Subscribe Us


SEÇER: “ÇEVRE SORUNU SADECE MERSİN'İN DEĞİL..


  

Başkan Vahap Seçer, Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi Açılışı’ ile ‘Yenişehir Çevreci Halk Kart Lansmanı’na katıldı.

Seçer, Mersin Büyükşehir olarak çevreye büyük önem verdiklerinden ve bu açılışı da önemsediklerinden söz ederek, çevre konusuna ilişkin; “Sadece Mersin'in, Yenişehir’in ya da ülkemizin sorunu değil, çağın, dünyanın ve Türkiye'nin sorunu” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile ekibini kutlayan Seçer, açılışı yapılan tesisin önemli bir yatırım olduğunu vurguladı. Seçer, “Yapılan iş bizim için de önemli. Toplanan atıkların ayrıştırılarak tarafımıza ulaştırılması bizim için arzu edilen bir durum. Bizim işimiz kolaylaşıyor. Camın, kağıt parçasının, organik ve bitkisel atıkların aynı torba içinde olması önemli. Her birini ayrıştırsak tekrar geri dönüşüm sayesinde ekonomiye kazandırıyoruz” diye konuştu.

CHP belediyeciliğinin de hakkını vererek yapıldığı zaman gerçek bir belediyecilik olduğunu ifade eden Seçer, “Dünyada belediyecilik, iyi belediyecilik; sosyal demokrat belediyecilik olarak anılır” ifadelerine yer verdi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise; “Çevre aslında topyekûn bir mücadele. Atık diye bir şey olmadığını hepimizin keşfetmesi gerekiyor. Sürekli dönüşebilir. Onlar yeni kaynaklara evrilir ve tekrar ekonomi olarak hayatımıza kazandırılabilir. Çevreyi de korumuş oluruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi Açılışı’ ile ‘Yenişehir Çevreci Halk Kart Lansmanı’na katıldı.

Seçer: “Çevre sorunu sadece Mersin'in değil, çağın, dünyanın ve Türkiye'nin sorunu”

Yenişehir Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen programa; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Meclis üyeleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katılım sağladı. Programda; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Yenişehir Belediyesi Temiz Çevre Anonim Şirketi Müdürü Umut Özsoy tarafından teknik detaylar hakkında bilgi verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer konuşmasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye büyük önem verdiklerinden söz  ederek “Sadece Mersin'in, Yenişehir’in ya da ülkemizin sorunu değil, çağın, dünyanın ve Türkiye'nin sorunu. Bizim de en çok kafa yorduğumuz, aşmakta zorlandığımız sorunlarla karşılaştığımız konu çevre konusu” dedi. Başkan Seçer, çevre kirliliğinin tesir ettiği çok geniş alanlar olduğundan söz ederek, sivrisinekten karasineğe, çevre, insan ve toplum sağlığı ile küresel ısınmaya kadar etkilediği çok fazla alan olduğundan bahsetti. Seçer, “Bu aslında şu anda dünyanın başat sorunu” diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar