Subscribe Us


9 -10 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU


 

9 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

TARSUS İDMANYURDU100. YILINDA DÜŞMEKTEN

NASIL KURTULUR?

TFF  2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu bu sezon maçlarını tamamladı. Sarı lacivertliler son maçlarını Bursa’da İnegölsporla yaptı ve bu maçı da 4-0 gibi farklı bir skorla kaybettikten sonra lige veda etti. Yani 3. lige düştü.

TİY Kulüp başkanı Cem Kavalcı, takıma  kimsenin sahip çıkmamasını eleştirdi ve küme düşülmesi nedeniyle üzüntülerini  ifade etti.

Şimdi bunların dışında ligde kalmamız için bir ümit ışığı doğdu.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden sonra doğu ve güneydoğu Anadolu da yer alan birçok futbol takımı ligden çekildi. Haliyle lig maçlarının kalan haftalarında depremzede takımlar sahaya çıkmadı ve hükmen yenik sayıldılar. Ancak küme düşmeleri de önlendi.

Bu merkezde depremden olumsuz etkilenen Niğde ve Adana, Mersin, Tarsus gibi bölgelerdeki  kulüplerin yöneticileri de ligden çekilmek istediklerini belirttiler. Ancak u isteği TFF kabul etmedi. Bu hafta lig maçları bitiyor. 1., 2. ve 3. liglerde maçlar sona erdi, düşenler belli oldu. Ancak depremden olumsuz etkilenen takımlar küme düşürülmediği için liglerde takım sayıları alt üst oldu. Bu nedenle yeni bir yapılanma gerekiyor.

TFF yetkililerinin  bugün -yarın yapacakları toplantı ile futbolda bu sezon küme düşmeyi kaldırması bekleniyor. Biz bunu umut ediyoruz ve ümitliyiz. Bu gerçekleştiği takdirde Tarsus İdmanyurdu yine 2. ligde kalacaktır. Böylece yeni bir yapılanma ve yönetim ile ayağa kalkacak olan TİY, transfer yasağını kaldırıp kadrosunu güçlendirdiği takdirde gelecek sezon yine 2. ligde var olma mücadelesi yapacaktır.

Temennimiz TFF’den müjdeli haber gelmesidir.

Umut fakirin ekmeği demişler.. Biz de umudumuzu kaybetmeyelim…

…………OOO………….

TARSUS’TA BUGÜNKÜ AÇILIŞLAR

Tarsus’ta  bugün (9 Haziran) Saat 11’de Gaziler, Mahallelerinde açılışlar ile yeni yeşil alan ve parklar kazandırılıyor. 197 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alana kavuşan Tarsus’ta,  park sayısı 45, koruluk sayısı ile 50’ye ulaşıyor.

YENİ DÜĞÜN SALONU

YARIN HİZMETE GİRİYOR

10 Haziran saat 11’de ise açılışlar ile kente bir de 82 Evler Mahallesi’nde yeni bir kır düğün salonu kazandırılıyor. Hayat pahalılığının artması ile birlikte evlenecek çiftlere ve düğün masrafları ile uğraşan ailelere müjdeli haberi veren Başkan Bozdoğan, kır konseptli düğün salonunu da halkın hizmetine sunuyor. 

………..…OOO………….

PROSTAT KANSERİ TANISI

İÇİN BİYOPSİ YAPILIYOR

Tarsus Devlet Hastanesinde Prostat Kanseri Tanı ve Tedavisinde "Prostat Kanseri Taraması ve biyopsisi" yapılmaya başlandı.

Tarsus Devlet hastanesinden yapılan duyuruda Tarsus Devlet Hastanesinde uzman ekiplerce  prostat kanseri taraması, prostat biyopsisi işlemi başlandığı kaydedildi.

………..…OOO………….

TARSUS’TA KİMİ BELEDİYE

BAŞKAN ADAYI GÖRMEK İSTERSİNİZ?

Tarsus Haber MEDYA  tarafından gerçekleştirilen ankette yerel seçimler öncesi durum değerlendirilmesi yapıldı. Tarsus Ekspres gazetesi  kurucusu ve başyazarı Mustafa Erdoğan ile MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan canlı yayında enine boyuna konuyu tartıştı.

Tarsus’ta İYİ Partide belediye başkanı Avukat ve ilçe başkanı Burak Özdil, mimar  Esin Erkoç, Danyal Mercan ve kararsız. Kararsızlar yüzde 24 oy aldı.

Yine MEDYAD’ın anketinde Ak Parti, CHP ve MHP’den de kimi belediye başkan adayı görmek ister misiniz diye soruluyor.

MHP’de Şevket Can, Tolga Arslan, Nihat Kürklü ve diğerleri oylamaya girdi.

Şevket Can yüzde 25, Tolga Arslan yüzde 55, Nihat Kürklü yüzde 10 oy almışlar. Hiçbirine oy vermeyen kişilerin yüzdesi yüzde 11.

Ak Partide Av. Hakkı Meniz yüzde 37, İbrahim Gül yüzde 19, Semih Özsu yüzde 17, kararsız (yada başka adayı isteriz diyen) yüzde 27 çıktı.

CHP’de Ozan Varal  yüzde  27,  Ali Boltaç yüzde 26,  Haluk Bozdoğan yüzde 34 oy aldı. Kararsızlar veya diğer adayları destek verecekler yüzde 13 olarak çıktı.

………..…OOO………….

TARSUS-YENİCE YOLUNDA

SERVİS KAZA YAPTI

Dünkü kaza, D-400 karayolu Tarsus-Mersin istikameti Yenice Mahallesi'nde meydana geldi. C.Y. idaresindeki 33 S 4011 plakalı temizlik personellerini taşıyan servis aracı, ışıklarda M.T.'nin kullandığı 63 ABN 163 plakalı kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle servis aracında bulunan 8 işçi yaralandı.

Tarsus Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların durumları iyi.

………..…OOO………….

TARSUS’UN ÇEHRESİNE YEŞİL DOKUNUŞLAR

Park ve Yeşil Alanları Tarsus’a kazandıran  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Kırklarsırtı Mahallesi’nde bir açılışa daha imza attı. Başkan Bozdoğan “Ciddi bir şekilde yeşil alan sayısını arttırmaya çalışıyoruz. 45 tane yeni park yapıldı. Tarsus'ta tek bir tane koruluk alanı yoktu. 4 yılda 50 tane koruluğun yapılması cidden önemli bir rakam. Ama burada bizim tek bir amacımız var. Nerede bir boş yer olursa bir an önce yeşil alana çevirmek, halkın isteğine göre hareket etmek. Her zaman söylediğim bir söz var Tarsus Belediyesi'ndeki para halkın parası.” dedi.

 

 Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’a 45 park ve 197 bin metrekarelik yeşil alan kazandırarak Tarsus’ta açılışlarına devam ediyor. Bu kapsamda Kırklarsırtı Mahallesi’ne park ve yeşil alanın açılış törenini gerçekleştirdi. Gönül dolusu sevgi ve emekle hayat bulan açılışları Tarsuslulara için hayata geçiren Bozdoğan her gün 1 açılış ile kente hizmetlerini sunuyor.

 ………..…OOO………….

TARSUS’TA YEŞİL ALAN ORANI

9.2’DEN 13.2’YE ÇIKTI

Tarsus’un yeşil alan oranının artığını belirterek konuşmalarına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Kentimiz büyük bir kent. Artık 440 bine ulaşan bir nüfusa sahip bir kent. Büyük göçler alıyor. Durmadan gelişen bir kent. Bizim de tabii böyle bir kentte en büyük hayalimiz büyük metropollerin düştüğü tuzağa düşmemek. Şunu takdir edersiniz ki İstanbul gibi yerde yeşil alanların betona oranı 2.2. Tabii bu gittikçe insan sağlığını daha kötü bir şekilde etkiler. Göreve geldiğimizde Tarsus'taki oran 9.2’ydi. Şu an 13.2’ye çıktı.” dedi.

 

“BU KENTTE, BU PARA HALKIN PARASI”

Kentin nefesi olan yeşil alanları her daim artıracağını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Ciddi bir şekilde yeşil alan sayısını artırmaya çalışıyoruz. 45 tane yeni park yapıldı. Tarsus'ta tek bir tane koruluk alanı yoktu. 4 yılda 50 tane koruluğun yapılması önemli bir rakam. Ama burada bizim tek bir amacımız var. Nerede bir boş yer olursa bir an önce yeşil alana çevirmek, halkın isteğine göre hareket etmek. Her zaman söylediğim bir söz var “Tarsus Belediyesi'ndeki para halkın parası”. Halkın parasını da aktif bir şekilde halk için kullanımı benim en büyük isteğim. Yani başkan şunu istedi bu yapıldı değil, halk istedi. Halkın isteğine göre yapıldığı olayı benim için daha önemli. Tabii bunda başı çeken muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü muhtarlarımız aslında mahallenin belediye başkanı. Bir muhtarın sözü belediye başkanının sözüdür. Çünkü onlarla birlikte yol yürüyoruz. Bizim başarısızlığımız, muhtarların başarısızlığıdır. Muhtarların başarısızlığı, belediye başkanının başarısızlığıdır. Ama bir gerçek var artık. Bu kentte, bu para halkın parası. Bana düşen de halkın parasını daha çok artırmak.” diyerek Tarsus’un gelişmesi için her şeyi yapacağını dile getirdi.

 ………..….ooo…………..

 BOZDOĞAN “BURANIN İL OLMASI GEREKİYOR”

Tarsus’un il olmasını için mücadelesini sürdüren Başkan Haluk Bozdoğan sözlerine devam ederek, “Buranın il olması gerekiyor” dedi.

Bozdoğan “ Meclisi takip ediyorsunuzdur. Türkiye'deki hemen hemen tüm illerin hepsinin üzerinde devasa bir bütçesi olan Tarsus’tur. Bazen Tarsus ilçesi demiyorum, ili diyorum. Bunu kasıtlı olarak söylüyorum. Çünkü herkesin bu konuda birlikte hareket etmesini gerçekten çok istiyorum. Buranın il olması gerekiyor. Tarsus'un kararını ne Mersin verir, ne Adana verir, ne de Ankara verir. Tarsus'un kararını Tarsus verir.” dedi.

BAŞKAN BOZDOĞAN BÜTÜN PROJELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİRİYOR

Tarsus’a yapılan projelere değinen Başkan Bozdoğan “13 yıldır bir havalimanımız var. Hala açılmadı. Sahil bandı projesi var. Dört bakan değişti. Beşinci bakan da geldi. Yedi defa tören yaptılar. Sonuçta hiçbir şey yok. Sahil bandı projesinin sadece adı var. Düşünün, bize yapamazsın dediklerinin her birini yaptık. Tren yolu alttan geçemez dediler, geçirdik, sahil açılmaz dediler, açtık. Ve şu anda çok ciddi bir sahil yapılıyor. Emin olun Tarsus'un büyüklüğünde bir sahil kent olacak. Bu bizim yerimiz. Tarsus'un yeri ve Tarsus'un denize kavuşması artık 7 dakikaya indi. Çift yol yapıldı, bütün yolların tek tek plaja açılması için asfalt haline getirdik. Ama burada tek bir isteğim var. Tarsus halkı olarak hakkınızı koruyun. Bu sizin hakkınız. Burada bir gerçek var. Halk ister, halk kendi isteğini de yerel yönetimle, muhtarlarıyla yaptırır.” şeklinde konuştu.

 ………..….ooo…………..

MUHTAR MEHMET CÜLÜK’TEN TEŞEKKÜR

“BİZ BİRLİKTE OLURSAK BAŞARIRIZ”

Tarsus Belediyesi’nin kaynaklarının güçlenmesi için çalışmalar yapan Başkan Haluk Bozdoğan, “Bugün suyumuzda güneşimiz de var. Düşünün, Tarsus Belediyesi'nin en büyük karından biri aylık olarak gelen güneş enerji sistemleri. Ek kaynakları yaratıyoruz. Özellikle açtığımız marketler olsun bunların her biri hem halka ucuz, hem de belediyeye katkıda bulunuyor. Yani açık konuşmak gerekirse biz birlikte olursak başarırız. Biz bize yeteriz ve sizlerden en büyük ricam da bu.” diyerek herkese teşekkür etti.

Ayrıca Kırklarsırtı Mahalle Muhtarı Mehmet Cülük ise mahallesine kazandırılan yeşil alan ve park için Başkan Haluk Bozdoğan’a teşekkür etti

 

 

………..….ooo…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo..........

 

 

 

 

10 HAZİRAN 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO………….

2. KİLİKYA ULTRA MARATONU

 FUAR İLE BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Spor kenti Mersin’e yakışır bir düzeyde düzenlediği Kilikya Ultra Maratonu’nun ikincisi büyük bir heyecanla başladı.  Bugün Tarsuslularda katılacak.

Yarışlar öncesi gerçekleşen fuarla start veren maratonda; yarış kiti dağıtımı, spor etkinlikleri, dans gösterileri ve konserler gerçekleşti. Sporcuların yanı sıra maratona katılan vatandaşlar da yarış öncesi renkli etkinliklere sahne olan fuarda doyasıya eğlendi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, geçtiğimiz yıl birincisini düzenlediği ve büyük ses getiren Kilikya Ultra Maratonu’nun ikincisi büyük bir heyecanla başladı. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve bu yıl uluslararası düzeye taşımayı hedeflediği Maraton; yarışlar öncesi gerçekleşen fuar ile start verdi.

 

Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi’nde gerçekleşen fuarda ilk olarak yarışmacılara yarış kiti dağıtımı gerçekleşti. Ardından uzman eğitmenler eşliğinde gün boyu devam edenpilates, crunchandburn, tabata, cyling, zumba gibietkinliklere katılan katılımcılar, sporla dolu bir gün geçirdi. Sporcuların, bölge halkının ve yerli ve yabancı turistlerin katıldığı fuarda, Büyükşehir Belediyesi Akustik Grubu’nun konseri de eğlenceli saatler yaşattı.

 

Maratona, toplam 8 ülke, Türkiye’den ise 25 ilden 191’i kadın ve 388’i erkek olmak üzere toplamda 579 sporcu katılım gösterecek. Maraton’a katılan sporcular;Mersin’in kültürel mirası ve eşsiz doğasını spor aracılığıyla tanıyabilecek, Büyükşehir sayesinde kültür, doğa ve spor turizminin birlikteliğini yaşayacaklar. Parkurlar boyunca geçilen bölgeler arasında;Cennet Cehennem Obruğu, Adamkayalar,  Kanlıdivane,  Sebaste Antik Kenti,  Korykos gibi tarihi ören yerleri ve antik kiliseleri yer alıyor.

“33K yarışı Şanlıurfa’dan için geldim”

Maraton için şehir dışından gelen ve öncesinde yapılan etkinliklere katılan Salih Yıldız, “33K yarışı için Şanlıurfa’dan geldim. Çok güzel bir etkinlik. Emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesihem burada hem Tarsus’ta yarımaraton düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin spora çok büyük bir katkı sunduğunu görüyorum. Vahap Seçer Bey’e bir sporcu olarak teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Bu tarz etkinliklerin diğer ilçelerimizde de yapılmasını istiyoruz”

Maraton’a katılmak için Mersin’den gelen ve öncesinde sahilde yapılan spor etkinliklerine de katılanMüşteba Temiz, “Çok güzel harika kalori yaktırıyor.Süper. Herkesi bekliyoruz” diye konuştu.Maraton etkinliklerini de değerlendirenTemiz, “Etkinlik çok güzel, çok memnunuz. Mersin’de de diğer ilçelerimizde de devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

“Hep beraber çok eğlendik”

Belçika’dan Mersin’e gelen ve Kızkalesi’nde tatil yapan Mutlu Yüce, Kilikya Maratonu kapsamında yapılan etkinlikleri değerlendirerek,“Hocalarımız bize çok güzel hareketler yaptırdılar, hep beraber çok güzel eğlendik. Güzel geçti.Çok güzel spor hareketleri yaptık” dedi.Maraton için ise, “Bütün sporculara başarılar dilerim. İnşallah güzel bir şekilde geçer” diyerek başarılar diledi.

Yapılan etkinliklere katılan Leyla Doğan ise, “Etkinlik, spor çok güzel. Sağlık için spor yapmalı. Gençleri, herkesi koşmaya, spor yapmaya davet ediyorum”dedi.

………..…OOO………….

BELEDİYE KIR  DÜĞÜN SALONU

AÇILIŞI ERTELENDİ

Tarsus Belediyesi   kentimize bir kır düğün salonu kazandırıyor. Düğün salonunun açılışı  10 Haziran’da yapılacaktı, ancak açılış 14 Haziran’a ertelendi.

Belediyece kente bir de 82 Evler Mahallesi’nde yeni bir kır düğün salonu kazandırılma çalışmaları tamamlandı. Hayat pahalılığının artması ile birlikte evlenecek çiftlere ve düğün masrafları ile uğraşan ailelere müjdeli haberi veren Başkan Bozdoğan, kır konseptli düğün salonunu da halkın hizmetine sunuyor. 

Başkan haluk Bozdoğan “10 Haziran’da  açılışını gerçekleştirecek olduğumuz Türkiye’nin en uygun Kır Düğün Salonu açılışı 14 Haziran 2023 tarihine ertelenmiştir. Açılışımıza tüm halkımız davetlidir.

14 Haziran 2023 Çarşamba günü saat 16.00’da 82 Evler Mahallesi. Berdan Parkı İçinde salonumuz hizmete girecektir” dedi.

 

………..…OOO………….

SU PARK BUGÜN AÇILIYOR

Tarsus belediyesine ait Su park bugün açılıyor. Atatürk pakı içinde bulunan Su Parkta dün temizlik bitti. Bugün hizmete açılıyor.

Salı kadınlara cumartesi ise ailelere açık olacak su parkta diğer günlerde karma yüzme yapılabilecek, ders alınabilecek.

………..…OOO………….

GÜREŞÇİMİZİ TEBRİK EDERİZ

Tarsus  Belediyespor Kulübümüz bünyesinde Güreş takımında mücadele eden sporcumuz Alparslan Paşa, Genç Yıldızlar 34 KG Aba Güreşi Türkiye Şampiyonu oldu.

Sporcumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

………..…OOO………….

AVCI’DAN BUĞDAY TABAN

FİYATLARI AÇIKLAMASI

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Buğday Taban Fiyatları açıklanmasını ve verilen fiyatın sevindirici olduğunu söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı buğday taban alım fiyatlarını olumlu bir şekilde karşıladıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni oluşan kabineyle birlikte gerçekleştirdiği ilk Bakanlar Kurulu toplantısında, çiftçilerin uzun süredir beklediği ve bir an önce açıklanmasını istediği buğday alım fiyatlarını duyurmasının ardından verilen taban fiyatı ve ton başı bin lira prim desteğine teşekkür eden Başkan Avcı, 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kabine toplantısında yaptığı açıklamada, ekmeklik buğday için ton başına 8 bin 250 lira, arpa için ise ton başına 7 bin lira olarak TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) alım fiyatlarını belirledi. Ayrıca, kayıtlı çiftçilere buğday için ton başına bin lira, arpa için ise ton başına 500 lira destek verileceğini söyleyerek, üreticileri sevindirdi" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, açıklanan buğday ve arpa fiyatlarını olumlu karşıladıklarını ve taban fiyatı ile ve destekleme priminin çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulundu. temenni etti. 

Bereketli bir sezon temennisinde bulunan Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Tarsus'ta yüz bin dekar alanda buğday ve 10 bin dekar alanda arpa üretiminin yapıldığını ve 450 bin ton buğday rekoltesi elde edileceğini vurguladı.

Tarsuslu çiftçilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı buğday alım fiyatlarından memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Avcı, açıklanan taban fiyatının hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle, çiftçilerin emeğinin karşılığını almasına ve tarımsal üretimin desteklenmesine önemli bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

………..…OOO………….

ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILACAK

Tarsus’ta Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, Çocuk Çevre Müfettişi ile Eshab-ı Kehf’te Çevre Temizliği gerçekleştirilecektir.

Çevre iklim ve geri dönüşüm atölye ve standları kurulacak.

Haydi Sende

🪁Uçurtmanı Al Gel

🍋Bardağın Senden Limonata Benden

🌼Atığını Getir, Çiçeğini Götür

🗓 11 Haziran 2023 Pazar

14.00

👉Eshab-ı Kehf Piknik Alanı

🔈11 Haziran 2023 günü saat: 13.00’da  (Eski Adliye Binası)Tarsus Müzesi önünden otobüs kaldırılacaktır.

 

………..…OOO………….

BAKANLIKTAN TARSUS’LU

ÖĞRETMENLERE PLAKET

6 Şubatta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından bölgede gönüllü olarak çalışan Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birliği Ekibi, Psikososyal Destek Ekibi, Teknik Çözüm Ekibi ve diğer çalışmalara katılan gönüllü ve fedakar öğretmen ve Milli Eğitim personelimize Milli Eğitim Bakanlığımız’ın gönderdiği plaketler, törenle teslim edildi.

Tören programına Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet GÜLER katıldılar.

 

………..…OOO………….

TARSUS’TA "GENÇLERLE BAŞ BAŞA PROJESİ”

Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Etüt ve Proje Merkezinin hazırlayıp yürüttüğü "Gençlerle Baş Başa Projesi” kapsamında, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Şehit Halil Özdemir Fen Lisesinden bir grup öğrenci ile Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü’nde bir araya geldi.

Etkinlikte gençlerle söyleşinin ardından Okaliptüs Müzesi ziyaret edilip Enstitü faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

………..…OOO………….

 

 SEÇER, İTFAİYE TEŞKİLATININ YENİ

VE GÜÇLÜ KADROSUYLA BİR ARAYA GELDİ 

Başkan Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirmek üzere alımını gerçekleştirdiği 100 itfaiye eri ile bir araya geldi.

 

İtfaiye erlerine ‘Hoş geldiniz’ diyen Seçer, “Güzel hizmetler yapacağınıza canı gönülden inanıyorum. Yeter ki vatandaşıma hizmet edin. Her zaman sizin yanınızdayım” dedi.

 

İtfaiye teşkilatını her geçen gün güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Seçer, “Mümkünse 511 norm kadromuzun tamamını teşkilatımıza kazandırmak istiyoruz. Bizim aslında istediğimiz ilk etapta 282 kişilik bir kadroydu ama bakanlık 100 kadro izni verdiği için 100 kişi alabildik. Bakanlığın bize sağlayacağı imkânlar çerçevesinde bu devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

Son 4 yıl içerisinde itfaiye teşkilatının araç gereç ve ekipman yönünden de güçlenmesini sağladıklarını kaydeden Başkan Seçer, insanların can ve mal güvenliği ile ilgili konulara direkt müdahale eden İtfaiye Dairesi’nin bütçesi hazırlanırken hiçbir kısıtlamaya gitmediklerini belirtti.

 

Seçer, küresel ısınma nedeniyle önemli çevre sorunları olduğunu ve bunun da sonuçlarının yansıdığını belirterek “Başta aşırı yağışlar, sel taşkınları, kuraklık ve orman yangınları. İşte afet dediğimiz olay bu. Eğer siz zamanında müdahale edemiyorsanız; o felakete dönüşüyor. Siz de zaten aldığınız, alacağınız eğitimlerle bu afetlerin felakete dönüşmemesi için müdahale edeceksiniz” diye konuştu.

 

 

………..….ooo…………..

TARSUS OTİZM DERNEĞİNDEN

BELGE DAĞITIMI

Tarsus Otizm Derneğinde Tarsus Engelliler Platformu Başkanı  Dursun Arslan  ,Tarsus Sakatlar Derneği TSD Tarsus  Şube Başkanı Ali Çelik  Dernek Gönüllüler İbrahim Oyal  ve Av Ali Çakır  Tarsus OTİZM Derneği üyesi  Özel çocukların 6 ay süren  Spor ve Fiziki eğitim kursu başarı Belgelerini kendilerine   taktim ettiler.  Başkan Fatih Düzenli ‘’Katılımlarından dolayı Sn Başkanlarımıza ve Gönüllülerimize Şükranlarımızı sunuyoruz. ‘’ dedi.

………..….ooo…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........Ooo...........

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar