Subscribe Us


4 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

4 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS VE MERSİN’E BAKANLIK YOK

2023  yılı Yeni Kabine listesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Uzun süredir kamuoyunun gündeminde yer alan “Yeni Bakanlar’’ dün belli oldu. Bu kez Tarsus ve Mersin’den bakan çıkmadı. Mersin milletvekili seçilen eski Maliye ve hazine bakanı Nureddin Nebati de Lütfi Elvan da bakan değil artık.

…………OOO………….

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU İZMİR’DE

Tarsus Şehir Tiyatrosunun “ÇEHOV” adlı oyunu 3. Metropolis Tiyatro Festivali kapsamında İzmir Torbalı’da sahne aldı.

Festivalde yer alarak Tarsus’u gururlandıran tüm oyuncularımıza teşekkür ederiz.

 …………OOO………….

CHP’Lİ MAHİR BAŞARIR GRUP BAŞKANVEKİLİ OLDU

Geçen dönem olduğu gibi bu dönemde de CHP Mersin  Milletvekili  seçilen Tarsuslu Ali Mahir Başarır’a yeni görev.

Av. Başarır , dün toplanan, CHP de partinin grup başkanvekili oldu. Hayırlı olsun.

…………OOO………….

TARSUS KENT KONSEYİNDEN

ROCK KONSERİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Bu konser bir başka güzeldi. Tarsus Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Belediyemiz iş birliği ile Kültür Park’ta Fest Rock Konseri düzenlendi.

Birbirinden yetenekli gençlerin bulunduğu Yasak Band, Kaos Band ve Bandaj Band grupları sahne aldı.

Bolca coşkunun olduğu konserde müzikseverler doyasıya eğlendi.

…………OOO…………. 

BELEDİYE AÇILIŞLARA YARIN DEVAM EDECEK

Tarsus Belediyesi, 5 Haziran Saat 11’de Fatih Mahallesi Bedrettin Sarpkaya Kreş ve Gündüz Bakım Evini açacak.  Belediye mahallelerde okul öncesi eğitim herkes için ulaşılabilir kılınacak.

 

YENİ YEŞİL ALAN VE PARKLAR HALKIN HİZMETİNE SUNULACAK

Başkan Bozdoğan’ın kente yeşil alan kazandırma çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. 8 Haziran saat 11’de Kırklarsırtı, 6 Haziran saat 11’de Altaylılar ve Şehitler Tepesi, 9 Haziran Saat 11’de Gaziler, Mahallelerinde açılışlar ile yeni yeşil alan ve parklar kazandırılıyor. 197 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alana kavuşan Tarsus’ta,  park sayısı 45, koruluk sayısı ile 50’ye ulaşıyor.

 

TARIM YAŞAM ALANI VE MÜZESİ İLE TARSUS NEFES ALACAK

Tarım alanında da Türkiye genelinde ses getiren büyük projeleri hayata geçiren Başkan Bozdoğan, 7 Haziran saat 11’de ise Kemalpaşa Mahallesinde tarım yaşam alanı ve tarım müzesini hizmete açıyor. Tarım yaşam alanı içeresinde tarım müzesi, toprak odası, ata ve yerli tohumların sergilendiği tohum odası, ziyaretçiler için dikim atölyeleri, ata tohum uygulama ve çoğaltma alanı, 10 çeşit tropik, 15 çeşit subtropik meyve ağacı ve 10 çeşit tıbbi aromatik bitki dikim alanı bulunuyor. Müze ve yaşam alanı ile ziyaretçilerin eski tarım alet ekipmanlarından yeni tarım model, işleyiş, ve kademelere varana kadar geçen süreci ve detaylarını görebilmelerini sağlanacak.

 

EVLENECEK ÇİFTLERE BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN YENİ DÜĞÜN SALONU HİZMETİ

10 Haziran saat 11’de ise açılışlar ile kente bir de 82 Evler Mahallesi’nde yeni bir kır düğün salonu kazandırılıyor. Hayat pahalılığının artması ile birlikte evlenecek çiftlere ve düğün masrafları ile uğraşan ailelere müjdeli haberi veren Başkan Bozdoğan, kır konseptli düğün salonunu da halkın hizmetine sunuyor. 

………..….ooo…………..

YENİ İTFAİYE ERİ ALIMI TAMAM

Yeni 100 itfaiye eri, Tarsus'tan Anamur'a kadar tercih yaptıkları  yerlerde görev alacak. Mersin Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevlendirilmek üzere alımını gerçekleşen 100 itfaiye erinin görev yeri dağılımları tamam.

Yeni 100 itfaiye eri, Tarsus'tan Anamur'a kadar tercih yaptıkları 17 itfaiye grup amirliğine bağlı 16 istasyonda görev yapacağı bildirildi.Yazılı sınavın ardından, parkurdaki uygulamalı sınavlarda ter döken itfaiye eri adayları, emeklerinin karşılığını aldı. Başarılı 100 itfaiye eri, Tarsus'tan Anamur'a kadar tercih yaptıkları 17 itfaiye grup amirliğine bağlı 16 istasyonda görev yapacak

………..….ooo…………..

TARSUSLU BİSİKLETÇİLER

DÜN MERSİN’DEYDİ..
 Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni yaptığı ve revizesini tamamladığı yollarla, bisiklet kullanımını teşvik etmeye devam ediyor. 

Büyükşehir'in filosundaki 118 yeni otobüsün tamamında bisiklet aparatı bulunuyor. Kentteki sosyal faaliyetler ve festivallerle de vatandaşları bisiklete yönlendiren Büyükşehir Belediyesi, kentte sağlıklı yaşamın da önünü açıyor.

 Dünkü etkinliğe  Tarsus TABİT’de katıldı.  TABİT ekibi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

………..….ooo…………..

UNUTULMAYAN NAĞMELER KOROSU

 'PANDEMİYE İNAT, YAŞASIN SANAT' DEDİ

Mersin Alzheimer Derneği-Unutulmayan Nağmeler Korosu'nun bir Avrupa Birliği Projesi olan ve CultureCIVC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilen ‘Pandemiye İnat Yaşasın Sanat’ projesi kapsamında 'Depremzede Alzheimer-Demans Hastaları' yararına düzenlediği konser Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşti.

Pandemiye İnat Yaşasın Sanat' projesi süresince her hafta Perşembe günleri Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde Şef Hasan Basri Üstün yönetiminde çalışmalarını sürdüren Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu-Unutulmayan Nağmeler Korosu fiziksel, zihinsel ve sanatsal aktif yaş alma faaliyetlerinin ve çalışmalarının sosyal sorunların özellikle yaş almış çınarlar üzerindeki etkisini azaltarak toplumsal bütünleşmeyi sağladığına vurgu yaptı.

 

………..….ooo…………..

 

GÖKHAN ÖZBERK’’DÜNYA

BİSİKLET GÜNÜ KUTLU OLSUN’

Gökhan ÖZBERK’ herkesin 3 haziran dünya bisiklet günü' nü kutluyorum. ‘’ dedi.

Özberk ’Uzun yıllardır ülkemizdeki bir çok şehirde Topluluk veya dernek çatısı altında veya bireysel çalışmalar yaparak, zaman zaman festivaller düzenleyerek, bisiklet yarışları organize ederek, okullarda eğitimler vererek , Bisiklet kursları düzenleyerek, kadınları bisiklet kullanımına teşvik ederek, ilgili kurum ve kuruluşlar ile iletişime geçerek, trafikte her türlü zorluğa ve tehlikelere rağmen görünür olarak , haklı mücadelelerinde etkili kazanımlar elde eden ve daha da güzel kazanımlar elde edeceğine inandığım, , BİSİKLETİ ULAŞIMIN GELİŞTİRİLMESİNE katkı sağlayan tüm resmi kurum, dernek , topluluk ve bireysel çalışmalar yapan herkesin 3 haziran dünya bisiklet günü' nü kutluyorum.

Gökhan ÖZBERK

………..….ooo…………..

 TARSUS SPORA KUTLAMA

Tarsusspor gençleri  Mersin şampiyonu olarak Türkiye şampiyonası gitmeye hak kazanmıştır emekleri için öncelikle sayın başkanımız Ali İlk bey'e hocalarımız Alican hoca ve İbrahim hoca Tufan hocaya teşekkür ederiz ve oyuncularımızın da başarılarını dileriz

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar