Subscribe Us


21 -22 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU


 

21 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

KAYMAKAM  MUHARİP GAZİLERİ ZİYARET EDECEK

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, bugün Tarsus’taki Muharip Gaziler derneğini ziyaret edecek. Kıbrıs Barış harekatının 49. yıldönümü münasebetiyle gerçekleşecek ziyarette kaymakam Otcu, Kıbrıs gazisi olan başkan Rasim Yuvarlakoğlunu ziyaret edip 49. yılı kutlayacak.

…………OOO…………..

KIBRIS GAZİSİ HEMŞİREMİZ

BURSA’DA VEFAT ETTİ

 Tarsus Beylice (Manaz) köyünden)  merhum Muhammed Bozkurt’un   kızı Kıbrıs Gazisi hemşire  Raziye İnkaya hakkın rahmetine kavuştu. 82 yaşındaki  Kıbrıs gazisi hemşire Bursa Nilüfer ilçesinde vefat etti. İki çocuk annesi gazimizin cenazesinin 21 Temmuz günü Nilüfer ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Başımız sağolsun. Allah rahmeti ile muamele eylesin korktuğundan emin umduğundan nail eylesin . Mekanın Cennet olsun...

…………OOO…………..

TARSUS TİCARET BORSASI’ NDAN

EĞİTİME DESTEK.

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023-2024 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak. Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Ali SEÇER, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel GÜRBÜZ ve Mustafa TEKE, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için İlçe Milli Eğitim Müdürü ile bir araya geldi.

TOBB’un Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre etmek ve iş dünyasının nitelikli elaman ihtiyacını gidermek amacıyla ülke genelinde yürüttüğü “81 İl’e 81 Okul” Projesi kapsamında, Tarsus’a kazandırılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023-2024 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim kurulu Başkanı Ali SEÇER, Tarsus Ticaret Borsası olarak eğitime yönelik yaptıkları desteklerin önemli kazanımlar olduğunu ifade ederek, “Özel sektör olarak, nitelikli çalışan bulamamaktan, mesleki eğitimin ihtiyaçları karşılamamasından şikayet ediyorduk. Mesleki eğitimde kamu-özel sektör iş birliğini artırmak, özel sektörün rolünü güçlendirmek istiyorduk. Mesleki eğitim, özel sektörün insan kaynağını karşılamada en önemli vasıta olsun istiyorduk. Tarsus’a kazandırılan Tarım Meslek okulumuzun bir an önce ara eleman ihtiyacımızı karşılamasını sabırsızlıkla bekliyoruz.” Dedi.

Borsa Yönetim Kurulu’na ziyarette bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN, Şube Müdürü Abdürrahim Turgut ve TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Akman, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin son durumu hakkında bilgilendirme bulundular.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN, “TOBB’un Tarsus’a kazandırdığı TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak. Bu kapsamda çalışmalarımıza hız verdik. Bugüne kadar sizlerin de desteği ile hızlı bir şekilde yol aldık, bundan sonrada destekleriniz bekliyor, teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

………………OOO……………… 

 

TARSUS TİCARET BORSASI

FESTİVALE DESTEK VERECEK.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen “Tarsus Festivali”nin ikincisi için çalışmalar başladı. Festival kasım ayında yapılacak.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim kurulu Başkanı Ali SEÇER, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel GÜRBÜZ ve Mustafa TEKE  ‘nin konuk ettiği, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, festival yönetiminden Ali Cerrahoğlu ve Çağan Coşkuner’in Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulunu ziyaretinde, Kasım ayında yapılması planlanan 2. Tarsus Festivali hakkında görüşlerini bildirdiler.

'’Şahmeran Yılı’nda Buluşalım’’ temalı 2.Uluslararası Tarsus Festivali 3-4-5 Kasım 2023 tarihinde yapılacak 2. Tarsus Festivali’nde ortak payda olan Tarsus ve tanıtımı için görüş ve önerileri değerlendirilen ziyarette iş birliği ve destek vurgusu yapıldı.

 

…………OOO…………..

ÇAMLIYAYLA’YA TELEFERİK GETİRİLEMEZ Mİ?

Tarsus, Mersin ve Adana’dan Çamlıyayla’ya gidip yazı burada geçiren vatandaşlar, Çamlıyayla’da teleferik eksikliğinden dert yandı. Vatandaşlar Çamlıyayla’da Cumayakasından Kaleye veya yayladan Atdağı’na, Sarıkavak’a kadar teleferik yapılması isteniyor.

…………OOO…………..

DİKENLİK İNCİR ÇIKTI

Tarsus’ta  bolca yetişen dikenli incir, yada diğer adıyla Lap inciri yetişti.

Taşobası-Damlama gibi  köylerde yetişen Lap inciri bu yıl piyasaya çıktı. Tanesi 5 TL den satılmaya başlandı.

…………OOO…………..

TARSUSLU GENÇ KAYIP

Tarsus'ta kayıp olarak aranan 17 yaşındaki Berat Anbaroğlu'ndan haber alınamıyor. Görenlerin ya da bilgisi olanların insanlık namına 112'ye veya 0 533 571 94 20 numaralı telefona haber vermesi önemle rica olunur.

 

…………OOO…………..

AŞURE ETKİNLİĞİNE HAZIRLIK

Tarsus Dostluk Grubu muharrem ayına girmemiz nedeniyle lakında bir aşure günü yapacak. Grup başkanı Necati Ali Eker “ Muharrem ayı nedeniyle dostlarımıza aşure ikram edeceğiz. Bunun için 28 Temmuz Cuma günü saat 17.30 da  dostlarımızı  Ulu Cami karşısı Kırkkaşık mevkindeki ofisimize bekliyoruz” dedi.

…………OOO…………..

22 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDE EN DÜŞÜK

İŞÇİ MAAŞI “15 BİN TL” OLDU 

Tarsus Belediyesi’nde ara iş sözleşmesi süreci tamamlandı. Tarsus Belediyesi Türkiye genelinde iş sözleşmesi konusunda en iyi çalışma şartlarını sunan belediyelerden biri oldu. İmzalanan ara iş sözleşmesi ile yıl içerisinde ödenen sosyal yardımlar hariç en düşük işçi maaşı 15 bin TL oldu. Müjdeyi sosyal medya hesaplarından açıklayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “İmzaladığımız ek toplu iş sözleşmesiyle çalışanlarımızın haklarını daha da güçlendirdik. Her zaman emekçilerimizin yanındayız. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan müjdeyi verdi. Türkiye’de asgari ücretin 11 bin 402 lira olarak belirlenmesi üzerine personellerin maaşlarına zam yapmak üzere harekete geçen Başkan Bozdoğan DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile imzalanan ek toplu sözleşme ile Tarsus Belediyesi’nde çalışan personellerin en düşük maaşının 15 bin TL olduğunu belirtti.  Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından imzalanan sözleşmeye göre, 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan belediye çalışanlarının; yıl içerisinde verilen sosyal haklar, eş yardımı, çocuk yardımı,  sorumluluk ve pozisyon farkı hariç alacakları en düşük maaşı 15 bin TL oldu.

 

“EMEKÇİLERİMİZİN DEĞERİNİ BİLİYORUZ VE HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERİYORUZ”

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, emekçilerin her zaman yanında olduğunu belirterek, “Tarsus Belediyesi olarak, toplu iş sözleşmesi sürecini başarıyla tamamladık ve Türkiye genelinde en iyi çalışma şartlarını sunan belediyeler arasında yer aldık. Toplu ara iş sözleşmemizle, çalışanlarımızın haklarını daha da güçlendirdik ve onlara daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamak için adım attık. Emekçilerimizin değerini biliyoruz ve her zaman yanlarında olacağımızın sözünü veriyoruz. Bu nedenle, asgari ücretin üzerinde bir maaş ödemesini gerçekleştirerek çalışanlarımızın ekonomik açıdan daha güvende olmasını sağladık. Yıl içerisinde verilen en düşük işçi maaşını 15 bin TL seviyesine çıkardık. Çalışanlarımızın mutluluğu ve memnuniyeti, hizmetlerimizin kalitesine doğrudan yansıyacaktır. Onların emeklerine değer veriyor ve her birinin katkısının Tarsus'un güzelliğine katkı sağladığının farkındayız. Bu başarıda emeği geçen tüm belediye çalışanlarımıza ve DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'na teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olsun ve tekrar teşekkürler.” diye konuştu.

………….OOO…………..

HEM MÜDÜRÜNÜN TAYİNİ ÇIKTI

9 yıldır yürüttükleri Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı görevleri sona eren Mehmet Gürsoy ve Sulhiye Güngören, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’ya veda ziyaretinde bulundular.

Kaymakam Otcu, hizmetleri dolayısı ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve Yardımcısına teşekkür edip atanacakları yeni görevlerde başarılar dileyerek Başarı Belgesi ile ödüllendirdi.

 

………….OOO…………..

KAYIP GENÇ BULUNDU

Tarsusta Kayıp Paylaşımını yaptığımız  Berat Ambaroğlu Bulundu.

17 yaşındaki Berat Anbaroğlu'ndan iyi  haber ..

Çok Teşekkür ederiz. Genç evine döndü.

 

………….OOO…………..

TARSUS’TA (KPSS) LİSANS

KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

2023 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Koordinasyon Kurulu Toplantısı Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Tarsus genelinde, 3725 adayın 13 ayrı binada gireceği sınav öncesi, sırası ve sonrasında alınacak tedbirler değerlendirildi.

………….OOO…………..

KAYMAKAM ,  MUHARİP

GAZİLERİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus’taki Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti.

Kıbrıs Barış harekatının 49. yıldönümü münasebetiyle gerçekleşen ziyarette kaymakam Otcu, Kıbrıs gazisi olan başkan Rasim Yuvarlakoğlunu ve  diğer Kıbrıs gazilerini ziyaret ederek 49. yıldönümünü kutladı ve “Kıbrıs bizim gözbebeğimizdir” dedi.

Kıbrıs  savaşında hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle andıklarını söyleyen Otcu, gazilerimize de uzun ömürler diledi.  Kaymakam  Rasim yuvarlakoğlu’na çiçek verirken, başkan Yuvarlakoğlu da, kaymakam Otcu’ya günün anısına Atatürk heykeli hediye etti.

Kıbrıs Barış Harekâtının 49. yıldönümü dolayısı ile Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Volkan Göçmez, Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler ve Emniyet Müdürü Ali Garanlı; Tarsus Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Kıbrıs Gazisi Rasim Yuvarlakoğlu’nun şahsında tüm gazilerimize ve şehitlerimizin ruhaniyetine şükranlarını sundular.

 

 

…………OOO…………..

KIBRIS GAZİSİ HEMŞİREMİZ

BURSA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

 Tarsus Beylice (Manaz) köyünden)  merhum Muhammed Bozkurt’un   kızı Kıbrıs Gazisi hemşire  Raziye İnkaya dün Bursada toprağa  verildi.

82 yaşındaki  Kıbrıs gazisi hemşire Bursa Nilüfer ilçesinde vefat etti. İki çocuk annesi gazimizin cenazesinin 21 Temmuz günü Nilüfer ilçesinde toprağa verildi.

Başımız sağolsun. Allah rahmeti ile muamele eylesin korktuğundan emin umduğundan nail eylesin .

Mekanın Cennet olsun...

…………OOO…………..

“TARSUS'TA GEZİCİ SAĞLIK TARAMA

 ARACI SAĞLANMASI PROJESİ” TAMAMLANDI.

Tarsus Belediyesi  ile Japonya Büyükelçiliği 2021 Yılı Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında yürüttüğümüz “Tarsus'ta Gezici Sağlık Tarama Aracı Sağlanması Projesi” tamamlanarak proje kapsamında tam donanımlı bir Gezici Sağlık Tarama Aracını belediyemize kazandırmıştık.

Bu kapsamda gezici sağlık tarama aracında incelemeler yapmak üzere belediyemize gelen Japonya Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü İkinci Katip Wataru Ishıı ve Proje Danışmanı Pınar Cantürk’ü ağırladık.

…………OOO…………..

BİSİKLETLİ ÖLÜMÜ

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu, İstanbul Bostancı'da arkadaşlarıyla antrenman için yola çıkan Doğanay  Güzelgün arkadaşımızın araç çarpması nedeniyle hayatını kaybetmesine neden olan olaydan dolayı bir basın açıklaması yaptı. Bisikletli ölümlerinin durması ve bu konuda gerekli olan tüm hukukî ve yapısal adımların atılması için yetkilileri bir kez daha sesimizi duymaya davet ediyoruz.

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu

 

…………OOO…………..

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI...

Tarsus Yeni Doğuş  Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emre Geçim’in kıymetli Kayınbabası Veli Tekin amcamız vefat etmiştir.  Cenzae töreni bugün saat 10 da Tarsus şehir mezarlığında yapılacak.

 Merhuma Allah'tan rahmet ailesine, sevenlerine  başsağlığı ve sabır diliyoruz.

…………OOO…………..

TİY NEVŞEHİR KAMP

KADROSU BELLİ OLDU.

2023-2024 Sezonu 1. Etap Nevşehir Kamp Kadrosu belli oldu.

Başkan Cem Kavalcı ‘’günlerdir yapılan çalışmalar ve hazırlıklar sonucunda kamp kadromuz belirlenmiştir. Tarsus İdman Yurdu’muzu en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız futbolcularımıza sonuna kadar güveniyor ve destekliyoruz’’ dedi.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar