Subscribe Us


13 -14-15-16 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU


 

13 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’TA TARİHİ BACA  İLGİ BEKLİYOR

Tarsus’ta eski fabrikalardan Rasim Dokur iplik ve dokuma fabrikasının ayakta kalan tek yadigarı olan bacısı ilgi bekliyor. İsmetpaşa mahallesinde bulunan ve tesisleri ile makine aksamları daha önceki yıllarda yıkılıp satılan Rasim Dokur fabrikasının şu anda tek bacası ayakta kaldı. Ancak bu baca da çok yerinden çatladı. Bacanın ayakta kalabilmesi için çevresine teller sarılarak geçici olarak koruma altına alındı. Ancak yeni bir olası depremde bacanın yıkılabileceği endişesi ile bu bacanın restore edilip  güçlendirilmesi isteniyor.

Haftanın cumartesi günleri Tarsus Belediyesi tarafından Bacının bulunduğu alanda Pazar kuruluyor. Burada yüzlerce esnaf  seyyar tezgah açarak sebze, meyve ve gıda, giyim ürünleri satarken  çevreye tehlike yaratıyor. Vatandaşlar “Alimallah  Pazar kurulduğu gün bir yıkılma olsa yüzlerce insanın hayatı tehlikeye girer. Bu tehlikeyi önlemek için bacanın etrafı koruma altına alınması, çevresinin tel örgü ile geçici de olsa çevrilmesi gerek. Çünkü burada haftada bir gün semt pazarı kuruluyor. Acemi şoför adayları da bu bölgede her gün gelerek sürüş testi yapıyor. Oysa tehlike büyük ve bu tehlikeyi nedense kimse görmüyor” dediler, acilen tedbir alınmasını istediler.

 

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ, ÇOCUKLARIN

GELECEĞİ İÇİN YATIRIM YAPIYOR

Tarsus Belediyesi, çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmesi ve annelerin güvenilir bir şekilde çocuklarını bırakabileceği kreşlere olan ihtiyacı göz önünde bulundurarak harekete geçmeye devam ediyor. Her geçen gün artan talepler doğrultusunda sayısı artırılan kreşler, çocukların geleceği için umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor. Toplamda 8 kreşte 300 öğrenci hem ekonomik hem nitelikli eğitim alıyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Kreşlerimizin sayısını artırarak, hem çocuklarımızın hem de ailelerin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Temiz, güvenli bir eğitim ortamı sağlamak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza duyduğumuz sorumluluğun bir gereğidir" dedi.

Tarsus Belediyesi, çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmesi ve annelerin güvenilir bir şekilde çocuklarını bırakabileceği kreşlere olan ihtiyacı göz önünde bulundurarak çalışmalarına devam ediyor. Kentte yaşayan ailelerin çocuklarını rahatlıkla gönderebileceği, modern donanımlara sahip kreşlerin sayısı her geçen gün artırılıyor. Kreşlerde, uzman eğitmenler ve deneyimli bakıcılar tarafından çocukların gelişimine uygun eğitim programları uygulanıyor. Aynı zamanda, hijyenik ve güvenli bir ortamın sağlanması için gerekli önlemler alınıyor. Kreşlere devam eden çocuklar, oyun ve öğrenme aktiviteleriyle birlikte sosyal becerilerini geliştirme fırsatı buluyor. Tarsus Belediyesi’nin Tozkoparan Mahallesi, Yarbay Şemsettin Mahallesi, Şahin Mahallesi, Yeşil Mahallesi, Belediye Tesisleri, Ergenekon Mahallesi, Yenice Mahallesi ve Fatih Mahallesi’nde toplam 8 kreşi bulunuyor. Başkan Bozdoğan tarafından her mahalleye bir kreş yapılması hedefleniyor. Ayrıca önümüzdeki günlerde Akşemsettin ve Şehitler Tepesi Mahallelerinde de iki kreş açılışı daha gerçekleşecek.

EĞİTİMDE ÇOCUKLARA YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR

Tarsus Belediyesi'nin kreşleri, çocukların yaratıcılığını ve problem çözme becerilerini geliştirecek etkinliklere önem veriyor. Kreşlerde kullanılan eğitim materyalleri ve oyunlar, çocukların ilgi ve becerilerine uygun olarak seçiliyor. Böylece çocuklar, öğrenmeyi eğlenceli bir şekilde deneyimleyerek motivasyonlarını artırıyorlar. Aynı zamanda, hijyenik ve güvenli bir ortam sağlanarak çocukların sağlığı korunuyor. Tarsus halkı, belediyenin yaklaşımını takdirle karşıladıklarını belirterek, çocuklarının eğitimine değer katan bu uygulamaların geleceği şekillendireceğine inandıklarını ifade ediyor.

…………OOO…………..

 TARSUS’TA  “HER MAHALLEYE BİR KREŞ “

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, çocukların eğitimine olan önemini vurgulayarak, "Çocuklarımızın doğru bir şekilde yetişebilmeleri için modern ve yenilikçi eğitim yöntemlerine ihtiyaçları var. Bu nedenle, kreşlerimizde çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Kreşlerimiz, çocukların akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunarak geleceklerini şekillendirmelerine destek oluyor. Ayrıca çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyüyebilmeleri için uygun eğitim ortamları oluşturuyoruz. Bir ilçe belediyesinin yaptığı 8 kreş çok önemli bir adımdır. Hiç merak etmeyin her mahalleye kreş açılacak. Her mahallenin kreşi olacak” ifadelerini kullandı.

 

…………OOO…………..

TARSUSLU GAZİLER SAMSUN’DA

Tarsus’tan yola çıkarak dün Trabzon’u gezen gazilerimiz, gezilerinin ikinci gününde Cumhuriyet’in ilk adımlarının atıldığı Samsun’da, Bandırma Vapuru, İlkadım Anıtı ve Onur Anıtı’nı ziyaret etti.

Ayrıca Gazilerimiz teleferiğe de binerek bugünkü gezi rotasını tamamladı.

…………OOO…………..

TARSUS’TA ESKİ POLİSİN ÖLÜMÜ

Tarsusta emekli bir polis memuru ölü bulundu. Kızılmurat mahallesinde 22 27 sokakta  ikamet eden Rasim Güç adlı emekli polisin sokak hayvanlarını beslerken yüksek bir yerden düşerek ölmüş olabileceği belirtildi. Yerde ölü vaziyette bulunan R.G. nin ölüm nedeni otopsiden sonra belli olacak.

…………OOO…………..

SUCULARDA KAMYON YANDI

Tarsus ta  seyir halindeki kamyonda çıkan yangın söndürüldü.

01 AAB 507 plakalı damperli kamyonda Tarsus- Çamlıyayla kara yolu Sucular Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Yangını fark eden sürücü durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.İhbar üzerine yönlendirilen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangın nedeniyle kamyonda hasar oluştu

…………OOO…………..

MEHMET TURGUT TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsus Milli Eğitim Kurumundan emekli, Yenises Gazetesi Genel Yayın Sorumlusu Şahin Turgut'un ağabeyi Mehmet Turgut vefat ederken dün cenazesi Tarsus şehir mezarlığında toprağa verildi..

MEDYAD Yönetim kurulu ‘’Başta ailesi olmak üzere değerli meslektaşım Şahin Turgut'a ve sevenlerine başsağlığı dileriz. ‘’ dedi.

 

…………OOO…………..

GAMZENİN GELİNLİK HAYALİ

GERÇEK OLDU

Tarsuslu hamarat hatunlar  grubu özel gereksinimli olan Gamze’nin gelinlik hayalini gerçekleştirdi.Tarsus’lu Hamarat Hatunlar grubu başkanı Melike Şahin “kuruluşumuzun 7. yılında bir hayali daha gerçekleştirdik. Depremzede olan özel gereksinimli genç kızımız Gamze’nin gelinlik hayalini  gerçekleştirdik. Temsili düğünümüze katılan  değerli halkımıza ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Temsili törende Gamzenin kuşağını babası Vakkas Girişit bağladı. Bir süre önce annesi Şerife Girişit’in kanser nedeniyle öldüğü öğrenilirken, gelin olan Gamze, buruk da olsa gelinlik giymenin mutluluğunu sevenleri ve arkadaşlarıyla kutladı.

…………OOO…………..

ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİĞİ

Bugün yapılıyor..

Tarsus’ta bu akşam saat 17,30 da 15 Temmuz şehitlerimizi, tüm şehitlerimizi ve vefat edenlerimiz Dostluk Ofisinde anılacak.

Necati Ali Eker ‘’Şehitlerimizi anacağımız Kuran-ı kerim tilavetine imkanı olan bütün dost ve arkadaşlarımızı TARSUS DOSTLUK OFİSİMİZE bekliyoruz’’ dedi.

…………OOO…………..

 

TRANSFER TAHTASININ AÇILMASI

İÇİN 15 MİLYON TL LAZIM

Yeni sezonda TFF 3. lig 1. grupta yer alacak olan Tarsus idmanyurdunun hala transfer tahtası kapalı. Sarı lacivertlilerin transfer tahtasını açabilmeleri için acil paraya ihtiyaç var. TİY kulüp başkanı Cem Kavalcı, “Transfer tahtasının açılması için en az 15 milyon liraya ihtiyaç var. Biz aldığımız oyuncularla lige başlayacağız. şu an transfer tahtasının açılması zor. İleriki zamanda o işe bakacağız” dedi.

 

…………OOO…………..

TARSUS İDMANYURDU,

15 TEMMUZ’DA TOPLANACAK

Yeni sezonda TFF 3. lig 1. grupta yer alacak olan Tarsus İdmanyurdu, yeni oyuncuları 15 Temmuz’da toplanacak. Kocamaz stadında bir araya gelecek olan sarı lacivertliler , burada yeni teknik direktör İbrahim İnan yönetiminde çalışmalara start verecekler. Oyuncular22 Temmuz tarihinde Nevşehir’e kampa gidecekler. Burada 2 Ağustos tarihine kadar ilk hazırlıklar yapılacak. İkinci etap kamp ise yine Nevşehir’de olacak ve 5 Ağustos tarihinde  başlayıp10 gün sürecek. İkinci etapta hazırlık maçları oynanacak.

 

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

…………OOO…………..


 14 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’LU MOLLA KERİM’İN

TORUNU VEFAT ETTİ

Tarsus’un kurtuluşunda başını, canını

veren müfreze komutanı Molla Kerim Çeliktaş’ın

torunu Kerim Çeliktaş vefat etti.

Dedesi ile aynı adı ve soyadı taşıyan Kerim

Çeliktaş, dün hayata gözlerini yumdu.

Kurtuluş Savaşı yıllarında mücadele etmiş

Molla Kerim'in torunu Kerim ÇELİKTAŞ

Tarsus Şehir Mezarlığında Kılınan Cenaze

namazı sonrasında Sıraköy Mahalle

Mezarlığında sevenlerince toprağa verildi.

…………OOO…………..

TARSUS TİCARET

BORSASI’ NDA BAŞKAN

SEÇERDEN 15 TEMMUZ MESAJI

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu

Başkanı Ali Seçer, 15 Temmuz Demokrasi ve

Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj

yayımladı.

…………OOO…………..

MURAT KAYA’DAN 15 TEMMUZ

ANMA GÜNÜ MESAJI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

nedeniyle bir mesaj yayınlayan Tarsus Borsa

Meclis Başkanı Murat Kaya " Tarihimiz boyunca

kazandığımız her ZAFER'in arkasında fedakarlık

dirayet ve cesaret vardır” dedi.

…………OOO…………..

ŞEHİTLİK ZİYARETİ CUMARTESİ GÜNÜ

15 Temmuz Demokrasi ve milli Birlik günü

nedeniyle bu cumartesi saat 09.00 da Tarsus

Şehitliği ziyaret edilecek. Saat 20.30 da ise eski

kaymakamlık karşısında anma proğramı yapılacak.

Program ertesi sabah saat 06.00’ya kadar sürecek.

…………OOO…………..

SAHTECİLİKTEN GÖZALTI

Tarsus’ta rüşvet ve dolandırıcılık operasyonunda

7 şüpheli gözaltına alındı.

Arıcılık faaliyetinde bulunmadıkları halde sahte

belgelerle silah taşıma ruhsatı alan ve usulsüzlük

yapan 2'si kamu personeli 7 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda, dizüstü bilgisayar, cep telefonları ve

fişekler ele geçirildi

…………OOO…………..

TİY’DE ALTYAPI GÜÇLENİYOR!”

TİY başkanı Cem Kavalcı “Tarsus İdman

Yurdu’muzun Kıymetli Gençleri ve Aileleri,

Birilerinin ortaya yaydığı “altyapı dağılıyor!”

lafları kulağımıza gelmektedir. Şunu açıkça

söylüyorum; “ALTYAPI GÜÇLENİYOR!”

hiç merak etmeyin.” dedi.

…………OOO…………..

BAĞLAR MAHALLESİ SAKİNLERİNİN

ASFALT İSTEĞİ..

Tarsus Bağlar Mahallesi sakinlerinin istekleri

yapımına başlanan yolların bir an önce asfalt dökülüp

tozdan kurtulmak olduğunu söylüyorlar.

.…………OOO…………..

ÖNCE TARSUS’TA, SONRA MERSİN’DE

Tarsus İdmanyurdu eski teknik direktörlerinden

Özcan Kızıltan Mersin’de..

Kızıltan, 3. ligden 2. lige adım atan Yeni Mersin

idmanyurdu ile sözleşme imzaladı. Tarsuslular

tarafından sevilen hocanın Mersin’e gelmesi

memnuniyet yarattı.

…………OOO…………..

BEDRETTİN GÜNDEŞ

GÖREVİNE BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın ve

Halkla ilişkiler daire başkanı iken haksız

bir algı operasyonu ile gözaltına alınıp,

gerçekler ortaya çıkınca bırakılan değerli

Bedrettin Gündeş, Mersin Büyükşehir

Belediyesi Başkan danışmanı olarak göreve

başlamıştır. Sevgili başkanıma hem geçmiş

olsun dileklerimiz hemde yeni görevi için

hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Misafirperverliği için sonsuz teşekkürlerimizle

birlikte başarılar diliyoruz

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ UYARDI

VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE!

Kentimiz genelinde hafta ortasından

itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin

üzerine çıktığı vatandaşlarımıza önemle duyurulur.

41°C’ye çıkan ve 50°C kadar hissedilen

sıcaklığın olduğu şehrimizde, sıcak hava

dalgası nedeniyle günün en sıcak saatleri

olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve

tedbirli olunması, ayrıca mümkün olduğunca

dışarı çıkılmaması rica olunur.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


15 TEUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’TA 15 TEMMUZ NEDENİYLE

ŞEHİTLİK ZİYARETİ YAPILACAK

15 Temmuz  Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle bu cumartesi bazı etkinlikler yapılacak.

Kaymakamlıkça hazırlanan proğrama göre bugün ilk olarak sabah saat  09.00 da Tarsus Şehitliği ziyaret edilecek. Burada tüm şehitlerimiz için kuranı kerim okunup dualar edilecek. Şehit kabirlerine çiçek bırakılacak.

Aynı gün akşam saat 20.30 da ise eski kaymakamlık karşısında anma proğramı yapılacak. Program ertesi  sabah saat 06.00’ya kadar sürecek.

…………OOO…………..

TSO BAŞKANINDAN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, ‘’15 Temmuz, Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığını ve iradesini gösterdiği önemli bir tarih. Demokrasiye olan inancımızı koruyarak, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir Türkiye inşa etmek için çalışmalıyız.’’dedi.

Tarsus TSO Başkanı Koçak, mesajında Türkiye’nin darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016’da ülkesine, Cumhuriyete ve demokrasiye kararlılıkla sahip çıktığını anımsatarak, ‘’15 Temmuz, Türkiye'nin demokrasisinin ve halkının iradesinin zafer günü. Aynı ruh ve inançla Türkiye Cumhuriyeti, şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakârlıkları ile ilelebet yaşayacaktır. Demokrasiye olan inancımızı koruyarak, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir Türkiye inşa etmek için çalışmalıyız. Daha güçlü bir Türkiye için, ekonomisi daha güçlü bir ülke için birlik ve beraberliğimizi sürdürmeliyiz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum’’ifadelerine yer verdi.

…………OOO…………..

TARSUS DOSTLUK GRUBU, TÜM

ŞEHİTLER İÇİN KUR’AN-I

KERİM OKUTTU

Tarsus Dostluk grubu, 15 Temmuz Milli Birlik ve Mücadele günü öncesinde  tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim okuttu.

Kırkkaşık mevkiindeki eski karakol binası yerinde oluşturulan Tarsus Dostluk Grubu çalışma ofisinde yapılan etkinliğe Tüm Emek-Der ve TÜED başkan ve yöneticileri , TARDOBDER Başkanı ve üyeleri de katılım sağlayarak destek verdiler. Eski siyasetçilerden Necati Ali Eker ile grup moderatörü Yunus Eroğlu’nun  çağrısı ile bir araya gelen 50 kişilik Dostluk grubu,  Kur’an-ı Kerim okuyan hocaları dinleyerek yapılan dualara amin dediler.

Emekli din görevlisi Fevzi Çimen’in ve bazı din görevlilerinin de okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından Şehitlikle ilgili konuşmalar yapıldı,yerel şairler şiirlerini okudu. Katılımcılara  meyve suyu ve kurabiye ikram edildi.

…………..ooo…………….

TADER’DEN ANKARA’DA

ÖNEMLİ ZİYARETLER

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve hepimizi derinden üzen Depremde; 11 yakınını kaybeden Hatay Milletvekili Sayın Hüseyin Yayman'a taziye ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanlığına yeniden seçilmesinden dolayı da TADER olarak Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimizle birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Misafirperverliğinden ve samimi ilgisinden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Rabbim böylesine acıları bir daha Aziz Milletimize yaşatmasın inşallah.

 

…………OOO…………..

CETVEL IRMAĞI SİFONU ÖNÜNDEKİ

PİSLİKLER TEMİZLENDİ

Tarsus’ta bazı kendini bilmez İnsanların bilinçsizce kanala attıkları pislikler kokuya sebep oldu.

Cetvel kanalındaki sifon önünde biriken pislikler  Tarsus Belediyesi ekiplerinin gayreti ile temizlendi.

Teşekkür ederiz.

…………OOO…………..   

BAŞKAN SEÇER VE EŞİ MERAL SEÇER, 

 15 TEMMUZ ANMASINDA

Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Valiliği tarafından ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri onuruna düzenlenen yemek programına katıldı. Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer yemekte ailelerle sohbet edip, selamlaştı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Valiliği tarafından ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri onuruna düzenlenen yemek programına katıldı.

 

Divan Otel'de düzenlenen programa; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Talat Dinçer ile kent protokolü katılım sağladı.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri onuruna verilen yemek programında, Göçmen Cami’si Din Görevlisi Ramazan Şimşek tarafından Kuran'ı Kerim tilaveti yapılırken, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da bir konuşma gerçekleştirdi.

 

…………OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS ÇAMALAN’DA

MUHTEŞEM KONSER

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Halk Müziği Topluluğu, Tarsus’a bağlı Çamalan’da ‘Yayla Konseri’ gerçekleştirdi. Unutulmaz türkülerin seslendirildiği konserde, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da büyük beğeni topladı. Büyükşehir’in ilgiyle takip edilen Yayla Konserleri kentin 13 ilçesinde devam ediyor. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Halk Müziği Topluluğu, havaların ısınmasıyla yaylara çıkan vatandaşlar için düzenlediği konserlerle unutulmaz anlar yaşatıyor.

 

Tarsus’a bağlı olan Çamalan Mahallesi’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Müziği Topluluğu tarafından ‘Yayla Konseri’ düzenlendi. Unutulmaz türkülerin seslendirildiği konserde, Büyükşehir Halk Oyunları Topluluğu da büyük beğeni topladı.

 

Çamalan Şehit Burhan Yıldırım Okulu’nun bahçesinde gerçekleşen konsere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konseri, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Büyükşehir İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş da izledi.

 

Şef Erdal Koşar yönetiminde Anadolu’nun unutulmaz ezgilerinin seslendirildiği konserde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi de performansıyla beğeni topladı. Seyircilerin de eşlik ettiği türkülerle birlikte halaylar çekildi. Gecede, yöreye özgü “Mengi” oyunu da oynanırken, vatandaşlara meşhur Tarsus limon dondurması ikram edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin Yayla Konserleri kentin 13 ilçesinde devam ediyor.

 

Muhtar Çatıkkaş: “Biz vatandaş olarak ‘can’ diye hitap ederiz”

 

Çamalan Mahallesi Muhtarı Mustafa Çatıkkaş, düzenlenen konserden dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Biz vatandaş olarak, köylü olarak insanlarımıza ‘can’ diye hitap ederiz. Bizim için hepsi candır. Böyle bir günü yaşattıkları için Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Sibel Irmak: “Bu güzel aktivite, diğer yerlere de yayılacaktır”

 

Çamalan sakinlerinden Sibel Irmak, “Etkinliğin burada olması adına verilen hizmette emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Böyle etkinliklerin her zaman devam etmesini gönülden istiyoruz. Buralardan yayılan her türlü güzel aktivite, diğer yerlere de yayılacaktır. Gönülden destekliyor ve Vahap Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz” derken, Çamalan’ın ileri yaş almış sakinlerinden Derviş Çatal ise, “Çok güzel bir etkinlik oldu. Mengi, halay oynandı. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

…………OOO…………..

TARSUS’TAN BİLECİK’E KAMPA GİTTİLER

Bilecik'in Osmaneli ilçesine 15 farklı ilden gelen 20 öğretmen çadırlara kaldı, kamp eğitimi aldı. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından başlatılan 'Orman Okulu Projesi'ne katılan öğretmenlere, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde araziyi tanıma ve hayatta kalma teknikleri eğitimi verildi. Eğitimde öğretmenlere arazide nasıl yürünür, neler yenilir, neler içilir, neler zehirlidir gibi konular anlatıldı. Proje kapsamında öğretmenler doğa ile iç içe olmayı ve çocuklara daha faydalı bilgiler öğretebilmeyi amaçlamaktadır.Öğretmenlere araziyi tanıma ve hayatta kalma teknikleri eğitimi verildi.

Tarsus ‘tan  gelip kampa katılan öğretmen Betül Eker;"Konforlu alandan biraz daha dışarıya çıktık, kendimizi geliştirmek için buradayız" dedi.

…………OOO…………..

YEM YÜKLÜ TIRDA YANGIN

Tarsus Otoyolda yem yüklü tırda yangın çıktı, hasar oluştu.H.E'nin kullandığı 20 AIB 736 plakalı yem yüklü tır, Tarsus-Pozantı Otoyolu'nun Karakütü mevkisinde alev aldı.Yangını fark edip aracı güvenlik şeridine çeken sürücü, durumu Acil 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.İhbar üzerine yönlendirilen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü.

…………OOO…………..

 

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS’TA 15 TEMMUZ

ANMA ETKİNLİĞİ YAPILDI

15 Temmuz  Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle cumartesi günü Tarsus’ta da  bazı etkinlikler yapıldı.

Kaymakamlıkça hazırlanan proğrama göre bugün ilk olarak sabah saat  09.00 da Tarsus Şehitliği ziyaret edildi.. Burada tüm şehitlerimiz için kuranı kerim okunup dualar edildi.. Şehit kabirlerine çiçek bırakıldı. Törene kaymakam Kadir Sertel Otcu, belediye başkan yardımcıları, Garnizon Komutanı Volkan Göçmez,  Cumhuriyet başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, bazı daire müdür ve amirleri  Siyasi parti başkan ve temsilcileri katıldı.

Aynı gün akşam saat 20.30 da ise eski kaymakamlık karşısında anma proğramı yapıldı. Kuran tilaveti ile ardından konuşmalar yapılıp şiirler ilahiler okundu.

…………OOO…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN,15 TEMMUZ

ANMA ETKİNLİĞİNDE KONUŞTU

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, 15 Temmuz  Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle cumartesi günü Tarsus’taki etkinliğe katıldı. Bozdoğan burada bir konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen 'Anma ve Demokrasi Nöbeti' programına katılım sağladı.

 

…………OOO…………..

BELEDİYE ÇİÇEK VE

FİDAN DAĞITTI

15 Temmuz anma Programın belediyece  vatandaşlarımıza fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşüne katılım sağlandı..

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

 

…………OOO…………..

TARSUS HALK TV'DE "SERHAN ASKER

İLE GÖRKEMLİ HATIRALARDA TANITILDI

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan  Halk TV'de "Serhan Asker ile Görkemli  Hatıralar" programının canlı yayın konuğu oldu.
Canlı yayında Tarsus tanıtıldı. Tarihi ve turistik yerlerimiz ele alındı. Başkan bozdoğan tarihimizi anlatırken ayrıca yöresel lezzetlerde tanıtıldı.

Tarsus Kent Orkestrası ise değişik eserleri canlı yayında seslendirdiler.

 

…………OOO…………..

BARAJ VİYADÜĞÜNDEN UÇTU

Tarsus’ta, sebze yüklü kamyonet viyadükten uçtu.

Kamyonetin  Berdan Viyadüğü'nden devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

B.A.'nın sürücülüğünü yaptığı 63 EV 445 plakalı sebze yüklü kamyonet, otoyol Tarsus-Adana istikameti Berdan Barajı viyadüğü üzerinde ilerlerken, iddiaya göre lastiğinin patlaması nedeniyle kontrolden çıkarak, aşağıya uçtu. Kaza nedeniyle sürücü B.A. ile birlikte araçta bulunan Y.K. isimli kadın ve R.E.Ö isimli çocukta yaralandı. Can pazarının yaşandığı kaza bölgesine 112 sağlık, Büyükşehir itfaiye arama kurtarma ve Emniyet birimleri sevk edildi. Yaralılar tedavi altına alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

…………OOO…………..

TARSUSLU SANATÇININ ÖLÜMÜ

Tarsus doğumlu tiyarto sinema ve dizi oyuncusu Tanju Tuncel  vefat etti.

 Birçok dizi, sinema filmi ve tiyatro oyununda rol alan usta sanatçı Tanju Tuncel 83 yaşında hayatını kaybetti.

 Sanatçı,  Erenköy Galip Paşa Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Osmangazi Mezarlığı'nda toprağa verilecek..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Değerli Sanatçısı, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tanju Tuncel'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu'na başsağlığı dileriz. Sanatçı, 16 Temmuz 2023 Pazar günü Erenköy Galip Paşa Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Osmangazi Mezarlığı'nda toprağa verilecektir" denildi.

 

Ata Demirer de Instagram sayfasından yaptığı paylaşımda "Hayatımda tanıdığım en naif, en kendine has insanlardan... Hani kimisi 'ben buradayım' der, 'bana bakın!' der, 'ben!' der... O hiç öyle değildi. Nur içinde yat Tanju Abla. Filmlerimiz, hatıralarımız baki..." ifadelerini kullandı.Mersin'in Tarsus ilçesinde doğdu. Akhisar Ortaokulu, Erenköy Kız Lisesi ve İstanbul Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde okudu. 1963 yılında Şehir Tiyatroları Gençlik Tiyatrosuna başladı. Şehir Tiyatroları'nda oynadığı ilk oyun 'Otelci Kadın'dır. 25 Mart 1964 tarihinde Necdet Yakın'la evlendi. Don Rosita adlı oyunu Ayşe Emel Mesci ile birlikte sahneye koydu. Tiyatro çalışmalarının yanı sıra seslendirme çalışmaları yapmış, sinema, tv dizileri ve reklam filmlerinde oynamıştır. 1979 yılında 'Kanlı Düğün' oyunuyla Avni Dilligil en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Tanju Tuncel, sanat hayatı boyunca sayısız dizi, filim ve tiyatro oyununda rol aldı.

 

…………OOO…………..

BU TATİL ÇOCUKLAR

İÇİN BİR BAŞKA GÜZEL

Tarsus Belediyesinin Tarsu AVM iş birliğiyle düzenlediği etkinlik ilgi görüyor.  Tüm yaz boyunca devam eden etkinliğin bu haftasında, çocuklarımız öğretmenleri eşliğinde seramikleri dilediğince  boyadı.

Tarsus belediyesi yetkilileri ‘’Çocuklarımızı el sanatlarına yönlendirerek yaratıcılıklarını ortaya koyuyoruz.’’ Dedi.

Tarsus Belediyesinin Tarsu AVM iş birliğiyle düzenlediği etkinlik Temmuz boyunca her cumartesi devam edecek.

 

…………OOO…………..

ÇAMLIYAYLA’DA BULUŞMA

Önceki dönem Mersin Milletvekili Baki Şimşek , Çamlıyayla Belediye Başkanı Hacı Ismail Tepebağlı , MHP Çamlıyayla İlçe başkanı Ali Rıza Genç, Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Başkanı Nail Kaya , Meclis Üyesi Fevzi Malazgirtli  ile değerli Oda Başkanlarımız ve Gazeteci Mustafa Erdoğan dan  Çamlıyaylada  buluştu.

Buluşmada tek konu.Türkiye ve Tarsus'tu.  Okan Çalışkan ‘’Umutluyuz İL'Lede Tarsus’’ dedi.

 

…………OOO…………..

TARSUSTA LÜKS MOTORU ÇALDILAR

Tarsusta dün sabaha karşı bir sitenin içinden lüks bir Motorsiklet çalındı.

Olay Akşemsettin mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde bulunan Demirkent sitesinde meydana geldi.

Ramazan Şimşek'e ait 33 AOE 018 plakalı araç ile ilgili olay yerine inceleme yaptı.

Polis kamera kayıtlarını inceleyerek şahıslar hakkında araştırma başlattı.

 

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar