Subscribe Us


30 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU


 

30 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

BAŞKAN PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ

Tarsus Kent Meydanı, ikinci Ekmek Fabrikası ve Sağlık Yerleşkesi projelerinin devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Bozdoğan projelerin kente kazandırıldığına değinerek yakın zamanda halkın hizmetine sunulacağını belirtti. Tarsus'a yeni bir soluk getirecek olan bu projeler, şehrin sosyal ve ekonomik yaşamına olumlu katkılar sağlayacak.

İnsan odaklı hizmet anlayışı ile altyapıdan eğitime, sosyal ve kültürel aktivite alanlarından hizmet binalarına kadar her alanda Tarsus’u geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Tarsus Belediyesi, projeleri birer birer vatandaşların hizmetine sunuyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın daha önce müjdesini verdiği projeler yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunulacak. Bu kapsamda hayata geçirilecek olan projelerin ivme kazanması ile Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan sahada devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

SAĞLIK YERLEŞKESİ’NDE ÇALIŞMALAR SON HIZLA SÜRÜYOR

Sağlık alanında önemli bir projeyi halka kazandıran Başkan Bozdoğan, "Sağlık Yerleşkesi" projesinin devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. İş sağlığı ve güvenliği, meslek hastalıkları, çevre sağlığı, ana çocuk sağlığı ve spor sağlığı gibi birçok alanda faaliyet gösterecek olan bu yerleşke, Türkiye'de ve dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. Başkan Bozdoğan, bu projenin Tarsus halkının sağlık hizmetlerine erişimine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, “Tarsus'ta sözünü verdiğimiz Sağlık Yerleşkesi için geri sayım başladı. Tarsus'umuza büyük kazanımlar sağlayacak Sağlık Yerleşkesi’nin devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledik.  Çok yakında tamamlıyoruz. Kentimize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

TARSUS KENT MEYDANI’NA KAVUŞUYOR

Başkan Bozdoğan, Caminur Mahallesi'nde devam eden "Kleopatra Kent Meydanı" projesini de ziyaret etti. Bu önemli meydan, Tarsus'un merkezi bir noktasında konumlanacak ve halkın sosyal etkileşimini artıracak.  Tarsus Belediyesi’nin en büyük ve en önemli projelerinden biri olan Kent Meydanı Projesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Arkeopark niteliği taşıyan meydanın tamamlanmasıyla, gerek Tarsus’ta yaşayan gerekse Tarsus’u ziyaret eden birçok insana, şehrin çok katmanlı zenginliğini gözlemleyebileceği, keyifle vakit geçirebilecekleri örnek bir yaşam alanı sunulacak. Başkan Bozdoğan Kent Meydanı’nın devam eden çalışmalarına değinerek, “Yıllardır özlemle kavuşmayı beklediğimiz meydanımıza kavuşuyoruz. Kleopatra Kent Meydanımızın devam eden çalışmalarında incelemelerde bulunduk. Alanda çalışmalar devam ediyor. ” dedi.

  

“PROJELERİMİZ BİR BİR HAYATA GEÇİYOR”

Başkan Bozdoğan, yerinde yaptığı incelemelerle projelerin hızlı ve başarılı bir şekilde tamamlanması için ekibine ve çalışanlara verdiği destekle dikkat çekiyor. Bu büyük projelerin Tarsus'a getireceği değer ve katkılar, şehir halkının heyecanla beklediği gelişmeler arasında yer alıyor. Başkan Bozdoğan, projelerin vatandaşlarla buluşması için gün saydıklarının müjdesini vererek, "Vatandaşlarımızın refahını ve yaşam kalitesini arttıracak olan projelerimiz bir bir hayata geçiyor. Projelerimizin kentimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi

………….OOO…………..

SANAT, TARSUS’UN EN GÜÇLÜ NEFESİ...

Yıldızlar altında yaz eğlencesi' Tarsus’ta başladı. Sanatın, kültürün başkenti Tarsus'ta, bu yaz üçüncüsü gerçekleştirilen tiyatro günleri Akşemsettin Mahallemizde başladı.

Dev oyuncu kadrosu ile 'YILDIZLAR ALTINDA YAZ EĞLENCESİ' oyunu ile halkımıza keyifli, sanat dolu bir gece yaşattık.

Bu Pazar 21.00’da Ferahimşalvuz Mahallesi’nde buluşmak dileğiyle.

 

………….OOO…………..

KONUK ÖĞRENCİLER , TARSUS DAHİL

MERSİN’İN TARİHİ VE TURİSTİK

 YERLERİNİ KEŞFEDİYORLAR

22 Temmuz’da başlayan ve 5 Ağustos’a kadar devam edecek gezide Almanya’dan gelen konuk öğrenciler; Mersin Limanı, Kanlıdivane, Kız Kalesi, Cennet Cehennem Obrukları ve Astım Mağarası’ndan Tarsus’a kadar pek çok gezi ve etkinliğe katılacaklar. ‘Öğrenciler Değişim Programı’ sayesinde, Mersin’in doğal ve tarihi güzelliklerini karış karış gezme fırsatı bulacaklar.

 

 

…………OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR’İN SOSYAL UYUM ETKİNLİĞİ

ÇOCUKLARI KAYNAŞTIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü işbirliğinde, çoğunluğu daha önce sinemaya gitmemiş çocuklar için etkinlik düzenlendi. Büyükşehir’e ait Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde eğitim alan ve aralarında göçle gelenlerin de yer aldığı çocuklar sinemada ilk kez film izleyip, hamburger yedi. Etkinlik, çocukları eğlendirmenin yanı sıra göçmen çocuklarla sosyal uyum sağlanmasını da amaçlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü işbirliğinde, çoğunluğu daha önce sinemaya gitmemiş çocuklar için etkinlik düzenlendi. Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde eğitim alan ve aralarında göçle gelen çocukların da olduğu bir grup öğrenci, sinemada ilk kez film izlemenin ve hamburger yemenin keyfini yaşadı. Etkinlik, çocukları eğlendirmenin yanı sıra sosyal uyum amacı da taşıyor.

 

…………OOO…………..

ÇOK MU ÇOK EĞLENDİK

Tarsus belediyesi  ekibi dün “Güneşli Bir Resim Çiz Bana” etkinliğiyle  Olukkoyağı Mahallemizdeydi..

“Güneşli Bir Resim Çiz Bana” etkinliğimiz ile kırsal mahallelerdeki çocuklarımıza ulaştı.

 Çocuklarımızla birbirinden renkli ve keyifli etkinlikler yaptık.

Çocuklarımızın eğlenmesine tanıklık ettik.

…………OOO…………..

VALİ OKYAY GIDA’YI ZİYARET ETTİ.

Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Tarsusta 1948 yılından bugüne faaliyet gösteren, helva üretiminde önde gelen firmalardan Okyay Gıda’yı ziyaret etti.

Vali Pehlivan; Helva, tahin, bal, pekmez ve reçel gibi ürünler üreten firmanın çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

 

…………OOO…………..

BUGÜN ARKADAŞLARINIZI UNUTMAYIN..
30 Temmuz Dünya Arkadaşlık günü Kutlu Olsun
Her daim yan yana durabildigimiz,
birlikte yol yürüdüğümüz dostlara selam olsun, İYİ Kİ VARSINIZ...
Dünya Arkadaşlık Günü fikri ilk olarak
20 Temmuz 1958 yılında Dr. Artemio Bracho tarafından bir arkadaşı ile Puerto Pinasco'da akşam yemeği yerken önerilmiştir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Dostluk Günü olarak
30 Temmuz olarak kararlaştırmıştır.

…………OOO…………..

ADD’DEN SEÇER’E ZİYARET

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer. Anıtkabir ziyareti için ADD ye Otobüs tahsis ettiği  için çok teşekkür edildi.

Başkan Gökhan Arkan ‘’Ankara'da İlk Durağımız tabikide Anıtkabir. Ardından Atatürkçü Düşünce Derneğimizin yeni taşındığı binasını Yönetim kurulu üyeleri ve üyelerimizle birlikte Hayırladık sonra Ankara kalesi Rahmi Koç müzesi ve Ulucanlar cezaevi yemek molası yorulmaladık dersek kendimizi kandırmış oluruz ama her gittiğimiz nokta yerler yorulmaya kesinlikle değer.ayrıca Bizlere göstermiş olduğu sıcak ilgi alakası hoş samimi sohbetleri için Sayın Genel Başkanımız Hüsnü Bozkurt'a Saymanımız Abimiz Sayın Basri Gürsoy Her zaman bir telefon kadar yakın Doğu Akdeniz Bölge sorumlumuz Genel Başkan Yardımcımız Sayın TC Özgür Cınar ne kadar teşekkür etsem azdır’’

…………OOO…………..

TİY KAMPINA ZİYARET

TİY  Nevşehir’deki kampımıza Başkanvekili Adil ERYİĞİT ziyarette bulunmuştur. Önce takımımızın akşam antrenmanına katılan ardından akşam yemeğine gelerek tatlı ikramında bulunan Başkanvekilimiz sayın Adil ERYİĞİT’e ziyaretinden ve tatlı ikramından ötürü teşekkür ediyoruz.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

…………OOO…………..


 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar