Subscribe Us


24 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU


 

24 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

JANDARMADAN YABANCI UYRUKLU

ŞAHISLAR VE DÜZENSİZ GÖÇE YÖNELİK

HUZUR UYGULAMASI “

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yabancı uyruklu şahıslar ve düzensiz göçe yönelik huzur uygulaması gerçekleştirildi.

Jandarma ekipleri göçmen kaçakçılığını engellemek, organizatörlük yapan şahısları yakalamak amacıyla Tarsus, Erdemli, Silifke, Gülnar, Bozyazı ve Anamur İlçelerinde Asayiş, Trafik ve Komando Timlerinden oluşun toplam (136) personelin katılımıyla (43) noktada eş zamanlı yabancı uyruklu şahıslar ve düzensiz göçe yönelik huzur uygulaması gerçekleştirdi. Yapılan uygulamada (5312) şahıs kontrol edildi. Mevzuata uygun hareket etmediği belirlenen

(49) yabancı uyruklu şahıs hakkında idari işlem yapılarak 145.980,00 TL idari para cezası uygulandı. Ülkemize yasa dışı yollarla giriş yaptığı tespit edilen (12) düzensiz göçmen ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.

Jandarma ekipleri yasadışı göç ve göçmen kaçakçılığı olaylarını engellemek, göçmen kaçakçılık yapan şahısları yakalamak amacıyla başlatılan çalışmanın arttırılarak devam edeceğini belirtti.

…………OOO…………..

TARSUS MEDYAD BAŞKANINDAN

24 TEMMUZ KUTLAMASI

Tarsus MEDYA Mensupları Derneği Başkanı (MEDYAD) Okan Çalışkan  bir açıklama yaparak  ‘’24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramının kutlu olsun’’ dedi.

(MEDYAD) Başkanı  Okan Çalışkan, sosyal medyadan mesaj yayınlayarak, sansürlerin olmadığı  bir gazetecilik temenni etti. 

…………OOO…………..

BOZDOĞAN’A SİYASİ DANIŞMAN

Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan’ın siyasi danışmanlığına Ali Ülkü getirildi. Mersin eski beldelerinden Ören eski belediye başkanı olan Ali Ülkü, Tarsus’ta başkanla görüştü. Daha önce Anamur belediye başkan adayı olan Ali Ülkü Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan’ın siyasi danışmanlığına Ali Ülkü  getirildi.

 

…………OOO…………..

TARSUS’TA TARİHİ BACA’YA

HALA EL UZATILMADI

Tarsus’ta eski fabrikalardan Rasim Dokur iplik ve dokuma fabrikasının ayakta kalan tek yadigarı olan bacısı yıkılmak üzere. Ama hala el uzatılmadı.

İsmetpaşa mahallesinde bulunan ve tesisleri ile makine aksamları daha önceki yıllarda yıkılıp satılan Rasim Dokur fabrikasının şu anda tek bacası ayakta kaldı. Ancak bu baca da çok yerinden çatladı. Bacanın ayakta kalabilmesi için çevresine teller sarılarak geçici olarak koruma altına alındı. Ancak yeni bir olası depremde bacanın yıkılabileceği endişesi ile bu bacanın restore edilip  güçlendirilmesi isteniyor.

Haftanın cumartesi günleri Tarsus Belediyesi tarafından Bacının bulunduğu alanda Pazar kuruluyor. Burada yüzlerce esnaf  seyyar tezgah açarak sebze, meyve ve gıda, giyim ürünleri satarken  çevreye tehlike yaratıyor. Vatandaşlar “Alimallah  Pazar kurulduğu gün bir yıkılma olsa yüzlerce insanın hayatı tehlikeye girer. Bu tehlikeyi önlemek için bacanın etrafı koruma altına alınması, çevresinin tel örgü ile geçici de olsa çevrilmesi gerek. Çünkü burada haftada bir gün semt pazarı kuruluyor. Acemi şoför adayları da bu bölgede her gün gelerek sürüş testi yapıyor. Oysa tehlike büyük ve bu tehlikeyi nedense kimse görmüyor” dediler, acilen tedbir alınmasını istediler.

…………OOO…………..

TARSUS BORSA ESKİ BAŞKANI

BEKİR KAYA VEFAT ETTİ

Tarsus  Ticaret Borsası  eski başkanlarından Bekir Kaya ,  dün hayata gözlerini kapadı..
Kaya'nın Cenazesi Tarsus Şehir mezarlığında toprağa verildi.
​​​​​​​Bizde  Ticaret Borsası  eski başkanlarından Bekir Kaya'ya Allah'tan  rahmet  temenni eder,  yakınlarına başsağlığı dileriz.

…………OOO…………..

İRANLI EMEKLİ AKADEMİSYENDEN

DÜNYAMIZ DAHA İYİ

OLMALI YÜRÜYÜŞÜ

İranlı emekli Akademisyen Daryoosh Riyahı, dünyada açlık ve savaş olmasın diyerek başlattığı yürüyüşü sırasında Tarsus’a geldi.

İranlı Daryoosh Riyahı, daha adil bir yaşam düşüncesi ile ‘Hadi Dünyamız İçin’ adını verdiği yürüyüşü esnasında 3. durağı olan Mersin’e giderken dinlenmek üzere Tarsus Belediyesine uğradı.

Valizi hasar aldığı için yürüyüşünü duraklatan Akademisyen Daryoosh Riyahı’ya  Tarsus belediyesi  tekerlekli valiz desteğinde bulundu. Şelalede bulunan  Karavan Parkımıza davet etti..

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Kendisini bu güzel adımı için tebrik ediyoruz, yolunuz açık olsun.’’ Dedi.

 …………OOO…………..

TARSUS’TAN KKTC’YE KUTLAMA

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, KKTC Mersin Başkonsolosu Sayın Zalihe Mendeli’yi ziyaret etti.

Kaymakam  OTCU,  Mersin'de  Kıbrıs Barış Harekatının 49. Yıldönümü ve Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla KKTC Mersin Başkonsolosu Sayın Zalihe Mendeli’yi ziyaret ederek kutladı. Çiçek ve hediye verdi.

…………OOO…………..

TARSUS İDMANYURDU,

2 AĞUSTOS’A KADAR

NEVŞEHİR’DE KALACAK

Yeni sezonda TFF 3. lig 1. grupta yer alacak olan Tarsus İdmanyurdu, yeni oyuncuları ile kampa devam ediyor.

Sarı lacivertliler ,  yeni teknik direktör İbrahim İnan yönetiminde çalışmalara start verdi.

 Oyuncular 22 Temmuz tarihinde Nevşehir’e kampa gitti.

Burada 2 Ağustos tarihine kadar ilk hazırlıklar yapılacak. İkinci etap kamp ise yine Nevşehir’de olacak ve 5 Ağustos tarihinde  başlayıp 10 gün sürecek. İkinci etapta hazırlık maçları oynanacak.

…………OOO…………..

TARSUS’LU MALİ MÜŞAVİRDEN

ANLAMLI BAĞIŞ

Tarsus’lu Mali Müşavir Mine Can anlamlı bir  bağışta bulundu. Can, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 2 adet tekerlekli sandalye bağışladı.

Can tekerlekli sandalyeleri Tarsus Belediyesine teslim etti. Başkan yardımcısı  Aydın Polat da bu bağış nedeniyle Tarsus’lu Mali Müşavir Mine Can’a teşekkür etti.

 

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

…………OOO…………..

 

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar