Subscribe Us


7 -8 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

7 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

TARSUS BELEDİYESİ, ÇOCUKLARA İYİ BAŞLANGICI SUNUYOR: 8 KREŞLE

TEMİZ, GÜVENLİ VE ÇAĞDAŞ EĞİTİM 

Tarsus Belediyesi tarafından çocukların hayatlarında en iyi başlangıcı yapmalarına olanak sağlamak amacıyla Fatih Mahallesi’ne Bedrettin Sarpkaya Kreş ve Gündüz Bakım Evi kazandırıldı. Tarsus’a kazandırılan toplamda 8 kreşle Tarsus Belediyesi çocuklara temiz, güvenli, çağdaş bir eğitim olanağı sunmaya, çocukların geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’ta her güne 1 proje kazandırarak Tarsuslular tarafından takdir almaya devam ediyor. Çocukların eğitimi ve annelerin istihdamını öne çıkarmaya yönelik Bedrettin Sarpkaya Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Tarsus’a kazandırılan bu kreşlerle çocukların sağlıklı bir ortamda yetişmeleri ve nitelikli eğitim almaları sağlanıyor. Kreşler, çocukların gelişimine uygun şekilde yapılarak, dersler ve oyunlar ise uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Tarsus’a toplamda kazandırılan 8 kreşle birlikte çocuklar, güvenli ve keyifli bir ortamda oyun oynayarak öğrenme fırsatı buluyorlar.

 …………OOO………….

BAŞKAN KARARLI:

“HER MAHALLEYE KREŞ AÇILACAK”

Çocukların geleceği için Tarsus’a 8. kreşi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Bugün “Her Gün Bir Açılış” etkinliklerimizde bir kreşimizin daha açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu tür kreşler, eğitim yerleri, kurumlar, anaokulları belki de geleceğini göremediğimiz, bilmediğimiz çocuklarımızın canlı mesaj olduğunu gösterir bizlere. Onların yetişmesi sağlıklı birey olması için önemli olan kurumlardır. Bu tür kurumlarda önemli olan sağlıklı bireyleri yetiştirirken sağlıklı insanların öğretmenlerimizin de yetiştirilmesidir. Şu an 8. kreşimiz açılıyor. Bir ilçe belediyesinin yaptığı sekizinci kreş çok önemli bir adımdır. Hiç merak etmeyin her mahalleye kreş açılacak. Her mahallenin kreşi olacak. Çünkü kreş sadece çocuklarımızın geleceği için değil annelerinde rahatlaması için açıyoruz. “ dedi.

 …………OOO………….

BOZDOĞAN  “TARSUS’UN İL OLMASI İÇİN

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tarsus’un il olması için çalıştıklarını ve halkının yanında olduğunu söyleyen Başkan Haluk Bozdoğan, “Bu kent il olduğunda ki mutlaka ama mutlaka il olacak ne Adana'dan ne Mersin'den, ne Ankara'dan bu kente kimseyi karıştırmayacağız. Biz bize yeteriz, yeter ki bize gölge etmesinler. Hizmette dört yıl geçti. 25 yıllık MHP'nin iktidarda olduğu bir belediyede görevi devraldık. Herkesin canla başla bize yardımcı olması gerekirken kimi zaman kendi içimizden vurulduk. Ama hiç önemli değildi. Önemli olan neydi biliyor musunuz? Herkese karşı, dimdik dur, doğru olanı bildiğinden asla şaşma. Herkes gece gündüz çalıştı, çalışmaya devam edecek. Allahu-teala dolu ellere bakmıyor. Temiz ellere bakıyor. Allah'a çok şükür elimiz tertemiz. Biz bu yolda devam edeceğiz. Benim arkamda sadece halkım var. Ben halkımla yürürüm, gerisi hiç önemli değil.” diyerek açılışların hayırlı olmasını diledi.

 

“FİYATLAR ÇOK UYGUN”

Fiyatların çok uygun olduğuna değinen bir vatandaş “Yapılan bu kreşten çok memnunum. Diğer kreşlerin fiyatlarını az çok biliyoruz. Benim 2 kızım daha var hepsine ne ödeme yapabilirim biliyorsunuz. Fiyatlar çok uygun. Böyle bir yer olduğu için teşekkür ediyorum.” şeklinde belirtti.

 

“BELEDİYE BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM,  ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPIYOR.”

Yapılan hizmetlerden memnun kaldığını söyleyen başka bir vatandaş “Belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Çok güzel şeyler yapıyor. Tarsus’umuzu güzelleştiriyor daha ne isteyelim.” dedi.

…………OOO………….

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ

TOPLANDI

2023 Yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 8. Birleşimin 1. Oturumu  dün yapılıd.

Tarsus Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 8. Birleşimin 1. Oturumu 06.06. 2023 Salı Günü saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

Haziran Ayı 8. Birleşimin 1. Oturumu Olağan Meclis Toplantısı Gündemine göre, açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması, Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması. Dilek ve öneriler ele alındı.

…………OOO………….

KAMYON ADLI TİYATRO TARSUS’TA SAHNELENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği iki oyun, Tarsuslu sanatseverlerle buluştu. Programda dün Saat 16.00 (Çocuk Oyunu) ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ Yer: St. Paul Meydanında sahnelendi, ardından büyüklere Saat 20.00  de “Kamyon” adlı oyun izlettirildi.

…………OOO………….

BUGÜN KEMALPAŞA MAHALLESİNDE

AÇILIŞLAR YAPILACAK

Tarsus’ta (bugün) 7 Haziran saat 11’de ise Kemalpaşa Mahallesinde tarım yaşam alanı ve tarım müzesini hizmete açıyor . 8 Haziran saat 11’de Kırklarsırtı, 9 Haziran Saat 11’de Gaziler, Mahallelerinde açılışlar ile yeni yeşil alan ve parklar kazandırılıyor. 197 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alana kavuşan Tarsus’ta,  park sayısı 45, koruluk sayısı ile 50’ye ulaşıyor.

TARIM YAŞAM ALANI VE MÜZESİ İLE TARSUS NEFES ALACAK

Tarım alanında da Türkiye genelinde ses getiren büyük projeleri hayata geçiren Başkan Bozdoğan, 7 Haziran saat 11’de ise Kemalpaşa Mahallesinde tarım yaşam alanı ve tarım müzesini hizmete açıyor. Tarım yaşam alanı içerisinde tarım müzesi, toprak odası, ata ve yerli tohumların sergilendiği tohum odası, ziyaretçiler için dikim atölyeleri, ata tohum uygulama ve çoğaltma alanı, 10 çeşit tropik, 15 çeşit subtropik meyve ağacı ve 10 çeşit tıbbi aromatik bitki dikim alanı bulunuyor. Müze ve yaşam alanı ile ziyaretçilerin eski tarım alet ekipmanlarından yeni tarım model, işleyiş, ve kademelere varana kadar geçen süreci ve detaylarını görebilmelerini sağlanacak.

 YENİ DÜĞÜN SALONU HİZMETİ

10 Haziran saat 11’de ise açılışlar ile kente bir de 82 Evler Mahallesi’nde yeni bir kır düğün salonu kazandırılıyor. Hayat pahalılığının artması ile birlikte evlenecek çiftlere ve düğün masrafları ile uğraşan ailelere müjdeli haberi veren Başkan Bozdoğan, kır konseptli düğün salonunu da halkın hizmetine sunuyor. 

 

………..…OOO………….

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU “ÇEHOV VODVİL” OYUNUYLA TORBALI 3.METROPOLİS TİYATRO FESTİVALİ’NDE SAHNE ALDI

-TARSUS ŞEHİR TİYATROSU’NDAN TORBALI’DA SAHNEYE BÜYÜLÜ BİR DOKUNUŞ

 

Tarsus Şehir Tiyatrosu, İzmir Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen 3.Metropolis Tiyatro Festivali’ne katılım sağladı. Çehov Vodvil oyunuyla izleyenleri adeta büyüleyen Tarsus Şehir Tiyatrosu, İzmirli seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Sergilenen oyunda tiyatro ekibi, Usta Oyuncu Ayşe Nil Şamlıoğlu ve Zihni Göktay tarafından övgü aldı.

 

3.Metropolis Tiyatro Festivali kapsamında Tarsus Şehir Tiyatrosu İzmir Torbalı’da sahne aldı. Çehov Vodvil oyunuyla katılım sağlayan Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, festivalde çiçeklerle karşılandı. Festivalin ilk günü İzmir Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen kortej yürüyüşüne katılım sağlandı. Festivalin 2. günü izleyicilerle buluşan Çehov Vodvil oyunu, İzmirlilerle buluştu. Reji ve dramaturji çalışmalarını Nihat Çapar’ın yaptığı oyunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Derya Güneri, Hacer Öner, Ertan Rüstem ve Ozan Karabulut rol aldı. Anton Pavloviç Çehov’un iki oyunundan derlenen ‘Çehov Vodvil’ oyunuyla izleyicinin karşısına çıkan Tarsus Şehir Tiyatrosu, İzmirli izleyicilerinden tam not aldı. Güldürü ve dinamik yönü ağır basan Çehov Vodvil oyununa usta sanatçılar da katılım sağladı.

 

“ŞEHİR TİYATROSU TARSUS HALKININ TİYATROYA YENİDEN ÂŞIK OLMASINI SAĞLADI”

Tarsus halkının tiyatro sevgisini anlatan Usta Oyuncu Zihni Göktay “Tarsus Akdeniz’de bir kültür beşiğidir. Tarsus’un tiyatroya olan ilgisini 1964 yılından bu yana takip ettim. Devletin kültür politikası çok iyi yönetilmediği için Tarsus o dönemler ihmal edildi. Tarsus’un seyircisi biz gittiğimiz andan beri yarım saatte bitiriyordu biletlerimizi. Ben hep çok güzel karşılandım. Haşmet Zeybek Tarsus’un yetiştirdiği bir oyuncuydu ve bize geldi. Tarsus çok aydınlık insanlar yetiştirmiştir, seyircisi de mükemmeldir. 1 günlüğüne gittiğimizde bir gün daha kalın diye çok ısrar ederlerdi. Bunlar yaşadıklarım, hakikatler… Tiyatrosunun konuşulduğu her yer çok kutsaldır. Tarsus iki kere kutsaldır bunu yıllar evvel ispatladı. Tarsus’un tiyatroya olan ilgisi hiç azalmadı. Humus çok severim, çok güzellikler yaşadım Tarsus’ta.  Çok iyi tempolu bir oyun, ben bu tempoda oynayamazdım çok başarılıydı.  Tarsus halkı tiyatroyu çok seviyor, arz talep meselesi var. Şehir Tiyatrosu Tarsus halkının tiyatroya yeniden aşık olmasını sağladı.” ifadelerini kullandı.

 

“ÇOK GÜZEL BİR OYUNDU İYİ Kİ GELDİM İYİ Kİ SEYRETTİM”

Usta Oyuncu Ayşe Nil Şamlıoğlu da ekibi tebrik ederek, “Daha önce Adana’da oyun yönetirken Tarsus’a çok geldim, Tarsus’un yeri ben de çok farklı. Oyunu seyretmek ayrıca çok heyecanlıydı. Çok güzel bir oyundu, iyi ki geldim, iyi ki seyrettim. Ekibe başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

………..….ooo…………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI DR. HALUK BOZDOĞAN İLE YEŞİL ALAN MİKTARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN YEŞİL TARSUS’A BİR HALKA DAHA

 

Tarsus Belediyesi “1 Her Gün Bir Açılış” mottosuyla kente sağlık, kültür, eğitim ve sosyal alanlarda eserler kazandırmaya devam ediyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile yeşil alan miktarı her geçen gün artıyor. Bu kapsamda Altaylılar ve Şehitler Tepesi Mahallelerine kazandırılan yeşil alan ve korulukların açılış töreni gerçekleştirildi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan göreve geldiğinden bu yana kişi başına düşen yeşil miktarını artırarak Tarsus’un kaderini değiştiriyor. Kent genelinde bin 500 günde 197 bin metrekare yeşil alan kazandırıldı. Son olarak da Tarsus’ta tamamlanan koruluk alanları hizmete açıldı. Başkan Bozdoğan törendeki konuşmasında, Tarsus’u yeşili bol bir kent yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

 

“YEŞİL ALANLARIMIZ İLE TARSUS’UMUZ ADETA NEFES ALIYOR”

Başkan Bozdoğan Tarsus’ta yeşil alan miktarını arttırmak için çalıştıklarını ifade ederek“ Daha Yeşil Bir Tarsus” sloganıyla çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz, kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak ve vatandaşlara yeni yaşam alanları sunmak için hummalı bir şekilde çalışıyor. Hedefimiz 400 dönüm yeşil alan bir kentte yeşil alan miktarının artması çok önemli. Yeşil alan ne kadar çok olursa geleceğe o kadar yatırım olur. Biz hekim olarak iyi olmayı ruhsal ve bedensel iyilik olarak tanımlamayız, iyi çevre koşullarında ruhsal ve bedensel iyilik deriz. Çevre koşulları da sağlık için çok önemli. Yerel yöneticilerin boynunun borcu olmalı. Şu ana kadar kentimize 45 park ve 50 koruluk kazandırdık. Bu sayılar biz göreve gelmeden önce çok azdı. Koruluk sayısı sıfırdı. 2019'dan bugüne kentimize 27 futbol sahası büyüklüğünde 197 bin m2 aktif yeşil alan kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruzBetonlaşan değil, çiçek açan ve yeşillenen bir Tarsus için çalışmaya devam edeceğiz. Yeşil alanlarımız ile Tarsus’umuz adeta nefes alıyor. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

………..….ooo………….

 

 

 

8 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

TARIM MÜZESİ AÇILDI

Tarsus Tarım alanında da Türkiye genelinde ses getiren bir kenti. Belediye  olarak büyük projeleri hayata geçiren Başkan Haluk Bozdoğan,  dün  Kemalpaşa Mahallesinde tarım yaşam alanı ve tarım müzesini hizmete açtı.

Tarım yaşam alanı içerisinde tarım müzesi, toprak odası, ata ve yerli tohumların sergilendiği tohum odası, ziyaretçiler için dikim atölyeleri, ata tohum uygulama ve çoğaltma alanı, 10 çeşit tropik, 15 çeşit subtropik meyve ağacı ve 10 çeşit tıbbi aromatik bitki dikim alanı bulunuyor. Müze ve yaşam alanı ile ziyaretçilerin eski tarım alet ekipmanlarından yeni tarım model, işleyiş, ve kademelere varana kadar geçen süreci ve detaylarını görebilmelerini sağlanacak.

 

YENİ DÜĞÜN SALONU HİZMETİ

10 Haziran saat 11’de ise açılışlar ile kente bir de 82 Evler Mahallesi’nde yeni bir kır düğün salonu kazandırılıyor. Hayat pahalılığının artması ile birlikte evlenecek çiftlere ve düğün masrafları ile uğraşan ailelere müjdeli haberi veren Başkan Bozdoğan, kır konseptli düğün salonunu da halkın hizmetine sunuyor. 

 ………..…OOO………….

SELAHATTİN DİNSEVER VEFAT ETTİ

Tarsus  Belediye Başkan Yardımcısı Ali Dinsever’in Kıymetli Ağabeyi Selahattin Dinsever’in vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

 …………OOO………….

TARSUS'TA KUNDURU BUĞDAYI ATA TOHUMU  HASADI

Tarsus Alifakı Mahallemizde bulunan Cezaevi’nin 40 dekarlık alanına Kunduru Buğdayı Ata Tohumu ve yerli tohum desteği sağlanmıştı.  Tarsus belediyesi ‘’Dün  ise tüm bakımını yaptığımız ve desteklerini karşıladığımız buğdayların hasadını gerçekleştirdik. Bereketli olsun.’’ Dedi.

Toprağın Güzelliğiyle Buluşan Emek: Buğday Hasadı

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımları ile doğanın büyüsünü ve döngüsünü yeniden hatırladığımız bugünde, belediye arazilerinde yetiştirilen  ata tohumu buğdayların hasadı gerçekleştirildi..

Bozdoğan ‘’Binlerce yıldır tarım faaliyetlerinin yapıldığı Tarsus’umuzda buğdayın, hem hayati hem de Tarsus için değerini biliyoruz.

Çiftçilerimize, emeklerinin karşılığını almanın gururunu yaşadığı bir hasat dönemi dileriz.’’ dedi.

 

 

 …………OOO………….

KAYMAKAM İNOVATİF VE GİRİŞİMCİ

 TOPLUM DERNEĞİNİ (İNOGİT) ZİYARET ETTİ.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus’ta faaliyet gösteren İnovatif ve Girişimci Toplum Derneğini (İNOGİT) ziyaret etti.

Derneğin faaliyetleri ve yürüttüğü projelere dair Dernek Başkanı Hüseyin Gürel’den bilgi alan Kaymakam Otcu, örnek çalışmaları dolayısı ile Dernek Yönetimini tebrik etti.

Ziyarette Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Etüt ve Proje Merkezi (TASEP) Koordinatörü Betül Eker de hazır bulundu.

 

…………OOO………….

BUGÜN VE YARIN YENİ

PARKLAR AÇILACAK

Tarsus’ta belediye tarafından (bugün) 8 Haziran saat 11’de Kırklarsırtı, 9 Haziran Saat 11’de Gaziler, Mahallelerinde açılışlar ile yeni yeşil alan ve parklar kazandırılıyor. 197 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alana kavuşan Tarsus’ta,  park sayısı 45, koruluk sayısı ile 50’ye ulaşıyor.

Kentimize yeşil alan ve park kazandırmaya devam ediyoruz.

Kırklarsırtı Mahallesine kazandıracağımız park ve yeşil alan açılışına tüm halkımız davetlidir.

🗓️8 Haziran 2023 Perşembe

11.00 de

📍Kırklarsırtı Mahallesi 2664 Sokak, No:2 Tarsus

………..…OOO………….

 

TARSUS'TA ''İKLİM, ÇEVRE VE

KURAKLIK'' KONULU PANEL

Tarsus’ta  Tarsus Kaymakamlığı önderliğinde, Tarsus Üniversite ile Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda ‘’İklim, Çevre ve Kuraklık’’konulu Paneli düzenledi.

Tarsus Üniversitesinde  Prof. Dr. Bülent Şen’in  moderatörlüğünde  gerçekleştirilen panelde; Tarsus ilçe Tarım ve Hayvancılık müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus’ta iklik değişikliğ ive kuraklık konusunda bir  sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Panelde Dr. Şebnem Kurt Tarımsal Kuraklık, Dr. Fatih Barutçu İklim Değişikliği ve Tarımsal Sulama Sektörüne Etkileri, Dr. Öğretim Üyesi Yasin Özay Çevresel Sürdürülebilirlik ile  Tarsus İlçe Tarım ve Orman  Müdürü Hayri Erdoğan da Tarsus’ta İklim Değişikliği ve Kuraklık ile ilgili yapılan çalışmalar başlığı altında sunum gerçekleştirdi.

Panele Tarsus Milli Eğitim müdürü Mehmet Metin, Tarsus Ziraat odası Başkanı Veyis Avcı, Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü müdürü Abdulkadir Yıldızbakan, Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği başkanı Mustafa Naci Güllü ile çok sayıda katılımcı katıldı.

………..…OOO………….

TARSUS’TA  YEREL SEÇİM

ÖNCESİ ANKETLER

Tarsus MEDYA Mensupları Derneği tarafından gerçekleştirilen ankette yerel seçimler öncesi durum değerlendirilmesi yapıldı. Tarsus Ekspres gazetesi  kurucusu ve başyazarı Mustafa Erdoğan ile MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan canlı yayında enine boyuna konuyu tartıştı.

 

………..…OOO………….

TARSUS’UN EN ÖNEMLİ SORUNU

Sosyal Medyada Tarsus’un en önemli sorunu nedir diye bir anket yapıldı. MEDYAD tarafından düzenlenen ankette Tarsus’un en önemli sorunu sizce nedir diye soruldu.

Buna göre Trafik, yüzde 24, Hastane yüzde18, Mülteciler yüzde 46 ve diğer yüzde12 olarak çıktı.

………..…OOO………….

TARSUS BELEDİYESPOR GÜREŞÇİSİ

İBRAHİM AKKUTLU KARAKUCAKTA

55. KG.DA FİNALE KALDI

Tarsus Belediyespor güreşçisi İbrahim Akkutlu Karakucak güreşlerinde  gençlerde  Türkiye şampiyonasında  55. kg.da finale kaldı. temennimiz bugünkü finallerden galip çıkarak birincilik madalyası almasıdır.

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar