Subscribe Us


83 YAŞINDA, AMA FUTBOLDA GENÇLERE TAŞ ÇIKARTIYOR



HABER- FOTOĞRAFLAR: YAKUP BONCUK..

 Tarsus’lu 83 yaşındaki Şaban Meteöz yaşı ilerlese de  hastası olduğu futboldan kopamıyor ve maçlarda  gençlere adeta taş çıkartıyor.

Yakup Boncuk’un haberine göre, 10 yaşından beri futbol oynadığını söyleyen  Şaban  Meteöz bugün 83 yaşında olmasına rağmen çok sevdiği  futboldan kopamıyor.

Futbola Tarsus’un gayrifedere takımlarından Dönüktaşspor da başladığını, mahallelerde toprak sahalarda kupa maçları oynadığını söyleyen Şaban Meteöz 16 yaşında amatör takımlardan Yıldırımsporda lisansının çıktığını belirtti.

Şaban Meteöz ‘Askerde de futbol oynadım, dönünce yine Tarsus’un değişik amatör takımlarında forma giydim. 5 çocuğum oldu. Şu an 12 torunum ve 2 tanede torunumun çocuğu var. Eşim Gülseren hanımı 25 yıl kadar evvel kaybettim. Yalnız kalınca futbola daha çok sarıldım. Teselliyi futbolda buluyorum. Hafta arası günler Tarsus içinde ve parklarda bir günde en az  20 km. koşuyorum. Hafta sonlarında ise  bazen 2 gün, bazen 1 gün  gençlerle Tarsus Cumhuriyet Lisesi sahasında futbol oynuyorum. Gençleri daha başarılı olmaları için teşvik ediyorum. İyi bir futbolcu olurlarsa, ahlaklı da olurlar, ekmek paralarını kazanır hem de dünyanın en güzel sporunu yapmış olur. Ben ayaklarım beni taşıdığı sürece futbola devam edeceğim’’ dedi.

FUTBOLU BIRAKIRSA ÖLÜRÜM!

Şaban Meteöz, sağlığını spora ve futbola borçlu olduğunu hatırlatarak “Eğer futboldan koparsam o zaman ayakta kalamam ve ölürüm. Bugün ayakta ve dinçsem bunu spora ve aşık olduğum futbola borçluyum” diye konuştu.

TAKIM ARKADAŞLARI NE DİYOR?

Şaban Meteöz ile Cumhuriyet Lisesi sahasında her hafta futbol oynayan takım arkadaşlarından  67 yaşındaki Mustafa Yüregir ve  60 yaşındaki Nidal Diyap ise, kendilerine Şaban Meteöz’ü örnek alıp birlikte  top oynadıklarını söyledi.

Diyap ve Yüreğir  ‘Maşallah, Şaban Meteöz bize ve gençlere taş çıkartıyor. Onun heyecanını  ve mutluluğunu görünce futbolu daha çok seviyoruz’’ diye konuştular.



 

Yorum Gönder

0 Yorumlar