Subscribe Us


10-11-12 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU


 

10 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

BARAJLARDA DOLULUK ORANI AÇIKLANDI

Tarsus Berdan Barajı’nın kapasitesinin 160 milyon metreküp olduğunu, DSİ’den alınan verilere göre de doluluk oranının yüzde 91 olduğu açıklandı. Bu bilgiyi paylaşan Ali Yılmaz; “Şimdi bizim özlemimiz, hasretimiz Pamukluk Barajı. Pamukluk Barajı’nın yapılması, Çukurova çanağına belki

onlarca yıl sonrasına yetecek kadar bir rezerv biriktiriyor. Pamukluk Barajı 282 milyon

metreküp. Yani neredeyse Berdan Barajı’nın 2 katı büyüklüğünde kapasiteye sahip.

Pamukluk Barajı, Berdan Barajı’na aynı zamanda büyük bir depo görevini görüyor.

Çünkü Pamukluk Barajı’nda şu anda içme suyu arıtma tesisi olmasa bile, iletim hattı

yapılmasa bile, depo yapılmasa bile biriken su enerjisi alındıktan sonra yine Berdan

Barajı’nın havzasına gidiyor. Yani 160 milyon metreküpü, 282 milyon metreküpün

üstüne koyun. Bunun işletme, teknik gibi unsurlarını çıkarttıktan sonra, Pamukluk

 

Barajı’nın doluluk oranı yüzde 78 seviyesinde. Bu da çok değerli bir veri” şeklinde

sözlerini sürdürdü.

4 merkez ilçenin toplam tüketimi şu anda yıllık 110 milyon metreküp civarında

Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden bahseden Yılmaz, 4 merkez ilçe ve Tarsus’un yılda ne

kadar suya ihtiyacı olduğu hakkında da bilgiler paylaştı. Yılmaz; “Berdan İçme suyu Arıtma

Tesisi’nin yüzde 75 kapasitesini 4 merkez ilçeye gönderiyoruz. 4 merkez ilçenin toplam

tüketimi şu anda yıllık 110 milyon metreküp civarında. Geri kalan yüzde 25’lik kısmını

da Tarsus’a veriyoruz. Şu anda Berdan İçme suyu Arıtma Tesisimizin kapasitesi tam ve

artık yetmiyor. Başkanımız Vahap Seçer, bakanlıklar nezdinde görüşmelerde

bulunuyor. Bizler genel müdürlükleri, bürokrasiyi sürekli takip ediyoruz, sürekli dile

getiriyoruz. Mersin kamuoyunun bu konuya eğilmesini sağlıyoruz. Pamukluk Barajı,

içme suyu iletim hattı, deposu ve arıtma tesisi inşa edildiği zaman, faaliyete geçtiği

zaman, Berdan Barajı’ndan Adana’nın batısına da yardımcı olabiliriz belki. Bu proje

yeter ki yapılsın” ifadelerini kullandı.

……………OOO…………

TARSUS OTOYOLDA KAZA

Tarsus 'ta dün otoyolda meydana gelen kazada 2 tır yandı. Olay Tarsus-Pozantı istikameti Gülek tüneli yakınlarında yaşandı.

İddiaya göre Ş.A.O.'nun sürücülüğünü yaptığı 64 ABU 777 çekici plakalı küspe yüklü tır, önünde seyreden Azerbaycan uyruklu K.V.'nin kullandığı bira yükle ELIOOSV plakalı tır'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçlarda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Pozantı İtfaiye ve Orman yangın söndürme ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü.

Maddi hasarın oluştuğu kazada şans eseri yaralanan olmadı. Ekipler uzun saatler soğutma çalışması gerçekleştirdi.

…………OOO…………..

ŞAİRLER DENİZLİ’DE BULUŞTU

Cumhuriyetin 100.Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Güldestesi Şairleri Denizli'de Buluştu.

Aralarında Tarsus ve Mersin’den şair ve yazarlarında bulunduğu grup güzel bir etkinlik yaptı. Tarsuslu organizatör Fatma Özger Bilgiç ve Çanakkaleli Orhan Oyanık ‘’Etkinliğimiz  ve Program 2.Gün sürdü.  YAZ-AR-BİR'e ve değerli dostlara çok teşekkür ederiz’’ dedi.

…………OOO…………..

 

KAYMAKAM YEŞİLTEPE’DE

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmalarına devam ediyor.
Bu güzel ziyaretler kapsamında Kaymakam Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmaları kapsamında, önceki gün Yeşiltepe Beldesine gitti.
Burada  eski  Belediye Başkanı ve Yeşiltepenin  Kanaat Önderi Mehmet Nevruz’a iade-i ziyarette bulunarak hasbihâl etti.

…………OOO…………..

MECLİS ÜYESİ FEVZİ MALAZGİRTLİ’NİN

 MUTLU GÜNÜ

Tarsus Belediye  Meclis Üyesi Fevzi Malazgitli’nin kıymetli kızı Yaren  evlendi.

Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan, Meclis Üyemiz Fevzi Malazgitli’nin kıymetli kızı Yaren ve oğlumuz Ferdi’nin mutlu günlerine şahitlik ederek nikahlarını kıydı.

Genç çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

 

…………OOO…………..

ÇOCUK VE EBEVEYN PSİKOLOJİK

DESTEK HİZMETİ

Dursune ve Mehmet Uzadalı Kreş ve Bebek Kütüphanesinde 0-5 yaş arası tüm çocuklarımıza ve ebeveynlerine ücretsiz psikolojik destek hizmeti sunuluyor.

Etkinlik her Pazartesi saat 08.00-17.00 arasında Tarsus Belediye Tesisleri eski başkanlık konutunda verilecek.

 

…………OOO…………..

ARATOS FELSEFE DERGİSİ’NİN

117. SAYISI ÇIKTI

Tarsus’ta yayın hayatını 20 yıldır düzenli olarak sürdüren Aratos felsefe dergisinin 117. sayısı yayınlandı. Adını Antik Çağ’da yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci Tarsuslu filozoftan Aratos alan dergi gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık tarafından yayınlanıyor.

Yerel bir yayın olmanın ötesinde olan Aratos derginin, 117. sayısının konu ve yazarları şöyle: Toplumun Kendini Yeniden Üretmesi Gerekmektedir/Sunu (Prof. Dr. Tolga Ünlü), Hayatın İçinden Karikatürler (Emre), ‘Son Haber’ Gazetesinin Sahibi (Nazmi Bayrı), Bir İstanbul Öyküsü/Galata ve Pera'da Zaman... (Ebru Bozcuk), Avukat Tayyar Şiyve'nin Kitabı Üzerine Birkaç Söz (Ali Özenç Çağlar), Tarihten Sayfalar/Fransız Sömürgesine Direnen Bir Cezayirli Kadın: Cemile Bouhired, Evrimsel Psikolojide Sanatın Yeri Üzerine (Havva Ağral), Frengi Salgınının Resim Sanat Akımları Üzerindeki Etkisi (Doç. Dr. Ali İhsan Ökten), Tarsuslu Bir Radyolog Dr. Kazım Nuri İçgören ve Türkiye’nin İlk Radyoloji Dergisi (Uğur Pişmanlık), Bir Dere Kenarında/Şiir (Tan Doğan), Daha Kurulmadan Yıkılmış Modern Harabelerin Altında İnleyen, Unutulmuş Eşsiz Bir Kent Tyana-Kemerhisar-3 (Ahmet Ünal), Tarsus İşçi Sınıfı Tarihi (Murat Baycanlar).

Aratos felsefe dergisinin yayın kurulu üyesi, Çukurova Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden Prof. Dr. Tolga Ünlü “Toplumun Kendini Yeniden Üretmesi Gerekmektedir” başlıklı sunuş yazısında şu görüşlere yer vermektedir, “6 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gün ışıdığında aslında ülkenin uzun bir süredir içinde bulunduğu karanlığın sonuçlarıyla karşı karşıya geldik. Evet, gördüğümüz hepimizi sarsan, derin acılara sevk eden bir görüntüydü. Ama bunun, 1960’lı yıllardan itibaren benimsenen ve teşvik edilen kentsel mekân üretme politikalarının ve pratiklerinin ürettiği bir sonuç olduğu da açık.

Kültürel birikimin parçası olarak değerlendirdiğimizde Türkiye kentleri, yirminci yüzyılın ikinci yarısından itibaren toplumun yaşadığı aşınma ile birlikte, toplumsal yaşamın yeniden üretildiği alanlar olmaktan uzaklaşmış, imge üretmenin, pazarlamanın ve kar etmenin mekânları haline gelmiştir. Toplumsal birlikte üretimin alanı olması gereken kentsel mekân, piyasada alınıp satılan meta haline getirilmiştir. Bunun sonucunda kentler, toplumun yabancılaşmasının bir parçası haline gelmiştir.

Bu aşamada toplumun kendini yeniden üretmesi gerekmektedir, kültürel birikimini yeniden inşa etmesi sağlanmalıdır. Bunun için toptan bir yeniden yapılanmaya gereksinim duyulmaktadır. Aratos bu çerçevede geçmişten gelen birikimi ile önemli bir platform sunmaktadır. Kenti, sanatı, yaşamı daha anlamlı kılacak yazılar ile Aratos yeni sayısını okuyucularına sunuyor.”

 

 

…………OOO…………..

MERCEK LOJİSTİK ELEMANI YETİŞTİRME KURSİYERLERİ BİLGİLERİNİ SAHADA PEKİŞTİRDİ

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, farklı meslek alanlarına yönelik birçok kurs hizmetini Mersinlilere sunduğu Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezleri, iş sahibi olmak isteyen veya kariyerini geliştirmeyi hedefleyen vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Mercek’te Lojistik Elemanı Yetiştirme eğitimi alan kursiyerler, Mersin Serbest Bölge’ye düzenlenen saha gezisine katılarak, teorik eğitimlerini sahada pekiştirme imkanı buldu.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi, açtığı kurslarla iş sahibi olmak isteyen veya kariyerinde kendini geliştirmeyi hedefleyen vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezleri’ndeki Lojistik Elemanı Yetiştirme kursuna katılan kursiyerler, MERCEK tarafından Mersin Serbest Bölge’ye düzenlenen saha gezisine katılarak, teorik eğitimlerini sahada pekiştirme ve hedefledikleri meslekleri yakından tanıma fırsatı yakaladı.

 

Demir: “Pratik ve uygulamalı eğitimlerle tam donanımlı mezun oluyorlar”

 

Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezleri Sorumlusu Eren Demir, teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimlere de çok önem verdiklerini belirterek, “Uygulamalı eğitim vererek aslında kursiyerlerimize daha verimli, daha donanımlı meslek edinmeleri konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mercek’te eğitim gören kursiyerlerimiz, almış oldukları pratik ve uygulamalı eğitimler sayesinde, tam donanımlı olarak mezun oluyorlar” dedi.

 

Bucak: “Bu tür eğitimler, aynı zamanda bir farkındalık yaratıyor”

 

Kursiyerlere kapılarını açan Mersin Serbest Bölge’de İş Güvenliği ve Çevre Şefi olarak görev yapan Osman Bucak ise, gezinin içeriğinden söz ederek, “Öncelikle bir farkındalık yaratmak için, liman sahamızda iş sağlığı ve güvenliği kuralları ile ilgili eğitimler paylaştık. Görsel videolar izlettirdik. Çünkü görsel eğitim daha çok akılda kalıyor. Aynı zamanda limanda elleçlenen tehlikeli yüklerle ilgili bilgiler verdik. Ne tür yükler işleniyor ve bu yükler elleçlenirken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda arkadaşları bilgilendirdik” şeklinde konuştu.

 

Bu tür eğitimlerin oldukça faydalı olduğunu ve mümkün olduğunca buna destek vermeye çalıştıklarını kaydeden Bucak, “Saha ziyaretinde pratiğini de yapacakları için, işe veya sahaya bir adım daha önde başlayarak, biraz daha farkındalık yaratmış olacağız. Biz burada sıfırdan personel yetiştirmiyoruz. Bir personele ihtiyacımız olduğunda, Mercek’ten yetişip gelenler işimizi daha da kolaylaştırıyor. Bu tarz eğitimler için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

…………OOO…………..

3 KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Tarsus’ta Ali Kaygısız idaresindeki otomobil sulama kanalına düştü.

Meydana gelen kazada sürücü ile otomobildeki 2 kişi yaralandı. Yaralılar, çevredekilerin yardımıyla kanaldan çıkarıldı ve Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı. Otomobil, sudan çıkartıldı.

…………OOO…………..

TİY BAŞKANI CEM KAVALCI

BUGÜN CANLI YAYINA ÇIKIYOR

TFF 3. ligde yer alacak olan Tarsus idman yurdu Başkanı Cem Kavalcı, 10 Temmuz’da Tarsus MEDYAD’da ve  11 Temmuz 2023  Salı günü Mersin’de sosyal medyada yapılacak bir canlı yayına katılacak. Medyad’da saat 16.00 da Gazeteci  Okan Çalışkan ve Gazeteci-Yazar Yakup Boncuk yönetiminde canlı yayında soruları cevaplayacak.

11 Temmuzda ise Spor panorama adlı proğramda saat 20.00 de yayıncı Mustafa Karabulut’un sorularını cevaplandıracak.

………………ooo………………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..............Ooo...............

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’LU ESKİ BAKAN

AYFER YILMAZ İYİ PARTI

GENEL SEKRETERİ  OLDU

Tarsus’lu eski kadın siyasetçilerden ve eski bakanlarımızdan Ayfer Yılmaz’ın siyasette yıldızı yeniden parlıyor. Yılmaz, İyi Parti genel sekreteri oldu.

Genel başkan Meral Akşener’in yardımcılığını yapan Ayfer hanım, son yapılan kurultayda genel sekreter oldu. Tebrik ederiz.

 

…………OOO…………..

TARSUS TÜM EMEKLİLERİN

SENDİKASINDAN DİLEKÇE EYLEMİ

Tüm Emeklilerin Sendikası Tarsus Şubesi olarak 11.07.2023 Salı günü saat 13.30'da İŞKUR önünde toplanarak geçinemiyorum hayatımı sürdürebilmem için durumuma uygun iş istiyorum dilekçesi verilecek.

Tüm üyelerimizi bu etkinliğe bekliyoruz.

Çevremizde bulunan emeklileri de davet ediyoruz.

…………OOO…………..

 

-TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN

GAZİLERE SAMSUN, TRABZON,

ORDU VE AMASYA GEZİSİ

Tarsus Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi Üyeleri ve Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi üyeleri olan Tarsuslu gazilere, Samsun, Trabzon, Amasya ve Ordu gezisi organize etti.  Etkinlik kapsamında 80 Gazi tarihi ve turistik alanları gezecek, bölgeyi yakından tanıma fırsatı bulacak.

Tarsus Belediyesi’nin gazilere ve gazi yakınlarına yönelik sosyal ve kültürel faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi, gazilere Samsun, Trabzon, Amasya ve Ordu gezisi düzenliyor. Gaziler bölgenin kültürel ve tarihi yapılarını ziyaret edecek.

Gezi programı, Tarsuslu gazilere bölgenin zengin tarihi ve kültürel mirasını keşfetme fırsatı sunacak. Trabzon'da, gaziler Ayasofya Müzesi'ni ve Atatürk Köşkü'nü gezecekler. Ayrıca, şehrin tarihi dokusunu yansıtan Trabzon'un sokaklarında gezinti yapacaklar ve yöresel lezzetleri tadabilecekler. Samsun'da Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç noktası olan Bandırma Vapuru'nu, Atatürk'ün Samsun'a çıkışını simgeleyen Samsun Limanı'nı ve Kurtuluş Yolu'nu ziyaret etme imkânı bulacaklar. Ordu ve ardından Amasya’yı ziyaret edecek olan gaziler, Ferhat ile Şirin Aşıklar Kalesi, Yeşilırmak Nehri üzerindeki yalıları ve Yalıboyu Evleri gibi önemli turistik noktaları keşfedecekler.

Tarsus Belediyesi'nin düzenlediği bu gezilerle gazilere, tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra unutulmaz bir deneyim yaşama fırsatı sunuluyor. Gaziler gezi için Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini iletti. 

…………OOO…………..

 

MERSİN VE TARSUS’TA EKMEK

FİYATI İÇİN TOPLANTI YAPILDI

Mersin ESOB Toplantı salonunda yapılan komisyon toplantısına Büyükşehir temsilcisi Uğur Kubat, İl Ticaret Müdürlüğü temsilcisi Ali Civan, Tarım il Müdürlüğü temsilcisi Yılmaz Kaya, Mersin TSO temsilcisi Kadir Dölek, Silifke TSO temsilcisi Ali Işık, Mersin Fırıncılar Odası temsilcisi Faruk Dalkılıç, Tarsus Fırıncılar Odası temsilcisi Suat Yaşar, Mezitli Esnaf Odası temsilcisi Mustafa Köç, Tömük Esnaf Odası temsilcisi Mehmet Yılmaz, Erdemli Esnaf Odası temsilcisi Halil Metik, Aydıncık Esnaf Odası temsilcisi Mithat Akıncı, Anamur Esnaf Odası temsilcisi Özkan Poçulu, Gülnar Esnaf Odası temsilcisi Zeynel Nar, Mut Esnaf Odası temsilcisi Yusuf Köğçe, Çamlıyayla Esnaf Odası temsilcisi Mehmet Emin Sakallı, Silifke Esnaf Odası temsilcisi Uçal Mavili ve Silifke Bakkallar Odası temsilcisi Zahide Doğan katılım gösterdi. Toplantıda Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı Mersin il merkezi ve Tarsus Fırıncılar odası ile diğer ilçelerde fırıncıların kayıtlı olduğu esnaf ve sanatkarlar meslek odalarınca Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4. Maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğin maliyetlerindeki artışlarına dikkat çekildi. Un fiyatlarında ve temel girdi maliyetlerinde yaşanan önlenemeyen artışlar nedeniyle ekmekte yeni fiyat belirlemesinin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğu konusunda bakanlık temsilcilerinin şerhi haricinde tüm komisyon üyelerinin hem fikir olduğu komisyonda, ilgili birimlere iletilmek üzere yeni fiyat tarifesiyle ilgili komisyon kararı tutanak altına alındı.

 ……………OOO…………

TARSUS’A TARIM LİSESİ YAPILDI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Ticaret Borsası’nın ortak girişimleri sonucu, TOBB’un Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre etmek ve iş dünyasının nitelikli elaman ihtiyacını gidermek amacıyla ülke genelinde yürüttüğü "81 İl’e 81 Okul" Projesi kapsamında, Tarsus’a kazandırdığı okul 2023-2024 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak.  

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı M. Cihat Lokmanoğlu, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak ve Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Ali Seçer, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğünden yöneticilerin katılımıyla Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kesin kabül çalışmaları başladı.

Başkan Koçak, iller kapsamında yürütülen projeyi Tarsus’a kazandırmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, ‘’Tarsus bu projede bir ilk ve tek. Desteklerinden dolayı Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere TOBB Yönetim Kuruluna çok teşekkür ederiz. Okulumuz öğrenci kabulüne hazır. Tarsus’a ve iş dünyamıza hayırlı olsun.’’diye konuştu.

Tarsus’ta 24 derslikten oluşan okulda 3 adet laboratuvar, 1 adet resim-müzik atölyesi, 1 adet çok amaçlı 120 kişilik konferans salonu ve idari bölümler mevcut.

……………OOO…………

TARSUS’LULAR DİKKAT

Mersin Valiliği Tarsuslular dahil tüm Mersinde yaşayanları hava sıcaklığına karşı uyardı. 11 Temmuzda bugün hava sıcaklığı 5-10 derece artacağından öğle saatlerinde dışarı çıkmayın. Sıcaklık 36-41 derece arası olacak.

……………OOO…………

TARSUS TÜM EMEKLİLERİN

SENDİKASINDAN DİLEKÇE EYLEMİ

Tüm Emeklilerin Sendikası Tarsus Şubesi olarak 11.07.2023 Salı günü saat 13.30'da İŞKUR önünde toplanarak geçinemiyorum hayatımı sürdürebilmem için durumuma uygun iş istiyorum dilekçesi verilecek..

Sendikacılar ‘’Tüm üyelerimizi bu etkinliğe bekliyoruz.

Çevremizde bulunan emeklileri de davet ediyoruz.’’ Dedi.

 

……………OOO…………

 

BU YAZ ÇOCUKLAR ÇOK EĞLENİYOR

Tarsus belediyesi ekibi dün Kargılı Mahallemizde çocuklarımızla buluştu..

“Güneşli Bir Resim Çiz Bana” Köy Şenliklerimizde birbirinden eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yaptık.

Çocuklarımız, geleneksel çocuk oyunları, drama, resim atölyesi, müzik dinletisi ve el sanatlarıyla doyasıya eğlendi.

 

……………OOO…………

"TARSUS KÖYLER ARASI FUTBOL

TURNUVASI" TEKRAR BAŞLASIN MI?

Tarsus'un en beğendiğimiz sportif faaliyetleri "Tarsus Maratonu ve Tarsus Köyler Arası Futbol Turnuvasıdır"

Köyler arası futbol turnuvası tekrar başlamalı.

Medyad'ın canlı yayının'da  Akkoza rejisörü Erdal Alakaş, Tiy Başkanı Cem KAVALCI ya "Tarsus Köyler Arası Futbol Turnuvasını Sordu?

Başkan KAVALCI, Tarsus Köyler Arası Futbol turnuvası için Kaymakamlık ve Tarsus Belediyesini işaret etti.

Bizde canlı yayında Köyler Arası Futbol Turnuvasının Tarsuslu köyleri bir araya getirip kaynaşmasına faydalı olduğu için çağrıda bulunduk,. Umarız en kısa zamanda Tarsus Köyler Arası Futbol Turnuvası başlar.

 ……………OOO…………

TARSUS  İDMAN YURDU KADROSUNA

25 YENİ OYUNCU ALDI

  2023-2024  futbol sezonu öncesi şimdiye kadar iç ve dış transferde  25 oyuncuyla anlaşma sağladı.

TFF 3.Lig Birinci Grup ekiplerinden Tarsus idmanyurdu,  dış transferde  3 oyuncuyla yeniden sözleşme imzalayarak kadrosunu güçlendirdi.

Sarı lacivertli  yönetim,  Orta saha oyuncusu  Mustafa Özcan,  Kanat oyuncusu  Hasan İlhan ile Orta saha oyuncusu Umutcan Balcı ile  anlaşma sağlayarak  renklerine dahil etti.

Şimdiye kadar iç ve dış transferde  25 oyuncuyla anlaşma  sağlayan Tarsus idmanyurdu  Yönetim Kurulu  transfer çalışmalarını  sürdürüyor.

YAPILAN TRANSFERLER...

" Sol Bek Emirhan Ünal, Santrafor Ramazan Zengin, Kaleci Mustafa Öztürk, Orta Saha Mustafa Köseoğlu, Sağ Bek Metehan Kavalcı, Stoper Şehmuz Durak, Stoper Cemal Kavalcı, Orta Saha Mert Özdestici, Orta Saha Mert Canpolat , Kanat oyuncusu Yetullah Kalkan, Orta Saha Abtullah Akboğa,  Kanat oyuncusu  Şirvan  Talay,  Orta Saha Berkay Çetin,  Stoper  Melih Şen,  Kaleci Samed Karataş,  Stoper, sağbek  Samed  Karataş,  Orta Saha Ziya Güven,Kaleci İlksen Kuttekin, Santrafor  Erdem Türkmen,  Sağbek ve stoper Serat Korkmaz, Stoper Melih Şen, Orta Saha  Berkay Çetin , Kanat oyuncusu Hasan  İlhan, Orta Saha Mustafa Özcan, Ümitcan Balcı.

…………OOO…………..

TİY BAŞKANI CEM KAVALCI

CANLI YAYINDA KONUŞTU

TFF 3. ligde yer alacak olan Tarsus idman yurdu Başkanı Cem Kavalcı, 10 Temmuz’da Tarsus MEDYAD’da canlı yayına çıktı. Soruları cevapladı.

11 Temmuz 2023  Salı günü Mersin’de sosyal medyada yapılacak bir canlı yayına katılacak. Medyad’da saat 16.00 da Gazeteci  Okan Çalışkan ve Gazeteci-Yazar Yakup Boncuk yönetiminde canlı yayında soruları cevapladı.

Bugün ise Mersin’de Spor panorama adlı proğramda saat 20.00 de yayıncı  Mustafa Karabulut’un sorularını cevaplandıracak.

………………ooo………………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..............Ooo...............

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUSLU HAMARAT HATUNLAR

GAMZENİN GELİNLİK HAYALİNİ

GERÇEKLEŞTİRİYOR

Tarsuslu hamarat hatunlar  grubu özel gereksinimli olan Gamzenin gelinlik hayalini gerçekleştiriyor. Konu hakkında bilgi veren Tarsus’lu Hamarat Hatunlar grubu başkanı Melike Şahin “kuruluşumuzun 7. yılında bir hayali daha gerçekleştiriyoruz. Depremzede olan özel gereksinimli genç kızımız Gamze’nin gelinlik hayalini  gerçekleştirmek için 12 Temmuz 2023 Çarşamba günü saat 15.00 de Emin Cafe’de buluşuyoruz. Temsili düğünümüze değerli halkımızı ve tüm dostlarımızı bekliyoruz” dedi.

…………OOO…………..

ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİĞİ YARIN

Tarsus’ta yarın akşam saat 17,30 da 15 Temmuz şehitlerimizi, tüm şehitlerimizi ve vefat edenlerimiz Dostluk Ofisinde anılacak.

Necati Ali Eker ‘’Şehitlerimizi anacağımız Kuran-ı kerim tilavetine imkanı olan bütün dost ve arkadaşlarımızı TARSUS DOSTLUK OFİSİMİZE bekliyoruz. Sevgi ve saygılarımla’’ dedi.

 

…………OOO…………..

TARSUS TÜM EMEKLİLER

DİLEKÇE EYLEMİNDE BULUNDU

Tüm Emeklilerin Sendikası Tarsus Şubesi dün Tarsus İŞKUR önünde toplanarak geçinemiyorum hayatımı sürdürebilmem için durumuma uygun iş istiyorum dilekçesi verdi. Emekliler maaşlarına iyileştirme yapılmasını talep etti.

 

…………OOO…………..

 

TARSUS’LU GAZİLER

TRABZON’A VARDI

Tarsus Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi Üyeleri ve Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi üyeleri olan Tarsuslu gazilere, Samsun, Trabzon, Amasya ve Ordu gezisi organizesi kapsamında geziye katılanlar Trabzon’a vardı.

Tarsus Belediyesi’nin gazilere ve gazi yakınlarına yönelik sosyal ve kültürel faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi, gazilere Samsun, Trabzon, Amasya ve Ordu gezisi düzenliyor. Gaziler bölgenin kültürel ve tarihi yapılarını ziyaret edecek.

 

Gezi programı, Tarsuslu gazilere bölgenin zengin tarihi ve kültürel mirasını keşfetme fırsatı sunacak. Trabzon'da, gaziler Ayasofya Müzesi'ni ve Atatürk Köşkü'nü gezecekler. Ayrıca, şehrin tarihi dokusunu yansıtan Trabzon'un sokaklarında gezinti yapacaklar ve yöresel lezzetleri tadabilecekler. Samsun'da Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç noktası olan Bandırma Vapuru'nu, Atatürk'ün Samsun'a çıkışını simgeleyen Samsun Limanı'nı ve Kurtuluş Yolu'nu ziyaret etme imkânı bulacaklar. Ordu ve ardından Amasya’yı ziyaret edecek olan gaziler, Ferhat ile Şirin Aşıklar Kalesi, Yeşilırmak Nehri üzerindeki yalıları ve Yalıboyu Evleri gibi önemli turistik noktaları keşfedecekler.

 

Tarsus Belediyesi'nin düzenlediği bu gezilerle gazilere, tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra unutulmaz bir deneyim yaşama fırsatı sunuluyor. Gaziler gezi için Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini iletti. 

…………OOO…………..

TARSUS BİR DEĞERİNİ DAHA KAYBETTİ.

Tarsus Halk Eğitim Merkezi emekli öğretmenlerimizden Mehmet Tutgut hocamız vefat etmiştir. Cenaze töreni bugün ikindi namazına muteakip Tarsus şehir mezarlığında yapılacak.

Rabb'im rahmetini bol, mekanını cennet eylesin.

Ailesine, sevenlerine sabır versin inşallah.. Amin.

……………OOO…………

TARSUS'LU HAMARAT

HATUNLAR GRUBUNUN JESTİ

Tarsus'lu Hamarat Hatunlar Grubu Kuruluşunun 7.yılında Özel gereksinimli bir kızımıza temsili düğün töreni düzenleyerek gelinlik hayalini gerçekleştiriyor. 

Fatih Düzenli ‘’Bizler Tarsus Otizm Derneği  olarak bu hassas ve bir o kadar da  duyarlı  davranışlarından dolayı Sayfanın kurucusu Melike Şahin ve Ekibine sonsuz teşekkürler ediyoruz.’’ Dedi.

……………OOO…………

ORMAN YANGINI

Tarsus’ta dün  çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Çavuşlu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 2'şer yangın söndürme helikopteri ve uçağı, 27 arazöz ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

……………OOO…………

TARSUS OTİZM DERNEĞİ

 ÜYESİ ÇOCUKLARIMIZA EĞİTİM

Fatih Düzenli  ‘’Tarsus OTİZM Derneği Üyesi Çocuklarımız Tarsus Belediyesi Turgut Erkutlu Bilim Sanat Kültür Akdemi Merkezinin Resim kursundan faydalandılar. Her hafta farklı etkinlik yapılacak olan merkezde çocuklarımızla yakından ilgilenen Akademi merkezi sorumlusu Kıymetli Inci Kalpak Işık Hanımefendiye ve hocalarımıza Özel çocuklarımız ve Aileleri adina Sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

……………OOO…………

 

TİY BAŞKANI CEM KAVALCI

MERSİN’DE CANLI YAYINA KATILDI

TFF 3. ligde yer alacak olan Tarsus idman yurdu Başkanı Cem Kavalcı dün Mersin’de canlı yayına katıldı.

Kavalcı, Mersin’de sosyal medyada yapılacak bir canlı yayına katıldı. Spor panorama adlı proğramda  yayıncı  Mustafa Karabulut’un sorularını cevaplandırdı.

………………ooo………………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..............Ooo...............

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar