Subscribe Us


30 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

30 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

ÇAMLIYAYLA OTOPARK VE PAZAR YERİ AÇILIŞA HAZIR

Çamlıyayla  ilçemizde  çok Katlı Otopark ve Pazar Yeri tamamlandı. Mersin Büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan yeni tesisler 30 Haziran 2023 Cuma günü açılacak.  Başkan Seçer halkımızı açılışa davet ederek Çamlıyayla’da saat 17.00 de yapılacak tesis açılışının hayırlara vesile olmasını diledi.

Açılış. Kale Mah. Cuma Sok. Çamlıyayla adresinde olacaktır.

…………OOO…………..

TARSUS EMNİYETİNDE BAYRAM

Kurban Bayramı vesile ile halkımızın huzuru ve sağlığı için görevi başında olan İlçe Emniyet ve İlçe Jandarma  komutanlığı ziyaret edildi.

Ziyarette kaymakam Kadir Sertel Otcu da hazır bulundu.  Polis ve jandarma  uygulama noktaları, hastanede yatan hastalar ve itfaiye ekiplerimiz ziyaret edilerek bayramlarını kutlandı.

 

…………OOO…………..

 

TARDOBDER'DE GÜZEL BİR

 BAYRAMLAŞMA OLDU

Kısa adı TARDOBDER olan Tarsusta Doğup Büyüyenler Derneğinde  güzel bir bayramlaşma gerçekleştirildi.

Başkan Ümran Yıldırım ‘’Bayramlaşmamız güzel oldu.. Ayaklarınıza sağlık güzel insanlar. Hoş geldiniz. Hoşluk verdiniz.

Nice bayramlarda birlik, beraberlik, sağlık ve mutlulukla aynı çatı altında buluşmak dileği ile.

Hayırlı Bayramlar...’’ dedi.

…………OOO…………..

SEÇER: ‘’ HİZMETTE ANAMURDA BİR

TARSUS’TA BİR’’

Halkın ihtiyaçlarına yönelik hizmetler yaptıklarını da kaydeden başkan Vahap  Seçer, “Hizmetlerimiz aynı ciddiyetle devam edecek. Sadece Ayvagediği, Gözne değil; Kepirli’si de Soğucak’ı da, Bekiralanı da, Gülnar’ın Dayıcık’ı da, Anamur’un Akine’si de bizim için fark etmiyor. Anamur da bir, Tarsus da bir, Gözne de bir, Çamlıyayla da bir” diye konuştu.  

 

Bölgedeki su sorununu çözdüklerini hatırlatan Seçer, “‘Çözeceğiz, merak etmeyin bir daha su sorunu konuşulmayacak’ dedik ve o günden beri konuşulmuyor. Çünkü yatmadık, çalıştık” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde 4 yılı geride bıraktığını da dile getiren Seçer, “Bizde görevimizi yapmanın huzuru var” diye konuştu. 

…………OOO…………..

MERSİN BASINI ÇAMLIYAYLAYA

GÖTÜRÜLECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı 'Çamlıyayla Katlı Otopark ve Pazar Yeri’nin açılışı Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in katılımıyla 30 Haziran Cuma günü  saat 17.00’de gerçekleştirilecektir. Ardından saat 18.00’de MBB Pop Orkestrası Konseri yapılacaktır. Katılımınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz…

 

Not: Açılışa katılmak isteyen basın mensupları için Taş Bina önünden saat 15.00’de araç kaldırılacaktır. Katılmak isteyen gazeteci arkadaşlarımızın yarın saat 10.00’a kadar  dilek.akpinar@mersin.bel.tr adresine mail atarak akreditasyon yaptırmalarını rica ederiz.

 

Yer: Kale Mahallesi, Cuma Sokak Çamlıyayla

 

 

…………OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR’İN MEZBAHALARI VE MOBİL

KESİM ÜNİTELERİNE YOĞUN İLGİ
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kurban kesim noktaları, bu Kurban Bayramı’nda da vatandaşlardan tam not aldı. Büyükşehir’in kent genelindeki 23 kesim noktasını tercih eden vatandaşlar, kendilerine hijyenik ve sağlıklı koşullarda, ücretsiz sunulan kesim hizmetinden yararlandı.


İl genelinde, 250 personelin hazır bulunduğu kesimhanelerde, vatandaşlar hem hijyenik hem de sağlıklı koşullarda ücretsiz bir şekilde kurbanlarını kestirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde, vatandaşa ücretsiz şekilde hem sağlıklı hem de hijyenik koşullarda hizmet veren mezbahalar, vatandaşların Kurban vecibelerini yerine getirmesinde büyük kolaylık sağladı.


Erdemli, Gülnar, Anamur, Mut ve Çamlıyayla olmak üzere 5’i yerleşik olan kesimhanelerin yanı sıra; Erdemli’de 2, Silifke’de 1, Gülnar’da 1, Mut’ta 1, Aydıncık’ta 1, Bozyazı’da 1, Akdeniz’de 1, Toroslar’da 1, Yenişehir’de 1, Mezitli’de 1, Tarsus’ta 6, Yakaköy’de 1 olmak üzere 18 mobil mezbaha,  vatandaşlara ücretsiz kurban kesimi hizmeti verdi.


“Dini vecibeleri sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştiriyoruz”


Kurban Bayramı boyunca vatandaşa hizmet etmek için hazır olduklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, “İl genelinde 250 personelimiz ve 23 kesim noktamızla kurban bayramında da vatandaşlarımıza hizmet etmek için hazır bulunmaktayız. Personellerimiz burada dini vecibelere uygun olacak şekilde,  sağlıklı ve hijyenik koşullarda ücretsiz şekilde kesim yapmaktadır” diye konuştu.


Kurban kesim ritüelleriyle ilgili bilgiler veren Şahutoğlu, “Vatandaşlarımız hayvanlarının vekaletini bize verdikten sonra mobil ünitelerimiz ve mezbahalarımızda kesimlerimiz sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Kesilen etler parçalanıp, ayrı ayrı poşetlenerek vatandaşlarımıza teslim ediliyor. Burada amacımız, vatandaşlarımıza kurban kesimi hizmeti sunarken dini ödevlerimizin gerekliliklerini hijyen kurallarına uygun olacak şekilde gerçekleştirmek. Herkesin Kurban Bayramı kutlu olsun” dedi.

 

………….OOO………….

 

YARIN ORMANLARA GİRİŞ

KONUSU ÖNEMLİ

Mersin  Valiliği, ormanlık alanlara giriş çıkışları ve tescilli piknik mesire alanları dışında ateşli piknik yapılmasını yasakladı.

Bu kapsamda, Mersin  genelinde ormanlık alanlara görevliler dışında 1 Temmuz ile 31 Ağustos tarihleri arasında girişler yasaklandı.

Alınan kararlar şöyle:Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte bölgemizde sıcaklık değerlerinin artacağı, buna dayalı olarak oluşabilecek olağanüstü hava durumları nedeniyle İlimizde orman yangınlarının ortaya çıkabileceği değerlendirilerek, ülkemiz ve milletimiz için paha biçilmez değere haiz olan ormanlarımızı yangına karşı korumak amacıyla aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Madde 1 - Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 74’üncü maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9 ve 66’ıncı maddeleri uyarınca Mersin İli sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz 2023 - 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında yasaklanmıştır. Bu tarihler arasında ormanlık alanlara sadece görevlendirilmiş yetkililer girebilir.

Tarım ve Orman Bakanlığınca kiraya verilen ilimizdeki piknik ve mesire yerleri işleticileri, orman idaresi ile yapmış oldukları sözleşme hükümlerine istinaden faaliyetlerine devam etmekle birlikte orman yangınlarına karşı her türlü tedbiri alacaklardır. İşleticilerin alması gereken tedbirler, orman teşkilatının ilgili birimleri tarafından denetlenecektir.

Madde 2 - Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaktır.

 Madde 3 - Orman Yasasının 31 ve 32’inci maddeleri kapsamında olan mahaller başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır.

Madde 4 - Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır.

 Madde 5 - Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (TEDAŞ ve TEİAŞ) hatlarının özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacaklardır.

Madde 6 - Tüm belediyelerimiz, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (dozer, loder, kepçe) hazır bulunduracaklardır.

 Madde 7 - İlçe Kaymakamlıklarımız ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri gözetim ve denetimlerini etkin bir şekilde yapacaklardır. Gerekli hallerde ilçe Kaymakamlarımızın emriyle tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak yangına karşı etkili müdahale edilmesi sağlanacaktır.

Madde 8 - Bu karar Mersin ili sınırlan içerisindeki tüm ormanlık alanlarda uygulanır.

Madde 9 - Yukarda belirtilen karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır.

Madde 10 - Bu karar hükümleri 01.07.2023 - 31.08.2023 tarihleri arasında uygulanır.

…………OOO…………..

TARSUS’TA BERBERLERDE YAZ

MESAİSİ  YARIN BAŞLIYOR

Tarsus’ta her yıl Haziran ayında uygulanan yaz mesaisi bu yıl 1 Temmuz tarihi itibariyle başladı.

Okulların tatile girmesiyle yaz tatiline giren berberler işyerlerini Cumartesi günleri saat 15.00’den itibaren kapatıyordu. Bu yıl yaz tatilinin hemen akabinde kurban bayramı olması ve berberlerin bayramda iş yapabilmeleri açısından yaz tatili 1 Temmuz 2023 itibariyle başladı. Tarsus’ta berber esnafları Eylül ayına kadar işyerlerini cumartesi günleri saat 15.00’den itibaren kapatacak, pazartesi sabahı açacaklar.

…………OOO…………..

KÖMÜR ÜRETİMİ BÖLGEMİZDE

Çamlıyaylada  arenciye ağaçlarının odunundan üretilen mangallık kömürler, işçilerin yoğun emeğiyle vatandaşlara ulaştırılıyor. Sabahın erken saatlerinde işe koyulan işçiler, ateş, duman ve kavurucu sıcağın altında gün boyu ekmek mücadelesi veriyor. Üreticiler, odunları yukarıdan ateşleyerek yanma sürecini tamamlıyor ve kömür haline getiriyor. Kurban Bayramı'nda talep arttığı için işler yoğunlaşıyor ve kömürlerin kilosu 17-18 TL'ye satılıyor

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar