Subscribe Us


3 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

3 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

MÜFTÜ ALİ CAN'A TAYİN

3 yıldır Tarsus'ta görev yapan Müftü Ali Can'a tayin çıktı.

Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekillerinin yemin ettiği saatlerde tayini Ceyhan ilçesine çıkan müftü ile ilgili Tarsus'ta şok yaşandı.

Dini ve ilmi anlamda bir çok esere imza atan Müftü Can ise atama ile ilgili bir açıklama yapmadı. .

…………OOO………….

 

TARSUS BELEDİYESİ,  YENİCE’DE

KREŞ AÇILIŞI YAPTI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Her Güne 1 Açılış” sloganıyla Tarsus’a hizmetler kazandırarak kreşler açıyor, kadınların istihdamını destekleyerek çocukların nitelikli bir eğitim almasına fırsat sunuyor.  Başkan Bozdoğan, çocukların doğayla iç içe büyümelerini sağlamak amacıyla tasarlanmış modern ve sürdürülebilir olan Yenice Mahallesi’nde bulunan Doğa Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye'nin en uygun hizmetleri Tarsus Belediyesi tarafından kente kazandırılıyor. Her güne bir açılış yaparak hizmetlerini Tarsus için sunuyor. Çocukların sağlıklı bir eğitim ve bakım ortamına erişimini kolaylaştırarak geleceklerine önemli katkı sağlıyor. Yenice Mahallesi’nde açılış kurdelesini Başkan Bozdoğan, protokol üyeleri ve çocuklarla birlikte kesti. Açılışın ardından protokol üyeleriyle merkezi gezip bilgi alan Başkan Bozdoğan, çocuklarla vakit geçirdi.

Belediyenin yaptığı bu hizmetle çocuklar, doğal kaynakları koruma bilinciyle yetişecek ve doğayla sürdürülebilir bir ilişki kurmayı öğrenecekler. Hizmete açılan doğa kreşiyle, çocukların sağlıklı büyümelerini ve doğa sevgisiyle donanmış bireyler olmalarını destekleyerek geleceğe yönelik umut verici adım oluşturuluyor.

 

“KREŞLER BİZİM EN ÖNEMLİ ESERLERİMİZDEN”

“Söz verdiğimiz tüm planlarımızı gerçekleştirdik” diyen Başkan Bozdoğan; “Bizler ilk göreve geldiğimizde bir mottoyu belirlemiştik eğiten, üreten, sağlıklı, kültürlü Tarsus. Eğiten, üreten kültürlü, sağlıklı Tarsus derken aslında bunların her birine de neler yapılması gerektiğini beş yıllık bir stratejiyi ortaya koymuştuk. Beş yıllık stratejiye baktığımda yüzde doksan üç gerçekleşmiş gözüküyor. Bilgi aktarmaktan çok insanların yaşayarak öğrenmesine yardımcı olacak olan bu tür eğitim kurumlarının önemi gerçekten ortada. En azından çocuklarımızın kuralları etkili olarak öğrenmesi, birlikte yaşayarak oyun oynayarak, yemek yiyerek, uyuyarak ortaklaşa paylaşımları göstererek büyümeleri belki de bizim ısrarla söylediğimiz insanların ne düşünecekleri değil nasıl düşüneceklerini öğretme konusunda en önemli eserlerden biri” ifadelerini kullandı.

 

“EN VERİMLİ YAĞMUR, EN BEREKETLİ YAĞMUR İNSANLARIN ALIN TERİDİR”

Cenap Şabettin’in, “En verimli yağmur, en bereketli yağmur insanların alın teridir”  sözlerini örnek gösteren Başkan Bozdoğan, “O alın terinin sosyal olarak bir devrim içerisinde sürdürülebilir ve işlevsel projelerle devamının getirilmesi gerekir. Yenice halkıma özellikle şu sözü vermek istiyorum. Tarsus il olacak, Yenice de ilçe olacak.  Zamanında tren yoktu, aşağı indirilemez, içerisinde bombalar patlar, tankerler patlar diyenlerin nasıl çark ettiğini Tarsus'ta gördünüz. Evet, bu tren yolu aşağı inecek dedik ısrarla ve sonunda indi. Bu kenti ikiye bölüyordunuz, böldürmedik.” dedi.

 

“ANNELER İÇİN BÜYÜK BİR KONFOR ALANI SAĞLANACAK”

Özellikle çocuklu annelerin kendini geliştirmesi noktasına değinen Başkan Bozdoğan, “Bugün bu kreşler sadece çocuklarımız için değil, buradaki tüm anneler için, rahat işlerine gitsinler diye, ekonomik olarak çalışmalarını rahat sağlasınlar diye. Ama o çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse de kadınlarımızın özellikle ekonomik sosyal hayattaki devrimlerinin tam olması için bu tür projelere çok ihtiyacımız var. “ dedi.

 …………OOO………….

 “YENİCE’DE PROJELERİMİZ

BİR BİR HAYATA GEÇİYOR”

Yenice konusunda projelerin hayata geçtiğini ifade eden Başkan Bozdoğan, “Sahil tamamen açıldı, Orman Genel Müdürlüğü'nden de, Akdeniz Belediyesi'nden de belediyemiz bütün tahsisli alanların hepsini üzerini aldı. Yedi dakikada artık sahile ulaşılacak, ciddi bir proje ortaya konuluyor. Özellikle Yenice'de projeler bir bir hayata geçiyor. Spor salonu aktif hale getirilecek, pazar yeriniz aktif hale getirilecek. Ara yollardaki eksik kalan asfaltlarınız en fazla on beş gün içerisinde tamamen bitirilecek” dedi.

…………OOO………….

 “TARSUS, SUYUN EN UCUZ

OLDUĞU KENT”

Tarsus Belediyesi’nin halk odaklı projelerini Yenice halkına anlatan Başkan Bozdoğan, “Bir belediye düşünün, koca Mersin'de su fiyatının en ucuz olduğu yer Tarsus, herkes bunu bilsin. Atık bedelini almayan tek ilçe Tarsus. Vatandaşın cebinde kalıyor bu para. İkinci ekmek fabrikasını bitiriyoruz. Allah izin verirse de bu önümüzdeki ay faaliyete geçiriyoruz. Buradaki ikinci ekmek fabrikasını yapmamın tek amacı da tüm Tarsus'un köylerini ekmeklerin gitmesi içindi.  Benim halkım için önemli olan ekmektir, sudur. Ve Tarsus il olduğunda ilk vereceğim müjde de Tarsus'ta su bedelini belki on kuruşlara beş kuruşlara çekeceğiz. Bunu yapan tek bir belediye olacak o da Tarsus Belediyesi. Bu konuda hepinize söz veriyorum” dedi.

 

“CUMHURİYET HALK PARTİLİ BELEDİYELERİN YAPTIĞI ÇALIŞMALARINDAN HEPİNİZ GURUR DUYACAKSINIZ”

Sosyal hizmetlerin Tarsus’ta devam edeceğini ifade eden Başkan Bozdoğan, “Sizlere önemli bir şey daha söylemek istiyorum. İki tane Atatürk evi yapılacak Bunun birisi Yenice'de yapılacak.  Hepimizin yolu Atatürk yolu. İlkeli yol ve şu mübarek elinizi toplumcu belediyelerden, CHP'li belediyelerden hiçbir zaman çekmemenizi diliyorum. Ve her zaman başımızın tacısınız her zaman şunu bilin,  ne olursa olsun tüm Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yaptığı çalışmalarından hepiniz gurur duyacaksınız. Hiçbirinizin başını öne eğdirmeyeceğiz. Hepinize saygılarımla selamlıyorum. “dedi.

…………OOO………….

TARSUS SANAT GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

Tarsus'a değer katan sanatçıları halkla buluşturmak sanata ve sanatçıya destek olmak amacıyla Tarsus Sanat Günlerinin ikinci haftasında Tarsus Ressamlar Derneği Kurucu Üyesi Ressam Nurettin Gözen  ağırlandı.

Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde gerçekleşen etkinlikte; Söyleşi ve canlı performans yapıldı.

 Ressam Nurettin Gözen’e ve katılımcılara teşekkür ederiz.

…………OOO………….

TARSUS KENT KONSEYİNDEN

BUGÜN ROCK KONSERİ ETKİNLİĞİ

Tarsus Belediyesi Kent Konseyi Gençlik meclisi 3 Haziran’da bir müzik etkinliği düzenliyor. Tarsus Kültür Parkı içinde akşam saat 17.00- 20.00 arasında gerçekleşecek etkinlikte Fest Rock konseri sunulacak.

Etkinliğe katılım ücretsiz olup tüm halkımız ve gençler davetlidir.

…………OOO…………. 

ÖĞRENCİLER SINAV ÖNCESİ STRESLERİNİ

TARSUS DOĞA PARKI’NDA ATTI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüten eğitimi destekleme kurs merkezlerinden hizmet alan öğrenciler, yaklaşan LGS öncesinde Tarsus Doğa Parkı’nda stres attılar. Güneşli havada parkın doğal ortamını gezen öğrenciler, çeşitli türdeki hayvanları da görme imkanı buldular.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan Kurs Merkezleri’nde eğitim alan öğrenciler, geleceklerini yakından ilgilendiren ve 4 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesinde gerçekleştirilen sosyal etkinliklerle moral buluyorlar.

 

Halkkent, Hal, Özgürlük, Kazanlı, Turgut Türkalp, Mithatpaşa, Çilek ve Eski Ömerli Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin imkanlarından faydalanan öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Doğa Parkı’nda keyifli dakikalar yaşadılar.

 

Ulaşımları, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçlarıyla yapılan öğrenciler, güneşli havada ve öğretmenlerinin nezaretinde parkı gezdiler.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş’un da eşlik ettiği gezide öğrenciler bir yandan stres atarken, diğer yandan farklı türdeki onlarca hayvanı yakından görüp, bol bol fotoğraf çektiler.

 

Çeviker: “Öğrencilerimizi sınava sadece akademik olarak değil, psikolojik olarak da hazırlıyoruz”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde psikolojik danışman olarak görev yapan Duygu Çeviker, verilen temel branş derslerinin yanı sıra, öğrencileri psikolojik olarak da sınava hazırladıklarını belirterek, “Öğrencilerimizi sınava sadece akademik olarak değil, psikolojik olarak da hazırlıyoruz. 4 Haziran’da gerçekleşecek LGS’ye az bir süre kala, birkaç saatliğine de olsa sınav stresinden uzaklaşmaları için Tarsus Hayvanat Bahçesi’ne gezi düzenledik. Bu gezimizde merkez ve Tarsus’ta bulunan 8 şubemizden öğrencilerimiz bir araya geldiler. Kendi yaş gruplarıyla sosyalleşerek, sınav sürecinde yaşadıkları kaygıların ortak olduğunu görmüş oldular” dedi.

 

Yıl boyunca tüm derslerden aldıkları eğitim, birebir etütler, haftalık deneme sınavları gibi imkanların yanı sıra, bu şekilde motive edici etkinliklerle de öğrencilerin ve velilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Çeviker, “Sınava girecek olan tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyor ve emeklerinin karşılığı olarak güzel sonuçlar alacaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Arkadaşlarımızla birlikte çok güzel vakit geçirdik”

 

Büyükşehir Halkkent Kurs Merkezi öğrencilerinden Şeyma Özpekmezci, sınav öncesi Tarsus Doğa Parkı’nda stres atma imkanı bulduklarını söyleyerek, “Sınava az bir süre kalmasına rağmen, hocalarımız motive olmamız için bizi hayvanat bahçesine getirdi. Hem stres attık, hem de arkadaşlarımızla birlikte çok güzel vakit geçirdik. Buraya geldiğimiz için herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

“Bizi çok mutlu etti”

 

Tarsus Doğa Parkı’na ilk kez geldiğini ifade eden Kazanlı Kurs Merkezi öğrencilerinden Narin Cengiz, “Sınava çok az bir süre kalmışken buraya gelmemiz hem stresimizi azalttı, hem de bizi çok mutlu etti. Çok teşekkür ederiz” dedi.

 

“Netlerim çok düşüktü, şimdi yüksek”

 

Özgürlük Kurs Merkezi’nden faydalanan Mert Aksoy ise, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu kurs merkezinden çok memnunum. Sınava bu sene çok iyi hazırladılar bizi. Bu kurs merkezine başlamadan önce netlerim çok düşüktü. Şimdi daha yüksek. Özgürlük Kurs Merkezi’ndeki tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı buralara gelemezdik” ifadelerini kullandı.

 

“Çok güzel bir eğitim verdiler bize”

 

Turgut Türkalp Kurs Merkezi öğrencilerinden Erdem Yat, “Sınava az bir süre kalmışken buraya geldik ve sosyal aktivitelere katıldık. Çok güzel bir zaman geçirdik, motivasyonumuz arttı. Dershanede de 1 yıl boyunca çok güzel bir eğitim verdiler ve netlerimiz arttı. Başta Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

…………OOO………….

PANDEMİYE İNAT YAŞASIN SANAT

KONSERİ DÜN AKŞAM YAPILDI

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu-Unutulmayan Nağmeler Korosu'nun Şef Hasan Basri Üstün yönetiminde 'Depremzede Alzheimer-Demans Hastaları' yararına düzenlediği 'Pandemiye İnat Yaşasın Sanat' projesi kapsamında düzenlediği konseri dün yapıldı.

'Pandemiye İnat Yaşasın Sanat' bir Avrupa Birliği Projesi olan Culture CIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilmektedir.

…………OOO………….

TARSUS’LU BİSİKLETÇİLER

MERSİN’E GİDİYOR

3 Haziran Dünya Bisiklet günü

etkinliği nedeniyle  Tarsuslu bisikletçiler

bu sabah Mersine gidecekler.

 

…………OOO………….

GERİ DÖNÜŞÜMDEN TABLOYA

Turgut İçgören Ortaokulu öğrencileri, geri dönüşüm malzemeleriyle  tablo yaptı.

Öğrenciler hazırladıkları tabloları Mehmet Bal Sanat Galerisi'nde sergiledi. Sergide ünlü bilim insanı Albert Einstein, ressam Frida Kahlo ve Kızılderili reisi tabloları beğeni topladı.

…………OOO……………

 

SÜRÜCÜYE DİRİFT CEZASI

Tarsus’ta tomobiliyle drift yapan sürücüye 20 bin 342 lira ceza kesildi. Ayrıca  ehliyetine el kondu. Otomobil ise yediemin otoparkına çekildi.

 Atatürk Caddesi üzerinde Tuğralı kavşağında bir sürücünün yoğun trafikte otomobiliyle drift yaptığını görenler, polise haber verdi. Sürücüye, drift yapmak ve kusuru görülen diğer maddelerden  ceza kesildi. Sürücünün ehliyetine 2 ay süreyle el konulurken, araç ise 60 gün süreyle yediemin otoparkına  kondu.

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar