Subscribe Us


28 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

 

28 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

BAYRAM BAŞLADI..

MEZARLIKLAR VE CAMİLER BAYRAMA HAZIRLANDI.

Tarsus Mezarlık İşleri Müdürlüğü Bayram öncesi 130 mezarlık ve Camide dipten dibe temizlik yaparak ziyaretçilerine ve cami cemaatine hazır hâle getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanının talimatıyla 130 mezarlık ve Camide Bayram öncesi hazırlıkları tamamlayan sevgili Yusuf Nevruz ve çalışma ekibine her kesimden teşekkür geldi.

Ova'dan Merkeze, Merkezden dağlık kırsala kadar her metrekareye ulaşan başta sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve ekibine teşekkür eden vatandaşlar, ayrıca yakınlığı ve çözüm yollarındaki başarısı ile Yusuf Nevruz'da teşekkür ettiler

…………OOO…………..

BAYRAMDA ÜCRETSİZ

KESİM YAPILIYOR

Bugün başlayan  Kurban Bayramı dolayısıyla bayramın tüm Mersinlilere sağlık, mutluluk ve huzurlu günler getirmesi temennisinde bulunan başkan Vahap Seçer, “Büyükşehir Belediyemiz bayramda 5 adet mezbahanın yanı sıra merkez ve çevre ilçelerimizde hizmet vermek üzere 17 farklı noktada mobil kesim noktası kuracak. “ dedi.

Seçer  “Vatandaşlarımız kurbanlık hayvanlarını hijyenik şartlarda ücretsiz olarak kestirebilecekler. Mezbahalarımızın yanı sıra Tarsus ilçesine bağlı Bağlar ve 82 Evler Mahallesi'nde, Akdeniz ilçesine bağlı Toroslar Mahallesi Yakaköy mevkiinde kurulacak mobil kesim üniteleri bayramın ilk iki günü, diğer mobil kesim üniteleri ise bayramın ilk günü ücretsiz kurban kesim hizmeti verecek” ifadelerine yer verdi.

…………OOO…………..

TARSUS DAHİL TÜM

MERSİN’DE OTOBÜSLER ÜCRETSİZ

Kurban Bayramı dolayısıyla bayram süresince Tarsus ve Mersin dahil diğer ilçelerde belediye otobüsleri halkı ücretsiz taşıyacak. 

Bayram boyunca belediye otobüslerinin vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vermeye başladığı öğrenildi.

 Tarsus’ta da otobüsler 4 gün ücretsiz hizmet verecek.

…………OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN”BARIŞ

İÇİNDE BİR BAYRAM DİLİYORUM”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Kurban Bayramı’nın birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesini diledi. Bozdoğan“Tüm vatandaşlarımıza paylaşmanın ve hoşgörünün hâkim olduğu sevgi, barış ve huzur dolu bir bayram dilerim.” dedi. 

 

Başkan Bozdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı;  Yardımlaşma ve dayanışma mevsiminin en güzel esintisini üzerimizde hissettiğimiz, küslüklerin ortadan kalktığı, barışın birleştirici gücünün hâkim olduğu, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı Kurban Bayramı’nı hep beraber kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Bayramlar,  birlik ve beraberlik içinde yaşamanın anlam ve değerinin kuvvetlendiği, kırgınlıkların giderilip barış ve hoşgörü gibi değerlerin ön plana taşındığı, büyük küçük herkesin ortak paydada buluştuğu özel günlerdir. Yardımlaşmayı ve dayanışmayı güçlendiren, sıkıntı ve kaygılardan uzaklaştıran, ortak duygularda buluşturan bayramlar ayrıca huzur ve coşku kaynağıdır. Bu sene Kurban Bayramı'nda, bizi ayakta tutan insanlık ve beraberlik değerlerini daha kuvvetli bir şekilde hatırlayacağız. Bayramın anlamını yaşatarak kırgınlık ve küskünlüklerin sona erip, saygı ve sevginin öne çıkmasını temenni ediyorum. Tarsus Belediyesi olarak vatandaşlarımızın bayramlarını en iyi şekilde geçirmeleri için gerekli tüm hazırlıkları tamamladık. Sizlerin bayramı daha rahat karşılayabilmeniz için ekiplerimizle bayram boyunca her türlü duruma hazır bir şekilde hizmetinizde olacağız. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; tüm dünyaya sağlık, huzur, mutluluk ve barış getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı

…………OOO…………..

KAYMAKAM KURBAN SATIŞ

YERLERİNİ DENETLEDİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurulan kurban satış ve kesim yerlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu, kurban satan ve alan vatandaşlarla hasbihâl etti.

Ziyaret ve incelemelerde İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu Üyeleri de hazır bulundu.

 

…………OOO…………..

TARSUS ŞEHİDİNİ 40. GÜNÜNDE BİR DAHA ANDI

Şırnak’ta çıkan silahlı çatışmada şehit olan Tarsuslu Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez’in şehadetinin 40. Günü dolayısı ile Ulaş Mahallesinde Mevlit Merasimi düzenlendi.

Şehidimize Allah’tan rahmet ailesi ve milletimize sabır diliyoruz.

 

…………OOO…………..

TARSUS İNSAN HAKLARI

KURULUNA BRAVO

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu, büyük takdir topluyor. Kurul, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından, İnsan Hakları Günü’nün de içinde olduğu Aralık ayında, Türkiye genelinde en fazla etkinlik yapan Kurul olarak belirlendi.

…………OOO…………..

BOZDOĞAN’DAN KUTLAMA

Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Bayram; memleketimize huzur, bereket, barış, sağlık, mutluluk ve bolluk getirsin.

Tüm İslam aleminin ve hemşehrilerimizin Kurban Bayramı’nı kutlarız.’’ Dedi.

…………OOO…………..

TARSUS  BELEDİYESİ FİDE

VE ÇİÇEK DAĞITTI

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Yarenlik Alanı’nda fidan dağıtım etkinliği düzenlendi.

Belediyemiz bünyesinde yetiştirilen, 12 bin mevsimlik çiçek ve 20 bin adet biber, domates fidesini vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırdık.  Şehrimizi hep birlikte güzelleştireceğiz .

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..............Ooo...............


 

 

 

 

 

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar