nun görevini tamamlamasıyla dönem başkanlığı Metin Çolak’a geçti. Devir teslim töreni Gözenler restaurantta yapılarak başkanlık Çolak’a verildi. Törene Bölge guvernörleride katıldı. Çolak tüm üyelere katılım ve destekleri için teşekkür etti.

Kaynak Tarsus Akdeniz gazetesi

 

…………OOO…………..

TARSUS’UN EN GENÇ PROFESÖRÜ

Tarsus Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde Öğretim Üyesi hemşehrimiz Doç.Dr.Fatih Kaplan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Ana Bili dalında profesör unvanı aldı.

Prof. Dr. Fatih Kaplan, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden 2007 yılında lisans derecesini, 2009 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Ekonometri Anabilim Dalında Yüksek Lisans derecesini, 2013 yılında ‘Ekonomik Büyümenin Dolaylı Belirleyicileri: Orta Gelirli Ülkeler Üzerine Panel Veri Analizleri' adlı tez ile Atatürk Üniversitesi’nden Doktora derecesini almıştır.

Prof. Dr. Fatih Kaplan, 2009-2013 yılları arasında Bingöl Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmıştır. 2010 yılında TÜBİTAK 2224 Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı kapsamında yurt dışı bilimsel faaliyetlerde bulunmuştur. 2013 yılında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev yapan Kaplan, 2013-2017 yılları arasında Mersin Üniversitesi, Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev yapmıştır. 2018 yılından itibaren Tarsus Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Fatih Kaplan, 2018-2023 yılları arasında sektörel ihracat ile ilgili beş adet lisansüstü tez çalışması yürütmüştür ayrıca sektörel ihracat konusunda çok sayıda makale, bildiri çalışması bulunmaktadır. Sektörel ihracat, döviz kuru, petrol fiyatları, turizm ekonomisi, enerji ekonomisi, dış ticaret alanlarında araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Fatih Hocamızı tebrik eder,  başarılar dileriz.

Kaynak Tarsus Ekspres gazetesi.

 

 ………..….ooo…………..

TARSUS JANDARMASINA

ORMAN YANGINI ÖNLEME EĞİTİMİ

Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ve bağlı birliklere orman yangınlarıyla mücadele eğitimi gerçekleştirildi.  Tarsus Orman  İşletme Müdürlüğü emrinde görevli, Orman Mühendisi Şahin Ütük ve Emrah Pehlivan tarafından verilen eğitimde; Doğal ya da insani sebeplerden dolayı meydana gelen orman yangınlarının yanı sıra, yaz mevsiminde görülen yüksek sıcaklıklar ve rüzgârlar nedeniyle, orman yangını tehdidinin en üst seviyelere ulaşabildiği, bu noktada en ufak ihmalkarlıkların bile (Piknik ateşi, Çoban ateşi, Anız yangını, sigara izmariti, cam kırıkları vb.) orman yangınlarına neden olduğu, ülkemizin ciğerleri olan ormanlarımızın korunması amacıyla, oluşabilecek yangınları önlemek için alınacak tedbirler ve yangına müdahale teknikleri hakkında ilgili personele eğitim verildi.

Ormanlarımız bu ülkenin en önemli doğal zenginliği ve geleceğidir. Orman Yangınlarına Karşı Birlikte Çok Güçlüyüz.

Kaynak Tarsus Ekspres gazetesi.

………..….ooo…………..

 

TARSUS TSO BAŞKANINDAN

HİSARCIKLIOĞLU’NA ÖVGÜ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi olan H. Ruhi Koçak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ICC Yönetim Kurulu’na seçilmesinden dolayı kutlayarak, ‘’ICC’de ülkemizi ve iş dünyamızı temsil eden Sayın Başkanımıza yeni dönemde başarılar dileriz. Türkiye Milli Komitesi olarak Başkanımızla birlikte çalışmak bizim için gurur verici.’’dedi.

 ‘’Rekabet gücünü artırmak önemli’’

Tarsus TSO Başkanı Koçak, 170 ülkede 45 milyondan fazla şirketi kapsayan dünyanın en büyük iş dünyası organizasyonu olan Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC) Cenevre’de yapılan Genel Kurulu’nda yönetimine giren Hisarcıklıoğlu’nu kutladığı mesajında, ‘’Türk iş dünyası adına bu görevi yürütecek Sayın Başkanımıza yeni dönemde başarılar diler, kutlarız. Bu büyük organizasyonda birlikte çalışmaktan onur duyacağım. Küresel ölçekte iş yapma biçiminde önemli değişikliklerin olacağı yeni bir döneme girerken küresel istişare mekanizmalarında yer almak çok önemli. Ekonomide geleceğin yapı taşları bu tür kurumlarda tasarlanıyor. Ülkemizi ve iş dünyamızı ticaretin kurallarının konulduğu organizasyonlarda temsil etmek, Türk iş dünyasının çalışmalarına katkı sağlamak, rekabet gücünü artırmak ve küresel ekonomiden daha fazla pay alabilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’’diye konuştu.

 

-13. Dünya Odalar Kongresi

Bu arada Başkan Koçak, ICC çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Odalar Federasyonu tarafından Cenevre’de düzenlenen 13’üncü Dünya Odalar Kongresine katıldı. Bu yılki teması ‘’Çok Taraflılık Yoluyla Barış ve Refaha Ulaşılması’’ olan kongre kapsamında 3 gün boyunca panel ve çalıştaylar düzenlenecek. Ayrıca eş zamanlı olarak Dünya Odalar Yarışmasında çeşitli kategorilerde finale kalan odalara ödül takdim edilecek.

…………OOO…………..

TARSUS DEVLET HASTANESİNDE

DARP OLAYINA KINAMA

Tarsus Devlet  Hastanesi'nde temizlik görevlisi olan 2 kişi , hasta yakını tarafından darbedildiği iddiasıyla emniyete başvurdu.

Öz Sağlık-İş Sendikası Mersin  Şube Başkanı Özgür Turhan ise olaya ilişkin hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Turhan açıklamasında’’ Tarsus Devlet Hastanesi'nde üyelerimize yönelik, sağlık çalışanlarına yönelik yeni bir darp olayı yaşandı .Acil Serviste temizlik elemanı olarak görev yapan arkadaşlarımız - üyelerimiz Emin Durukan ve Ünal Can Ateş bir hasta yakını tarafından dövülerek darp edildiler.

Acil Servis koridorunda bekleyen temizlik görevlisi arkadaşımız hemşire arkadaşımızın kendilerine seslenmesi sonucu başlarına çevirdikleri sırada , aynı yönde bulunan bir hasta yakının " karıma neden bakıyorsunuz " sözleri üzerine tartışma yaşamaya başladılar . Taraflar , çevrede bulunanlar tarafından sakinleştirdiler. 

Ancak saldırgan , temizlik görevlisi arkadaşlarımızı ayrı ayrı takip ederek , farklı alanlarda darp etti.

Temizlik görevlisi üyelerimizin burnunu kıran , yüzlerine yumruk atan hakkında arkadaşlarımız şikayetçi oldular , darp raporu aldılar. Bizler sağlık çalışanları olarak alışmak istemediğimiz ama ne yazık ki artık verilen tepkilerin cılızlığı yüzünden alıştırılmaya çalıştığımız bu şiddet vakalarından çok yorulduk.

Bıktık ,usandık. Canımızı korumakla , işimizi yapmak arasında sıkıştık kaldık.

Sendikamız bu konuda hukuki takibi yapacaktır . Saldırganın işlediği suçun cezasız kalmaması için Öz Sağlık İş Sendikası olarak olayın arkasını bırakmayacağız.  ‘’

Kaynak. Tarsus Ekspres gazetesi.

…………OOO…………..

TARSUS’TA FİDE DAĞITIMI

Tarsus Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu fide dağıtım töreni yapıldı.

Tarsus Sakatlar derneği başkanı Ali Çelik ve üyeler  dağıtım törenine katıldı. Daha sonra engelsiz tarım bahçemizi ziyaret etti. Çelik “Etkinliğe katılan üyelerimize teşekkür ederiz.” dedi.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..............Ooo...............

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar