Subscribe Us


5-6 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

5 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

MÜFTÜ ALİ CAN'IN YERİNE HATAY’DAN MÜFTÜ  GELECEK

 Tarsus'ta 3 yıldır  görev yapan Müftü Ali Can'ın tayini çıkarken yerine Hatay’dan Müftü gelecek.

Tayini Ceyhan ilçesine çıkan müftü ile ilgili Tarsus'ta şok yaşanırken yerine Hatay müftü yardımcısı  Murat Akçay gelecek. Şu sıralar hacda olan Hatay müftü yardımcısı  Murat Akçay hac dönüşü Tarsus’a gelecek.

 

 

…………OOO………….

TARSUS’TA MORAL VEREN GEZİ 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde psikolojik danışman olarak görev yapan Duygu Çeviker, verilen temel branş derslerinin yanı sıra, öğrencileri psikolojik olarak da sınava hazırladıklarını belirtti.

Tarsus Hayvanat Bahçesi’ne gezi düzenlendi.

Bu gezimizde merkez ve Tarsus’ta bulunan 8 şubemizden öğrencilerimiz bir araya geldiler. Kendi yaş gruplarıyla sosyalleşerek, sınav sürecinde yaşadıkları kaygıların ortak olduğunu görmüş oldular.

………..….ooo…………..

FATİH MAHALLESİNDE AÇILIŞ

Tarsus Belediyesi, 5 Haziran Saat 11’de Fatih Mahallesi Bedrettin Sarpkaya Kreş ve Gündüz Bakım Evini açtı..  Belediye mahallelerde okul öncesi eğitim herkes için ulaşılabilir kılınacak.

 

YENİ YEŞİL ALAN VE PARKLAR HALKIN HİZMETİNE SUNULACAK

Başkan Bozdoğan’ın kente yeşil alan kazandırma çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. 8 Haziran saat 11’de Kırklarsırtı, 6 Haziran saat 11’de Altaylılar ve Şehitler Tepesi, 9 Haziran Saat 11’de Gaziler, Mahallelerinde açılışlar ile yeni yeşil alan ve parklar kazandırılıyor. 197 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alana kavuşan Tarsus’ta,  park sayısı 45, koruluk sayısı ile 50’ye ulaşıyor.

 

TARIM YAŞAM ALANI VE MÜZESİ İLE TARSUS NEFES ALACAK

Tarım alanında da Türkiye genelinde ses getiren büyük projeleri hayata geçiren Başkan Bozdoğan, 7 Haziran saat 11’de ise Kemalpaşa Mahallesinde tarım yaşam alanı ve tarım müzesini hizmete açıyor.

………..….ooo…………..

TARSUS TENİS KULÜBÜNÜN BAŞARISI

İstanbul Büyük Kulüp de düzenlenen TTF masters T-200 turnuvasında 60+ da şampiyonluk Tarsus Tenis Kulübümüze Mersinli kardeşimiz Emre Karatayla çiftlerde finalist oldu.

İyiki varsın Tarsus Tenis Kulübü.

 

………..….ooo…………..

KORUYUCU AİLEYE ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, İncirlikuyu Mahallesinde ikamet eden Koruyucu Aileyi ziyaret etti.

Ziyarette Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Çelik, Müftü Ali Can ve bazı İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri de Kaymakam Otcu’ya eşlik etti.

 

………..….ooo…………..

ŞEHİT POLİSİMİZ FERUZ KARAYİĞİT’İNAİLESİNE ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmaları kapsamında, Şehit Polisimiz Feruz Karayiğit’in ailesini ziyaret etti. Kaymakam Ottcu, şehidin  Kırklarsırtı Mahallesinde ikamet eden ailesini ziyaret etti.

Tüm şehitlerimizin ruhu şad mekanı cennet olsun.

 

………..….ooo…………..

MERSİN-TARSUS ORGANİZE SANAYİNDE

TEKLİ’YE GÜVEN OYU

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, OSBÜK'ün yönetimine yeniden seçildi. OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü güven tazelerken, Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Gül Akyürek Balta da yönetim kuruluna seçildi. Tekli, yeni sanayi alanları oluşturarak yatırımcıların taleplerine cevap vermek için çalışacaklarını belirtti.

………..….ooo…………..

 

4.  ULUSAL CİRCULAR ÇEVRE

VE SANAT SERGİSİ AÇILIYOR

Bugün Tarsus’ta 4.  Ulusal Circular Çevre ve Sanat Sergisi açılıyor. Mersin Büyükşerhir destekli 4.  Ulusal Circular Çevre ve Sanat Sergisi açılışına Tarsuslular da davet edildi.

………..….ooo…………..

SAĞLIK MÜDÜRÜ KAYMAKAMA

BİLGİ VERDİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, İlçe Sağlık Müdürlüğünü ziyaret etti.

Otcu, Tarsus ilçe  Sağlık Müdürü Uz. Dr. Orhan Acehan’dan yürütülen hizmetlere dair bilgi aldı.

………..….ooo…………..

 

TARSUS OSB’DE MAYIS TOPLANTISI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Müteşebbis Heyet Mayıs ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Pehlivan Başkanlığında, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi şantiye binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya müteşebbis heyet üyeleri katıldı.

OSB’nin gelişim sürecinin değerlendirildiği toplantıda, gündem maddeleri görüşüldü ve karara bağlandı.

 

………..….ooo…………..

6 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

ALİ SEÇER, TİCARET BORSALARI

KONSEY ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ. 

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) 79'uncu Genel Kurulu'na katıldı. 

TTB'nın 9 yıldır asil üyesi olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 79'uncu Genel Kurulu’nda Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, Ticaret Borsaları Konsey üyeliğine seçildi. 

Konsey üyeliği ile ilgili açıklamada bulunan Seçer; “Borsalarımız için önemli bir konsey olan Ticaret Borsaları Konseyi; TOBB çatısı altında, gelen konuları ele alarak teklif ve görüş şeklinde TOBB Yönetim Kurulu'na sunmak, iktisadi raporları, mevzuat değişikliklerine ilişkin kararları gözden geçirmek, temsil ettikleri zümrenin ekonomik sorunlarıyla ilgili araştırmalar yapmak gibi görevleri yürütmektedir. Kentimizin ve borsamızın menfaatleri doğrultusunda görevimizi en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olacağız. Ticaret borsalarımız ve TOBB camiamız için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz " ifadelerini kullandı. 

 

TOBB 79. Genel Kurul’da TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu göreve tekrar seçilmesinden dolayı kutlayan ve başarı temennisinde bulunan Seçer, “Ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan camiamız, Birlik Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde, yeni hedeflerle ülkemiz ve milletimiz için başarılı çalışmalara imza atacaktır. Yeni dönemin tüm camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.”  

…………OOO………….

 

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ

BUGÜN TOPLANIYOR

2023 Yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 8. Birleşimin 1. Oturumu Gündemi belli oldu. Buna göre Tarsus Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 8. Birleşimin 1. Oturumu 06.06. 2023 Salı Günü saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecek.

Meclis Gündemi

06.06.2023 Salı Günü saat 14.00'da toplanacak olan, 2023 yılı Haziran Ayı 8. Birleşimin 1. Oturumu Olağan Meclis Toplantısı Gündemidir. 

GÜNDEM MADDELERİ:

1-Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı.2- Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.3- Dilek ve öneriler.4- Kapanış.

…………OOO………….

TARSUS’TA BUGÜN İKİ AYRI

TİYATRO OYUNU SAHNELENECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği iki oyun, Tarsuslu sanatseverlerle buluşuyor.

Program şöyle: 6 Haziran Salı Günü Saat 16.00 (Çocuk Oyunu) ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ Yer: St. Paul Meydanı

6 Haziran Salı Günü Saat 20.00 “Kamyon”

Yer: St. Paul Meydanı

…………OOO………….

KÖPEKLER ÖLÜMDEN KURTARILDI

Tarsus’ta Mersin Büyükşehire bağlı itfaiye ekipleri, köprü altında bitkin düşen 8 yavru köpeği kurtardı.  Tarsus’a bağlı Hasanağa (köyünde) Mahallesinde bir köpek yavrusunun öldüğünü fark eden vatandaşlar, anne ile birlikte 8 yavru köpeğin sulama kanalının üzerinden geçen beton köprünün altında olduklarını fark edince durumu Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine bildirdi.  İtfaiye  Daire Başkanlığı personelleri, köpekleri bulundukları yerden kurtardıktan sonra yavru köpekleri gerekli bakımların yapılması için köpek barınağına teslim etti.

…………OOO………….

BUGÜN ALTAYLILAR VE ŞEHİTLER

TEPESİNDE AÇILIŞ VAR

Başkan Haluk Bozdoğan’ın kente yeşil alan kazandırma çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. 6 Haziran saat 11’de Altaylılar ve Şehitler Tepesi, 7 Haziran saat 11’de ise Kemalpaşa Mahallesinde tarım yaşam alanı ve tarım müzesini hizmete açıyor . 8 Haziran saat 11’de Kırklarsırtı, 9 Haziran Saat 11’de Gaziler, Mahallelerinde açılışlar ile yeni yeşil alan ve parklar kazandırılıyor. 197 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alana kavuşan Tarsus’ta,  park sayısı 45, koruluk sayısı ile 50’ye ulaşıyor.

TARIM YAŞAM ALANI VE MÜZESİ İLE TARSUS NEFES ALACAK

Tarım alanında da Türkiye genelinde ses getiren büyük projeleri hayata geçiren Başkan Bozdoğan, 7 Haziran saat 11’de ise Kemalpaşa Mahallesinde tarım yaşam alanı ve tarım müzesini hizmete açıyor. Tarım yaşam alanı içerisinde tarım müzesi, toprak odası, ata ve yerli tohumların sergilendiği tohum odası, ziyaretçiler için dikim atölyeleri, ata tohum uygulama ve çoğaltma alanı, 10 çeşit tropik, 15 çeşit subtropik meyve ağacı ve 10 çeşit tıbbi aromatik bitki dikim alanı bulunuyor. Müze ve yaşam alanı ile ziyaretçilerin eski tarım alet ekipmanlarından yeni tarım model, işleyiş, ve kademelere varana kadar geçen süreci ve detaylarını görebilmelerini sağlanacak.

 YENİ DÜĞÜN SALONU HİZMETİ

10 Haziran saat 11’de ise açılışlar ile kente bir de 82 Evler Mahallesi’nde yeni bir kır düğün salonu kazandırılıyor. Hayat pahalılığının artması ile birlikte evlenecek çiftlere ve düğün masrafları ile uğraşan ailelere müjdeli haberi veren Başkan Bozdoğan, kır konseptli düğün salonunu da halkın hizmetine sunuyor. 

 

…………OOO……………

TARSUS’TA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ  ETKİNLİĞİ

Tarsus’ta 15 Mayıs Yeryüzü İklim Günü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü kapsamında Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Üniversite iş birliği ile İklim, Çevre ve Kuraklık Paneli düzenledi.

Prof. Dr. Bülent ŞEN moderatörlüğündeki Panelde; Dr. Şebnem KURT (Tarımsal Kuraklık) Dr. Fatih BARUTÇU (İklim  Değişikliği ve Tarımsal Sulama Sektörüne Etkileri) Dr. Öğretim Üyesi Yasin ÖZAY (Çevresel Sürdürülebilirlik) İlçe Tarım Müdürü Hayri ERDOĞAN (İlçemizde İklim Değişikliği ve Kuraklık ile ilgili yapılan çalışmalar) sunumlar yaptı.

………..….ooo…………..

ÖĞRENCİLERE TOP HEDİYE

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Her şey geleceğimizin umudu çocuklarımız için..

Daha önce ziyaret ettiğimiz 75. Yıl Kocatepe Ortaokulu öğrencilerimiz bizlerden top istediler, biz de isteklerini yerine getirerek toplarını teslim ettik.

Sizi seviyoruz çocuklar .’’ dedi.

………..….ooo…………..

DAHA TEMİZ BİR TARSUS İÇİN

UYARI YAPILDI

Tarsus belediyesi, Yeşil ve temiz bir gelecek için çevreni koru, geleceğini koru...

5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlu olsun.

Daha Temiz BirTarsus İçin’ diye afişler astı.

………..….ooo…………..

MECLİ ÜYESİNİN ACI GÜNÜ

Tarsus Belediye Meclis Üyesi Çetin Sarı’nın Kıymetli Kayınbabası Süleyman Çolak’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik..

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz..

Mekanı cennet olsun.

………..….ooo…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar