Subscribe Us


27 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU


 

27 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

KAYMAKAM GAZETECİLERİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus’taki gazetecileri ziyaret etti. 24 Temmuz Basın bayramı münasebetiyle kaymakam Otcu Tarsus’ta Medyad ve Tarsus Gazeteciler Cemiyetlerini ziyaret edip gazetecilerin sorunlarını dinledi, bayramlarını kutladı.

………….OOO…………..

MHP MERSİN İL BAŞKANLIĞI

YÖNETİMİNE 4 TARSUSLU GİRDİ

Mersin MHP’de bayrak değişimi yapıldıktan sonra yeni yönetim oluştu. Yeni yönetime Tarsus’tan 4 isim girdi.

Tarsus’tan 4 isim girdi. Fatih Yıldırım, Muzaffer Şimşek , Orçun Kalan, Nihat Kürklü ve Tarsus’tan Mersin il yönetiminde yer aldı. Hayırlı olsun diyoruz.

Yeni başkan Serdar Soydan yaptığı açıklamada”Değerli Gönüldaşlarım;  Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı görevi ile şahsımı onurlandıran Bilge Liderim Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendiye şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Soydan şunları kaydetti:

“Bugüne kadar şanla şerefle beraber omuz omuza davamıza hizmet ettiğimiz geçmiş dönem MHP İl Başkanımız Zeynel Uğur Gölgeli’ye ve il yönetimine emekleri için teşekkür ediyorum.

Yeni oluşturacak olduğumuz il yönetimimizle gece uyumadan, gündüz yorulmadan bayrağı hep ileri taşıyıp Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in yolunda Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ'nin izinde üstün gayretlerimizle çalışacağız.”

Bu arada yeni yönetime Tarsus’tan 4 isim girdi. Fatih Yıldırım, Muzaffer Şimşek , Orçun Kalan, Nihat Kürklü ve Tarsus’tan Mersin il yönetiminde yer aldı. Hayırlı olsun diyoruz.

………….OOO…………..

VALİ PEHLİVAN TARSUS TİCARET BORSASI’ NDA . 

Mersin Valisi Ali Hamza PEHLİVAN, Tarsus Ticaret Borsası (TTB) yerleşkesinde incelemelerde bulundu. 

 

Meclis Başkanı Murat Kaya ile birlikte Borsa yönetim kurulu başkan yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Teke , Ayhan Bayram, Yücel Gürbüz ve Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel ile Meclis Üyesi Nail Uçak’ın da hazır bulunduğu ziyarette  Tarsus’un bölgedeki konumu, ekonomisi, ticareti, tarımsal gücü istişare edildi. 

 

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Temmuz ayı Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Toplantısı için Tarsus'a gelen Vali Ali Hamza PEHLİVAN, toplantı sonrasında Kaymakam Kadir Sertel OTCU, İlçe Emniyet Müdürü ALİ GARANLI Tarsus OSB Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet üyeleri ile Borsa yönetim kurulu üyeleri birlikte Borsa   yerleşkesinde incelemelerde bulunarak, tesis hakkında Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya’dan bilgi aldı. 

 

Meclis Başkanı Kaya, Tarsus Ticaret Borsası’nın bölgemizdeki faaliyet alanları ve çalışmaları hakkında Vali Ali Hamza PEHLİVAN’a bilgi verirken, Tarsus’un bitkisel üretim deseni, tarımı ve tarıma dayalı ticarette ve yaş meyve sebze ihracatında da önemli bir rol oynadığını belirten Meclis Başkanı Kaya Tarsus Ticaret Borsası'nın tek kurucu ortağı olduğu ve Lisanslı Depoya üreticilerden 19 bin ton yeni mahsul buğday alındığını söyledi. 

 

‘Tarsus’ta Yaşam’ temalı eski Tarsus resimlerinin ve Çukurova A.Ş.  iplik dokuma fabrikasına ait malzemelerin sergilendiği Borsa Sergi Salonu’nu da ziyaret eden Mersin Valisi Ali Hamza PEHLİVAN, Borsanın kente kazandırdığı ve yerleşkesi içerisinde bulunan Lisanslı Depolar, Soğuk hava Depoları ile yerleşkenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, tesislerin kente ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. 

 

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, Borsa yerleşkesini ziyaretinde dolayı Ali Hamza PEHLİVAN’a tablo hediye etti. 

 

………….OOO…………..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU 5. ULUSLARARASI

UŞAK TİYATRO FESTİVALİ’NDEYDİ

Tarsus Şehir Tiyatromuz Uşak 5. Uluslararası Tiyatro Festivali’nde ‘’Ezop’’ ve ‘’Çehov Vodvil’’ adlı oyunlarını sahneledi.

2 gün boyunca Açık Hava Amfi Tiyatro Sahnesi’nde seyirciyle buluşan oyunlarımız, Uşaklı sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Uşak Belediyesi ve Şehir Tiyatroları’na, Uşaklı misafirlerimize ve festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 

………….OOO…………..

KÖY ŞENLİĞİ GÜLEKTE

Tarsus belediyesinin Güneşli Bir Resim Çiz Bana” Köy Şenlikleri Gülek Mahallemizde devam ediyor.

Tüm çocuklarımızı renkli yaz serüvenimize davet ediyoruz.

 

………….OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİNİN  UYARISI

Tarsus belediyesi Aileleri ve gençleri boğulmalara karşı uyardı. 

Mesajda ‘’Güvenliğiniz için sulama kanalları ve baraj göletlerine lütfen girmeyin, girenleri uyarın.

UNUTMAYIN!’’ denildi.

 

…………OOO…………..

TARSUS’UN LİMONLU DONDURMASI

BU KEZ YÜZME KURSU

 ÖĞRENCİLERİNİ SERİNLETTİ

‘VAHAP AMCA’YLA TATLI GÜNLER’ SÜRÜYOR 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Vahap Amca’yla Tatlı Günler’ projesi kapsamında, Macit Özcan Spor Tesisleri’nde yüzme kursu alan öğrencilere limonlu dondurma dağıtıldı. Yüzme kursundan çıkan öğrenciler, Tarsus’un meşhur limon dondurmasıyla serinlemenin keyfini çıkardı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin ‘Vahap Amca’yla Tatlı Günler’ projesi kapsamında, Macit Özcan Spor Tesisleri’nde yüzme eğitimi alan öğrencilere Tarsus’un meşhur limonlu dondurması dağıtıldı. Çocuklar önce havuzda suyla, ardından limonlu dondurmayla serinledi.

 

Yüzme kursu öğrencileri limonlu dondurma ile serinledi

Her yıl yaz aylarında ‘Vahap Amca’yla Tatlı Günler’ yazılı araçla mahalle mahalle dolaşarak, çocukların en sevdiği yiyeceklerden olan dondurma, mamül, limonata ve kokulu çörek dağıtan ekipler, bu kez de yüzme kursu öğrencilerine ulaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin Macit Özcan Spor Tesisleri’nde ücretsiz verilen yüzme kursu öğrencilerinin serinlemesi için, limonlu dondurma dağıtımı gerçekleştirildi. Havuzdan çıkan öğrenciler limonlu dondurma sırasına girdi. Çocuklar sıcak havada önce suyla, ardından dondurmayla serinledi. Çocuklarını kursa getiren aileler de dondurmadan tattı. Ücretsiz verilen yüzme kursu ve çocukları sevindiren dondurma dağıtımı ailelerden tam not aldı. Dondurma dağıtımı kurs boyunca belirli aralıklarla sürecek.

 

Şahin: “Miniklerimizin yüzlerini güldürmek istiyoruz”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Psikolojik Danışmanlık görevini yürüten Ebru Şahin, dondurma dağıtımı ile ilgili bilgi vererek, “Vahap Amca ile Tatlı Günler projesi, iki yıldır olduğu gibi bu yıl da çocuklarımızın mutluluğu için devam ediyor. Büyükşehir Belediyemizin yüzme havuzlarında, limonlu dondurmalarımızın dağıtımına başlandı. Bu sıcak yaz günlerinde çocuklarımızın içini serinletmek, yüzlerini güldürmek için böyle bir projemiz var. İlerleyen zamanlarda daha farklı projelerle, yine miniklerimizin yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Çocuklar, sıcak havada ikram edilen dondurmaya bayıldılar

Havuzdan çıkan ve dondurmasını alan Ece Yıldırım, “Güzel bir sürpriz oldu” derken, kardeşi Talya Yıldırım ise, “Dondurma ikramı bana da çok iyi bir sürpriz oldu. Bence bu kurs, dünyanın en iyi yüzme kursu” dedi.

 

Çınar Aslan da yüzme kursuna gelen kursiyerlerden. Limonlu dondurmayı çok beğendiğini ifade eden Aslan, “Serinledim, çok güzeldi” dedi. Okyanus Zengin ise, “Tadı çok güzel ve sıcak havada da gayet güzel serinletti” dedi.

 

Yüzme kursuna torunlarını getiren Süleyman Yıldırım, kurs sonrası verilen dondurma için, “Çok güzel bir sürpriz oldu. Vahap Başkan’ın bu hizmetini gerçekten çok takdir ettim. Böyle hizmetlerin devamını her zaman bekliyoruz. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

…………OOO…………..

 

VALİ, OKYAY GIDA’YI ZİYARET ETTİ.

Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Tarsus’ta, 1948 yılından bugüne faaliyet gösteren, helva üretiminde önde gelen firmalardan Okyay Gıda’yı ziyaret etti.

Vali Pehlivan; Helva, tahin, bal, pekmez ve reçel gibi ürünler üreten firmanın çalışmaları hakkında  bilgiler aldı.

…………OOO…………..

TARSUS OSB TOPLANTISI

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi  toplantısı yapıldı.

Temmuz ayı Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu toplantıları Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan başkanlığında yapıldı.

…………OOO…………..

TİY KAMPI DEVAM

TİY Takımımız dün sabah fitness çalışması gerçekleştirdi.

Ardından sahada akşam antrenmanı ile günü tamamladı. Takımımız Nevşehir kampında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

 

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar