Subscribe Us


29 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

29 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

ŞEHİT YAKINLARI İLE BAYRAMLAŞMA YAPILDI

Kurban Bayramı vesilesiyle Garnizon Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personelleri tarafından Tarsus genelinde 147 Şehit yakını ve Gazimiz ziyaret edilerek bayramları kutlandı.

Bu vesile ile Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

…………OOO…………..

TARSUS YENİCE’DE  BAYRAMDA

KAZA İLE GELEN ACI

Tarsus'ta Yenice yakınlarında  bayram sabahı feci kaza meydana geldi. Kazada, anne, baba ve oğulları öldü

Tarsus ta bayram sabahı yaşanan feci kazada anne, baba ve oğulları öldü.

Olay, ilçeye bağlı Günyurdu Mahallesinde yaşandı.

Alınan bilgiye göre Hacı Y.'nin kullandığı 01 AOA 769 plakalı otomobil, DSİ sulama kanalı üzerinde ki köprüden geçerken, henüz bilinmeyen bir nedenle aracın kontrolünü kaybetti.

Araç akar durumda ki kanala düşerek ters döndü. Feci kazada baba Hacı Y.(36), anne Fesla Y. (40) ve 8 yaşında ki oğulları Muhammed Enes Y. yaşamlarını yitirdi.

Ailenin diğer oğulları Ahmet Enes Y. ise şans eseri araçtan çıkmayı başardı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 acil, Büyükşehir itfaiye arama kurtarma ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Olay ilgili soruşturma başlatıldı.

 

…………OOO…………..

DEMİR: “YAZ MEVSİMİ SEBEBİYLE

KIRSALA SEFER SAYILARINI ARTIRDIK”

Mersin hem turistik, hem de doğal güzelliklere sahip olması sebebiyle, her mevsim insanların tercih ettiği kentlerden biri oluyor.

Bu kapsamda yaz mevsimiyle birlikte nüfus yoğunluğu artan kırsal yerleşkelerde otobüs seferlerini artıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, yolcuların daha rahat ve konforlu seyahat etmelerini sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren belediye otobüsleri, Gözne,  Ayvagediği, Arslanköy ile Çamlıyayla, Erdemli, Taşucu ve Gülnar gibi birçok bölgeye seferlerini artırdı.

Demir: “Yaz mevsimi sebebiyle kırsala sefer sayılarını artırdık”

Yaz mevsimine girilmesi ve okulların da tatil olması sebebiyle kent merkezindeki nüfusun, yaylalara veya ilçelerdeki sahillere doğru yöneldiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, “Mersin çok sıcak bir iklime sahip olduğundan dolayı, vatandaşlarımız yazın kent merkezinden kırsal kesimlere ve sahil bandına gidiyor. Bu yüzden şehir merkezindeki yolcu yoğunluğu da azalıyor” diye konuştu.

Yazın nüfus yoğunluğu artan kırsal alanlara ve kent merkezine uzak olan sahil bandına yolcu taşıyan otobüslerin seferlerini artırdıklarını kaydeden Demir, “Alınan yeni otobüslerle güçlendirdiğimiz toplu taşıma araçlarımızın hem hafta içi, hem de hafta sonu hizmet verecek şekilde sefer sayısını artırdık. Böylelikle, vatandaşlarımızın yaylalara ulaşımının daha rahat ve konforlu gerçekleşmesinin de önünü açtık” dedi.

…………OOO…………..

TSD’DE BAYRAMLAŞMA

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus şubesinde 30 Haziran Cuma günü Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma yapılacak. Başkan Ali Çelik ‘’Derneğimizde saat 11.00 ile  15.00 arası bayramlaşma olacak. Kuranı Kerim okunup dualar ediecek’’ dedi.

…………OOO…………..

TADER’DEN KUTLAMA

Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) Başkanı Semih ÖZSU Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
 
Özsu mesajında; “Güzelliklerle geçmesini temenni ettiğimiz bir KurbanBayramı’na sağlıkla kavuşmanınve kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar dostlukların, kardeşlik duygularının pekiştiği, küskünlüklerin dargınlıkların ortadan kalktığı, birlik ve dayanışma içerisinde paylaşmanın ve yardımlaşmanın yoğun yaşandığı anlamlı günlerdir. Her günümüzün bayram sevincinde geçmesini, birlik içerisinde nice bayramları huzurla kutlamamızı Yüce Rabbim’ den niyaz ediyorum.

Bu duygularla, başta sizdeğerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizinve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum’’ dedi.
 

…………OOO…………..

CHP İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL’DAN

 KURBAN BAYRAMI MESAJI

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Ozan Varal, birlik, beraberlik ve paylaşma duygusunun üst seviyeye çıktığı bayram günlerinin,

yaşanan tüm zorluklara rağmen yurttaşlara moral verdiğini söyledi.

Başkan Ozan Varal, mesajında şunlara değindi:“Manevi duygularımızın arttığı günlerdir bayramlar. Yaşanan tüm zorluklara, yaşatılan tümolumsuzluklara rağmen kucaklaşmanın verdiği güçle, toplumsal dayanışmayı sağlayan günlerdir bayramlar.

Bu özel günler, insanlar arasında hiçbir ayrım ve ötekileştirme yapılmaması gerektiğini öğretir bize.

Bu bayram gününde, zor bir dönemden geçen milletimizin, geleceğe umutla bakması en büyük

arzumdur.Bu duygu ve düşüncelerle, gelecek güzel günleri umutla bekleyen milletimizin Kurban Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”

…………OOO…………..

OTOYOLDA ARAÇ YANGINI

Otoyol Adana-Mersin istikameti kavşaklar bölgesinde C.E.'nin sürücülüğünü yaptığı 31 AKD 448 plakalı otomobilin motor bölümünden dumanlar yükselmeye başladı. Durumu fark eden sürücü aracı güvenlik şeridinde durdurdu. Aküden çıktığı tahmin edilen yangına, ihbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın söndürüldü. Araç kullanılamaz hale gelirken, şans eseri yaralanan olmadı.

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ, SICAK ASFALTLA

YOLLARA YENİ BİR SOLUK GETİRİYOR
 
Kırsal mahallelerin ardından merkez mahallelerde de sıcak ve sathi asfalt işlemlerini programlar dâhilinde sürdüren Tarsus Belediyesi, mahallelerde konforlu ve güvenli ulaşım için çalışmalarına devam ediyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, son olarak gelen talep üzerine Kırklarsırtı Mahallesi’ne bin 200 ton sıcak asfalt çalışması yaparak vatandaşın takdirini topladı.
 
Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Tarsuslulara daha rahat ve konforlu yollar kazandırmak amacıyla, Kırklarsırtı Mahallesi 2657. Sokak’ta ekipler tarafından asfalt çalışması sürdürülüyor. Eş zamanlı olarak kentin çeşitli noktalarından asfalt çalışmalarına devam eden Tarsus Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler üzerine anında müdahale ederek kentin çehresini yeniliyor.  Yapılan bu asfalt çalışmasıyla hem mahalle halkı rahatlıyor, hem de araç sürücülerinin konforlu bir şekilde seyahat etmesi sağlanıyor. 650 metrelik yola sıcak asfalt çalışmaları yapılarak vatandaşların mağduriyetleri gideriliyor. Yapılan bu çalışma ile toplamda bin 200 ton sıcak asfalt kullanılarak Tarsus’a daha iyi bir ulaşım deneyimi yaşaması sağlandı.
 
“KENTİMİZİN KONFORLU YOLLARA KAVUŞMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan yapılan asfalt çalışmaları hakkında  “Vatandaşlarımızın talepleri dikkate alarak kentimizin konforlu yollara kavuşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarsus’un çehresini yenileyerek yeni yollar kazandırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

…………OOO…………..

TARSUS İL OLURSA İNSANLAR

MUTLU OLUR’

Belediye Başkanı Bozdoğan: 'Benim Tek Amacım Tarsus. Tarsus İl Olursa Yaşam Kalitesi Artar, İnsanlar Mutlu Olur'

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan: "Benim Tek Amacım Tarsus. Tarsus İl Olursa Yaşam Kalitesi Artar, İnsanlar Mutlu Olur"

Tarsus Belediye Haluk Bozdoğan, gündeme dair soruları yanıtlamak üzere katıldığı bir programda ilçedeki çalışmaları ve projeleri anlattı. Bozdoğan, “Benim tek amacım Tarsus, ben başka bir şey düşünmüyorum. Kentimize 30 yıldan fazla hizmet ettim, halkımı iyi biliyorum. Bunu söylemekten asla vazgeçmeyeceğim, Tarsus il olursa yaşam kalitesi artar, ekonomik açıdan rahatlar, insanlar mutlu olur” dedİ.

 

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESPOR, SPORCUSU GÜLİSTAN TURAN ALTIN KAZANDI

Tarsus Belediyespor Kulübü sporcusu Gülistan Turan altın kazandı
Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ''Avrupa Olimpiyat Oyunları’nda muaythai branşında altın madalya alarak bizleri gururlandıran Tarsus Belediyespor Kulübü sporcumuz Gülistan Turan’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.'' dedi.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


Yorum Gönder

0 Yorumlar