Subscribe Us


26 -27 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

26 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI BOZDOĞAN  CANLI YAYIN KONUĞU

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan bugün  Canlı yayın konuğu olacak. Okan Çalışkan ve Mustafa Erdoğan’ın enine boyuna proğramında Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan Canlı yayın konuğu olacak. Proğram saat 16.00 da başlayacak.

…………OOO…………..

TARSUSTA FAKİR

ÇOCUKLAR SEVİNDİRİLDİ

İlki Mersin merkezde Ulu Cami Meydanı’nda, ardından Tarsus Duatepe Mahallesi İsmetpaşa Bulvarı üzerinde açılan Büyükşehir Kıyafet Evi, dar gelirliği ailelerin çocuklarını rahatlıkla giydirebilecekleri mağaza hüviyetinde hizmet veriyor.

 

Tamamen yeni ürünlerin yer aldığı Büyükşehir Belediyesi Tarsus Kıyafet Evi’nde, sosyal güvencesi olmayan ve bu durumu belgelendiren aileler, her dört ayda bir olmak üzere yılda üç kez 0-12 yaş grubundaki çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

 

Her defasında iki eşyanın alınabildiği mağaza formatında ki Kıyafet Evleri’nde ayakkabı, mont, pantolon, kazak, eşofman takımını, elbise ve daha pek çok çeşitli çocuk giysileri bulunuyor.

 

Fulya Arlı: “12 bin 900 çocuğa ulaşmıştır”

Tarsus Kıyafet Evi görevlilerinden Fulya Arlı, “Kıyafet Evi hizmeti, 0-12 yaş çocuğa sahip sosyal güvencesi olmayan ailelerin çocuklarına yönelik yapılan yardımı içermektedir. Şimdiye kadar Mersin merkez ve Tarsus’ta hizmet vermekte olan kıyafet evleri bir aileye yılda üç kez yapmış olduğu yardım ile 12 bin 900 çocuğa ulaşmıştır” dedi.

 

 

…………OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR’İN MEZBAHALARI

BAYRAMDA ÜCRETSİZ

KESİM YAPACAK

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bayramın tüm Mersinlilere sağlık, mutluluk ve huzurlu günler getirmesi temennisinde bulunan Ünzile  Kuru, “Büyükşehir Belediyemiz bayramda 5 adet mezbahanın yanı sıra merkez ve çevre ilçelerimizde hizmet vermek üzere 17 farklı noktada mobil kesim noktası kuracak. “ dedi.

Ünzile Kuru  “Vatandaşlarımız kurbanlık hayvanlarını hijyenik şartlarda ücretsiz olarak kestirebilecekler. Mezbahalarımızın yanı sıra Tarsus ilçesine bağlı Bağlar ve 82 Evler Mahallesi'nde, Akdeniz ilçesine bağlı Toroslar Mahallesi Yakaköy mevkiinde kurulacak mobil kesim üniteleri bayramın ilk iki günü, diğer mobil kesim üniteleri ise bayramın ilk günü ücretsiz kurban kesim hizmeti verecek” ifadelerine yer verdi.

OTOBÜSLER ÜCRETSİZ

Kurban Bayramı dolayısıyla bayram süresince Tarsus ve Mersin dahil diğer ilçelerde belediye otobüsleri halkı ücretsiz taşıyacak.  Başkan yardımcısı Ünzile Kuru , bayram boyunca belediye otobüslerinin vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vereceğini de sözlerine ekledi. Tarsus’ta da otobüsler 4 gün ücretsiz hizmet verecek.

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ YOL

YAPIMINA DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi, Girne, Bahçe, Yeşil ve Şahin mahallelerini kapsayan Sait Polat Bulvarı'na paralel yolda sıcak asfalt çalışması yaparak ulaşım konforunu artırmayı hedefliyor. Yaklaşık 8 bin ton sıcak asfalt kullanılarak 2,5 kilometrelik yan yolun tamamlanmasıyla birlikte, 4 mahalleyi bağlayan yol daha konforlu bir hale getirilmiş olacak. Yapılan çalışmalarla yollarda düzgün bir yüzey oluşturularak sürücülerin ve yayaların daha güvenli bir şekilde seyahat etmesi sağlanacak.

 

…………OOO…………..

- CHP TARSUS İLÇE ÖRGÜTÜ ANKARA’YA ÇIKARMA YAPTI

CHP Tarsus ilçe Örgütü, Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partili yöneticileri ziyaret ederek grup toplantısına katıldılar.

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal beraberinde İlçe Yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yöneticileri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

 

Partilerinin grup toplantısına katılan Başkan Varal ve beraberindeki yöneticiler; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir görüşme gerçekleştirdiler. Burada geride bıraktığımız Mayıs ayı içerisinde gerçekleşen genel seçimlerde partisinin Tarsus’taki çalışmalarından bahseden İlçe Başkanı Ozan Varal, Tarsus’ta hem milletvekilliği, hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci parti olduklarını belirterek çalışmaları hakkında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi.

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal ve beraberindeki heyet Ankara ziyaretleri kapsamında CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve partisinin Mersin Milletvekili, Tarsus’luhemşehrimiz, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ı da TBMM’deki makamında ziyaret etti. Burada partisinin Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır ile de bir araya gelerek başarı dileklerini iletmelerinin ardından ilk gün ziyaretlerini noktaladılar.

 

BAŞKAN VARAL PARTİSİNİN MYK ÜYELERİ İLE DE BİR ARAYA GELDİ

İlçe Başkan Varal, Ankara’daki ziyaretleri kapsamında CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan’ı ziyaret ederek CHP Tarsus İlçe Örgütü’nün son yıllardaki yaptığı çalışmalardan söz etti. 

 

İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, partisinin üst kademe yöneticilerine ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunduklarını kaydederek, “Ülkemizin geleceği için tüm kadrolarımız ve örgütlerimiz ile var gücümüzle çalışacağız. Çünkü tek vücut olmuş bir CHP, Türkiye için tek çıkış yoludur. Biz sevgi, huzur ve kardeşlik için bu yoldayız. Daha çok çalışacağız. Örgütümüz, parti emekçilerimiz var oldukça ortak akıl ve dayanışma ile birlikte mutlaka kazanacağız” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmeye de değinen Varal, “ Sayın Genel Başkanımızı grup toplantısı sonrası Meclisteki odasında yöneticilerimiz ile ziyaret ettik. Tarsus’ta aldığımız sonuçlardan haberdar olması bizleri ayrıca mutlu etti. Tarsus İlçe Örgütü olarak alnımız ak, başımız dik. Durmadan, yorulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlçe Örgütü olarak yaptığımız çalışmalara hız katarak en yakın zamanda birlik ve beraberlik rüzgarını da Tarsus’ta estirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

…………OOO…………..

TARSUS YENİCEDE SUNDURMA DÜŞTÜ

Tarsus Yenice mahallesinde dün  4 işyerinin önündeki  sundurma düştü. Olayda ölen yada yaralanan olmaması büyük bir şanstı.

 

…………OOO…………..

İLKEM YAPI TARSUS BELEDİYESİ SPOR

 KULÜBÜNÜN TRANSFERİ

İlkem Yapı Tarsus Belediyesi Spor Kulübümüz, 2023-2024 sezonu için Uzun Rotasyonunda Aysude Yıldıztekin ile anlaşma sağlamıştır. Kariyerinde bir çok başarılara imza atmış genç yaşına rağmen Süper Lig, 1.Lig ve Türkiye Kupalarında tecrübesiyle tanınan, 2020 yılın yıldızı ödülüne layık görülen genç ve başarılı Basketbolcu Aysude Yıldıztekin'e hoşgeldin diyor, başarılarla devam eden bir sezon diliyoruz.

 

…………OOO…………..

 

TİY KULÜBÜNDE TOPLANTI

Tarsus İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Üyeleri  kulüp binasına gelerek Kulüp Başkanı Cem Kavalcı ve Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Eryiğit ile bir araya geldi.

Cem Kavalcı ‘’ Takımımızın geleceği hakkında bilgi alışverişi yapıldı ve birlik beraberlik için takımımızı nasıl hak ettiği yerlere getirebileceğimiz hakkında konuşmalar gerçekleştirildi. Tarsus İdman Yurdu Taraftarlar Derneği’ne ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyor ve hep yanımızda göreceğimize inanıyoruz.’’ Dedi.

…………OOO…………..

MGC’DEN “AYAK TENİSİ BAYRAM KUPASI” TURNUVASI

Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Sosyal ve sportif etkinlikler komisyonu tarafından organize edilen “Ayak Tenisi Bayram Kupası” turnuvası 24/Haziran/2023 Cumartesi günü MGC merkez binasında yapıldı.

10 takımın katıldığı turnuvayı İlhan Ummak - Anıl Ekren den oluşan Ahbap takımını yenen Tarkan Özyılmaz ve Doğan Duru Türk’ün Krallar Takımı kazandı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti  başkan R. Kaya Tepe ‘’Tüm katılımcılara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederiz.’ Dedi.

…………OOO…………..

FEVZİ ÇAKMAKTA EVDE PANİK

Fevzi Çakmak Mahallesi 1747 sokak no.28 adresinde H.S.'nin kiracı olarak oturduğu iki katlı evin üst katında, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın olayı meydana geldi.

İhbar üzerine olay yerine Büyükşehir itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla yangın söndürülürken, ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Olayda şans eseri yaralanan olmadı.

…………OOO…………..

SUDA BOĞULDU

Tarsus’ta meydana gelen olayda bir kişi boğularak can verdi.
İlçeye bağlı Kulak Mahallesi’ne balık avlamaya gidiyorum diyerek evden ayrılan 14 yaşındaki İsmet U, bir süre sonra havaların sıcak olması nedeniyle suya girmek istedi.
Irmağa atlayan İsmet U, başını sert bir cisime çarparak su üzerinde bir süre hareketsiz kaldı. Yakınları tarafından jandarmaya haber verilerek yardım istensede 14 yaşındaki İsmet U. hayatını kaybetti.
Yakınları olay yerinde sinir krizi geçirirken, olayla ilgili jandarma adli soruşturma başlattı.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..............Ooo...............

 

27 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’TA TOPRAKSIZ TARIM ÖĞRETİLİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi'nde yürütülen proje kapsamında, lise öğrencilerine yönelik 'Topraksız Tarım Uygulaması' başlatıldı. Atölyede, gençlere tarımı sevdirmeyi amaçlayan projede, teknolojik yenilikler de uygulamalı şekilde anlatılıyor. Projede yer alan lise öğrencileri, topraksız tarımın verimliliği ve ekonomiye katkısı hakkında olumlu düşüncelerini paylaştılar.Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi'nde yürütülen proje kapsamında, lise öğrencilerine yönelik 'Topraksız Tarım Uygulaması' başlatıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocukların ve gençlerin ufkunu açacak, becerilerini ön plana çıkaracak projeler üretmeye devam ediyor. Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi'nde çocukların ve gençlerin, geleceğin teknolojilerini öğrenmeye yönelik çalışmalarının yanı sıra üretim odaklı faaliyetler de sürdürülüyor.

 

…………OOO…………..

 

TARSUS’TA 12 BİN 900 ÇOCUĞA DESTEK

Tarsus Kıyafet Evi görevlilerinden Fulya Arlı, “Kıyafet Evi hizmeti, 0-12 yaş çocuğa sahip sosyal güvencesi olmayan ailelerin çocuklarına yönelik yapılan yardımı içermektedir. Şimdiye kadar Mersin merkez ve Tarsus’ta hizmet vermekte olan kıyafet evleri bir aileye yılda üç kez yapmış olduğu yardım ile 12 bin 900 çocuğa ulaşmıştır” dedi.

 

Çocukların yüzlerini güldürmenin çok güzel olduğunu kaydeden Fulya Arlı, “Başkanımız Vahap Seçer öndeliğinde bu işin bir parçası olmak bizim için çok önemli. Mersin merkez ve Tarsus kıyafet evlerinde her bayram olduğu gibi bu bayramda çocuklarımızı giydiriyoruz. Bayramlar kaynaşma, dayanışma günleridir. Özellikle de çocuklar bunu her zaman temsil ederler. Onların yüzündeki tebessüm olmak, onun bir parçası olmak bizim için çok kıymetli, çok değerlidir. Ayrıca Mersin’de hizmet vermeye yeni başlayan Silifke Kıyafet Evi’ne sosyal güvencesi olmayan 0-12 yaş çocuğa sahip tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz . Mutlu bayramlar” diye konuştu.

…………OOO…………..

TARSUS AKGEDİK MEVKİİNDE KAZA

Tarsus’ta tırın bariyere çarpması sonucu 2 kişi yaralandı.A.K'nin kullandığı 27 ACK 684 plakalı tır, Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Tarsus Akgedik mevkisinde sürücüsünün kontrolünden çıktı.Bariyere çarpan aracın sürücüsü ve yanındaki M.K. yaralandı.Yaralılar, çevredeki vatandaşların ihbarıyla sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerince Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Tedavi altına alındı.

 

…………OOO…………..

TARDOBDERDE BAYRAMLAŞMA

TARDOBDER Yönetim Kurulu Adına Ümran YILDIRIM ‘Sayın üyelerimiz ve Tarsuslu vatandaşlarımız ile  (27.06.2023) Tarihinde saat 11 :00 & 14:00 arası bayramlaşmamız olacaktır. TARDOBDER Dernek Binamıza Herkesi Bekliyoruz...

Nice güzel, hayırlı bayramlarda görüşmek üzere’’ dedi.

 

…………OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN ENİNE BOYUNA

PROĞRAMINA KONUK OLDU

 

Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Gazeteciler Okan Çalışkan ile Mustafa Erdoğan’ın sundukları ‘’Enine Boyuna’’ programının canlı yayın konuğuyduk.

Programda, kadim kentimiz Tarsus’umuza kazandırdığımız çalışmaları, plânladığımız projeleri ve tüm gelişmeleri konuştuk.

Gazeteciler Okan Çalışkan ile Mustafa Erdoğan’a misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederim.’’ Dedi.

…………….ooo……………..

TARSUS CHP’DE BAYRAMLAŞMA

Kurban Bayramı vesilesiyle CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni yapıldı.

CHP Tarsus İlçe Başkanlığı Binası’nda gerçekleştirilen bayramlaşma programına; Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da katıldı.

Bayramlaşmaya ayrıca, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcıları, CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ve CHP Mersin İl Yönetim Kurulu, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal,CHP Tarsus Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu,CHP Tarsus Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal, CHP Tarsus İlçe Yönetim Kurulu, CHP Mersin ve Tarsus Belediyesi Meclis Üyesi Av. Ünzile Kuru, Partililer ve Basın Mensupları katıldı.

 

…………….ooo……………..

 

BÜYÜKŞEHİR’İN MEZBAHALARI

BAYRAMDA ÜCRETSİZ KESİM YAPACAK

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bayramın tüm Mersinlilere sağlık, mutluluk ve huzurlu günler getirmesi temennisinde bulunan Ünzile  Kuru, “Büyükşehir Belediyemiz bayramda 5 adet mezbahanın yanı sıra merkez ve çevre ilçelerimizde hizmet vermek üzere 17 farklı noktada mobil kesim noktası kuracak. “ dedi.

Ünzile Kuru  “Vatandaşlarımız kurbanlık hayvanlarını hijyenik şartlarda ücretsiz olarak kestirebilecekler. Mezbahalarımızın yanı sıra Tarsus ilçesine bağlı Bağlar ve 82 Evler Mahallesi'nde, Akdeniz ilçesine bağlı Toroslar Mahallesi Yakaköy mevkiinde kurulacak mobil kesim üniteleri bayramın ilk iki günü, diğer mobil kesim üniteleri ise bayramın ilk günü ücretsiz kurban kesim hizmeti verecek” ifadelerine yer verdi.

OTOBÜSLER ÜCRETSİZ

Kurban Bayramı dolayısıyla bayram süresince Tarsus ve Mersin dahil diğer ilçelerde belediye otobüsleri halkı ücretsiz taşıyacak.  Başkan yardımcısı Ünzile Kuru , bayram boyunca belediye otobüslerinin vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vereceğini de sözlerine ekledi. Tarsus’ta da otobüsler 4 gün ücretsiz hizmet verecek.

…………OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN

KURBAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Kurban Bayramı’nın birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesini dileyerek, “Tüm vatandaşlarımıza paylaşmanın ve hoşgörünün hâkim olduğu sevgi, barış ve huzur dolu bir bayram dilerim.” dedi. 

 

Başkan Bozdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı;  Yardımlaşma ve dayanışma mevsiminin en güzel esintisini üzerimizde hissettiğimiz, küslüklerin ortadan kalktığı, barışın birleştirici gücünün hâkim olduğu, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı Kurban Bayramı’nı hep beraber kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Bayramlar,  birlik ve beraberlik içinde yaşamanın anlam ve değerinin kuvvetlendiği, kırgınlıkların giderilip barış ve hoşgörü gibi değerlerin ön plana taşındığı, büyük küçük herkesin ortak paydada buluştuğu özel günlerdir. Yardımlaşmayı ve dayanışmayı güçlendiren, sıkıntı ve kaygılardan uzaklaştıran, ortak duygularda buluşturan bayramlar ayrıca huzur ve coşku kaynağıdır. Bu sene Kurban Bayramı'nda, bizi ayakta tutan insanlık ve beraberlik değerlerini daha kuvvetli bir şekilde hatırlayacağız. Bayramın anlamını yaşatarak kırgınlık ve küskünlüklerin sona erip, saygı ve sevginin öne çıkmasını temenni ediyorum. Tarsus Belediyesi olarak vatandaşlarımızın bayramlarını en iyi şekilde geçirmeleri için gerekli tüm hazırlıkları tamamladık. Sizlerin bayramı daha rahat karşılayabilmeniz için ekiplerimizle bayram boyunca her türlü duruma hazır bir şekilde hizmetinizde olacağız. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; tüm dünyaya sağlık, huzur, mutluluk ve barış getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

…………OOO…………..

VALİLİK, ORMANLARA GİRİŞ

KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPTI

Mersin  Valiliği, ormanlık alanlara giriş çıkışları ve tescilli piknik mesire alanları dışında ateşli piknik yapılmasını yasakladı.

Bu kapsamda, Mersin  genelinde ormanlık alanlara görevliler dışında 1 Temmuz ile 31 Ağustos tarihleri arasında girişler yasaklandı.

Alınan kararlar şöyle:Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte bölgemizde sıcaklık değerlerinin artacağı, buna dayalı olarak oluşabilecek olağanüstü hava durumları nedeniyle İlimizde orman yangınlarının ortaya çıkabileceği değerlendirilerek, ülkemiz ve milletimiz için paha biçilmez değere haiz olan ormanlarımızı yangına karşı korumak amacıyla aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Madde 1 - Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 74’üncü maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9 ve 66’ıncı maddeleri uyarınca Mersin İli sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz 2023 - 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında yasaklanmıştır. Bu tarihler arasında ormanlık alanlara sadece görevlendirilmiş yetkililer girebilir.

Tarım ve Orman Bakanlığınca kiraya verilen ilimizdeki piknik ve mesire yerleri işleticileri, orman idaresi ile yapmış oldukları sözleşme hükümlerine istinaden faaliyetlerine devam etmekle birlikte orman yangınlarına karşı her türlü tedbiri alacaklardır. İşleticilerin alması gereken tedbirler, orman teşkilatının ilgili birimleri tarafından denetlenecektir.

Madde 2 - Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaktır.

 Madde 3 - Orman Yasasının 31 ve 32’inci maddeleri kapsamında olan mahaller başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır.

Madde 4 - Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır.

 Madde 5 - Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (TEDAŞ ve TEİAŞ) hatlarının özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacaklardır.

Madde 6 - Tüm belediyelerimiz, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (dozer, loder, kepçe) hazır bulunduracaklardır.

 Madde 7 - İlçe Kaymakamlıklarımız ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri gözetim ve denetimlerini etkin bir şekilde yapacaklardır. Gerekli hallerde ilçe Kaymakamlarımızın emriyle tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak yangına karşı etkili müdahale edilmesi sağlanacaktır.

Madde 8 - Bu karar Mersin ili sınırlan içerisindeki tüm ormanlık alanlarda uygulanır.

Madde 9 - Yukarda belirtilen karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır.

Madde 10 - Bu karar hükümleri 01.07.2023 - 31.08.2023 tarihleri arasında uygulanır.

 

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..............Ooo...............

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar