Subscribe Us


28 -29 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU


 

28 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS KENT MEYDANI

ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 10 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Tarsus’u uzun yıllardır hak ettiği meydanına kavuşturuyor. Arkeopark niteliğinde Kent Meydanı olarak değerlendirilen Caminur Mahallesi’nde bulunan alanda, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan projeler kapsamında yürütülen çalışmalarla Tarsuslular, estetik ve sanatsal olarak önemli bir alana sahip olacak.

Tarsus Belediyesi’nin en büyük ve en önemli projelerinden biri olan Kent Meydanı Projesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Tarsus’ta atıl durumda olan Caminur Mahallesi’nde 260 ada 21 parseli  kaplayan yer, ( Eski Vuslat Düğün Salonunun alanı) Tarsus Belediyesi tarafından Kent Meydanı’na dönüştürülüyor. Arkeopark niteliği taşıyan meydanın tamamlanmasıyla, gerek Tarsus’ta yaşayan gerekse Tarsus’u ziyaret eden birçok insana, şehrin çok katmanlı zenginliğini gözlemleyebileceği, keyifle vakit geçirebilecekleri örnek bir yaşam alanı sunulacak. Dr. Haluk Bozdoğan’ın verdiği büyük uğraşlar sonucu ‘Kent Meydanı Projesi’, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmıştı, bu kapsamda Tarsus Belediyesi tarafından ihalesi gerçekleştirilen Kent Meydanı için alanda çalışmalar sürdürülüyor.

İçerisinde Roma İmparatorluk Dönemine tarihlenen mimari yapı unsurları ve milattan sonra (MS)erken 2. yüzyıl geç 3.yüzyıla tarihlenen Gladyatör Mozaiği de başta olmak üzere birçok önemli taşınmaz kültür varlığını barındıran Kent Meydanı alanında kentimizin çok katmanlı tarihsel zenginliğini ifade eden Tescilli taşınmaz Kültür varlıkları  Tarsus Belediyesince sergilenip korunacak.

KENT MEYDANI TARSUSLULARA NEFES ALDIRACAK

Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanacak taşınmaz kültür varlıklarının sergilenip korunduğu alanı ziyaret edecek olan vatandaşlar, meydanda kentin çok katmanlı tarihsel zenginliğine tanıklık etmenin yanı sıra bilgi alıp vakit geçirmeleri için farklı unsurları da deneyimleyebilecek.  Meydanın tamamlanmasıyla aynı zamanda kenti ziyaret eden turistlerin, burada vakit geçirebileceği önemli turizm alanı yaratılmış olacak.

………….OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ, TÜRKİYE’YE

ÖRNEK OLACAK SAĞLIK

YERLEŞKESİ PROJESİNİ TAMAMLIYOR

Tarsus Belediyesi, toplum sağlığını ön planda tutan ve kente büyük kazanımlar sağlamayı hedefleyen öncü bir proje olan "Sağlık Yerleşkesi"ni son aşamaya getiriyor. İş sağlığı ve güvenliği, meslek hastalıkları, çevre sağlığı, ana-çocuk sağlığı ve spor sağlığı gibi birçok alanda faaliyet gösterecek bu benzersiz sağlık merkezi, Türkiye'de ve dünyada eşi benzeri bulunmayan nitelikleriyle dikkat çekiyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından hayata geçirilen ‘’Sağlık Yerleşkesi’’ projesi, D400 karayolu üzerinde tamamlanıyor. Temelinde kullanılan sağlam C-35 beton ile depreme dayanıklı yapılar arasında yer alacak olan "Sağlık Yerleşkesi," bölgede yaşayanların sağlık düzeyini artırmayı ve toplum sağlığına katkı sağlamayı amaçlıyor. "Sağlık Yerleşkesi" içerisinde sağlık alanında çeşitli hizmetler sunulacak. Gezici sağlık hizmetleri, temel laboratuvar hizmetleri, sağlık taramaları ve eğitim gibi önemli faaliyetler, tüm halkın sağlık bilincini artırmaya yönelik olarak düzenlenecek. Proje, özellikle öncelikli hedef gruplara yönelik farkındalık ve duyarlılık oluşturarak sağlık bilgi ve becerilerini artırmayı, toplumda olumlu davranış değişiklikleri meydana getirmeyi hedefliyor.

ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ BULUNACAK

İş sağlığı ve güvenliği konusunda da dikkat çeken "Sağlık Yerleşkesi," kamuya ve özel sektöre ait tüm iş yerlerine yönelik sağlık güvenlik birimiyle hizmet sunacak. İşverenler, işveren vekilleri, çalışanlar, çıraklar ve stajyerler gibi tüm çalışanlar, iş sağlığı ve güvenliği alanında destek alabilecek. Ayrıca, gezici iş sağlığı araçları sayesinde, uzak yerleşim yerlerine de sağlık hizmetlerinin ulaştırılması planlanıyor.

İŞ HİJYEN VE GIDA LABARATUVARI HALKA HİZMET SUNACAK

Sağlık Yerleşkesi'nin bir diğer önemli bölümü, iş hijyeni laboratuvarı ve gıda laboratuvarı olacak. Bu laboratuvarlar sayesinde işyerlerinde gürültü, toz, kimyasal maddeler, hava kalitesi, hava kirliliği ve su analizleri gibi önemli ölçümler gerçekleştirilebilecek. Aynı zamanda gıda denetimleri de titizlikle yapılacak ve Gıda Laboratuvarında fiziksel analizler, kimyasal analizler, mikrobiyolojik analizler ve PCR laboratuvarı çalışmaları da yer alacak.

SPOR ALANI DA YER ALACAK

Spor sağlığına verilen önemin bir ifadesi olarak, "Sağlık Yerleşkesi" içerisinde sporcu sağlığı merkezi de bulunacak. Amatör ve profesyonel spor kulüpleri, okullar ve bireysel sporcular, sağlık koruma ve performans geliştirme hizmetlerinden yararlanabilecekler.

TARSUS SAĞLIK ALANINDA ÖRNEK BİR MERKEZ OLUYOR

Tarsus Belediyesi'nin vizyoner ve öncü projesi "Sağlık Yerleşkesi," halkın sağlık düzeyini yükseltmeye, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturmaya ve toplum sağlığına büyük katkılar sağlamaya hazırlanıyor. Bu benzersiz sağlık merkezi, Tarsus'a kazandırılarak bölgenin sağlık alanında örnek olacak bir merkezi haline gelecek. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Eğiten Üreten Sağlıklı Kültürlü Tarsus demiştik, biz bu mottomuzla ilgili her şeyi yaptık. Bir hastane yapılıyor Tarsus’ta ve bu hastanenin ne Türkiye’de ne dünyada eşi benzeri yok. İş sağlığı iş güvenliği ve sporcu sağlığı yerleşkesi gibi çok önemli bir hastane yapılıyor. İhalesini de yaptık. Tarsus'un sağlık alanında örnek bir merkez olma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘’ dedi.

 

………….OOO…………..

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ

MÜDÜRÜ DEĞİŞİYOR

Tarsus Halk Eğitim merkezi müdürü Mehmet Gürsoy’un görev süresi doldu.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu, görev süresi sona eren   Tarsus Halk Eğitim merkezi müdürü Mehmet Gürsoy’u başarı belgesiyle ödüllendirdi.9 yıldır Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü  yapan Mehmet Gürsoy  Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’ya  veda ziyaretinde bulundu.

Kaymakam Otcu, hizmetleri dolayısı ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy’a teşekkür edip atanacağı yeni görev yerinde  başarılar dileyerek başarı Belgesiyle  ödüllendirdi.

 

………….OOO…………..

TARSUS’TA KÖY BİZİM

ŞENLİK BİZİM ETKİNLİĞİ

Köy Bizim, Şenlik Bizim şenliğinin bir yenisi dün Tarsus Sıraköyde gerçekleştirildi.

 Çocuk Şenliğimize tüm çocuklar ilgi gösterdi. MersinBüyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz.

………….OOO…………..

KIZILMURAT MAHALLESİ MUHTARI

DURAN TOPÇUPARLAK

“24 SAAT MAHALLEMİN HİZMETİNDEYİM”

Tarsus  Kızılmurat mahallesi muhtarı Duran  Topçuparlak “24 saat mahallemin hizmetindeyim” dedi.

Gazetemizi ziyaret eden ve yazı işleri müdürümüz Ahmet Can Erdoğan ile görüşen Duran  Topçuparlak, günün her saatinde mahalleyi gezip dolaştığını, bizzat mahalle halkıyla görüştüğünü belirterek “Mahallemizde sıkıntı ve sorun olduğunda bunları ilgili yerlere ve kurumlara bildiriyoruz. Hırsızlık olaylarının önlenmesi konusunda Emniyetimize bilgi verip yardımcı oluyoruz. Mahallemizde en büyük sıkıntı, eski ve  metruk evlerin çok oluşudur. Bunların yıkılması veya tehlikenin önlenmesi için belediyemize sürekli bilgi verip destek istiyoruz. Bu konuda mahalle halkımızında desteğine ihtiyacımız var. Tarihi bir mahallede ikamet ederken, yıkılmaya yüz tutmuş binalarında yıkımı veya tadilatı konusunda yardım istiyoruz” dedi.

 

………….OOO…………..

TARSUS'A ÇEKİLEN BERLİN DUVARI

TRAFİKTE SORUN YARATIYOR

Tarsus şehir içinde trenin yerin altından geçmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda çalışmalar yapılırken çevreye zarar verilmemesi ve trafikte bir tehlike yaşanmaması için Yavuz Donat bulvarına Berlin duvarı çekildi.

HIZLI TREN PROJESİ

Tarsus-Mersin ve Adana arasında hızlı tren projesiyle en azından kent içindeki 2-3 km. uzunluğundaki bölümde raylar yerin altına alınmalı ve  kent ikiyi bölünmekten kurtarılmalı denilmişti..

TCDD tarafından yürütülen  Demiryolu hattı inşası kapsamında Tarsus Yavuz Donat caddesinin kuzey yönü trafiğe kapatıldı.. Güney yönü ise çift yönlü ve kontrollü bir şekilde trafik  akışına imkan veriyor.

Trafik akışı Kasım Ekenler Bulvarı üzerinden sağlanırken çalışmalar bittiğinde tren yolunun 2-3 km. alttan geçmesi ile kent trafiği de rahatlamış olacak.

Ancak ne kadar süreceği belli olmayan çalışmalar tamamlanıncaya kadar Tarsus'ta Yavuz Donat Bulvarındaki Berlin duvarı koruma amaçlı kalacak. Bu nedenle trafik akışında sürücülerin dikkatli olması gerekiyor. Çünkü Yavuz Donat bulvarı hem ikiye bölündü, hem de bölünen bölüm çok dar. Buradan bir araç ancak geçebilmekte. Berlin duvarı benzeri duvarın yanından akan trafikte sıkıntı yaşanmaması için beklide birkaç yıl bu sıkıntıya göğüs germek gerekecek.

Aynı Batı Almanya-Doğu Almanya örneğinde olduğu gibi kentimiz şimdilik ikiye bölünüor, ama hızlı tren hattı yer altına alındığında bu kez Berlin duvarı yıkılacağı için,   tren hattının üst bölümü park olarak, yada yeşil alan olarak kullanılabilecek, Tarsus ikiye bölünmekten kurtarılmış olacaktır.

Ancak bu olanları ve gelişmeleri yaşarken çekilecek sıkıntılara katlanmak gerek. 2-3 yıl sonrasında ise Tarsus tren hattı bittiğinde kent bölünmekten kurtulmuş, üzerine yeni alanlar, parklar kazanılmış olarak modern bir Tarsus’a  ve ulaşıma kavuşmuş olacağız.

………….OOO…………..

TARSUS ÜNİVERSİTESİNE İLGİ

Tarsus Üniversitesinin öğrenci kapasitesi ileriki yıllarda 15 bini bulacak. Kaymakam, Kadir Sertel Otcu Tarsus’ta öğrenci sayısının 80 binleri bulduğunu belirterek “Tarsus Üniversitesinin öğrenci kapasitesi şu na 5 binlerde ancak ileriki yıllarda 15 bini bulacak” dedi.

 

………….OOO…………..

TARSUS ÇUKURBAĞ’DA

KAYIP ÇOCUK BULUNDU

Tarsus Çukurbağ köyünde 24 Temmuzda kayıp ihbarı yapılan çocuk sağ salim bulundu. Otizm hastası olan Ç. Ö. adlı 11 yaşındaki çocuk Mersin itfaiye, AFAD, Jandarma ve AKUT ile vatandaşların araması sonucunda köye 7 km uzaklıkta sağ  salim bulundu.

………….OOO…………..

KAYMAKAM, KADİR SERTEL OTCU

“ TARSUS’UN CAZİBESİ ARTACAK”

Tarsus Kaymakam, Kadir Sertel Otcu , MEDYAD’da basınla gerçekleştirdiği sohbette “Tarsus’un cazibesi artacak” dedi.

Otcu, kadim ve  cazip bir kent olan  Tarsus’ta yeni yapılan  Çukurova Bölgesel havaalanı inşaatının bitmek üzere olduğunu, Hızlı tren projesi ile tren yolunun yer altına alınmasına başlandığını anlatarak bilgi verdi. Tarsus Üniversitesinin ileriye dönük faaliyetlerinin artmasıyla  Tarsus’a artılarının artacağını söyleyen Otcu, Tarsus’un il olmasının artı ve eksileri üzerinde de sohbet etti.

 

…………OOO…………..

DOSTLUK GRUBU AŞURE

GÜNÜ BUGÜN YAPILACAK

Tarsus Dostluk Grubu , Muharrem ayına girmemiz nedeniyle bugün bir aşure günü yapacak. Grup başkanı Necati Ali Eker “ Muharrem ayı nedeniyle dostlarımıza aşure ikram edeceğiz. Bunun için 28 Temmuz Cuma günü (bugün)  saat 17.30 da  dostlarımızı  Ulu Cami karşısı Kırkkaşık mevkindeki ofisimize bekliyoruz” dedi.

…………OOO…………..

 

 

29 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

MOLLA KERİM TARSUS’TA ANILDI

103  yıl önce 28  Temmuz tarihinde   Tarsus’lu yiğit Molla Kerim (Çeliktaş) ve silah arkadaşları  bu kentin kurtuluşunda şehit olmuştu. Bu yiğitler unutulmadı. TÜRKAV anma proğramı yaptı.

O tarihlerde ülkemiz düşman istilası altında idi. Tarsus’ta da  düşmanlar kol geziyor, Fransızlar, Ermeniler bu kenti  ve Çukurovayı ele geçirmeye çalışıyorlardı. İşte o tarihlerde Osmanlı parçalanıp Türkiye Cumhuriyetinin tohumları toprağa atılırken, bir avuç yiğit, vatansever silah kuşanarak ülkesini ve yaşadığı toprakları düşman çizmelerinden kurtarmaya çalışıyordu. Düzenli ordu olmadığı için Kuvayi Milliye hareketi başlatılmıştı. O dönemde adlarına çete de denilen Kuvayi Milliyecilerin fedakarlıkları ile bu  vatan kurtarılmıştır. En büyük Kuvayi Milliyeci olan başkomutan Mustafa Kemal gibi Kuvayi Milliyeci arkadaşları Tarsus'un kurtuluş mücadelesinde canlarını feda edercesine bu toprakları savunmuşlardı. O dönem Çeliktaş müfrezesi komutanı Kuvayi Milliyeci  Molla Kerim ve silah arkadaşları sayesinde bu topraklar düşman çizmelerinden kurtarılmıştır.

Araştırmacı yazar, ressam  Hikmet Öz’ün Yakın tarihte Tarsus kitabında bahsettiğine göre,  düşmana esir düşen Molla Kerim, 28 Temmuz 1920'de şehit düşmüştü.  Molla Kerim, bac köprüsü üzerinde elleri kelepçeli halde Tarsuslu bir Ermeni olan Diran tarafından şehit edilmişti.  Öyle ki,  Ermeniler  Molla Kerim’in başını kesmişler ve cesedi ile birlikte başını  Berdan ırmağına atmışlardı. Yani Molla Kerim’in  cenazesi  Berdan’a atıldığı için bugün bir  mezarı dahi yoktur.

 311  erle Fransızlara esir düşen Molla Kerim ile birlikte birçok asker  bac köprüsü civarında şehit edilmiştir. Yine Molla Kerim'in komuta ettiği Çeliktaş müfrezesi'nden Kamberhöyüğü'nde şehit edilen 60 askerin kemikleri ise Anıt mahallesi'ne de adını veren Şehitler anıtı (Şehitlik) altındaki mahzende gömülmüştür.

Onca yiğidin canlarını kanlarını vermesiyle Tarsus ve Çukurova kurtulmuştu. Dolayısıyla tüm Türkiye Atatürk ve silah arkadaşları olan Kuvayi Milliyecilerin can siperane vatan savunması ile kurtulmuş ve bugünkü özgür Türkiye topraklarına kavuşmuşuzdur.

Tabi aradan yıllar yılı geçti. Dün baktım, bu anlatılan vatan savunması ve Molla Kerim ile arkadaşlarının şehit edilmesinin üzerinden koskoca 103 yıl geçmiş.

İşte bu yiğit Molla Kerim ve arkadaşlarının şehadete erdiği tarih, geçtiğimiz yıllarda görev yapan belediye başkanları tarafından anma günü olarak idrak edilmiş ve yeni nesile  Molla Kerim ile arkadaşlarının kahramanlıkları anlatılmıştı.

2019 yılında göreve gelen  belediye başkanı Haluk Bozdoğan, bir kez güzel bir anma proğramı tertip etmişti. Ancak sonraki yıllarda Molla Kerim destanı, Pandemi sürecine denk gelince arada kaynayıp gitti. Oysa o yiğitler unutulacak kahramanlar değildi!. Onların unutulmaması gerekiyordu.

O yiğitleri biz unutmadık.

TÜRKAV’DAN ANMA PROĞRAMI

Tarsus TÜRKAV Şubesi de Molla Kerim için bu yıl güzel bir anma proğramı tertip etti. TÜRKAV başkanı eğitimci   Safi Karatay’lı hocamızın girişimi ile Molla Kerimin  şehadete erdiği Bac köprüsü yanında anlamlı bir anma proğramı gerçekleştirildi.

Buradaki anma proğramına Tarsus’taki Kuvayi Milliyeciler, bazı Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve  Milli Mücadeleye duyarlı hemşehrilerimiz katıldı. Okunan kuranı Kerim tilaveti, konuşmalar ve şiirlerle Molla Kerim ve silah arkadaşları anıldı.

Tekrar ruhları şad, mekanları cennet olsun diyoruz..

………….OOO…………..

TÜP KAMYONU KAZA YAPTI

Korkunç kaza  dün otoyol Tarsus Takbaş mevkii Mersin istikametinde yaşandı.

H.Y. idaresindeki 33 AFS 545 çekici plakalı tır, henüz bilinmeyen bir nedenle önünde seyreden tüp yüklü M.K.'nin kullandığı 33 APB 09 pkalı kamyona çarptı. Çarpmanın etkisiyle iki sürücü yaralanırken, tüp kamyonunda yangın çıktı.

Olay anında tüpler patlarken, yol kenarında ki ağaçlık alanda yanmaya başladı. Olay yerine çok sayıda Büyükşehir itfaiye, sağlık ve trafik ekibi sevk edildi.

………….OOO…………..

TÜRK TİYATROSU’NUN

YILDIZLARI TARSUS’TA

 Tarsus Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikler kapsamında “Tiyatro Günleri” dev kadro ile yarın başlıyor. Duayen oyuncuların yer aldığı “Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi” oyunu, yarın Akşemsettin Mahallesi’nde perde açacak. Oyunlar yaklaşık 1 ay boyunca çeşitli merkez ve kırsal mahallelerde ücretsiz olarak sahnelenecek.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan kültür ve sanatı herkes için ulaşılabilir kılmak için bu yazda Tarsusluları tiyatro ile buluşturuyor. Birbirinden değerli oyuncuların ve Bizimkiler, Akasya Durağı, İkinci Bahar gibi birçok dizi, film ve tiyatroda oynayan Duayen Oyuncu Cezmi Baskın’ın yer aldığı "Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi " oyunu yaklaşık 1 ay boyunca çeşitli merkez ve kırsal mahallelerde ücretsiz sahnelenmek üzere başlıyor. Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından müzikli güldürü şeklinde bolca eğlencenin olduğu oyun Tarsuslularla bir araya gelecek. Cezmi Baskın, Seval Tufan, Deniz Oral, Hacı Ali Konuk, Koray Ergun, Murat Demirbaş sahne alacak. Oyun ilk olarak 29 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00’da Akşemsettin Mahallesi’nde başlayacak. Müzikli güldürü tiyatro oyunu Tarsus’ta renkli görüntüler oluşturacak. Ayrıca tiyatro günlerinin takvimi Tarsus Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

 

“SANATIN VE KÜLTÜRÜN KENTİ TARSUS’TA, TİYATRODA MÜZİKTE HİÇ BİTMEYECEK”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Geçmişi 10 bin yıla dayanan kadim kentimizde vatandaşlarımızı bu yaz akşamlarında da tiyatro ile buluşturmaya devam ediyoruz. Sanatın ve kültürün kenti Tarsus’ta tiyatroda müzikte hiç bitmeyecek. Her daim kentimizi sanatla buluşturacağız.” dedi.

………….OOO………….. 

TARSUS’TA GLADYATÖR MOZAYİĞİ

 KORUMA ALTINA ALINIYOR

İçerisinde Roma İmparatorluk Dönemine tarihlenen mimari yapı unsurları ve milattan sonra (MS)erken 2. yüzyıl geç 3.yüzyıla tarihlenen Kleopatra meydanındaki  Gladyatör Mozaiği koruma altına alınıyor.

Ayrıca burada  birçok önemli taşınmaz kültür varlığını barındıran Kent Meydanı alanında kentimizin çok katmanlı tarihsel zenginliğini ifade eden Tescilli taşınmaz Kültür varlıkları  Tarsus Belediyesince sergilenip korunacak.

Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanacak taşınmaz kültür varlıklarının sergilenip korunduğu alanı ziyaret edecek olan vatandaşlar, meydanda kentin çok katmanlı tarihsel zenginliğine tanıklık etmenin yanı sıra bilgi alıp vakit geçirmeleri için farklı unsurları da deneyimleyebilecek.  Meydanın tamamlanmasıyla aynı zamanda kenti ziyaret eden turistlerin, burada vakit geçirebileceği önemli turizm alanı yaratılmış olacak.

………….OOO…………..

- BÜYÜKŞEHİR TARSUS TOPLU

 TAŞIMA GRUP AMİRLİĞİ’NDE

AŞURE KAYNATILDI 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı Toplu Taşıma Grup Amirliği’nde Muharrem ayı dolayısıyla aşure lokması kaynatıldı.

 

Tarsus Toplu Taşıma Grup Amiri Ali Fatih Salman ve sarı limon otobüs şoförlerinin birlikte hazırladıkları aşureler, personellere, vatandaşlara ve çevre esnaflara dağıtıldı.

 

Özel olarak hazırlanan ve ikram edilen aşureler afiyetle yenildi. 

 

………….OOO…………..

MERSİN İTFAİYESİ, MÜDAHALE HIZI VE BAŞARILARIYLA GÖZ DOLDURUYOR 

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yaşanan olaylara müdahale hızı ve başarılarıyla göz dolduruyor. 2023 yılının ilk 6 ayında 7 bin 128 görev gerçekleştiren ekipler, 2 bin 306 yangına müdahale etti. 2 bin 889 arama kurtarma çalışmasına katılan Mersin İtfaiyesi, 12 bin 233 kişiye eğitim verirken 68 kez eğitim tatbikatı gerçekleştirdi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yaşanan olaylara müdahale hızı ve başarılarıyla göz dolduruyor. Asli görevi olan can ve mal kayıplarını engellemek olan İtfaiye ekipleri, yardımcı görevlerle birlikte 2023 yılının ilk 6 ayında 7 bin 128 görev gerçekleştirdi.

 

Toroslar’da inşa edilen kapsamlı eğitim merkezi Ata Eğitim Merkezi ve kısa süre önce alımı yapılan İtfaiye erleri ile birlikte daha da güçlenen İtfaiye Dairesi, etkin ve hızlı müdahalesi sayesinde halkın can ve mal kayıplarının en aza indirilmesini sağlıyor. 125 araçla 33 istasyonda hizmet veren 582 personel, Mersin halkının can ve mal güvenliği için çalışıyor.

 

2 bin 306 yangına müdahale edildi

Yangına müdahalenin yanı sıra her türlü arama, kurtarma ve afet olaylarına müdahale eden ekip aynı zamanda farklı illerde yaşanan felaketlerde de destek ekip olarak görev yapıyor. 2023 yılının ilk 6 ayında 7 bin 128 göreve giden ekip, 2 bin 306 yangına müdahale etti.

 

6 Şubat’ta 11 ilde yıkıma neden olan deprem ve devamında yaşanan sel felaketlerine de müdahale ederek arama-kurtarma çalışması yapan Mersin İtfaiyesi, deprem bölgesine ilk ulaşan ekip oldu. 2 bin 889 arama kurtarma çalışmasına katılan Mersin İtfaiyesi yalnızca insan odaklı değil tüm canlıları kapsayan görev anlayışıyla çalışıyor. Mahsur kalan hayvanların da imdadına yetişen ekipler, tüm canlılar için mücadele veriyor.

 

Tüm bunların yanı sıra eğitim odaklı çalışmalar da yürüten Mersin İtfaiyesi 12 bin 233 kişiye eğitim verirken 68 kez eğitim tatbikatı gerçekleştirdi. Ekipler, toplam 4 bin 146 iş yeri ve binaya yangın yönünden uygunluk raporu ve proje onayı verdi.

 

 

 

…………OOO…………..

DOSTLUK GRUBU AŞURE

GÜNÜ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Sosyal medyada kurulan Tarsus Dostluk Grubu , Muharrem ayına girmemiz nedeniyle dün aşure günü yaptı.

 Grup başkanı Necati Ali Eker “ Muharrem ayı nedeniyle dostlarımıza aşure ikram ettiklerini söyledi.  Ulu Cami karşısı Kırkkaşık mevkiindeki ofiste dualarla aşure ikramı yapıldı.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..

Not. Gündemin  Uzun Hali Doc

Dosyasında Var.  Dileyen Uzun  Okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar