Subscribe Us


1 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU


 

1  TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TÜED EMEKLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) Tarsus şube başkanı  Arif Kılınç  ‘’30 Haziran Emekliler  Günü ilan edilmiştir.’’ Dedi.

Emekliler gününü  bir mesaj yayınlayan Türkiye Emekliler Derneği  Tarsus Şube Başkanı Arif Kılınç ‘’Emeklilerimiz  toplumun en kıymetli kesimidir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Emekli Olduğu 30 Haziran tarihini bizde Emekliler günü olarak kutluyoruz. Türk insanı gelenekleri gereği  emeklilerine ve yaşlılarına özel bir değer vermektedir. Emeklilerimizin daha yaşanabilir yaşam şartlarına kavuşması en büyük temennimizdir.

30 Haziran emekliler günü münasebetiyle  büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz’’  dedi.

 

…………OOO…………..

TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ TARSUSŞB BŞK M.BÜLENT GÖZENER

‘’TÜM EMEKLİ'LERİMİZİN EMEKLİLER

GÜNÜ KUTLU OLSUN’’

Tüm Emekliler Derneği Tarsus Şube başkanı Mehmet  Bülent Gözener ‘’ tüm emekli'lerimizin emekliler günü kutlu olsun’’ dedi.

Gözener ‘’30 Haziran 1927 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Emekli Oluşunun 96. Yılı Kutlu Olsun... Tüm Emekli'lerimizin Emekliler Gününü Kutlarken Hayatını Kaybetmiş Olan Emekli'lerimize De Allah'tan Rahmet Diliyorum Saygılarımla .’’ diyerek kutlama mesajı yayınladı.

…………OOO…………..

TARSUSTA ÇOCUKLARA DONDURMA İKRAMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, bu bayramda da çocuklara dondurma dağıtımı yaptı. Kurban Bayramı öncesi başlayan dondurma dağıtımları okullar açılana kadar haftanın 7 günü özellikle dezavantajlı mahallelerde devam edecek. Tarsus, Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar’da devam eden dağıtımların bir durağı da Halkkent Mahallesi oldu. Aracı gören çocuklar Tarsus’un meşhur limonlu dondurmasıyla sıcak yaz gününde serinledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin çocukları sevindiren ve ağızlarını tatlandıran dondurma dağıtımları bu bayramda yüzleri güldürdü. Havanın ısınmasıyla başlayan dağıtımlar ile dönüşümlü olarak mahalle mahalle gezen ekipler çocukları dondurmayla buluşturuyor. Her bayramda çocukların yanında olan Büyükşehir bu Kurban Bayramı’nda da çocuklara dondurma dağıttı.
Büyükşehir, haftanın 7 günü özellikle dezavantajlı mahallelerde dondurma dağıtımlarını sürdürüyor. Bayramın hemen öncesi başlayan dağıtımlar Kurban Bayramı’nda da ara vermeden devam ediyor. Dondurma dağıtımların okulların açılacağı güne kadar devam edecek. Günlük olarak hazırlanan Tarsus’un meşhur limon dondurması tek kullanımlık kaplara konularak ‘Vahap Amca’yla Tatlı Günler’ yazılı araçlara yerleştiriliyor.Tarsus, Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar’da devam eden dağıtımların bir durağı da Halkkent Mahallesi oldu. Aracı gören çocuklar koşarak limonlu dondurmasını aldı.
“Çocuklar koşarak dondurma almaya geldi”
Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev alan Neslihan Tutka, dondurma dağıtımını gören çocukların yüzünün güldüğünü söyleyerek, “Vahap Amcay’la Tatlı Günler projesiyle dondurma dağıtımına başladık. Bayram olması ve okulların tatil olması nedeniyle tüm dezavantajlı mahallelerde dondurma dağıtımına başladık. Mahalle mahalle gezerek çocuklara dondurma dağıtmaya geldik. Çocuklar çok heyecanlı bir şekilde karşıladı bizi. Havanın sıcak olması nedeniyle de tüm çocuklar koşarak dondurma almaya geldi. Biz de bu heyecana vesile olduğumuz için çok mutluyuz.Tüm çocuklar bu hediyemizden dolayı çok mutlular. Herkese iyi bayramlar diliyorum” dedi.
Dondurmasını alan Talhacan Bulut, “Güzel görünüyor. Çok sıcak, çok teşekkür ederiz. Çok mutlu olduk. Herkese dağıtıyorsunuz” dedi.Başkan Seçer’e de teşekkürünü ileten Bulut, “Ellerinden öpüyorum onun” ifadelerine yer verdi.
Çocuklardan Dilan Durmuş, “Limonlu dondurma severim. Çok mutlu oldum. İyi bayramlar” derken, Leyla Durmuş da“Bayram sürprizi dondurma dağıttılar çocukları sevindirmek için. Çok teşekkür ederiz gönderdikleri için. İyi bayramlar”ifadelerine yer verdi.
Çocuklarına dondurma alan Hasan Kovan, “İyi bayramlar. Teşekkür ederiz. Allah Bayramınızı kutlu etsin. Büyükşehir’e teşekkür ederim. Başkanımız’dan biz razıyız. Çok güzel başarıları var” dedi.
Seyit Yahya Körmen,aldığı dondurmalarla torunlarını sevindireceğini söyleyerek, “Çok güzel yapmışlar, sağ olsunlar, kimlerin emeği varsa teşekkür ediyorum”dedi.

…………OOO…………..

BAYRAM SONA ERİYOR.SON GÜN

Bayram öncesi Tarsus Mezarlık İşleri Müdürlüğü  130 mezarlık ve Camide dipten dibe temizlik yaparak ziyaretçilerine ve cami cemaatine hazır hâle getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanının talimatıyla 130 mezarlık ve Camide Bayram öncesi hazırlıkları tamamlayan sevgili Yusuf Nevruz ve çalışma ekibine her kesimden teşekkür geldi.

…………OOO…………..

ARACIN ÇARPTIĞI KADIN ÖLDÜ

Tarsus’ta dün  bir kadına çarparak ölümüne neden olan aracın sürücüsü yakalandı. Sürücü, olay yerinde bulunan kırık aynasından tespit edilerek gözaltına alındı. Kadının cesedi bariyerlere çarpmak suretiyle fark edilen sürücü, polis ekipleri tarafından Akdeniz ilçesinde yakalandı.

…………OOO…………..

 

THK BAŞKANI ERDOĞAN ASLAN’DAN SİTEM

Türk Hava kurumu şube başkanı Erdoğan Aslan ‘’Türk Hava Kurumu olarak Deri Toplama Faaliyetlerimiz devam etti. Bilindiği gibi artık Deri Toplama Faaliyetleri Diyanet,Cami, Ve Diğer Dernekler tarafından da yapılmakta idi fakat bu yıl deri çok ucuz olduğu için para yok ise toplamada yok mantığı ile çalışan bu kurumlar deri toplamamışlardır. O yüzden araç sayımızında yetersizliğinden deri faaliyetinin gecikmededir. Derisi olan vatandaşlarımız yüce Türk ATATÜRK 'ün kurduğu Türk hava kurumunun  Tarsus’ta toplama merkezine (Tekke mahallesi semt pazar yeri) bırakmaları rica olunur .

 

…………OOO…………..

BAŞKAN SEÇER, BAYRAMIN 3. GÜNÜ

ÇAMLIYAYLA HALKI İLE BULUŞTU 

Başkan Vahap Seçer, Kurban Bayramı'nın 3. günü Çamlıyayla'nın Sarıkavak, Atdağı ve Fakılar mahallelerine ziyaret gerçekleştirerek Çamlıyayla halkı ile bir araya geldi.

 

Parti ayrımı gözetmeksizin vatandaşlara hizmet ulaştırdığını söyleyen Başkan Seçer, “Biz iyi iş yapmak peşindeyiz. Benim yaptığım hizmetlerin, emeğimin, gecemi gündüzüme katarak nasıl Mersin halkına hizmet ediyorsam bunu vatandaşımın görmesini bilmesini ve seçimlerde de ona göre tavır almasını arzu ederim” dedi.

 

Yayla bölgelerinde özellikle yaz aylarında yoğun nüfus artışı yaşandığına dikkat çeken Başkan Seçer, ilçe belediyesinin imkanlarının ihtiyaç duyulan hizmetleri yapmaya yetmeyeceğini söyledi. Seçer, “Çamlıyayla da bizim, Anamur da bizim Tarsus da bizim. Böyle de devam edecek” diye konuştu.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı'nın 3. günü de mahalle ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor. Bayram dolayısıyla Çamlıyayla ilçesine bağlı Sarıkavak, Atdağı ve Fakılar mahallelerini ziyaret eden Seçer, Çamlıyayla halkı ile bir araya gelip bayramlarını kutladı.

 

Seçer'e ziyaretlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, Çamlıyayla İlçe Başkanı Seher Sorma, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları eşlik etti.

 

Ziyaretlerine ilk olarak Sarıkavak Mahallesi ile başlayan Seçer, tüm Sarıkavaklıların bayramlarını kutladığını söyledi. Başkan Seçer, kendisi gibi düşünen belediye başkanlarının hizmeti yaparken sadece kendi partilisine değil herkese yönelik hareket ettiklerini söyledi. Seçer, “CHP’li belediye başkanıyız ama hizmette herkesin belediye başkanıyız. Bazı gerçekleri bilmeliyiz. Grup yolları dışında merkezde 15 metrelik ve daha büyük caddeler dışında Büyükşehir’in yolu yok. Muhtarlar bilir bunu” dedi.

 

Çamlıyayla’nın toplam 14 mahallesinin yaz nüfusu ile kış nüfusu arasında ciddi fark olduğunu belirten Seçer, “İlçe belediyesi bunun altından kalkamıyor. Hangi başkanı getirsen kalkamaz.  8-10 bin yerleşik nüfusa göre istihkak geliyor. Fakat yazın nüfus 100-120 bin oluyor. Bunun altından kalkması mümkün değil. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak benim dönemimde özellikle yaylalık alanlarda ‘İlçe Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’ demeden imkânlarımı seferber ediyorum. Çünkü o yolları ben yapmazsam kimse gelip yapmayacak. Biz bunları yapıyoruz ve bilinmesini istiyoruz” diye konuştu. 

 

…………OOO…………..

 

“ÇAMLIYAYLA’YA YAKIŞIR

MODERN BİR KATLI OTOPARK YAPTIK”

Başkan Vahap Seçer, Çamlıyayla Katılı Otopark ve Pazaryeri hakkında bilgi vererek, çalışmanın çok modern ve kullanışlı olduğunu söyledi. Seçer, “Güzel bir katlı otopark yaptık oraya. Çamlıyayla’ya yakışır modern bir katlı otopark yaptık. Orada haftanın iki günü pazar kurulacak. Üreticiler de orada olacak. Güzel de bir pazar yeri oldu, tertemiz.  İçinde tuvaletiyle, güvenliğiyle gayet temiz. Hatta orada kına yapacağız, toplantı yapacağız. Böyle bir mekana kavuştu” dedi.

 

…………OOO…………..

SEÇER ‘’SEÇİM KAZANMAK İÇİN

ÇOK ÇALIŞMAK GEREK’’

Vahap Seçer, yerel seçimleri kazanmanın yolunun çalışmaktan geçtiğini ifade etti. Bazı şehirlerde belli bölgelerin demografik yapısının belediyelere avantaj sağladığını dile getiren Seçer, “Mersin'de Yenişehir ve Mezitli; Ankara'da, Çankaya; İstanbul'da Kadıköy; İzmir Büyükşehir ya da Tekirdağ’da gibi. Ancak genele yaydığımızda, Tarsus'ta veya Mersin’de seçim kazanmak istiyorsanız çok çalışacaksınız” dedi.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..............Ooo...............

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar