Subscribe Us


7 -8 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU


 

7 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

TARSUS SU PARKI, 2023 YAZ SEZONU YOĞUN İLGİYLE AÇILDI!

Tarsus Belediyesi sıcak yaz günlerinde vatandaşlara serinleme imkanı sunan, hijyenik koşullarda yüzme kurslarına da ev sahipliği yapan Tarsus Su Parkı’nın 2023 yaz sezonunu açtı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Tarsus Su Park’ta aynı zamanda vatandaşlara yüzme kursu imkânı da tanınıyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Çukurova’mızın sıcak yaz günlerinde vatandaşlarımıza Tarsus Su Parkı’nda serinleme ve keyifli vakit geçirme imkânı sunuyoruz. “ dedi. 

Tarsuslulara sıcak yaz günlerinin bunaltıcı havasında serinleme imkânlarından birisini sunan Tarsus Su Park havuzu, alınan su numunelerinin laboratuvarlarda analiz edilmesi ardından vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık verecek düzeye getirildi. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın talimatı ile giriş ücretinin uygun tutulduğu Tarsus Su Park, gerekli hijyen taramalarının ardından vatandaşların hizmetine açıldı. 2023 yaz sezonunda açıldığı ilk günden bu yana yoğun ilgi gören Tarsus Su Parkında aynı zamanda 7’den 70 e her vatandaşa yüzme kursu imkânı da tanınıyor. Hafta içi her gün sabah 8.30- 9.45 öğleden sonra ise 17.15- 18.30 da toplam 4 seans ve 15 iş günü içinde yüzme kursu veriliyor.

 

YÜZME KURSLARI DA YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Pazartesi, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Pazar karma, Salı günü kadınlar, Cumartesi ise aile günü olarak belirlenen Tarsus Su Park vatandaşlara hizmet veriyor. Havuz giriş fiyatları yüksek enflasyona rağmen hafta içi 100, Pazar günü 125 TL olarak belirlenirken, özel ve deneyimli eğitmenler eşliğinde yüzme kursları yoğun ilgi görüyor. Yüzme kursları Yüksek enflasyona rağmen yüzme kurslarının ücreti ise cüzi miktarda tutuldu. Havuzun kullanım saatleri ise hafta içi 11.30’dan akşam 16.00’a kadar, hafta sonu ise saat 10.00- ile 16.00 olarak belirlendi.

Tarsus Su Park Havuz Müdürü Gani Nazlıgül hijyenik koşullarda hizmet verdiklerini belirterek, ‘’Her sezon olduğu gibi Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatıyla vatandaşlarımız için en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Tüm vatandaşlarımızı sıcak yaz günlerinde Tarsus Su Parkımıza bekliyoruz. Piyasa şartlarının altında fiyatlarımız ile vatandaşlarımıza hijyenik koşullarda hizmet etmeye devam edeceğiz'' dedi.

 “TARSUSUMUZDA HER İMKÂNI SUNMAYA GAYRET EDİYORUZ’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Özellikle sıcak yaz günlerinde size serinleme imkanı sunan ve aynı zamanda yüzme kurslarıyla yeni beceriler kazanmanıza olanak sağlayan bu tesisimizde hijyenik koşulları en üst düzeyde sağlayarak güvenli bir ortam oluşturduk. Tarsus halkını, gençlerimizi, çocuklarımızı temiz hijyenik bir ortamda serinletebilmek, eğlendirebilmek hem de yaz tatillerini keyifli bir hale getirebilmek için çaba sarf ediyoruz. “ dedi.

 ………..ooo………..

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ

ALİ MAHİR BAŞARIR'DAN TEPKİ,

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır,  TBMM Başkanlığı'na sunulan, memur zamlarını ve vergi oranlarındaki artışı da içeren torba kanun teklifine tepki gösterdi.

Tarsuslu vekil Başarır, “Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne depremden dolayı zam geldi, iki katına çıktı. Depremden dolayı… Deprem 6 Şubat’ta oldu. Neredeydi aklınız? Seçimde neden bunu yapmadınız? Seçimde bile depremdeki insanların durumunu düşünmeyip o hesabı yaparak Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni iki katına çıkartıyorsunuz, deprem için yapıyorsunuz ama bunu seçim sonrasına bırakıyorsunuz.'' dedi.

Başarır sözlerine devamla '' Peki, bu toplum bunun altından kalkabilecek mi? Tarsus’un Hacı Hamzalı Köyü’ndeki Şahin, Toros marka bir arabası olan bir kişi iki kat vergi ödeyebilecek mi? Ama saraydaki beyefendinin 8 tane uçağı, yüzlerce aracı, yazlık sarayı, taşıyamayacağımız saray giderleri var. Ondan fedakârlık yapmayacaksınız, depremden hemen sonra bu vergiyi getirmeyeceksiniz, seçimi bekleyeceksin, seçimden sonra getireceksin. Aslında seçimde yaşadığımız bu kirli algı operasyonu ve seçimde planlanan her şey seçimin sonrasında gündeme geliyor" dedi.

………….ooo……………

TARSUS İDMAN YURDU BAŞKANI

BASIN TOPLANTISI YAPTI

Yeni sezonda TFF 3. lig 1. grupta yer alacak olan Tarsus idman Yurdu kulüp başkanı  Cem Kavalcı basın toplantısı yaptı.

Eshab-ı Kehf yolu üzerinde bulunan Erbey Restaurantta gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısına TİY yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Tarsus idmanyurdunun kuruluşunun 100. yılında bazı yanlış transferler ve önceki dönemdeki yanlış yönetimlerden dolayı takımın küme düştüğünü, hala bunun üzüntüsünü yaşadıklarını belirten TİY kulüp başkanı Cem Kavalcı “101. yılımızda tüm olumsuzlukları üzerimizden atarak ve yeniden yapılanarak 3. ligde iyi bir yer tutmaya çalışacağız. Şu an transfer tahtamız maddi sıkıntılar yüzünden kapalı. Bizde federasyonun yeni uygulaması ile 18-19 amatör oyuncuyu kadromuza alıyoruz. Bu bizim için bir şans. Transfer tahtası açıldığında da takıma ağabeylik yapacak birkaç oyuncu daha alabiliriz. Ama şu an tahta kapalı ve biz BAL ligi ile süper amatör ligde kendini kanıtlamış gelecek vaat eden,  TİY arması için çalışacak, ihanet etmeyecek yıldız adayı oyuncuları kadromuzda topluyoruz. Teknik direktör olarak bölgemizin tanınmış ve başarılı hocalarından İbrahim İnan ile anlaştık. Bu  sezon yer alacağımız 3. ligde kalıcı olmak, sonraki sezonlarda ise elimizdeki kadronun daha iyi değerlendirilip takviye edilmesiyle gelecek sezon 3. ligde şampiyonluğa oynamak istiyoruz” dedi.

Yeni sezonda TFF 3. lig 1. grupta yer alacak olan Tarsus idman Yurdu kulüp başkanı  Cem Kavalcı basın toplantısı yaptı.

Eshab-ı Kehf yolu üzerinde bulunan Erbey Restaurantta gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısına TİY yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Tarsus idman Yurdu’nun kuruluşunun 100. yılında bazı yanlış transferler ve önceki dönemdeki yanlış yönetimlerden dolayı takımın küme düştüğünü, hala bunun üzüntüsünü yaşadıklarını belirten TİY kulüp başkanı Cem Kavalcı “101. yılımızda tüm olumsuzlukları üzerimizden atarak ve yeniden yapılanarak 3. ligde iyi bir yer tutmaya çalışacağız. Şu an transfer tahtamız maddi sıkıntılar yüzünden kapalı. Bizde federasyonun yeni uygulaması ile 18-19 amatör oyuncuyu kadromuza alıyoruz. Bu bizim için bir şans. Transfer tahtası açıldığında da takıma ağabeylik yapacak birkaç oyuncu daha alabiliriz. Ama şu an tahta kapalı ve biz BAL ligi ile süper amatör ligde kendini kanıtlamış gelecek vaat eden,  TİY arması için çalışacak, ihanet etmeyecek yıldız adayı oyuncuları kadromuzda topluyoruz. Teknik direktör olarak bölgemizin tanınmış ve başarılı hocalarından İbrahim İnan ile anlaştık. Bu  sezon yer alacağımız 3. ligde kalıcı olmak, sonraki sezonlarda ise elimizdeki kadronun daha iyi değerlendirilip takviye edilmesiyle gelecek sezon 3. ligde şampiyonluğa oynamak istiyoruz” dedi.

Başkan Kavalcı, “Şu an 18 oyuncu aldık. Bir iki oyuncu daha alabiliriz. Bu oyuncularımızı gelecek hafta Nevşehir’de kampa alacağız. İki  etapta yapılacak kamp ile ve hazırlık maçlarıyla lige hazır olacağız” diye konuştu.

…………ooo………….       

TARSUS İDMANYURDU BAŞKANINDAN

BAŞKAN BOZDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Geride kalan sezonda bazı taraftarların yanlış ve kasıtlı yönlendirme ile  Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan’a hakaret edici tezahüratlarda bulunduklarının hatırlatılması üzerine TİY başkanı Cem Kavalcı şunları söyledi:

“Spor kardeşliktir, centilmenliktir. Geçen sezon bazı art niyetli kişilerin  kışkırtmasıyla bazı taraftarlar, bu kentin belediye başkanına küfür ve hakaret etmiş olabilir. bunu tasvip etmiyoruz.” dedi.

 

…………....ooo…..………..

TİY TARAFTARLAR DERNEĞİ

BAŞKAN BOZDOĞAN’I ZİYARET EDECEK

TİY  başkanı Cem Kavalcı “Taraftar Derneği üyelerini belediye  tesislerine giderek başkan Haluk Bozdoğan ile barıştıracağız.  Gelmezlerse o zaman kendimiz bir Taraftar Derneği kurarız.” dedi.

…………OOO…………..

TARSUS’TAN ANAMUR’A KADAR EĞİTİM DESTEĞİ VERİLİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmet veren 14 LGS Kurs Merkezi’nde eğitim desteği sağlanan 1.274 öğrenci, yıl boyunca alanında uzman öğretmenler eşliğinde sınava hazırlandı.

4 Haziran’da gerçekleşen LGS Sınavı’nda ter döken lise adayları, yıl boyunca verdikleri emeğin karşılığını, 23 Haziran’da açıklanan sınav sonuçlarındaki başarılarıyla aldılar.

Büyükşehir Belediyesi’nin Gülnar, Aydıncık ve Bozyazı Kurs Merkezleri’nde eğitim alan 3 öğrenci, LGS’de ilçelerinin 1.’si oldu. Gülnar’da İsmet Yiğit Gürdağ, Aydıncık’ta Mustafa Dere ve Bozyazı’da Azra Yandı, sınavda gösterdikleri başarıyla hem ailelerinin, hem de yaşadıkları ilçelerin gururu oldular. Kendi ilçelerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi kurs merkezlerinde sınava hazırlanan öğrenciler; hem branş derslerinde, hem de rehberlik konularında kurs merkezi öğretmenlerinden çok destek aldıklarını belirttiler.

 

…………OOO…………..

TARSUSLU BAZI ŞAİRLERDE

BUGÜN  DENİZLİ’DEKİ ETKİNLİĞE KATILIYOR

Türkiye’nin dört bir yanından şairler  7 Temmuz’da Denizli’de buluşuyor. Aralarında Tarsuslu şair  Fatma Özger Bilgiç’in de yer aldığı şairler 7-8 Temmuz 2023 tarihleri arasında sözün ve sazın ustaları ile birlikte Denizli'de olacak.

Bilgiç “Tüm sanatseverleri ve dostlarımızı bekliyoruz” dedi.

…………OOO…………..

TARSUS VE MERSİN’DE SİNEKLE

MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak haşere ile mücadeleyi 16 bin kilometrekarenin tamamında 365 gün boyunca sürdüklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, “Türkiye'de haşere ile mücadelede kullanılan en kaliteli ilaçları alıyoruz. Avrupa Birliği normlarında, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı toksikoloji ve ekotoksikoloji raporu olan ilaçları tercih ediyoruz. Bunlar kaliteyi artırıyor. Vatandaşımızın sağlığı, huzuru ve rahatı konusunda asla taviz vermiyoruz” dedi.

 

İki hafta öncesine kadar etkili olan yağışların, su ortamında çok çabuk üreme özelliği gösteren sivrisineğin  yumurtalarını bırakmasına olanak tanıdığına dikkat çeken Halisdemir, “Sivrisinekler her seferinde yaklaşık 400’e yakın yumurta bırakabiliyor. Ekiplerimiz bu yumurtaları düzenli olarak takip ediyor, buluyor ve bertaraf ediyor. Mersin genelinde sivrisineklerin üreyebildiği 160 bin nokta var. Bu noktalara düzenli olarak ilaçlama yapıyoruz. Havalar ısınmaya başladığı ve yağış olmayacağı için, çok kısa sürede tamamını kontrol altına alacağız” ifadelerine yer verdi.

…………OOO…………..

 

TARSUS’TA EKMEK ZAMLANDI

Tarsus’ta fırıncılar ekmeğe zam yaptı. Düne kadar 5 TL olan 210 gram somun ekmek zamlandı. Gramı aynı kalıp fiyatı 7.5 Tl oldu. Yine aynı gramdaki pide ekmekte 7.5 TL oldu. 80 gram lavaş ekmek 4.5 TL , 210 gram  özel lavaş ekmek 7.5 TL oldu.

 

…………OOO…………..

 

TARSUS YENİ DEVLET

HASTANESİNE CAMİ İNŞAATI

Tarsus Yeni devlet Hastanesinin bahçesine cami yapımına başlandı.

Tarsus Ekspres gazetesinin haberine göre bugünlerde temel kazısı yapılan cami inşaatının  6 ay içinde bitirilmesi planlanıyor. Yeni cami yaklaşık 200 kişilik olacak.

…………OOO…………..

TİY ESKİ OYUNCUSU BATUHAN

BANDIRMA’YA TRANSFER OLDU

Birinci Lig ekiplerinden Teksüt Bandırmaspor,  transfer çalışmalarını sürdürüyor. Balıkesir ekibi Tarsus İdman Yurdu eski oyuncularından Batuhan’ı transfer etti.  Bandırmaspor,  26 yaşındaki Stoper oyuncusu Taha Batuhan Yayıkcı'yı renklerine kattı.

…………OOO…………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..............Ooo...............

8 TEMMUZ 2023- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

…………OOO…………..

KAYMAKAM TÜED EMEKLİLERİNİ ZİYARET ETTİ.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmaları kapsamında Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Tarsus Şubesini  ve Tarsus Tüm Emek-Der’i ziyaret etti . TÜED’i ziyaret ederek, Dernek Başkanı Arif Kılınç, Dernek Yönetimi ve üyeleri ile hasbihâl etti.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otçu , ayrıca Tarsus Tüm Emek-Derde M. Bülent Gözener’i ziyaret etti.

Başkan Mehmet  Bülent Gözener, yönetim kurulu üyeleri ve bir gurup emekli, Kaymakam Otcu’nun dernek binasına gelişinde çiçeklerle karşıladılar.

Gözener “Dernek binamıza 30 haziran emekliler günü ve haftası dolayısı ile gelerek bizleri mutlu eden Kaymakamımız Kadir Sertel Otçu'ya teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar emeklilerimizin bütün sorunlarını dinlemiş ve yardımcı olmaya çalışmıştır. Her yıl 30 haziran emekliler günü ve haftasında gerek dernek binamıza gelerek gerekse bizi makamında ağırlayarak sorunlarımıza yardımcı olmuştur. Kendisine tekrar tekrar yönetimim adına camiam adına ve tüm emeklilerimiz adınıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

…………ooo………….

TARSUS İDMAN YURDU  BAŞKANI

BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

Tarsus İdman Yurdu İlk Defa Küme Düşmedi Burhanettin Kocamaz Dönemin De Düştü Şevket Can Dönemin De Düştü Ama Bakıyorum Taraftar İle Belediye Başkanımızın Arasının Düzelmesi Birilerini Rahatsız Etti Rahatsız Olanlar Tarsus Sevdalısı Değildir TARSUS İDMAN YURDU SİZLERE İNAT YAŞAYACAKTIR.Destek Olmuyor İseniz Köstekte Olmayın…

…………ooo………….

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ

TEMMUZ 12. BİRLEŞİMİ YAPILDI

2023 Yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 12. Birleşimin 1. Oturumu  dün yapıldı.

Tarsus Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 12. Birleşimin 1. Oturumu 07.07. 2023 Cuma Günü saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması ve -Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması ele alındı.

…………OOO…………..

-TARSUS HALKININ DENİZE

GİRMESİ ENGELLENEMEZ: BAŞKAN

BOZDOĞAN KARARLILIKLA İLERLİYOR!

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsusluların 30 yıllık plaj hasretine son vermek için tüm engellemelere rağmen durmayacağını belirten Başkan Bozdoğan, “400 bin nüfuslu Tarsus, bizim nasıl kararlı olduğumuzu çok iyi biliyor. Halkı kışkırtma ve galeyana getirme eylemlerini ulusal basına çağırıp yalan yanlış haber yaptırma girişimlerinde bulunuluyor.  Bizler çok kararlıyız.  3 kişinin kazancı 400 bin kişinin hakkından büyük değildir. Tarsus halkı plajına kavuşacak. Hani Haluk Bozdoğan üç tane tüccarın canı sıkılıyor diye çocuklarınızın denize, maviye, güneşe kavuşmasını engelletmez. Bundan emin olun. İster basını çağırın. İster lobi yapın, isterseniz yeniden ekmeyi deneyin. Ne yaparsanız yapın. Tarsus Plajı Projesini sonuçların ne olursa olsun asla ve asla geri çekmiyorum.” ifadelerini kullandı.

…………OOO…………..

TARSUS’TA OKULDAN HIRSIZLIK

Tarsusta ev ve okuldan hırsızlık yaptıkları iddiasıyla 3 zanlı yakalandı ve  tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olaylarının yaşandığı bölgede çalışma başlattı. Tespit edilen şüphelilerin adreslerine düzenlenen operasyonda, zanlılar gözaltına alındı ve evler ile okuldan çalınan eşyalar ele geçirildi. Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

…………OOO…………..

CİNAYET ZANLILARI ARANIYOR

Tarsus’ta Yavuz K.(31),  husumetlilerinin silahlı saldırısında hayatını kaybetti.

Mersin Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi'nde oturan Yavuz Kazan, 2 yıl önce husumetlileri ile tartışınca ailesi ile Tarsus’a göç etti. Yarbay Şemsettin Mahallesi'ne ailesi ile yerleşen Kazan, saat 07.30 sıralarında evinin önünde husumetlilerinin silahlı saldırısına uğradı. 2 çocuk babası Kazan hayatını kaybetti, şüpheliler olay yerinden kaçtı. Cenaze adli tıp kurumu morguna kaldırılırken, polis kaçan şüphelileri arıyor.

…………OOO…………..

 

 

TARSUS’TA YÜZME KURSLARI

Tarsus Su parkında Pazartesi, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Pazar karma, Salı günü kadınlar, Cumartesi ise aile günü olarak belirlenen Tarsus Su Park vatandaşlara hizmet veriyor. Havuz giriş fiyatları yüksek enflasyona rağmen hafta içi 100, Pazar günü 125 TL olarak belirlenirken, özel ve deneyimli eğitmenler eşliğinde yüzme kursları yoğun ilgi görüyor. Yüzme kursları Yüksek enflasyona rağmen yüzme kurslarının ücreti ise cüzi miktarda tutuldu. Havuzun kullanım saatleri ise hafta içi 11.30’dan akşam 16.00’a kadar, hafta sonu ise saat 10.00- ile 16.00 olarak belirlendi.

Tarsus Su Park Havuz Müdürü Gani Nazlıgül hijyenik koşullarda hizmet verdiklerini belirterek, ‘’Her sezon olduğu gibi Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatıyla vatandaşlarımız için en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Tüm vatandaşlarımızı sıcak yaz günlerinde Tarsus Su Parkımıza bekliyoruz. Piyasa şartlarının altında fiyatlarımız ile vatandaşlarımıza hijyenik koşullarda hizmet etmeye devam edeceğiz'' dedi.

 “TARSUSUMUZDA HER İMKÂNI SUNMAYA GAYRET EDİYORUZ’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Özellikle sıcak yaz günlerinde size serinleme imkanı sunan ve aynı zamanda yüzme kurslarıyla yeni beceriler kazanmanıza olanak sağlayan bu tesisimizde hijyenik koşulları en üst düzeyde sağlayarak güvenli bir ortam oluşturduk. Tarsus halkını, gençlerimizi, çocuklarımızı temiz hijyenik bir ortamda serinletebilmek, eğlendirebilmek hem de yaz tatillerini keyifli bir hale getirebilmek için çaba sarf ediyoruz. “ dedi.

 ………..ooo………..

BOZDOĞAN “TARSUS’TA HUZUR ORTAMINI

HER ZAMAN SAĞLAYACAĞIZ”

Sosyal medyada Tarsus Belediyesi’ne ve Tarsus Belediyesi Başkanlık Makamı’na asılsız iftira atanlar hakkında gerekli hukuki sürecin başlatıldığı belirtilerek, kamuoyu bilgilendirildi.

Açıklama şöyle:

“Tarsus’un ve Tarsuslular’ın Silifke, Taşucu, Alanya, Antalya, Muğla, İzmir, Balıkesir’e gitmeden, ‘’7 DAKİKA’’ içerisinde denize girebilecekleri TARSUS HALK PLAJI PROJEMİZ’i engelleme, Tarsuslular’ın; bir sahil kenti olan Tarsus’un denizinden faydalanma hakkını gasp etme çalışmaları ‘’sistemli bir şekilde’’ sürmektedir.

Daha önce, Tarsus’un göbeğinde halkın parkı içerisinde, insanların yeşil alanı gasp etmesine göz yumulan ve halkın parkını tavernaya çeviren işgaliyecileri, şimdi de Tarsus Plajı sahiline haksız, usulsüz ve yasa dışı yollarla ekim yapan kişileri kışkırtma rolünde ekranlarda görmekteyiz.

Tarsus halkının haklarını sonuna kadar savunan; daha önceki yönetim tarafından ‘’park içine baklavacı,’’ ‘’park içine künefeci,’’ ‘’park içine taverna’’ gibi alanların işletilmesi hususuna göz yumulması Haluk Bozdoğan yönetim disiplinini bağlamamakla birlikte, tıpkı bu mekânların yıkımı ve halkın yeşil alanlarına, çocuklarımızın tertemiz parklarına kavuşmaları örneğinde olduğu gibi şehrimizde ‘’huzur’’ ortamı her alanda sağlanacaktır.

Gelinen noktada, parkların içlerini, ağaç altlarını, köşe başlarını gasp edenleri, haksız hukuksuz yasadışı ekim yaparak kazanç elde eden kişilerin olmayan ‘’haklarını’’ savunurken görmek komik olduğu kadar utanç vericidir. Yıllarca halkın haklarını gasp eden bu kişilerin öncelikle Tarsus halkından özür dilemeleri, yıllarca yaptıkları ‘’talan’’ ve ‘’vurgun’’ düzeninden nasıl bir ekonomik rant elde ettiklerini açıklamaları gerekmektedir.

Özenle, bir kez daha, ‘’anlamayana anlatır gibi’’ belirtiyoruz: Tarsus Plajı işgaliyecilerin rant kapısı değil, 400 bin Tarsuslu’nundur. 10 Bin yıllık şehrimizin son 30 yılı haricinde tarihler, kavimler, yönetimler boyunca denize girme hakkı bulan Tarsuslular, son 30 yıldır başka memleketlerde, başka şehirlerde tatil yapmakta; bu imkânı bulunmayan ailelerimiz ise çocuklarını denizle buluşturamamaktadırlar.

Çığırtkanların oyunlarını ve siyasi tezgâhlarını bozduğumuz her hamlemiz gibi, Tarsus Plajı Projemiz’de de, kendisine ‘’çiftçi’’ diyen birkaç yasadışı kazanç elde edicinin keselerini, paralarına para katacakları mahsullerini değil, 400 Bin nüfuslu şehrimiz insanının haklarını savunmaya devam edeceğiz.

Tarsus’un denize kavuşmasını, sahilimizde tatil köyleri, oteller ve turistik tesisler yapılmasını, çocuklarımızın rüyalarını süsleyen; ailelerimizin artık anılarında kalan Tarsus Plajı’nın yeniden halka açılmasını istemeyen, bu plajı halka açıyor olmamızdan ötürü rantları kesilen her işgaliyeciyi, Tarsus’un kalkınmasını engellemek ve ulusal basını üç günde bir Tarsus’a davet ederek demeçler veren Tarsus Hainleri’ni ifşa ederek; Tarsus’a rahat bir nefes aldıracağız.

Sosyal medyada Tarsus Belediyesi’ne ve Tarsus Belediyesi Başkanlık Makamı’na asılsız iftira atanlar hakkında gerekli hukuki sürecin başlatıldığını, kamuoyunun ve kıymetli basınımızın bilgisine saygıyla sunarız.

T.C. TARSUS BELEDİYESİ

………….OOO…………..

TARSUS’TA EKMEK ZAMLANDI

AMA UYGULAMA ERTELENDİ

Tarsus’ta fırıncılar ekmeğe zam yaptı. Düne kadar 5 TL olan 210 gram somun ekmek zamlandı. Gramı aynı kalıp fiyatı 7.5 Tl oldu. Yine aynı gramdaki pide ekmekte 7.5 TL oldu. 80 gram lavaş ekmek 4.5 TL , 210 gram  özel lavaş ekmek 7.5 TL oldu. Belediye ekmeği 3 TL den satıldığı için fırıncılar yeni zammı birkaç gün sonraya bıraktı.

 

…………OOO…………..

TARSUSTA KIŞLIK BİBER

SUYU HAZIRLIĞI

Tarsus ve çevresinde "Kışlık Biber Salçası" için hasat başladı.

Kapya Biberi cinsinden tercih edilen salçalık biber 9-12 TL' den alıcı buluyor.

……………OOO…………

 

TARSUS  İDMAN YURDU ŞU ANA

KADAR 22 OYUNCUYLA ANLAŞTI

TFF 3.Lig  Birinci Grup ekiplerinden Tarsus idman yurdu,  2023-2024  futbol sezonu öncesi şimdiye kadar iç ve dış transferde  22 oyuncuyla anlaşma sağladı.

Transferde yasağı ve maddi anlamda eli kolu bağlı  olmasına rağmen özveriyle çalışan  Tarsus idmanyurdu  Yönetim  Kurulu şimdiye kadar "VEFA VE FEDA" sezonu hedefinde  şimdiye kadar 22 oyuncuyu renklerine bağladı. 

YAPILAN TRANSFERLER...

" Sol Bek Emirhan Ünal, Santrafor Ramazan Zengin, Kaleci Mustafa Öztürk, Orta Saha Mustafa Köseoğlu, Sağ Bek Metehan Kavalcı, Stoper Şehmuz Durak, Stoper Cemal Kavalcı, Orta Saha Mert Özdestici, Orta Saha Mert Canpolat , Kanat oyuncusu Yetullah Kalkan, Orta Saha Abtullah Akboğa,  Kanat oyuncusu  Şirvan  Talay,  Orta Saha Berkay Çetin,  Stoper  Melih Şen,  Kaleci Samed Karataş,  Stoper, sağbek  Samed  Karataş,  Orta Saha Ziya Güven,Kaleci İlksen Kuttekin, Santrafor  Erdem Türkmen,  Sağbek ve stoper Serat Korkmaz, Stoper Melih Şen, Orta Saha  Berkay Çetin "

…………OOO…………..

CEM KAVALCI CANLI YAYINA ÇIKIYOR

TFF 3. ligde yer alacak olan Tarsus idman yurdu Başkanı Cem Kavalcı 11 Temmuz 2023  Salı günü Mersin’de sosyal medyada yapılacak bir canlı yayına katılacak.

Spor panorama adlı proğramda saat 20.00 de yayınca Mustafa Karabulut’un sorularını cevaplandıracak.

………………ooo………………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..............Ooo...............

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar