Subscribe Us


23 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU


 

23 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

ERZURUM KONGRESİ'NİN 104. YIL DÖNÜMÜ

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan, Erzurum Kongresi'nin 104. yıl dönümünü kutladı.

Bozdoğan ‘’ Milli Mücadelenin temelinin atıldığı Erzurum Kongresi'nin 104. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz’’ dedi.

…………OOO…………..

TARSUS’TA SINAVA GİREN

HEMŞEHRİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUZ.

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ''Bugün gerçekleşecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda tüm adaylara başarılar diliyoruz.'' dedi.
​​​​​​​Bizde  Tarsusta sınava giren hemşehrilerimize başarılar diliyoruz.

…………OOO…………..

TARSUS’A ARA ELEMAN KAZANDIRACAK

OKUL TAMAM..

Mesleki eğitimde kamu-özel sektör iş birliğini artırmak, özel sektörün rolünü güçlendirmek için yeni bir okul yaptırıldı.

Ali Seçer ‘’Mesleki eğitim, özel sektörün insan kaynağını karşılamada en önemli vasıta olsun istiyorduk. Tarsus’a kazandırılan Tarım Meslek okulumuzun bir an önce ara eleman ihtiyacımızı karşılamasını sabırsızlıkla bekliyoruz.” Dedi.

Borsa Yönetim Kurulu’na ziyarette bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN, Şube Müdürü Abdürrahim Turgut ve TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Akman, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin son durumu hakkında bilgilendirme bulundular.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN, “TOBB’un Tarsus’a kazandırdığı TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak. Bu kapsamda çalışmalarımıza hız verdik. Bugüne kadar sizlerin de desteği ile hızlı bir şekilde yol aldık, bundan sonrada destekleriniz bekliyor, teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

………………OOO……………… 

ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYELER DEVAM EDİYOR

Tarsu AVM iş birliğiyle düzenlenen, tüm yaz boyunca devam eden etkinlik dün yapıldı.

Etkinliğimizin bu haftasında, çocuklarımız öğretmenleri eşliğinde Mis Sabunlar Atölyesinde hem eğlendi hem de öğrenmenin keyfini çıkardı. Tarsus belediyesine teşekkür ederiz.

…………OOO…………..

TARSUS’TAN ANAMUR’A

EĞİTİMDE BAŞARI..

Tarsus'tan Anamur’a kadar her ilçemizde bulunan YKS kurs merkezlerimize gidenler başarılı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretim Destekleme Kurs Merkezlerinde YKS’ye hazırlanan öğrenciler tüm yıl verdikleri emeğin karşılığını aldı. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla hem üniversite adaylarının hem de Büyükşehir’in eğitim kadrosunun yüzü güldü.

20 Temmuz’da açıklanan YKS sonuçlarıyla öğrencilerin heyecanı doruğa çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı eğitim imkanıyla tüm yıl boyunca sıkı bir şekilde sınava hazırlanan 4 bin 517 öğrencinin; 218’i Türkiye’de ilk 50 binlik sıralamada yer aldı. 3 öğrencinin ilk bine girdiği sınavda ilk 5 binde 23 öğrenci, ilk 10 binde 44 öğrenci yer almayı başardı.

“Her yıl bir önceki yıla göre başarılarımızı katlayarak devam ettiriyoruz”

Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 10 ilçedeki 11 YKS Kurs Merkezinde öğrencileri sınava hazırladıklarını belirterek, “Bu yıl 4 bin 517 öğrencimiz YKS’ye girdi. Bu sınav sonucunu bizler de aileleri gibi öğrencilerimiz gibi heyecanla bekliyorduk. Aldığımız sonuçlardan sonra da gördük ki her yıl bir önceki yıla göre başarılarımızı katlayarak devam ettirdiğimizden dolayı bunun haklı gururunu ve mutluluğunu eğitim hizmetleri ailesi olarak yaşıyoruz. Bu yılki başarı sıralamamızda ilk binde 3 öğrencimiz, ilk 5 binde 23 öğrencimiz, ilk 10 binde 44 öğrencimiz ve ilk 50 binde 218 öğrencimiz ile derece yapmış bulunmaktayız” dedi.

“Öğrencilerimizi ücretsiz olarak alanında uzman rehberlik birimimizle bekliyor olacağız”

Karakuş, tercih döneminde de öğrencilerin yanında olacaklarını ifade ederek, “Öğrencilerimize vermiş olduğumuz hizmetler burada bitmiyor. Bundan sonraki dönem de çok önemli. Çünkü tercih dönemine öğrencilerimiz giriyor. Gelecekte hangi meslekleri yapacakları bu tercihler sayesinde gerçekleşecek. Bunun için de Merkez ilçelerimiz için Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda 24 Temmuz- 8 Ağustos tarihleri arasında tüm öğrencilerimizi ücretsiz olarak alanında uzman rehberlik birimimizle bekliyor olacağız. Tabii ki sadece merkez ilçelerimiz için değil, Tarsus'tan Anamur’a kadar her ilçemizde bulunan YKS kurs merkezlerimize gidip ücretsiz bir şekilde rehberlik hizmetimizi faydalanabilirler” diye konuştu.

…………OOO…………..

“KÖY BİZİM, ŞENLİK BİZİM”

PROGRAMLARI DEVAM

Mersin Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği “Köy Bizim, Şenlik Bizim” programları tüm hızıyla sürüyor. Çocuk Şenliği dün devam etti.

22 Temmuz Cumartesi günü  dün

* Saat 18.00’de: Karadiken - Köy Meydanı TARSUS

* Saat 18.00’de: Ardıçlı - Okul Bahçesinde etkinlik yapıldı.

…………OOO…………..

VAKIF TOPLANTISI

Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında  yapıldı.

Toplantı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi

…………OOO…………..

TİY , NEVŞEHİR’E KAMPA GİTTİ

TFF 3. Lig  1. gurupta mücadele edecek olan Tarsus İdman Yurdu  kampa gitti.

TİY kulübü 1.etap kamp dönemi için dün  Nevşehir’e gitti..

Takımımız bu sabah kampta Yo-Yo Testi ile başladı. Takımımızın kamp çalışmalarının başında yapan bu dayanıklılık testinde iki gruba ayrılan futbolcularımızın mevcut kapasiteleri hakkında bilgi edinildi. Takım İbrahim İnan yönetiminde çalışmalara başladı.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar